Любители на котки - Тема 189

• 37 275
  • 752
  •   1
Отговори
# 495

Това е колелото, видях го на живо и е много яко,  аз си пазарувам от тях, много са точни и хамака на Лина е от там.

# 496
  • Варна
Тъкмо щях да питам, сигурен ли е сайта.
За него говориш lusia нали?

п.п. тази вечер резултата е 1:0 за Теодор в битката за рязане на нокти.Flushed

# 497
Привет. Хич не вървят нещата вкъщи с новата маца и ПиратЯ Ришко. Ришко е толкова добър и търпелив. Беше като влюбен първите седмица до две. Но женаската не спира да го ръмжи. Стигна се до там, че вече налита да го бие. В един момент май и неговото търпение се изчерпа. Сега ходи и той да я пляска. Ако го допуснем де. Понякога чакаме да видим дали пък този път тя няма да си затрае и да не ръмжи по него. Но за съжаление изключение няма. Нещата никак ама никак не са добре.

Отделям им внимание и на двамата, но тя просто е много лоша с него. Преди, когато е живеела сама, не е проявявала такава агресия. Но явно не може да съжителства с друг. С нас с мъжа ми е ок, идва да спи при нас, мърмяука ми нещо. Но определено тормози Пиратчето. Имат отделни тоалетни и купички за хранене. Дори стоят в отделни стаи. Но държим винаги всичко отворено в нас. И тя, окопитвайки се, вече започна да иска да се разхожда и другаде. Където обаче се натъква на Ришко, който идва веднага да види какво става. И... става въргал.

Купих и два дифузера Фелиуел... Ми не става и не става. Направо започвам да се отчайвам. И да се притеснявам за Риш.

# 498
Фелиуей поне месец трябва да работи, доколкото знам. Ние вече сме два месеца с него, ама и аз съм тъпа , и чак сега осъзнавам, че два дифузера на 200 квадрата едва ли са достатъчно.
Иначе не мога да те успокоя, ние нали моите с две с на приятеля ми двете се опитваме да нагодим и няма много прогрес, все едно и също. Бени никой не напада и закача, Ади напада Шива и Аджани, Шива напада Ади и Бени, Аджани се крие като мишка от два месеца не излиза от в която стая я оставим. Като плюс броя, че не ги вардим много-много, а най-голямата рана е един леко одраскан нос, който зараства за ден. Та поне няма физически щети. Ама все някога ще свикнат, нямат избор Blush

Поръчах днес колибка на котка номер 5, явно си няма дом, а вече е студено и не мога да чакам. Утре ще дойде и ще пробвам там да я храня. Тя си идва да яде и докато ме няма, но ако ме види търси контакт и ме гледа през стъклото. Не иска да я пипам, ама иска да види какво още ще й дам явно. Къса ми сърцето честно, но повече от колиба и храна не мога да осигуря засега.

# 499
Здравейте!
Имам проблем с моя котак, разстройство от известно време и пооотслабна малко.
Непрекъснато се изхожда където му падне,по няколко пъти на ден.
Понякога повръща,но е много рядко.
Няма температура,няма други оплаквания,не е отпаднал и яде буквално постоянно,мяука и ни търси,иска все храна.
Не спира да яде,и предпочита домашната храна пред неговата.
Опитваме се да го ограничаваме само до гранули,но не се получава.
От няколко дни все мяука жално,търси ни,не спира да мяука докато не му дадем пак ядене.ММ казва,че все едно го моли да му помогне.
 Само като му чие колата и стои и го чака на входа,започва да мяука жално и докато не му дадем храна или не го пуснем при нас не спира.
Видимо има проблем,но иначе е жизнен.
Местният ветеринар каза, че най-вероятно са паразити.
Дадох му две хапчетата по указанията на лекаря през две седмици.
Не се повлия почти,диарията продължава.
Тази седмица ще го водим на ветеринар.
Искаме да го види на ехограф.
Пиша тук ако има някой,на който това се е случвало да ми даде някакви съвети,а и за успокоение,че съм притеснена доста.
Котаракът е на осем години.
ММ не е оптимист и е решил отсега,че ще го приспиваме.
Видимо освен диарията нищо му няма.
И този огромен апетит,който не знам откъде е.
Чудя се дали не се е обезводнил, не пие много вода.
Дали да не му купя някаква специална храна за проблемен стомах и дали ще помогне?
Докторът тук ни беше казал, че има и отслабен имунитет,защото има екзема,която всяко лято излиза и я лекуваме с мазила и давахме витамини.
Какво мога да му дам поне временно да облекчат положението докато в четвъртък го заведем на ветеринар в четвъртък.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 09:26 от Caroline_Bingley

# 500
И откога е така котето, какво означава "известно време"? Ден, три, пет? Добре е, че сте обезпаразитили, но изследвания някакви правихте ли? На ехограф да го видят. Ще препоръчат и подходяща храна и пробиотик. Малко Смекта във водичка му дайте със спринцовка без игла. Обаче един доктор ми я препоръча, друг я отрича.. Но имаше полза. Спешно търсете помощ, обезводнил се е, щом  отслабва, няма да се справи сам. Пък мъжа ви дори няма да го коментирам, заради едно разстройстви да иска да убие котето...
Не чакайте до четвъртък, опасно е да го оставите без лекарска помощ.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 16:08 от Djaky

# 501
Много повече от седмица е така.
Изчакахме повече за да подействат хапчетата в рамките на две седмици,както ни каза докторът като се надявахме,че ще помогнат,но не подействаха.
Колкото до ММ, той разбира се не иска това, но имал предчувствие,така каза и само ме притеснява допълнително.
В града ни няма ветеринар с необходимата техника и ще пътуваме до съседен град.
Не сме правили никакви изследвания преди да се допитаме до специалист,който да каже какво да правим.
Ще опитам със смектата.
Не бях се сетила,че може да се дава и на котка.
Благодаря!

# 502
Ami_nka, възможно ли е в едното око да се капят капки а да се повиши вътреочното налягане в другото? И какво трябва да направим сега?
Капките се капят винаги и в двете очи, Роси. Вие само в едното ли сте капали? Thinking Аз бих сменила капките с тобракулин и капвам и в двете очи. Бистрото сълзене не е бактериално, антибиотичните капки са за профилактика, в случая, да не прерасне в бактериално. Дексаметазоновите са показани при възпалителна рекция на очите. При вас окото дори не е възпалено.

Carolin, можеш да го минеш на гастроинтестинална диета или само сурово свинско месо да пробваш да му даваш два-три дни, да видиш дали диарията ще продължи. Ако яде месо, препоръчвам втория метод. Без да смесваш с други храни. Само чисто сурово свинско. Ако няма ефект - вет, кръвни с биохимия и т.н.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 11:07 от amy_nka

# 503
Ще опитам с месо, благодаря!

# 504
Благодаря ти, ami_nka.
Само в едното око слагахме капки. Специално попитах доктора и той каза, да, само в сълзящото око. Сега вече не слагаме капки.

# 505
  • от Луната
Caroline_Bingley, трябва да мине на диета, както и да се спре всякаква човешка храна. Знам, че е много трудно, защото и аз минавам по този път. При моя Принц, тъкмо се зарадвах че нещата са се оправили и няколко дни съкровищата бяха нормални и пак се продриска. Не е отслабнал, игрив е и няма кой знае каква, да не кажа никаква промяна в поведението му, освен, че си иска повече паучове, но не може. Давам му гастро храна гранули, която не го кефи хич и хапва доста по-малко от дневната доза по етикет, с нов пробиотик, че от този на Пурина ефект нямаше и пауч на роял канин гастро, че другите не ги хареса хич и ги хвърлих, а не са евтини. Мога да препоръчам да сварите ориз и с него и с водата му и малко пауч гастро да опитате дали няма да има промяна. В момента е с нов пробиотик, а от другата седмица ще почна и сурово месо само и вече наистина не знам какво да правя. Разбира по постоянно лекарско наблюдение е, не си правя своеволия.

amy_nka, при хранене със сурово месо, то само свинско ли трябва да е или може и друго, както и трябва ли добавки да се дават?

# 506
  • София
Не съм amy_nka, но да споделя моя опит.
Аз давам всякакво сурово месо (пилешко, свинско, телешко, сърца, дроб) само го оставям да престои поне 72 часа във фризера (превантивна мярка срещу паразити).
Странно ми е, че моят дзверун не иска да яде кайма. Добавки не давам, т.к. той си яде паучове и суха храна.
Според това, което са споделяли мацките в темата свинското месо действа запичащо.
При тежко разстройство давах на една мацинка РЕКОМФОРТ- 1/4 таблетка два пъти дневно.
Но тя беше и силно опаразитена и току- що родила (бихме ѝ инжекции ивeрмектин за изчистване на белия дроб от паразитите).

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 11:58 от AnyHr

# 507
Днес мина кастрацията на нашия Майкъл. Беше сутринта в 9 и 30 и в 10 и 30 ММ си го беше взел. Още не може да се свести. Постоянно спи, повръща следобяд и залита. Почти 24 часа не е ял и пил, с изключение, че преди малко му сложих пауч и го опита сАмо. Няма фуния, което е добре и конците са резорбиращи се. Дано скоро да се освусти, че толкова ми е жален миличкият. Sad

# 508
Кой пробиотик даваш? И аз нещо ефект от Пурината не видях, ако ми се наложи да знам какво друго да купувам. И при  моето бебе разтройство е от преяждане според  мен. Тези дни даваме малко храна и са си прилични изпражненията. Само да хапне малко повече и става страшно 🙈🙊.
Чудя се да му купя ли и един пакет храна
Concept for Life Sensitive Cats: за котки с чувствително храносмилане, дали в такива ситуации ще има ефект.
Според мен не е болно, а храната е проблем при моето.

# 509
  • Варна
Ние сме имали проблем с упорито разстройство. Оказа се гиардия. Лекувахме с доксициклин. Максимално бързо бих дала на това коте доксициклин - според килограмите вета да назначи. И азсе забавих, мислех за чревни паразити, той отслабна и такова разстройство имаше накрая, че течеше постоянно, като чешма, извинете за описанието. Да се пусне фекална проба за изследване и веднага доксициклин. Лично мнение.

Милия Майкъл, кога му дойде и на него реда за операция. Сякаш вчера му се радвахме на бебешорските снимки! Прегръдки на смелото момче.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 21:55 от NoProblems

Общи условия

Активация на акаунт