Любители на котки - Тема 189

• 37 266
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Galanthus, можеш ли да снимаш какво представлява тази марка гранула? И да споделиш въобще ефектът от нея същия като от чисто свинско месо ли е? Харесва ли се? Simple Smile
Радвам се, че сте добре с Дара.
Благодаря! Не мога да я снимам, сега са на Брит, онази с протеина от насекоми. Аз взех няколко различни, за да видя какво ще ядат и двете, че ми идва много да им взимам различни храни. Изяде се, Фъстък я хареса повече, но Дара не е много по сухата храна. Не е едра гранулата, може би колкото на роял канин. Иначе petmall отварят в събота магазин в Пловдив в мол плаза, щяло да има големи намаления Grinning.
Надявам се и вие да сте добре:smile:!

# 541
В Пепко пък всичко е 3 на цената на 2, включително и котешките играчки. Simple Smile (до утре вкл.)

# 542
  • София
Пробвам с видеото на Аш да убедя ММ да купим колелото на Барни, отговорът беше:"Нашият най-много да заспи на него..."
Оникс се опита да подремне Simple Smile На Дейзи не ѝ харесва. Или пък се притеснява от младежите.
Смятам обаче да застопоря колелото (има механизъм) като си легнем. Иначе ще ме будят цялата нощ Joy

# 543
Моята бабичка, лека й пръст, обожаваше сурово свинско и само да извадех месото на плота, как го надушваше не знам, но за секунди дотърчаваше и почваше да мяука. Давах й само по малко, парченца чисто месо без мазнина.

Свинското е "мръсно" месо, има паразити, разваля се лесно и е много опасно, дори за хора. Ако сте забелязали, по местата с топъл климат, свинско не се яде много, защото трудно се съхранява в жегата. Мюсюлманите не ядат свинско заради религията, но тя религията почти винаги е географски обусловена.

# 544
AnMary, много е красив Аш. Уникален е🥰. Каква порода е?

# 545
Хубаво е колелото. Пиши след месец дали още го харесва  Аш.
На нашия му купихме една играчка с топчета, в началото играеше, но сега не я поглежда и изобщо всички играчки са му безинтересни.   Но това колело си е направо котешки фитнес, заимстван от хамстерите.

# 546
Лека нощ на всички мъркащи приятели от Пупка, вече е в отлично здраве. Отново е “кралска кобра”, каквато си е и по принцип и разбира се, иска да яде по 10 пъти на ден 😁

# 547
  • София
Бенгал.
И другият младеж е бенгал, но черен - меланистик.

Двамата са от една майка. Оникс също има петна, но се виждат само на слънчева светлина.
Хубаво е колелото. Пиши след месец дали още го харесва  Аш.
Най-вероятно по някое време ще им писне. За сега интересът е голям.
Аш е нещастен, че спрях колелото за през нощта Joy

ForestFairy13, да нацелуваш сладката муцка на Пупка.

# 548
AnMary, че то по-хубаво от това да нацелуваш муцуната на котка и да си забиеш носа в коремчето, има ли? 😁 Дори и “брат и” вече го е осъзнал .. горката тя!
Скрит текст:

# 549
Искам да ви попитам, тези които имате бели котки, на нашия котарак все са му жълтеят белите лапи, май не съм купила подходящите камъни,  много пъти на ден си влиза в любимата тоалетна да си порови, с нужда и без нужда. Пък и не обича да се ближе, голяма козина има.

Подложката е Biokat´s Bianci Fresh, харесва ми, че напиканото  става на стегнато голямо топче и го изхвърлям.  По състав представлява натурална глина, обезпрашена, антибактериална с приятен аромат на ванилия и мандарина.

# 550
Много се радвам, че попаднах на тази тема и че има такива хора като вас, всеотдайни към котките си. Честно казано по мои наблюдения в България хората масово не знаят истинското значение на думата "домашен любимец" и при най-малкото нещо са готови да се разделят с него, пък камо ли ако се разболее и ако се налага да се плаща за лечението му. Пиша ви всичко това понеже покрай мен е пълно с такива хора и сигурно в техните очи изглеждам като някоя ненормална или и аз не знам каква. Винаги съм си мислила, че котките рядко боледуват и не съм и предполагала, че съществуват толкова много котешки болести. Например за тази Гиардия сега от вас научих и ако нашия котарак има такова разстройство, съм сигурна че ММ веднага ще иска да го разкара. Нищо, че котката по принцип си е негова. Да не ме разберете погрешно, но аз по принцип не бях голяма фенка на котките. Кучетата са моята слабост. Но Наруто си го обичам много. И го взех като подарък на моя, понеже много искаше котка и то не каква да е, а британска късокосместа. А да не ви казвам като забременях колко човека ме питаха как ще гледам дете като имам котка и ми даваха непоискани съвети да съм махала котката заради бебето. Все пак и Наруто си го гледаме от една шепичка и аз не исках да се разделяме с него.
Извинявам се за дългия пост, но просто исках да си го споделя, защото вие бихте ме разбрали по-добре от близките ми, които при най-малкия проблем ми казват да го подаря на някого. Иначе Наруто все още не се е възстановил. Един ден е добре и има апетит, на следващия пък ми се вижда по-унил. Всеки ден е различно и за сега просто изчакваме да видим накъде отиват нещата. То след няколко дни ще го водим да му махат конците и ще видим какво ще каже лекарят.

# 551
Искам да ви попитам, тези които имате бели котки, на нашия котарак все са му жълтеят белите лапи, май не съм купила подходящите камъни,  много пъти на ден си влиза в любимата тоалетна да си порови, с нужда и без нужда. Пък и не обича да се ближе, голяма козина има.

Подложката е Biokat´s Bianci Fresh, харесва ми, че напиканото  става на стегнато голямо топче и го изхвърлям.  По състав представлява натурална глина, обезпрашена, антибактериална с приятен аромат на ванилия и мандарина.
При мен е същата история. Поради ред причини смених 3 подложки, защото експериментирах вместо да взема препоръчана от приятел. Trollface Това не се отрази по никакъв начин на оцветяването на козината. Мисля си, че е от храната, защото освен на лапите, има малко оцветяване и на други места. Тоест това да се случва при къпане след като е ял.

# 552
Оцветяването е от храната. Кучето (с цвят на козината капучино) яде само определен вид храна, която пристига в съответен нюанс от тъмно до светло кафяв цвят. С оглед на това и обагрянето около муцунката и под опашката мени цвета си в по-блед или по-наситен. Уви, цветът на храната не се дължи просто на съдържанието й, а има добавени оцветители. При къпане оцветяването не се премахва - проникнало е дълбоко в козината.
Котето е с окраска таби и при него не личи да има оцветяване, но нямам илюзии, че храната му не е с оцветители.

# 553
  • София
Блеко софиянеца 😹
Или спи или ходи след мен и иска да яде- ако може непрекъснато... (такъв апетит му се е отворил- изяде си всички консерви от зооплюс от миналата година, които преди не поглеждаше). Ще трябва да го озаптят, че после да не го слагам на диета.

Така не му се седи тук... Почивка съм, чакаме температурите да станат положителни и ще се разходим да си нагледа владенията 😹

# 554

Снимката!❤️

На брат ми котката светло сив със снежнобяло.Лапите винаги са му чисто бели.Не мисля,че е свързано с вида тоалетна.
ето,тук се вижда,където съм го гушнала

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 17:34 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт