ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 553
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, помощ! Днес преживях ужасна случка и ми трябва съвет. Подготвям аз детето за разходка, изваждам количката, която стои на входа, дърпам покривалото за крачетата и  одеялцето, което стои там, и отвътре изскочи огромен плъх.
Как сега да изпера количката посред зима и с какво да я дезинфекцирам? Има части, които не се свалят. Обърнах града, дезифектантант за пране няма. Ако пък ги пусна на 90°, не зная дали ще оцелеят, на 60 май не е достатъчно. Добре че го видях, иначе не ми се мисли... От години не е имало, оказа се, че съседите са махнали още през лятото устройството, с което ги плашехме .
На автомивка да я изпереш?

Това се беше случило и на мен. Не на моята количка, обаче щях да повърна от погнуса. Работя в хотел, където отдаваме колички за ползване на семейства с малки дечица. Та един клиент поиска количка. Те стоят в стаята за багаж. Отивам вадя една и вътре умрял плъх. Свалихме частите, които се перат. Изпраха ги в пералното на хотела с препарат с дезинфектант. Количката с препарат и с водоструйка. Мисля, че 90 градуса и сапун дезинфектант и после още едно пране с прах е достатъчно.

# 421
Имаме водоструйка и препарат за нея, ясно е, че ще ги изпера така тези части дето не се свалят, но тези, които се свалят, на 90° няма да оцелеят. Все пак намерих в К. препарат за дезинфекция и изпрах частите с него -2пъти, минах и през сушилнята. Обаче мисля как ще оправя тези части, дето не се свалят - ще ги изперем с топла вода(ако може да свържем водоструйката с чешмите вкъщи), препарат, дезифектант, накрая мисля с пароструйката да мина. А психологическата бариера от ползването й, как да я преодолея-не знам. Има и жертва - подложката, на която седи е оръфана, ще замине в коша, но я запазих за модел, за да знам какво да купя(ако намеря) или да я дам за мостра да ми ушият, че универсалните, не ми пасват.

# 422
Имаме водоструйка и препарат за нея, ясно е, че ще ги изпера така тези части дето не се свалят, но тези, които се свалят, на 90° няма да оцелеят. Все пак намерих в К. препарат за дезинфекция и изпрах частите с него -2пъти, минах и през сушилнята. Обаче мисля как ще оправя тези части, дето не се свалят - ще ги изперем с топла вода(ако може да свържем водоструйката с чешмите вкъщи), препарат, дезифектант, накрая мисля с пароструйката да мина. А психологическата бариера от ползването й, как да я преодолея-не знам. Има и жертва - подложката, на която седи е оръфана, ще замине в коша, но я запазих за модел, за да знам какво да купя(ако намеря) или да я дам за мостра да ми ушият, че универсалните, не ми пасват.

Гадните плъхове. От тези същества имам най-голяма погнуса. Направо..... Трябва явно да я прибираш вътре във вас. Между другото и на мен тази случка от хотела с умрелия паткан ми е в главата всеки път като слагам децата в количката, особено сега като е със зимни чували.

# 423
Ох, Веси, да прибирам...ама няма как. Живея на 3етаж, в къща, вътрешно стълбище, в което няма храни, багажи... прибирам я вътре на стълбището, точно за да не я лазят буболечки, котки и т.н. Имахме устройство, дето гони гризачите, но свекърът ми го изключил още лятото. Та, дойде ми като гръм от ясно небе тази случка.

# 424
Ох, Веси, да прибирам...ама няма как. Живея на 3етаж, в къща, вътрешно стълбище, в което няма храни, багажи... прибирам я вътре на стълбището, точно за да не я лазят буболечки, котки и т.н. Имахме устройство, дето гони гризачите, но свекърът ми го изключил още лятото. Та, дойде ми като гръм от ясно небе тази случка.

Много голяма напаст.

# 425
Голямо затишие днес никакви ви няма къде се губите мами

# 426
Амиии ние 5ти ден борим уж грип А. Всички се натръшкахме... Днес ми попадна клипче, че имало нова мутация на Омикрон, казва се Пирола вирус и се разпознава по зачервените очи. 🧟
Прощапулник така и не направихме, да слушам бабите, че трябвало да е задължително сряда, после децата бяха настинали, после празници и те минаха два месеца и вече е безсмислено. Много ме е яд.

Здраве и спокойствие за всички 🍀

# 427
Амиии ние 5ти ден борим уж грип А. Всички се натръшкахме... Днес ми попадна клипче, че имало нова мутация на Омикрон, казва се Пирола вирус и се разпознава по зачервените очи. 🧟
Прощапулник така и не направихме, да слушам бабите, че трябвало да е задължително сряда, после децата бяха настинали, после празници и те минаха два месеца и вече е безсмислено. Много ме е яд.

Здраве и спокойствие за всички 🍀

Защо да е безмислено? Аз мисля да правя, нищо, че проходиха преди месец.
Бързо оздравяване Flowers Four Leaf Clover

# 428
Здравейте и от мен. И Бобчето пак е болен, през нощта вдигна температура 39 градуса. Други симптоми няма. Обвинявам се, понеже вчера го изкарах за 40 мин на - 4 . Реших, че ще го калявам....те ми сега каляване. Не знам как ще е утре, дано бързо му мине, много е гадно да знаеш, че ти си причинил страдание на детето си.
Ние ще правим прощъпулник в неделя, въпреки, че той проходи края на октомври. Сега даже тича вече вкъщи...но не успях по рано да направя с всичките празници и рождени дни на двете деца ,просто ми дойде в повече и прощъпулник да правя. Само да е здрав, в неделя ще бъде, аз ще си му направя питката и ще си я наричам, докато меся, вярвам в силата на майчиното наричане. Имаме и хубава пътечка, подарена ми от една мама в бебе продавалник с името Борислав. Приготвям предметите и така. Само ние ще си бъдем.

# 429
Хепи , бързо оздравяване на всички вкъщи. Не се отказвай от прощъпулника , направи го за децата .
Влади , какви предмети ще слагаш и как се " нарича" питката, какво се казва докато се меси ?
И на нас ни предстои да направим , въпреки че бебка проходи преди 3 седмици и вече е доста по стабилна, даже се мъчи и да бяга (много е смешна). Може би ще е събота или неделя само да вземем платното  , омесвам една питка и ще го направим в много тесен кръг. Канят ли се гости , това също не го знам ?

# 430
Бързо оздравяване на болните!

По нашия край прощъпулника го правим във времето до навършване на 2г. Връзват се краката на детето с червен конец, а група дечица тичат до него като на състезание. Който стигне първи до детето, чупи питата над главата и реже конеца, а детето отива да избере предмет. Всички дечица , които тичат се награждават с железна паричка. Та, аз мисля на пролет да направим прощъпулника, нищо че върви от 10-месечна.  Тогава ще е топло, ще се съберем на двора...
Спомням си, че като малък, брат ми падаше много често и по-старите баби казваха, че трябва втори прощъпулник. След едно по-сериозно падане,когато беше 2-3клас., майка ми омеси пита, завърза му краката, счупи я над главата и така паданията "спряха", така че и на "стари години" може да се прави този ритуал.🤭

# 431
Хапинес, бързо оздравяване❤️🍀. Както го почувстваш е според мен. Ако искаш и те тегли-направи си го.
Нашето платно дойде, балоните взех, торта поръчах и питката аз ще я меся. Нашият ще е в неделя също и само една съседка ще каня. Не искам деца да има, първо ще му дърпат нещата и второ има много болни сега. Аз ще я наричам за здраве, друго не знам какво се нарича.
Влади, аз го изкарвам всеки ден, оня ден на -11 градуса, вчера на -7. Ама стои в количката, час и нещо разходка и вкъщи. Не го пускам да слиза, макар да е в ескимос. Да не би грип да хванахте?

# 432
Ваня, нямам представа все още какво е. Вдига само температура, но се сваля с панадол и нурофен, давам и глюкомат и вит ц. Ще изчакам до утре, ако няма подобрение, ще го заведа при личната. Той като му падне температурата си е супер весел и игрив и си и хапва. Успокои ми, че и ти изкарваш на минусови, аз също не съм го сваляла от количката, беше с ескимос, шапка, ръкавички и завит с одеало, само шал не му бях сложила...а въздуха си беше студен.
Алтая, много интересен ритуал, изобщо не бях чувала. Тук при нас се търкаля питата и детето тръгва след нея по платно, стига до маса с наредени предмети, които са наречени с определни професии. За почерпка се слагат предимно сладки неща.
Пепина, аз меся и говоря на глас, така му месих и за погачата. Според мен можеш да си наречеш всичко, което ти дойде от вътре в този момент...да е здраво детето, да върви смело през живота, да е стабилно, да е винаги с поглед напред...и всичко, което ти дойде от сърцето в този момент Simple Smile

# 433
Влади , благодаря ти за отговора ще си и нарека питката докато я меся . Hug
Ние също изкарваме малката навън при -7 и при -5, возим я в шейната и така отиваме за кухнята. Облечена е с ескимос, ръцете й са пъхнати в ескимоса като ръкавички ,  шапка и шал който тя маха и не търпи. Вчера докато се вози в шейната даже заспа, спа около 40 - 50 минутки навън Grinning . Преди два дена и поставиха ваксина - морбили и сега ми е малко притеснено.
Влади , бързо възстановяване на малкия!

# 434
и аз съм притеснена и сега ни е дала сироп суметрол 10 дена каза педито да го пие пдо 20 21 пак ще се пуска после урина и ако пак същото покаже на бъбречен детски лекар ще ни праща в София

Общи условия

Активация на акаунт