ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 552
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
И ние излизаме при минусови температури , точно заради каляването и да чукам на дърво до сега не сме се разболявали , освен с разтройство. То прощопълник и ние ще правим ама чакаме дамата да проходи 😂. Имали други бебета, които не ходят. Тя ходи хваната за една ръка , по мебелите докато се държи ама много я е страх да се пусне.... Вчера бяхме 20мин вънка , а тука беше -6.

# 436
И ние излизаме при минусови температури , точно заради каляването и да чукам на дърво до сега не сме се разболявали , освен с разтройство. То прощопълник и ние ще правим ама чакаме дамата да проходи 😂. Имали други бебета, които не ходят. Тя ходи хваната за една ръка , по мебелите докато се държи ама много я е страх да се пусне.... Вчера бяхме 20мин вънка , а тука беше -6.
Елена ходи с две ръце иска сама да се пуска ама като види пее нестабилна в краката и се клати ми търси другата ръка но ми е малко притеснено за нея след тези изследвания на нея

# 437
Вяра, нищо не разбирам от изследванията, но щом ЛЛ е преценил, че може да лекува, а не направо да ви изпрати при специалист, значи не е толкова зле/страшно. Имай предвид, че при бебета с памперси, пробите за урина не са 100/ коректни. Така ми каза педиатъра.
Владислава, в македонският край леко се различават ритуалите -  прави се 3та вечер вместо пита за 40дни, прощъпулника е по-различен, кръщене се прави рано,рано(около 40ден). Въпреки че последните години се модернизираме, все пак си пазим и част от старите ритуали. Децата на прощъпулника тичат, да да може така да тича и бебчето, а най-бързия има честта да чупи питата над главата на детето, за да стане като него бърз. Краката са завързани, за да не отиде до предметите, пък и рязането на конеца символизира прохождането и това че вече нищо не го спира да върви към бъдещето. Отивайки до предметите и избирайки си 1(или 3), показва каква ще му е съдбата/професията. Може и други тълкувания да има, но аз тези зная.🙂

# 438
В Македонския край има много странни обичаи и все още си ги пазят. Нали и аз съм с македонска жилка. Винаги ми е било интересно като отида в родния град на баща ми като гледам по празници как празнуват хората.

# 439
Момичета,  стискам палци всички болни бърдо да се оправят  Simple Smile
Ирен, как е Ронина? Отдавна не си се включвала.
Томас и той се водел, че ходи🤣 Ние с моя мъж не мислим така,но идва една приятелка и леля ми и ми викат "ама той ходи, ти какво искаш до центъра пеша ли да иде" 😁 казаха, че е готов за прощъпулник,но аз ще изчакам още малко.
За обичайте долу и на мен са ми много интересни. Братовчедите на моя мъж имат бебета с по месец разлика с Томас и са им странни обичайте 🙃
Аз си признавам,че в този студ не го извеждам. Аз самата не излизам и никога не съм излизала когато е студ и имам възможност да съм в нас и в къщи сме на едно мнение де. Та се гушкаме на топло Simple Smile

# 440
Бързо оздравяване на всички!
Ние излизаме всеки ден,само при дъжд,мъгла,силен вятър не,но иначе гледам да я изкарвам дори и за няколко минути. Все пак са и зимни бебета и средния е зимно (02.01) и него съм изкарвала в студ. Големия е лятно бебе юни и може би затова по съм го пазила,а и първо. Но сега малката най не я жаля навсякъде с мен я влача. Абе с второ,трето претръпнеш.
За прещъпулника ние направихме на 23.12. В нашия край се търкаля питката по бяло платно,след което бебето минава по този път и стига до масичка с предмети,каквото си избере такъв ще стане.  Ние си избрахме четка за коса( значи ще има кой да ми прави прически 😁). След което питката се чупи и се дава парче на всяко дете,то трябва да тича с нея за да може и бебче после така да тича.
Вече не ходим, а тичаме,но и много падаме.  Засега е у дома и няма инциденти,но навън на асфалта не ми се мисли.
Момент от прещъпулката

А това е момент от рожденият ден на средния.

# 441
Излиза, че аз съм най-голямата пъзла 😀 Не я изкарвам в студа, защото за нова година бяхме болни и двете. Изпихме по две опаковки антибиотици и пак ми направи спазъм детето. Беше ужасно, аз още отхрачвам. Моето дете не иска вече да се вози в количка и за това не я изкарвам. Едно е да върви в студа и вятъра, друго е да се вози в количката и зимен чувал. Ама не ще 🤷♀ и така де, така бяха при нас празниците. Оцелях и след 3-седмично денонощно гадене. 1 седмица депресия и рев, исках да правя аборт, страх ме е как ще живея с породени, всички наоколо казват, че съм луда 🥹 абе тежко ми беше, споделям го тук, защото няма с кого.. и те така, в началото на август ще си имам второ бебе

# 442
И аз не мога да ги изкарвам.. 20 минути и започва луда истерия. Изнервят ги дрехите, ескимосите, чувалчетата, обувките... Като видя и хората как ме гледат съжалително и аз започвам да се съжалявам 😂
Прощапулник ще има, решихте ме 🤗

# 443
Излиза, че аз съм най-голямата пъзла 😀 Не я изкарвам в студа, защото за нова година бяхме болни и двете. Изпихме по две опаковки антибиотици и пак ми направи спазъм детето. Беше ужасно, аз още отхрачвам. Моето дете не иска вече да се вози в количка и за това не я изкарвам. Едно е да върви в студа и вятъра, друго е да се вози в количката и зимен чувал. Ама не ще 🤷♀ и така де, така бяха при нас празниците. Оцелях и след 3-седмично денонощно гадене. 1 седмица депресия и рев, исках да правя аборт, страх ме е как ще живея с породени, всички наоколо казват, че съм луда 🥹 абе тежко ми беше, споделям го тук, защото няма с кого.. и те така, в началото на август ще си имам второ бебе

Блонди всичко минава и накрая идва едно голямо щастие.
Аз съм в една група във фейсбук, доста лични истории и доста съвети има. За мами в нашето положение.
Групата е "Породени деца".

# 444
Блонди, горе главата всичко ще е наред, един ден ще се смееш на този момент докато си гушкаш бебчето. Как бих искала да имам и аз още едно детенце , от 15 опита инвитро  имам само бебка . Има много жени които си мечтаят да могат да имат деца, ти можеш..... така че не прави глупости(аборт). Сега ти е трудно , но ще дойде и леката част. Имай вяра и търпение!
Хепи много се радвам , че си решила да правите прощапулник. Бабите ги остави на малко по заден план , децата са важни! И аз те съжалявам като си те представя на разходка с три бебешора. Аз с едно се справям трудно ( моята бебка е много палава), пък какво ще е с три  Grinning
Зори , имаш страхотни деца  да са ти много,много здрави!

# 445
Здравейте ,пожелавам на всички болнички бързо въстановяване .Ние почти се оправихме , имаме само още малко спололи и остатъчна кашлица .Иначе бяхме на невролог и каза от тук натам на 37,2 почвам с нурофена ,изписа ни и тубички диазепам за всеки случай да си имаме в нас , в една аптека трябвало да ни ги направят.Относно навън и аз я извеждам ( не искам да я изнежа ) може за 15-20 мин да е когато е много студено но я извеждам , иначе задължително по час два на ден сме в мола на елхата .И тя още не ходи държи ме за една ръка само от скоро , но пък все е на пръсти и не виждам скоро как ще стане това прохождане .Имаме ядове и а детската кухня , каква ли не пробвах не и не и не само от нашата храна иска.Вече става все по смела в думите и все по своенравна тръшка се инати се .Охх нещо смешно да ви кажа ( може и някой да ме осъди де ) Днес цял ден се мъчи и не може да се изака и накрая се изака -имаше парченца от касова бележка ,вкл. И дърпах и от дупето парченца ( даже имаше цял надпис ZARA.Хем си се ревеше хем ми беше смешно …

# 446
  • Вестерос
Хаха Ирен, и моята яде хартия, всичките книги е наяла, не е акала ни вчера, ни днес, не се е случвало от преди захранването... Може и аз да изкарам някоя хартия.

# 447
Мисля,че яденето на хартия е етап от порастването 😄 У дома само най-любимите книжки биват хапвани и салфетки ако достигне от някъде.

Според мен Савана не ходи още, всеки различно разбиране има. Не я държим за ръка, нито пък за две ходи 10тина крачки сама и сяда на дупе, но като цяло предпочита да си пълзи. Новото и умение е катеренето, обмислям да и взема пиклер да видим дали ще и мине мерака 😃

Ако знаете в озон списъка ми с книжки колко пари е 🥲 защо са толкова скъпи тези книжки..

Излизате ли тези дни? Ние не бяхме 4 дни, не защото е студено, ама всичко е лед. Направо е пързалка, не смея нито с количката, нито с раницата. Пристраших се днес, ама беше страшна мъка .. как излизате вие?

# 448
Ирен, радвам се много, че сте добре ❤️
Блонди, това е и от хормоните. Всичко ще забравиш Simple Smile
Хепинес, то и на мен ми става мъчно за теб само като чета 🤣

За книжките и аз подкрепям. Много са скъпи, а той така обича да разглежда. Особено поредицата за Бизи.

# 449
Книжките и Айлиз , много ги обича всеки ден я уча как правят , животните имитира па-па и муу😂. Казва мама , ам -ам и тате. Има много голям интерес към тях и мисля да потърся в продавалник . С яденето проблеми нямаме 4 пъти яде + 1шише АМ 300мл ,отделно са и плодовете . С прохождането чакам и се надявам скоро да се увери поне да се пусне за крачка , две . Тя хваната за мен може и да тича😄. Кога ще учите децата на гърне? Знам , че имаше започна ли . Аз мисля като почне да ходи стабилно да и купя едно музикално гърне и да се учим това лято. Не знам дали ще има интерес , януарчето на приятелката ми изпадало в истерия като седне😂.

Общи условия

Активация на акаунт