ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 545
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Вестерос
Oт 8 месечна ака само на гърне, пикае почти всеки път като я сложа също, слагам я по няколко пъти на ден.

# 451
И Бора акаше на гърне само. Но точно преди рожденния му ден , започна един протест , иска да се изхожда само прав , дори в памперса. Като бяхме в България за месец не съм му показвала изобщо  гърнето , а си ходеше без проблем от 3-4месечен. Вчера започнах пак и някак виждам че осъзнава повече какво се случва. Като го питам има ли пиш , показва гърнето.
Ние в България излизахме всеки ден , дали за 20-30мин или за часове няма значение. Мен студеното не ме притеснява изобщо. Но тук не иска да излиза. Вчера ми показва вратата и си носи обувките да излизаме. Излязохме за 20мин , като 10 от тях бяха в рев. В България му е по интересно, на всяка крачка вижда коте или куче , имаше си акумулаторна количка която много я хареса , съседи които му се радват. Тук няма нищо , явно очакваше навън да е както там , за това се разтрои толкова. Ние също излизаме без количка, тя е само за по дълги разстояния.
И при нас книжките са на почит. С играчки не си играе много или бързо му омръзват , но книжките може нон стоп да ги гледа. И да , страшна сума става като взимаш накуп , особенно от музикалните.

# 452
Божее, само моето дете ли ненавижда книжките? 🙄🙄 Никакъв интерес няма! Като ги види директно ги захвърля някъде. Да й чета дума да не става. За нея съществуват само играчки с бутони за натискане и толкова. Проблема ми е, че докато бяхме болни и баща й я гледаше тотално се е зарибила по телевизията. Изнудва ме през деня постоянно.. много се дразня. То като и не излизаме много тя няма с какво да се занимава. Тук при нас е някакъв сух студ в комбинация с отвратителен вятър.

# 453
А , то и аз не чета. Няма такова търпение да ме слуша , но гледа картинките , има си книжки които са му любими. Бях му взела книжки , които издават звуци и разказват приказка, той от тях се зариби най вече. От после започна и другите да гледа. ТВ не се пуска през деня ама като ходим някъде в колата задължително. Тези мъже защо оставят тез деца да гледат толкова екрани не разбирам. Един месец в България аз бях шофьор, ММ беше с детето на задната седалка , още докато се качим в колата се изкарваше телефона , добре бе виж първо някоя играчка , опитай да го забавляваш някак...

# 454
При нас телевизора е забранен. Ние не гледам телевизия ( нямаме кабелна, само платформи) съответно и детето не гледа, ние гледаме тя като заспи. Но знае,че от телевизора пускаме музика и тея дни ме юрка яко за музика. Пускам спотифай, за да няма клипове и си слушаме.

Книжки някой само гледаме, някой чета с кратък текст,но всеки ден ги разглеждаме. С колички също си играе много, има около 10тина и като си ги извади и имитира звук на кола, от баща си се е научила.

С играчките си играе също, има една дървена като с чукче, имаме дъга, сортери, пъзели, низанките май са и любими де. Ксилофона харесва, маракасите, слагаме ластици за коса на ролка от тоалетна хартия, отварям/затваря шишета. Намерила съм и пастели подходящи за 1+ ще ги поръчам, ако искате ще прикача линк.

# 455
  • Вестерос
Аз искам за пастелите.
Аз ще търся някакви кубчета да строи кула. От няколко дни се мъчи с чашките или с един мек конструктор, но не може още и с кубчета ще е лесно.
Иначе играе с всякакви музикални. С плюшени, низанка, сортер, чашките, мекия конструктор, топчетата за басейна, топка търкаля и я гони, още си търси обаче за гризане играчките от време на време.

# 456
Емили, обича книжките, но няма търпението да й чета. Запазила съм картонени от кака й, разглежда тях. Извадила съм 2-3 и когато  й омръзнат, изваждам други 2-3. Има 1-2музикални само, не им обръща внимание. Но на Коледа й подариха една кутийка с много книжки вътре, мънички, страхотен хит е.
Изважда, подрежда, разглежда..

# 457

Малко е размазана но се вижда какво хванахме😄. Майстор ще е човека, а баща му искаше лекар. Аз адвокат ама кой ли ни пита☺️
И ние много четем и имаме много книжки. Обаче не казва думички още. От седмица доста бърбори и това ме успокоява.
Другите какво хванахте? Днес май имаше още прощъпулници👣👣👣

# 458
Сутринта на Елена и нямаше нищо беше весела тия дни в студовете не сме излизали вкъщи болни няма и хоп повръщане на едно малко температура кашлица и сега сме в педиатрията в Враца под наблюдение на системи чакам да кажат какво и е че и изследвания за годинка не са добре лефкоцити 10 15 и белтък в урината минахме ад тази една година и пак се почва

# 459
Ваня, страхотно  Simple Smile Ние мислим другата неделя да го направим. От къде поръча платното?

Вяра, много съжалявам.  Дано бързо да се оправяте❤️

# 460
Ваня, страхотно  Simple Smile Ние мислим другата неделя да го направим. От къде поръча платното?

Вяра, много съжалявам.  Дано бързо да се оправяте❤️
дай боже тегло изтеглихме след важните ваксини тепърва е 7.100

# 461
Блонди, тези дни се бях сетила за теб и се  чудех къде изчезна. Като помине малко време ще се наредиш вътрешно и ще приемеш по- спокойно нещата. От сега говори и помоли за помощ, за да ти е спокойна бременността.
Ваня, много е сладък Матей, майстор ще е юнака.
Вяра, дано всичко бързо се оправи с Елена!
Днес мина и нашия прощъпулник, месих питката, подготвях се с много вълнение, после се облякохме всички празнично, абе като за важно събитие Simple Smile. Бобчето обаче му се доспа и едва го убедихме да мине по пътечката Simple Smile. Ма мина накрая и си хвана компютърната мишка. Баща му е много доволен...на мен ми се искаше нещо хуманитарно или артистично, ама той много категорично си я взе и си я понесе доволно. Каквото, това, да ми е здрав и щастлив.

# 462
Блонди, тези дни се бях сетила за теб и се  чудех къде изчезна. Като помине малко време ще се наредиш вътрешно и ще приемеш по- спокойно нещата. От сега говори и помоли за помощ, за да ти е спокойна бременността.
Ваня, много е сладък Матей, майстор ще е юнака.
Вяра, дано всичко бързо се оправи с Елена!
Днес мина и нашия прощъпулник, месих питката, подготвях се с много вълнение, после се облякохме всички празнично, абе като за важно събитие Simple Smile. Бобчето обаче му се доспа и едва го убедихме да мине по пътечката Simple Smile. Ма мина накрая и си хвана компютърната мишка. Баща му е много доволен...на мен ми се искаше нещо хуманитарно или артистично, ама той много категорично си я взе и си я понесе доволно. Каквото, това, да ми е здрав и щастлив.
моят мъж все казва че съм шаш и паника Ани да такава съм за детето си много се притеснявам от както се роди благодаря

# 463
Влади, честито ви ай ти специалист, да стъпва смело напред!👣❤️🍀.
Вяра, бързо оправяне на Елена, на теб спокойствие. Пиши как сте?
Стели, от Picsimo.bg поръчахме. Много хубаво е платното, не се хлъзга и дойде за един ден. Има и други варианти, а може и по твой избор.

# 464
Влади, честито ви ай ти специалист, да стъпва смело напред!👣❤️🍀.
Вяра, бързо оправяне на Елена, на теб спокойствие. Пиши как сте?
Стели, от Picsimo.bg поръчахме. Много хубаво е платното, не се хлъзга и дойде за един ден. Има и други варианти, а може и по твой избор.
тази нощ повръща ударно пак малко температура кашля днес е на ушен чакам да кажат какво и е

Общи условия

Активация на акаунт