Февруарчета 2024 - Тема 7

• 40 008
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм с момче. Кожата ми стана адски суха, излезнаха ми доста пъпки, а никога до сега не съм имала, косопад още от самото начало и какво ли още не😆
На вас при какви стойности на хемоглобина ви изписаха желязо и какъв вид. И също така ако има някоя с нисък хемоглобин вие ли ви се свят от това?

# 571
за нисък хемоглобин не се следи само стойноста на хемоглобина . Следи се и желязо , феритин , албумин , общи белтък. Защото ако феритина ти е нисък се прави вливка , ако желязото се пие желязо ако белтък се пие протеин

# 572
В началото и аз се бях изпъпчила яко по лицето. Сега обаче кожата ми е доста чиста. А косата расте с някакви невиждани за мен темпове. Ако ми даваха и да се подстрижа, сигурно щеше да изглежда още по-добре 🤣 Ама не знам дали е от бременността или от всички витамини които пия 🤔 преди да забременея единствено съм си вземала витамини от лидъл, защото бяха под формата на желирани меченца 😂 Иначе на всички мои приятелки им изпадаха косите после, та съм си приела съдбата..

# 573
  • София
Аз съм чела, че е от хормоните, не от витамините.

# 574
от хормоните е тва да , витамините могат само да повлияят на количествата проблем защото допринасят за нормалните хормони Simple Smile Е за тва казвам да не ги спирате , аз имах обилен косопад но за кратко а не като повечето с месеци, слагах ампули за косопад превантивно не че помагат защото в случая коса расте докато си бременен после е редно да има обратен ефект

# 575
Момичета, три дни имам доста силни болки в кръста и днес дойдох и ме приеха в болницата за системи. Докато ми правиха тоновете, приемащия лекар каза, че нямам контракции пък защо ме приеха. Дали е по-добре да съм тук..сега ми вливат система, а одеве ми сложиха инжекжия спазмалгон. Нещо друго слагат ли

# 576
На мен чрез система ми вливаха Кормагнезин / магнезий/, мисля, че и но шпа приемах, както и хапчета които спират родова дейност, подчертавам ,че това беше с първата ми бременност отдавна. Ако са любезни от персонала, ги питай какво ти слагат и вливат...зависи какъв е случая и съответно лекарствата, които ти изписват
Бързо да се оправиш🤗

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 18:56 от Cveti_P

# 577
Момичета, здравейте! Днес си пуснах изследвания и излезе леко завишено ЦРП и повишени гранулоцити. Някоя имала ли е подобни резултати? Единият АГ казва, че трябва да се застраховаме и да приемам антибиотик, а другият, че това са нормални раздвижвания по време на бременност 🙄

# 578
Часът на истината настъпи и за мен. Вчера се самопретеглих при Вецев и съм качила самл 4кг 😁 направо съм супер изненадана като се има в предвид, че движението ми е ограничено през почти цялата бременност.. освен това шийката ми е 33мм 😁 Бебата е 802г в 26 седмица, което май е малко назад като тегло, но според Вецев си е била нормална. И за пореден път не успяхме да я видим - седи на топка и това си е 😃 явно ще си чакам раждането, да се опознаем тогава хихи

# 579
Бочинка (или друг ако е запознат) Сорбифер как се приема - на гладно ли, с храна ли, някакви особености има ли?

# 580
4 кг .за цялата бременност ли ?
Часът на истината настъпи и за мен. Вчера се самопретеглих при Вецев и съм качила самл 4кг 😁 направо съм супер изненадана като се има в предвид, че движението ми е ограничено през почти цялата бременност.. освен това шийката ми е 33мм 😁 Бебата е 802г в 26 седмица, което май е малко назад като тегло, но според Вецев си е била нормална. И за пореден път не успяхме да я видим - седи на топка и това си е 😃 явно ще си чакам раждането, да се опознаем тогава хихи

# 581
аз не приемам желязо орално но със сигурност не на гладно защото желязото много дразни стомаха и червата , и да нее с млечни и кофеин, за по добро усвояване да е с вит С

# 582
И аз съм 4 кг само до тук, а съм 27 + 3, ама спокойно всички казват, ще те първа ще се качва Grinning да видим Blush девойката вчера я измериха 1133 вървяха една седмица напред... килограмите ма мама не са от значение за бебока Grinning

# 583
Колко кг си качил има значение и колко тежиш спрямо ръста ти преди забременяването...
Една колежка беше много слаба, ама на клечка и качи 25кг. И между другото, след раждането с 10кг + изглеждаше много по-добре от преди. Друга пък наша колежка умря да се хвали, че е качила само 7кг, ама тя си беше баяяя дебела преди това. 🤣

Мами... киселини! Какво да правя сега? 😳 Снощи ядох една пица малко пикантна и не очаквах чак такова нещо. Ясно е, че край с пикантното, ама... 😵‍💫😵‍💫🔥

# 584
С предишната бременност качих 18 кг, но родих в 32г.с. Сега съм в 27 и съм + 7 кг. По-бавно качвам за сега.
Иначе за киселини мога да препоръчам едни сашета, които ми изписаха в спешното, когато бях заради повръщане и разстройство вируса, Waya refluStop или нещо подобно. Подходящи са за бременни и наистина облекчават, а аз имам много киселини. Приемат се 3 пъти дневно след хранене. Аз ги взимам само при нужда.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 13:39 от water_nymph

Общи условия

Активация на акаунт