Февруарчета 2024 - Тема 7

• 39 990
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
За киселини много помага зелена ябълка, а и също прием на пробиотик. Момичета падна ми пломба и не мога да ям сега като хората и утре съм на зъболекар. 😞
Забелязвам, че много от бебенцата вървят напред, правен ли ви е тест за обременяване в такъв случай. Имам чувството, че само аз съм с гестационен диабет 😞

# 586
4 кг .за цялата бременност ли ?
Часът на истината настъпи и за мен. Вчера се самопретеглих при Вецев и съм качила самл 4кг 😁 направо съм супер изненадана като се има в предвид, че движението ми е ограничено през почти цялата бременност.. освен това шийката ми е 33мм 😁 Бебата е 802г в 26 седмица, което май е малко назад като тегло, но според Вецев си е била нормална. И за пореден път не успяхме да я видим - седи на топка и това си е 😃 явно ще си чакам раждането, да се опознаем тогава хихи

Дам, барабар с дрехите и обувките Grinning Но и аз само на корем съм качила  де.....

# 587
аз качих 7 кила ама нещо след тая вливка май малко се подух и имам чувството че тая бременност заради повече солености задържам повече вода защото не разбирам де са тез 7 кила чесно казано. А за киселините Бионацид е топ попадение Simple Smile

# 588
Аз дъвча ТАЛЦИД от време на време.  Мисля, че Вецев ми изписа и Рефалгин ама уви, не мога да го прочета от рецептата 😄

# 589
От талцид мен ни се гади, тааа и аз търся алтернативи и ще си запиша вашите предложения. Пък аз се зачудих защо за болки в кръста задържат на системи? Аз в края на деня особено ако съм вършила 100 неща и +10кг, които имам усещам ужасна постоянна болка докато ходя, но ми се е случвала и преду да съм бременна от преумора, та се замислих да не трябва да се консултирам и аз...

# 590
Една зелена ябълка изхрусках и ме облекчи! Благодаря 😇

На мен пък от Гавискон ми се гади. Уж с вкус на ягода бях вземала, а то ужас.. 😀

# 591
  • София
Сега ме карате да се замисля дали заради това, че ям по една ябълка всеки ден, засега нямам киселини Grinning Макар че ям жълти и зелени ябълки, не ги подбирам хич Grinning

Ако може, и аз да питам нещо: последните няколко дни усещам от време на време пъпа ми все едно го боде нещо, а не знам нормално ли е. Имам две предположения - едното е, че е зарди инжекциите (кожата в областта наоколо е доста чувствителна) и другото е, че е защото пъпът ми е на път да изскочи навън (беше вдлъбнат, а сега е равен с кожата на корема). Има ли и други резонни обяснения и според вас да се излагам ли пред док пак с тъпи въпроси Grinning

# 592
аз с тази бременност за сега имам по малко киселени от предната и не не ям ябълки 😀

# 593
Тони, и моят корем е така. Пъпът е на ръба да изскочи. Онзи ден питах и лекарят каза, че било обичайно. Не било пъпна херния. При мен пък започна сърбеж по корема. С предната бременност нито пъпа ми изхвръкна, нито кожата ми се нацепи, нито имах сърбеж. Тогава качих доста по-малко и предполагам е от това.
Да не би кожата ти да е станала по-чувствителна? Опитай да мажеш с нещо, аз не смея, защото всяко докосване карало матката да е неспокойна. До колко е истина, не знам...

# 594
  • София
Мажа с мазилото за стрии вскеи ден, засега нямам контракции или няккави странни усещания (е, не си правя масажи, де). Но кожата определено е доста чувствителна в областта, където бия инжекциите (на два пръста встрани и надолу от пъпа). Аз наистина си мисля, че най-вероятно е от това, но все пак да проверя, преди да застрелям док с такъв въпрос Simple Smile

# 595
На мен ми за киселини ми помага газираната вода.
И аз да се включа с един въпрос 😊
Днес изпитвам тежест/ болка под пъпа супер гадно неразположение.
Утре сутринта съм на преглед ,но нещо почнах да се филмирам какво се случва?

# 596
  • София
На мен ми за киселини ми помага газираната вода.
И аз да се включа с един въпрос 😊
Днес изпитвам тежест/ болка под пъпа супер гадно неразположение.
Утре сутринта съм на преглед ,но нещо почнах да се филмирам какво се случва?

Аз откак се опъва всичко съм така + болка около ребрата...Почва се купона.

# 597
Здравейте, момичета! Тъй като си сменям АГ по ЖК се обадих да попитам в съответната клиника как стои въпроса и ми казаха да си нося и картона. Някоя има ли представа какво представлява този картон - прегледите и изследванията до сега ли? 🙄 Опитах се да попитам на регистратурата, но типично по български бързаха да ми затворят 😃

# 598
не , картона е един бял картон в който личната лекарка се е подписала и сложила печата си Simple Smile там ти описват болничните също така и тем подобни работи

# 599
Т.е. просто казано личната амбулаторна карта 😀 Много благодаря ❤️

Общи условия

Активация на акаунт