Февруарчета 2024 - Тема 7

• 40 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря, Бочи! ❤️🍀

# 556
  • София
А до докктор ли е дали ще ходиш всяка седмица или на две седмици? Или според колко напреднала е бременността? Или зависи от друго?
Имам няккави в пакета за проследяване, които явно са поне минимумът. Чудя се дали ще трябват още и кога (че минаваме половината град да идем до там и да си направим уж плана). Докато чакам за доки всеки път има мацки за тонове (в съседния кабинет) и после ги дават на моята дки да ги разчете, въпреки че тя не им е следящ АГ. Тоест, и моите все някога ще ги разита лекар, когото не познавам. Никакв идея нямам дали е нормално, ама стискам зъби и каквото е - такова; уж са специалисти там.
Тони, ти си в Надежда, нали? До колкото разбрах днес от АГ като излезеш в 45 дневен болничен се започва всяка седмица, което си е включено в пакета (аз плащам втората част разширения), т.е. след 34 седмица се мерят и е изчислено да си стигнат до края на бременността. Така процедират там. След термин (в случай на пренасяне) се мерят всеки ден и се доплащат допълнително. Не се притеснявай, че друг лекар ще ги гледа - ако нещо те притесни винаги може да изкоментираш с твоя лекар, просто рутинно докато си на тонове ги разчита АГ, което е на смяна, но реално твоят лекар е уведомен, все пак е следящ.

# 557
Аз минавам малко да порева тука. Откакто съм забременяла имам чувството, че зверски погрознях, кожата ми е суха и повяхнала, фините линии и бръчки започват да личат по-осезаемо сякаш. С предната бременност имах т.нар. pregnancy glow, но сега изглеждам все едно съм претърпяла тежка катастрофа... Sad Вие как сте? Имате ли такива "проблеми"?

# 558
аз нямам , и с двете бременности съм точно обратното на което всияки казват че трябва да си като носиш момиче. Казват че момичетата взимат красотата на майките си , аз пък съм най красива бременна 😀

# 559
Моята със сигурно ме е обрала яко 🤣

# 560
Аз също се разхубавявам като съм бременна,а и с двете бременности съм с момиче.Нямам никакви пигментни петна и пъпки по лицето,кожата ми е чиста и гладка,а косата ми никога не е била по- гъста и лъскава.

# 561
  • София
Онзи ден бях при кожната и се похвалих колко добре ми е сега кожата на лицето. И тя, естествено, не пропусна да отбележи, че след раждането ще съм пак постарому Simple Smile Косата ми е много хубава и се е сгъстила още, ама голямо миене и сушене пада всеки път. Ноктите ми на ръцете винаги са растяли бързо и здрави, обаче сега са така и на краката, пък хич не е лесни да се сгъна да ги режа Simple Smile
Хич да не ви пука за нещо временно, според мен Simple Smile

Криси, благодаря! Същият пакет съм, на 28 съм на преглед и имам да разпитвам разни неща, но това поне ми се изясни (само не знам дали няма да почнат запис на тонове от по-рано, ако ще съм секцио).

# 562
Аз съм с момче и не знам има ли общо, но кожата ми е прекрасна. Беше точно 2 седмици по-суха, даже ви бях писала, но сега е блестяща, хидратирана, озарена. Всеки грим отгоре застава прекрасно.. Косата ми расте много, не пада изобщо. Ноктите ми са здрави и дълги, а цял живот страдам от меки и белещи се нокти, които са изключително къси. Нямам пигментни петна и аз (само линията на корема, която пък за сметка на това започва от много надолу и е почти до сутиените ми 😀😀😀).

Егати саморекламата..  😉🤣

# 563
за косата да не се отчаяте ама после капе на такива чамове че може и лошо да ви стане. Потта след раждане може да мирише ужасяващо брутално. Целия мазньоч да се излее по кожата и косата Simple Smile абе красива гледка 🤣

# 564
Моята коса също е прекрасна, мога да я мия с веро и пак ще е супер, а по принцип залагам на висок клас шампоани и маски.. но да кожата ми от самото начало е кофти. Даже бях пъпчасала в началото, а аз имам супер чиста кожа по принцип и точно затова бях убедена, че ще ми идва, а то какво стана... 😂

# 565
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но да се отчета по темата. Определено и аз не влизам в стереотипа на носещите момичета. Кожата ми си е супер, косата ми такава не е била никога. Единственото,което ме дразни е,че имам бузи и лицето ми придобива кръгла форма.🤣🤣 Но аз като пълнея обикновено първо ми се отразява на корема, ръцете и лицето. Ама как ще да е,после ще се влиза във форма.
А я кажете за тази пот след раждане,че една приятелка онзи ден ми го каза това, аз го и усетих дори. Каза,че след като е родила особена в началото се е потяля супер много и въпреки къпане и дезодоранти и тн все е миришела. Кърми, ако има нещо общо. Моля ви, кажете някякви съвети по този въпрос,че ако има нещо, което може да ме откаже от кърменето то е това- нямя да понеса да мириша ужасно и да не се седи покрай мен.😀

# 566
Моята коса изобщо не е капала след раждането,а около мен масово се оплакваха,че им капят косите.Явно си е до хормони.Както и от кърменето повечето се оплакваха,че дебелеят яко докато кърмят,а аз се стопих докато кърмех Grinning

# 567
Аз имам сериозна рутина и нямам оплаквания към кожата си. А косата ми отново стана двойна, гъста и прекрасна, така беше и предния път и за късмет продължи и до след кърменето. Обаче аз също напълвях повече като започнах да кърмя. И знам това, защото закърмих бебето месец след раждането.  Дотогава почти бях възстановила килограмите си преди бременността.

# 568
Има си го това с потенето, докато се нормализират хормоните. Нищо не помага.
Както и с косопада след раждане. Няма смисъл от мазане с каквото и да е, щом се нормализират хормоните, всичко се оправя.
На мен кожата ми е супер, но косата този път така окапа,  докато повръщах нон стоп 3 месеца, че сега е на 1/3 от нормалната си гъстота. Не се оплаквам, че е по- лесно за поддръжка, ама се надявам да се оправи понякога време Sweat Smile

# 569
При мен косата рязко спря да пада още от 4тия месец и от мазна стана адски суха, както и кожата. Доста повече ми допада този вариант, с повече мазане с кремове се овладява ситуацията. Странно е, че косми и нокти спряха тотално да растат, чак се замислих дали не е от липса на протеини, ако бебето дърпа всичко…
Иначе малко оффтопик, попадна ми една много интересна руска статия за феталните показатели, кога какво се гледа на ФМ и още много други любопитни неща: https://larskih.ru/bg/dlina-bedrennoi-kosti-v-32-nedeli-norma-no … -uzi-po-nedelyam/

Общи условия

Активация на акаунт