Февруарчета 2024 - Тема 7

• 40 044
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
аз ги правих след 31 като бяха на 2 седмици  тоест 31-33-35 и после всяка седмица

# 541
И на колко време са тези тонове или зависи от лекар/болница/състояние на майката?

П.С.
Не мога да повярвам колко бързо ми мина времето.. Преди да изляза болничен се чудех какво ще правя по цял ден, а днес вече сме напазарували абсолютно всичко за бъдещето бебче.. и ми остава да си чета книжките и да чакам...
Ей го, аз съм по-назад от вас като седмица, но след НГ почват тонове и то дойде време зс раждане... 🥰

# 542
  • София
Чак сега успявам да се докопам до телефона и да се отчета след последната фетална днес. В 29+4 г.с. бебока е 1600 гр. (върви с почти две седмици напред), заел е позиция с главата надолу, плацента - ок, води - ок. Има си косичка вече 😁 и определено е характер, че не спираше да рита през ръцете докторката. От 20- ти декември излизам в 45 дневен преди раждане и започвам с тоновете всяка седмица и прегледи през седмица.

# 543
като цяло тоновете зависят от всеки инивидуално. Най кофти случка е да лежиш 40 минути на тонове и накрая да ти кажат , иди апни некой шоколад разходи се и пак ела 🤣🤣🤣така че момичета предупреждавам яжте шоколад предварително

# 544
Моят лекар каза ,че ще записваме тоновете за първи път в 27 г.с. ,не знам дали сега в времето ,но вероятно ДА щом така е казал !
като цяло тоновете зависят от всеки инивидуално. Най кофти случка е да лежиш 40 минути на тонове и накрая да ти кажат , иди апни некой шоколад разходи се и пак ела 🤣🤣🤣така че момичета предупреждавам яжте шоколад предварително

# 545
Аз съм на тонове в 26+1 другия четвъртък. Ако има значение с втора бременност съм, с тромбофилия и на терапия, първото дете родих в началото на 37 г.с. Като цяло след 30 г.с. щели да ме гледат на често и под лупа, имах и високо кръвно с каката и при задържането направо родих.

# 546
аз съм на преглед в 29 та и мисля че може и да ми пусне тогава тонове а може и да пусне след 2 седмици тоест в 31 та хипотетично не знам кво ще реши. Иначе утре ще си вливам желязо

# 547
Момичета, може и да сме коментирали вече, ама аз да не съм разбрала. Какво точно представлява тая процедура по мерене на тонове? На мен последния път с един допотопен мобилен доплер ми пуснаха за 2 секунди да му чуя сърцето, ама доколкото разбирам, явно не е това.

# 548
неее нее това , значи един колан тип ластик ти закрепят една джаджа около предполагаеми сърцето на бебето. То записва съодечния ритм продължително време като следи И за контракции , обичайно пишат минимум 20 минути но оптимално 30-40 минути просто лежиш и ти записват тоновете на бебока.
После излиза един лист като кардиограма и лекаря я преглежда за контракции и как е пулса на бебето. Бебето редно е да е будно а не да спи по това време защото така се забавя пулса като спят и обърква лекарите.И те това е .

# 549
Бочи, това в Шейново ли се случва или при Вецев? Каква е схемата? Той как коментира резултатите - пращаме/носим.. или? И каква е цената на тези тонове?
Благодаря! 🌷🍀❤️

# 550
у актуална цена не знам а стара не помня
иначе в поликлиника България записва ти той час , отиваш те те питат за тонове ли си или седмица на бременноста и така разбират дали си за тонове , минаваш тонове после изчакваш малко да излезе някой пациент и влизаш при него. Ако е само за тоновете той коментира за 5-10 минутики и аре чао ако имаш и преглед , преглежда коментира и аре чао. Защото ако си всяка седмица на тонове не се прави всяка седмица преглед ако всичко говорим е наред нали и няма препоставки за толкова чести ултразвуци

# 551
  • София
А до докктор ли е дали ще ходиш всяка седмица или на две седмици? Или според колко напреднала е бременността? Или зависи от друго?
Имам няккави в пакета за проследяване, които явно са поне минимумът. Чудя се дали ще трябват още и кога (че минаваме половината град да идем до там и да си направим уж плана). Докато чакам за доки всеки път има мацки за тонове (в съседния кабинет) и после ги дават на моята дки да ги разчете, въпреки че тя не им е следящ АГ. Тоест, и моите все някога ще ги разита лекар, когото не познавам. Никакв идея нямам дали е нормално, ама стискам зъби и каквото е - такова; уж са специалисти там.

# 552
тоновете са до всичко , напредване на бременност , особенности на бременната , понякога може да се наложи и всеки ден а не всяка седмица

# 553
Дано не са всеки ден, че тия 120км ще са ми много всеки ден отиване и връщане. И най-малко ММ трябва да напусне работа, да работи лично такси. 🤣

# 554
м то ако е стигне до всеки ден в случая като си далеч просто те приемат в болница но да не се налага  изобщо де , щото ако е всеки ден то вече има причина да те наблюдават така стриктно и едва ли не ще раждаш но ако си казваш на лекаря че си далеч те ще си имат предвид Simple Smile Да не се налага

Общи условия

Активация на акаунт