Февруарчета 2024 - Тема 7

• 40 064
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Да се включа и аз- първото ми раждане беше в държавна болница. Не във ВИП. Беше Ковид, нямаше посещения, но се запознах с такива жениии Simple Smile с някои от тях станахме много близки, до днес си поддържаме контакти. Бях с нормално естествено раждане, цедях с помпа, не ми пукаше изобщо.
Сега ще съм секцио и някак ми се иска да съм сама във ВИП стая, да си говоря по телефона, когато искам, да спя и т.н.
Да сменя темата- Знаете ли в коя седмица започва проследяването на тонове? В 26+6 лекарят се колебаеше дали сега да ми пусне. С предишната бременност родих в 31 седмица и до тонове не я докарах.

# 526
С никого не искам да се заяждам, ама каква е логиката, да пуснат таткото да присъства на самото раждане, пък после да не го пуснат в стаята да си види жената и детето 🤔
 Аз емпирично установих, че не Америка, а именно България е страната на неограничените възможности. 100% съм сигурна, че където и да родите, срещу правилната сума на правилния човек, ако искате и оркестър ще пуснат в стаята да свири. Даже ако се разровя из интернет сигурно и клипчета ще намеря на такова нещо 🤣 Е стига да няма пак ковид или някое ново по-модерно заболяване да се появи до тогава. Щото все пак тея пари докторите не могат да ги харчат умрели.
Колко и да е хубаво в болницата и да искат да създадат условия максимално близки до уюта на дома, все пак си остава болница и ще е гадничко, но ще изтърпим някак 4-5 дена. Важното накрая бебчовците да са добре ❤

# 527
Together, колко тежи бебока в 26+6? Питам те, понеже моя в 25 + 2 го измериха малко над 1 кг и каза, че отговаря на 26+6 и ми е интересно просто Wink
Искам да съм отделно, защото съм малко интроверт и като се знам каква съм, едва ли ще имам същия късмет с момичето в моята стая. С нея се разбирахме с половин дума, татковците се уговаряха да идват по едно и също време и да си тръгват заедно, а и най-вече за самия баща беше готино, че си го вижда всеки ден.

# 528
България винаги е била безгранична 🤣

Иначе тонове май от 31 ва.
Аз искам да ви кажа за моето раждане, никой не знаеше дата освен мен и мъжа ми. На 7.11 цял ден майка ми се пръсна да звъни а аз не вдигам , на 6.11 звъня , бях в болницата вече и се чуваше рев , писах и че нямам обхват и сме на вилата 😀На 7.11 всички разбраха като родих че съм родила и никой не се напрягаше най малкото аз , да питат трилион продробности кога ще ходя там , дали вече отидох дали вече сложиха абокат дали спа дали станах , дали срах и бла бла 🤣Та и сега ако може да е така така ще е даже мисля да предупредя жената която ни помага че ако не дай си боже и звънна нощем тря да дойде за да поеме детето и мъжа ми да ме метне.Макар че чъи секцио пак предпочитам цялата рода да не знае кога ще раждам , ще си спестя 5 тона въпроса. В момента всички знаят че съм с термина общирен цял месец 🤣тва е

# 529
  • София
Много За, изкушавам се и аз да опитам! Хич няма да ми е до телефонни разговори и преди, и след Simple Smile Засега всички знаят 22 февруари, пък ако ще е секцио, датата ще мисля дали да я споделям... (допускам някакъв шанс да ме разубеди Мм и все пак да я споделим)
А как се чудя какво да правя с бабите - да идват ли, да не идват ли, една след друга ли да идват... Изобщо не вярвам, че помнят достатъчно, че да ми помогнат реално. По-скоро ще има "къде има тава да сложа една манджа" и "колко ситно да нарежа салатата" и всякакви тъпотии, които иначе просто ще се случват без да ги мисля. От друга страна, като нямам идея какво ще е, как да съм сигурна, че не искам да има кой да ме пита за манджата Simple Smile

# 530
аз не желая никой да идва 2 седмици , бебетата само спят серат и ядът . Мъжа поема ангажимента с манджите и миенетотна чинии и шишета ( ако има нужда от такива ) нито го къпеш докат не падне пъпа нито нищо , с едно дете ептен си е рахат в началото Simple Smile То спи и ти си почиваш , яде , ти си седиш , абе общо взето жената максимално 40 дена е по пижама и куко на главата. Туй то 😀

# 531
Майка ми разбра 2 дни след като родих, щото бях в реанимация и не исках да я притеснявам. Нито пък ми беше до разговори после в родилно.  Исках само да си видя бебето. Sweat Smile Е, после трудно свикна, че детето е родено на друга дата, ама Smiley

А за идването, аз съм твърдо против. Но по принцип съм такъв характер, искам като имам гости да ми е приятно и да мога съм пълноценно там и да обърна внимание, което няма как да стане в този период. Само ще се изнервя. Но живи и здрави да стигнем до там, може да си помисля за изписването, но без да ми се мъкнат вкъщи после Sweat Smile

# 532
Хей, бебето е 1.160. Развива се добре.
Бях обещала да питам за Утрогестана-каза да довърша опаковката, която съм започнала и да спирам. Бил си свършил работата.
Записаха ме за тонове в 29 седмица. През две седмици се ходело.
Питах за трета фетална морфология. Обясни ми, че не е задължителна. Мисля да не я правя.

# 533
Ние няма да казваме датата на секциото. Даже ще спестим обаждането, че съм настанена в стая и бля бля. Като родя, моят мъж ще има честа да звънне на бабите да им честити. Предварително не искам да казваме нищо. Не съм суеверна изобщо, но .. айде няма нужда.
За идването - баби, стринки, тетки и учинайки не искам! 😉 Даже се радвам, че в болниците не пускат външни. Само ММ си искам първите дни. После на изписването ще викнем само найййй-близките ни (моите родители, брат ми и майка му) и гледат каквото гледат бебето и се прибираме. Вкъщи баби не искам. Този ужас няма да си го причиня. Аз с майка ми 10 минути в една стая се карам. Ние не се търпим взаимно 🤣, свекърва ми е печена, но и нея не искам. Като детето почне да излиза навън, ще ме придружат на някоя разходка, но такова идване и оставане вкъщи - не, благодаря!
Както казвам - не искам никой да ми помага. Искам да не ми пречи!!! 😉🙂

# 534
Момичета, от коя седмица ще започваме с тоновете? АГ-то в Щерев с ченгел да му вадя думите, предния път го питах и нищо не ми отговори.. Аз влизам в 28 г.с.

# 535
# 536
Благодаря за отговора относно Утрогестана! Иначе на мен ми казаха, че е добре да се направи и ФМ в 32 г.с., за да се оцени как се чувства бебето в утробата и дали се налага кортикостероидна профилактика.

# 537
  • София
И да се огледа плацентата също Simple Smile

# 538
По принцип, ако няма някакви проблеми, тоновете почват в 34г.с.
Но забелязвам, че има разминавания между болници и лекари.

# 539
Да,мойта АГ каза,че ги прави от 37 седмица и аз останах доста очудена,защото знам,че на повечето места са след 32-ра,даже на някои и след 28-ма.Предния път беше преди 7 години и не мога да си спомня от коя са почнали,но беше по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт