Февруарчета 2024 - Тема 7

• 39 961
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
# 601
Здравейте,мамчета!
От началото на бременността ви следя  и сега вече се престраших да се регистрирам и аз 😅
Имам няколко въпроса към дали и вие сте като мен
1. Изтръпват ли ви ръцете и как се справяте?
2. На последния преглед като бяхме доки каза, че главичка при измерване е седмица назад, а тумбачето със седмица напред или по-скоро си отговоря на седмиците. На последния преглед бяхме 26г.с и теглото беше почти  1кг.
Също така последно питане по колко пъти на ден усещате бебо трябва ли да броя?  🤷🏽‍♀️

# 602
  • София
Т.е. просто казано личната амбулаторна карта 😀 Много благодаря ❤️

Картон на бременността трябва да се води според мен, в който се пише всяка ж.к. , изслевания и т.н. за бебето и теб, за съжаление ( съдейки по моя лекар) го претупват това и не го правят освен, ако крайно не настояваш, но мисля, че вече имат и онлайн форма затова не се натягат с физически картон.

# 603
  • София
Аз си пазя всички копия от изследваняи и прегледи в една папка. Иначе предполагам, че имам електронно досие при доки в Надежда (щом имат такава система и пишат на компа). Предполагам, че няма как да се препрати по електронен път към друго здравно заведение и това е страшна глупост... в 21 век да се разнасяме с хартии/книжки/картони Sad Но ако недай Боже се наложи, ще искам собственото си досие разпечатано или в четим формат на електронен носител.

# 604
И моят картон за ЖК е създаден и се води от следящата ме АГ. В него записва всички измервания на бебето и мен, кръвна група, лечения, лекарства, килограми. , и т.н. А вкъщи имам от време оно друг картон, който уж всеки трябва да има, пак за ваксини, болнични и т.н.
Lii955, не ти пречи пак да се обадиш и да питаш, трябва да сме малко по- нахални😁

# 605
Привет, момичета!
От 2 седмици сутрин се будя със схванати пръсти на ръцете, вече до китката включително. Не мога да свия в юмрук, а колкото да хвана бутилка с вода, до там. Докторката ме посъветва да разтривам вратът, но няма подобрение. Пия 3*2 магнерот.
Чудя се към какъв доктор да се обърна?
Има ли някой с подобно притеснение?

# 606
Привет, момичета!
От 2 седмици сутрин се будя със схванати пръсти на ръцете, вече до китката включително. Не мога да свия в юмрук, а колкото да хвана бутилка с вода, до там. Докторката ме посъветва да разтривам вратът, но няма подобрение. Пия 3*2 магнерот.
Чудя се към какъв доктор да се обърна?
Има ли някой с подобно притеснение?

И аз съм така за момента пия 4х1т Магнерич, особено през ноща при мен се обостря положението включително и болки в кръста...също така моята докторка беше ми предложила да посетя Невролог и най-вероятно след следващия преглед ще отида

# 607
аз се мажа с магнезиев гел от любимия ми айхерб разбирасе точно за да нямам такива схващания 😀

# 608
Девойки,
Някоя от вас ползва ли сега или с предишна бременност от тези колани за поддържане на корема?  Кръстът и гърба ми почват да не издържат тежестта на корема, който е огромен за 28г.с и обмислям такава покупка.

# 609
И моя кръст издава багажа, а нямам голям корем, а сега съм БОЛНА...
До колко парцетамола за 24 часа мога да приемам, защото цялото тяло ме боли..

# 610
  • София
До три.

# 611
  • София
Девойки,
Някоя от вас ползва ли сега или с предишна бременност от тези колани за поддържане на корема?  Кръстът и гърба ми почват да не издържат тежестта на корема, който е огромен за 28г.с и обмислям такава покупка.
Аз имах такъв колан от предишната бременност, но ми беше адски неудобен и го подарих на приятелка. По-скоро първо тествай и тогава купувай, че се бях охарчила здраво за моя...уж да е най-удобния, най-лекия, ама не пресметнах, че може просто да не ми понесе.

# 612
Момичета влизам да се похваля и оплача. Изписаха ме, бебчо е добр,нямам болки или контракции болезнени дотук добре. Но откакто се прибрах съм с обездвижена дясна ръка заради хемагом от пръсната вена от абокат, второ и по-страшно-каката на 2г е с ужасен вирус-повръщане, диария, гноен отит на ухото, кашлица и сополи…и сега гледам да задържа положението и да лекувам, със страх че е възможно ако започне обезводняване да влезнем в болница … отново но този път двете… снощи от 1.30 до 6 сутринта е крещяла от болки в стомаха и че е гладна, но и нищо не ядеше, и започва едно :къде те боли корема ли?! Ухото ли?! Главата ли?! (Кошмар е като не си казват). Че за капак и мъжа ми го тръшна и не може да стане от леглото… и аз бременна изписана след задържане сме просто кошмар…. Вече в 6 часа като заспа след кто 3 часа беше най-спокойна ако аз я нося на ръце из апартамента,  най-накрая и тя и той заспаха и аз вече от изнемощение започнах да плача… направо какъв е този кръг от болести и болници. За два месеца два отита, прием в болница, болни всички, никой не е добре, направо … днес таткото е по-добре, тя не се влошава, надявам се да видя скоро чисто ухо и твърдо ако, и ако може малкия герой да ме изтрае още малко и обещавам да си почивам постоянно за да му е удобно вътре😢♥

# 613
мале Ивон милата , тоест милитЕ.Стискам палци всичко да е наред и да се оправяте по скоро ❤

# 614
Ех, Ивон, какви са тези вируси тази година.... Направо е ужасно. Чуя ли отит и изтръпвам. А малкото ти детенце да е болно, още по-гадно...
Стискам палци всички мами да сме добре, да си доизкараме спокойно бременностите и тук да качваме само снимки с нашите здрави бебоци...

Общи условия

Активация на акаунт