Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...5

• 55 868
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Знам, че когато има счупено не се пие нищо от гореизброените. Костта трябва да зарасне, да се заснеме, за да се види, че всичко е зараснало правилно и чак след това се пият добавките.

# 151
И аз знам, че не е добре да се форсира.

# 152
Здравейте, спрей на better you oт 1000 µg подходящ ли е за дете на 4 години/14.5 кг?

# 153
Здравейте, имам дефицит на Витамин Д - 11 ng/ml . След двумесечен прием на Better you 3000 iu +K2, нямам никакво подобрение. Реших да взема меки таблетки на Now - 10 000 iu. Отделно започнах прием на магнезий. Въпросът ми е всеки ден ли да го приемам, колко дни и кога и как да намаля дозата , за да вдигна малко стойностите и да приемам ли допълнително К2 и по колко? Направих консултация с хематолог и изобщо не получих адекватно лечение, препоръча ми някакъв измислен витамин Д - 1000 iu. по 1 таблетка дневно.

# 154
  • Melmak
Bibi, този дефицит не можеш да оправиш само с 3000 iu колкото са три спре бетър ю с к2. Прекалено ниска доза е. Аз лично ползвам същия бетър ю плюс отделно витамин д на бетър ю (без к2). По-нагоре съм качила снимки. Прочети малко назад в темата и ще си отговориш на въпросите. Simple Smile

# 155
  • Бургас
Bibi,  аз приeмах по 7000 IU  вит.Д на ден за 3 месеца и качих стойностите от 19 до 60 /реф.20-100/, така че няма проблем да почнеш с по 10000 IU на ден или да редуваш 2 дни взимаш, 1 ден почиваш и така за 3 месеца и да изследваш как са нещата, аз взимах и по 1 табл. вит.К2, не знам точно какъв беше, но май беше по 100мг.

# 156
Здравейте, спрей на better you oт 1000 µg подходящ ли е за дете на 4 години/14.5 кг?
Зависи какво се цели. Компенсиране на дефицит или поддържане нивата. Ако е второто, минимум 2,000iU.
----
Здравейте, имам дефицит на Витамин Д - 11 ng/ml . След двумесечен прием на Better you 3000 iu +K2, нямам никакво подобрение. Реших да взема меки таблетки на Now - 10 000 iu. Отделно започнах прием на магнезий. Въпросът ми е всеки ден ли да го приемам, колко дни и кога и как да намаля дозата , за да вдигна малко стойностите и да приемам ли допълнително К2 и по колко? Направих консултация с хематолог и изобщо не получих адекватно лечение, препоръча ми някакъв измислен витамин Д - 1000 iu. по 1 таблетка дневно.
Добре дошли в света на сбърканите практики на ендокринолози и хематолози, които изписват напълно неадекватно лечение, което губи времето и парите на пациенти с почти нулев резултат, докато същевременно си страдат. 9 от 10 пишещи тук споделят същия резултат. Почвам да си давам сметка, че цялото им съсловие не е наясно как работи вит. Д, какво всъщност трябва да се постигне и как.

hechicera_ правилно ви е насочила да прегледате няколко страници назад.

На въпроса колко К2 да се приема с Д3 -- на всеки 5,000-10,000iU -- 100mcg K2. Аз предпочитам на всеки 5,000 Д3 да е 100 К2.

11ng/ml е доста свиреп дефицит.

# 157
Sleek, мерси. Поддържане на нивата.

Аз съм с дефицит. Беше първо 3. След Ойлесен и Вигантол (нередовно обаче) стана към 15. Сега съм 3 месеца на 5000 единици на natural factors. После пак изследвания, за да не се предозирам. Думи на ендото. Като ви чета обаче май не е правилен подходът..

# 158
Аз бях със стойност 5. Имам автоимунно.

# 159
Аз бях с 8. Но след бременност и 2+ години кърмене, без адекватен прием на витамини или достатъчно време на слънце.

# 160
  • Melmak
Здравейте! За пореден път се убеждавам колко непонятна тема е витамин д сред ендокринолозите в България. Няма стари, няма млади, всички повтарят като папагали една и съща мантра.

Имам ендокринни проблеми и посещавам редовно ендокринолог. В последните изследвания присъстваше и вит д, който от 71 успях да вдигна на 145 nmo/l.

И това с месеци наред прием на “висока” според ендокринолозите доза, която сама си назначих, след четене и писане тук.

Самата аз виждам голям напредък в начина, по който се чувствам, благодарение на вит д.

И днес еднокринолога каза, че 145 било много висок резултат и няма нужда да е толкова. Питах колко е оптималния, било 100. Да съм намаляла дозата…нямало нужда толкова много.

Честно казано не искам да очерням лекаря. Искам да ви насърча да имате критично мислене и да се интересувате и сами, да търсите още мнения и съвременни изследвания по темата.

Блгодаря на Слийк, че помага тук.

# 161
hechicera_ , а какво приемахте, за да го вдигнете толкова?

# 162
  • Melmak
hechicera_ , а какво приемахте, за да го вдигнете толкова?

Бетър ю +к2 и отделно само вит д на бетър ю. Комбинация от двата спрея, писала съм по-нагоре в темата. С вигантол пробвах, но само си загубих времето, нямах никакъв резултат. Реално от септември-октомври започнах с бетър ю.

# 163
hechicera_ , благодаря. Връщах се да чета ваши постове, за да не питам излишно, но видях, че питате за Оilesen и затова реших да питам какво точно ползвате. По 3000 ли са двамата спрея и по колко пръскания правите? Имам 3000+К2, ще си взема и без К2.

# 164
  • Melmak
Придържам се към бетър ю, защото виждам резултат. Признавам, че е малко скъп, но няма начин.

Ползвам тези двата. От червения пръскам 3 пъти дневно, това са 3000 iu общо плюс един спрей от зеления. Обърнете внимание, че зеленият е 3000 единици за 1 спрей.

Общо набавям 6000 iu дневно. Вероятно може и по-висока доза, аз ще изчакам още малко преди да направя почивка и да изследвам пак.

Общи условия

Активация на акаунт