Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...5

• 49 015
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Sway добре е, аз бих пробвала с такава доза известно време щом си с дефицит и както са ти казали по-нагоре с мазно хранене+к2 и магнезий.

# 631
Аз съм си вдигала стойностите на витамин Д с Вигантол. И то бях бременна. И не взимах такива големи дози, ами по 6-7-8 капки на ден. Сега не знам с какво ще запълвам дефицита още.

# 632
sleek, много благодаря за детайлния отговор! Simple Smile

Радвам се, че резултатите от изследванията ми (с изключение на Витамин D) изглеждат добре. Преди да ги направя не съм приемала добавка с Витамин D. Спомням си, че за няколко месеца приемах такава през 2022 или в началото на 2023 г.

Пишеш 10 000iU, но с К2 ли е? Приемаш ли и магнезий към него, колко мг?
Да, с K2. Магнезий си приемам по принцип, без прекъсване. Вземам по 420 мг дневно.

За липсата на подобрение в светоусещането, за всеки е различно, в зависимост от пола, годините, евентуалните заболявания, нивото на дефицит и прочие. Важен е и причинителят на оплакванията. Не можем да гледаме в посока вит. Д, когато има друга, различна патология. Друг елемент също е важен, както за теб, така и за всеки, който е подел 'борба' с този 'витамин' -- задачата е не просто да се вдигнат нивата, а човек да живее с тях по-продължително време. И колкото по-дълго живее с адекватни нива, толкова по-устойчиви резултати има, както и ги усеща.
О, да, абсолютно съгласна съм с това. И аз винаги съм твърдяла, че нещата, по отношение на здравето, са много индивидуални и базирани на редица фактори. Всъщност, това за липсата на подобрение го споменах по-скоро като фийдбек, защото доста хора назад в темата споделиха, че са получили прилив на енергия, след като са стартирали с приема (което е чудесно). Просто при мен нямаше такова нещо, но естествено, ще продължавам да вземам Витамин D, без да прекъсвам. Мисля целогодишно да си цъкам определена доза. Ще видим как ще се усещам, щом организмът се понасити. И разбира се, ще пусна контролни изследвания малко по-натам.

Ще ви държа в течение! Simple Smile Благодаря още веднъж за коментара!

# 633
  • Melmak
Sway, ниска ти е дозата, няма как да попълниш дефицит с нея.

Относно вигантола, аз съм се мъчила с него. Не видях резултат, но…
Прави сте, че масово лекарите 1 схема знаят и наизуст я изписват. На майка ми изписаха 4 капки на ден, като беше с много, ама много ниски стойности!

Масово не изписват и к2. Само вигантол и нищо. За мен не е и удобен за пиене с тези капки, спрей или капсули за мен са по-удачни.

# 634
Sway, ниска ти е дозата, няма как да попълниш дефицит с нея.

Относно вигантола, аз съм се мъчила с него. Не видях резултат, но…
Прави сте, че масово лекарите 1 схема знаят и наизуст я изписват. На майка ми изписаха 4 капки на ден, като беше с много, ама много ниски стойности!

Масово не изписват и к2. Само вигантол и нищо. За мен не е и удобен за пиене с тези капки, спрей или капсули за мен са по-удачни.
ми то с 4 капки дневно вигантол не е и нужно да изписвак к2 Laughing

# 635
Абсолютно😁🤣 за толкова капки К2 не се полага...

Аз имам въпрос за магнезия🤔 След като се оказа ,че съм приемала някакъв боклук във вид на магнезий го смених с магнезиев хелат

Препоръчва се приема на две таблетки на ден.Аз ги пия преди лягане....дали е голяма дозата? Не съм забелязала да ми се отразява зле или нещо...просто се чудя.

Вит.К2  ползвам този . Дали дозата е ок, за 6000-9000 единици?

# 636
Тези 375мг магнезий са в 3 капсули точно при тази добавка. Хелиран магнезий ако има толкова само магнезия, представи си с останалата част от съединението за какъв грамаж говорим, че те ще са като джанки тия хапове Grinning
Та спокойно, с 2 на ден със сигурност няма да прекалиш.

# 637
Т.е. не е читаво и това ? Така ли? 🙁Уффф,чувствам се изгубена в ,,морето,, от добавки,брандове, реклами и прочие дивотии...винаги се опитвам да правя информиран избор, но явно ми е трудно да отсявам по-доброто.

# 638
Bebe,свърши си този магнезий, аз бях взела такъв в началото и си вдигнах витамин Д. Сега си взех магнезиев бисглицинат, той е по-добър.

# 639
Защо да не е читаво, читаво си е, просто не е написано много ясно ако не четеш ситното на гърба. Дозата е 3 хапчета която дават и тези милиграми с големите цифри отпред са за една доза, не за едно хапче. Ти си решаваш какво да правиш с тази информация ама не я казвам непременно с лошо де. С добавките е малко така, не са толкова стриктни регулациите и са мааалко по-свободни да го пишат подвеждащо.
То е както и този спрей с витамин Д + К2 дето го обсъждат през една страница. Пише отпред че е 3000 единици, ама отзат с дребните букви пише че три пъти трябва да пръснеш за тая доза а не един. Но сума народ не обръщат внимание, а май имаше и нещо омотано в преведения на български етикет при него. Същата работа и с тия хапчета с магнезия.

# 640
Каква е дозата за магнезий? Имам това

# 641
Bebe,свърши си този магнезий, аз бях взела такъв в началото и си вдигнах витамин Д. Сега си взех магнезиев бисглицинат, той е по-добър.
Този е бисглицинат😁 Ти какъв приемаш?
После някъде прочетох за желирани таблетки вит.Д от 10 000 единици...дали е удачно да заменя спрея с такива. Ама пък ще трябва да приемам някаква мазнина с тях вероятно...уфф, угодия нямам☺️🤣

Сега се зачетох подробно, оказва се че приемам 250 mg магнезий ...ми чи то , нищо особенно🤣 Няма да вдигам дозата,че още едно хапче ще ми дойде в повечко (приемам и други добавки)
Каква е дозата за магнезий? Имам това

Това сигурно е 100mg на таблетка или 2таблетки=200mg
3таблетки=300mg
Пише 1доза -2таблетки,
Ето го състава:

Състав (1 таблетка):

Магнезиев глицинат 100 mg ● Микрокристална целулоза ● Стеаринова киселина ● Кроскармелозен натрий ● Магнезиев стеарат ● Модифицирана целулоза (покритие).

Последна редакция: пт, 26 апр 2024, 09:39 от Веве

# 642
Bebe моят е такъв.

# 643
Хвърлих му едно око😀като моят е само,че ти приемаш 1 капсула =200 mg  а при мен две са 250. Моето излиза по-скъпо като цена.

# 644
Имам спомен , че на няколко места ми препоръчаха да приемам 2 пъти по 200 мг, мисля, че за усвояване на витамин Д 200 мг дневно е малка доза.

Общи условия

Активация на акаунт