Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...5

• 52 732
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
  • оттам, откъдето започва България
sleek, ако не е късно, ще кача резултатите след празниците.

# 706
Благодаря, веве! Аз гледах тези и на now, сигурно тях ще взема. Аз пия и доста други добавки, които не мога да спра. Като цяло ако беше само витамин Д, ок. Ноо при мен са над 100 лв месечно за още други добавки.
Аз също пия разни други неща, та те разбирам😀

# 707
Здравейте. И аз се разписвам с дефицит (от 10.4 ng/mL Vitamin D Total). Общо взето след повече от месец с непрестанна умора, отпадналост и задълбочаваща се депресия, и разнообразни изследвания, излезе това като проблем.
Започнах приема на Better You спрея с калций преди дни (по три впръсквания дневно), който със сигурно трябва да се увеличи. Въпросът ми към борещите/борилите такъв дефицит, съпътстван с депресия, колко време мина преди да почувствате облекчение, взимали ли сте нещо допълнително за подобряване на тонуса?
При мен буквално всеки ден е непредвидим откъм емоции, а идните две седмици са ми супер важни в работно отношение и изобщо не знам как да закрепя положението.

# 708
Колко единици са в три пръсвания от този спрей? Дефицитът никак не е малък и ми е странно само на спрея да се разчита ако е този който си мисля. Бавно става наваксването на витамин Д, освен това е хубаво да включите и магнизий като ко-суплемент ако не сте.

# 709
Колко единици са в три пръсвания от този спрей? Дефицитът никак не е малък и ми е странно само на спрея да се разчита ако е този който си мисля. Бавно става наваксването на витамин Д, освен това е хубаво да включите и магнизий като ко-суплемент ако не сте.
Ако се ориентирам правилно едно впръскване е 3000 lU, съответно 3 са 9000 lU.  Мерси за препоръката за магнезий.

# 710
По 3000 на впръскване им е чистият витамин Д, ако е този с К2 - там 3000 са 3те впръсквания общо, не розбрах кой точно имате предвид но огледайте хубаво. Поначало ако вземате наистина 9000 е хубаво и К2 да има, той може и отделно да е, не е задължително комбиниран препарат но да има.

# 711
Да, този в комбинация с К2 е (червеният вариант). Може и да сте права за дозата, ще разгледам допълнително колко излиза.

# 712
Имаше нещо омотано там с превода на залепения етикет на български, най-добре да се види под него на английски какво пише, ставало е дума доста пъти за този спрей конкретно и доста хора се подвеждат. 3000 е дозата там, но една доза са 3 пръсвания.

# 713
Едно пръскане от този спрей конкретно е 1000 единици.

# 714
Едно пръскане от този спрей конкретно е 1000 единици.
Да, този в комбинация с К2 е (червеният вариант). Може и да сте права за дозата, ще разгледам допълнително колко излиза.

3,000 e.
Друг е въпросът, че с такъв дефицит и 9,000 ще отнеме доста време...

# 715
Благодаря, да, явно едно впръскване е по 1000. Ще консултирам допълнително с лекар дозировката.
Пак се връщам на въпроса ми от по-рано, от вашия опит кога сте усетили подобрение? И какво е сработило най-много при вас?

# 716
  • Melmak
Здравейте. И аз се разписвам с дефицит (от 10.4 ng/mL Vitamin D Total). Общо взето след повече от месец с непрестанна умора, отпадналост и задълбочаваща се депресия, и разнообразни изследвания, излезе това като проблем.
Започнах приема на Better You спрея с калций преди дни (по три впръсквания дневно), който със сигурно трябва да се увеличи. Въпросът ми към борещите/борилите такъв дефицит, съпътстван с депресия, колко време мина преди да почувствате облекчение, взимали ли сте нещо допълнително за подобряване на тонуса?
При мен буквално всеки ден е непредвидим откъм емоции, а идните две седмици са ми супер важни в работно отношение и изобщо не знам как да закрепя положението.

Спреят не е с калций, а с к2.

Вероятно ползвате този от снимката на слийк. Едно впръскване е 1000, а три впръсквания са 3000 iu.

Спрейчетата са лесни и удобни за употреба, но финансово не са изгодни. Аз с тях имам напредък, ако икономически не ви е проблем да си ги позволявате, са хубав продукт.

От зеления спрей едно впръскване е 3000 iu, могат да се ползват в комбинация.

Не искам да съм груба, но лекар най-вероятно ще ви изпише по 10-20 капки вигантол на седмица. Една мантра пеят всичките.

И аз не бях добре емоционално като имах дефицит, но отнема време. Аз отначало бях объркала дозата, приемах по 3000 iu и нямах особен напредък. Съответно 2-3 месеца нямах резултати. Като качих дозата, тогава се пооправих.

# 717
hechicera_, вероятно си писала, но как успя да дозираш правилно?
Мернах в предишните страници калкулатори за дневен прием и една табличка, май също биха свършили работа.

# 718
  • Melmak
С насоки от слийк. Лекар ми изписа някаква абсурдна доза, която не помагаше. Почнах да чета темата, да се ровя, да се изследвам редовно и приемах по 9000 iu. Сега като се върна назад е трябвало по схемата на слийк да карам и в началото да приемам повече, а не да разчитам на 3000 iu със спрейчето на бетър ю.

Като цяло не съм следила калкулатори. Не знам как се дозира правилно, по-скоро бях склонна да приемам повече от изписаното, защото видях, че с няколко капки на седмица просто не става.

# 719
Вече са писали.
Този червен спрей многократно сме го коментирали, защото е удобна комбинация. Едно пръскане е 1000 единици.
Изписаното на него подвежда.
Много хора в темата го ползват.

Общи условия

Активация на акаунт