Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 509
  • 842
  •   1
Отговори
# 105
Явно не те разбрах добре в предходния пост.
На колко оборота центрофугираш прането?

# 106
При мен на Памук - хавлиите стартират на 1 час, цветното на 45 минути нямам представя защо, действително хавлиите се сушат за около 2 часа, цветното за 1:40 мин.
На другите програми горе долу времето с което стартира отговаря на действителността.
Като цяло, ако работи добре не ми пука какво време показва.
Но със сигурност време над 2-2:30 часа не е Ок при добре изцентрофугирани дрехи.
Аз центрофугирам на 1400. Да не би от това да се обърква вашата сушилня, ако са ви по-мокри дрехите ?

# 107
Така Simple Smile
И ние купихме сушилня.
Скрит текст:
За пръв път ползваме такъв уред. След четенето на темите се спрях на това: AEG TR818A4E
Взех от "Черния петък". Ами беше намален с около 150 лв. от цената на която го видях за пръв път от както следя модела.
Днес го ползвахме за пръв път, макар че не е още в помещението което е предвидено за пералня и сушилня. Заредихме го два пъти. Не знам колко кг. е било прането но със сигурност е по - малко от позволеното за програмата Микс, която ползвахме. Още сме със старата пералня, която е 900 оборота центрофуга и малък капацитет. Сушилнята се справи чудесно. И двата пъти изписа 2 ч. и 30 мин. за приключване. Не можах да засека дали е било толкова времето или е намаляло.
Заради бурята във Варна много ни прекъсва тока и се налагаше да я пускам всеки път. Като цяло доволни сме. Според мен сушилнята работи много тихо, като изключим тракането на копчета и ципове. В пъти по тиха е от сегашната не пералня 😁
Честита и със здраве да се използва!
Горещо те съветвам да я включиш през този предпазител:
https://sono.bg/kombinirana-gramozashtita-s-avtomatichen-izklyuchvatel-wp230-w

# 108

1200 оборота и кърпите на 1400. Днес пуснах лесна поддръжка с 1200, като нямаше нищо усукано, защото бяха стандартни дрехи (без кърпи, чаршафи и тн)

# 109

1200 оборота и кърпите на 1400. Днес пуснах лесна поддръжка с 1200, като нямаше нищо усукано, защото бяха стандартни дрехи (без кърпи, чаршафи и тн)
СУшилните трудно показват реално време.
Сензорът за влажност почистен ли е?

# 110

А препоръчаните максимални кг пране за съответната програма спазваш ли ги?

# 111

А препоръчаните максимални кг пране за съответната програма спазваш ли ги?

Да, винаги слагам една идея по-малко пране за всеки случай. Чистя и сензора, просто нямам обяснение как от 00:50 минути изведнъж си програмира 2 часа.

# 112
Ами лесно Simple Smile - и моята ми показа днес 33 минути, а пък ги направи час. Тя първите 15-20 мин общо-взето духа доста хладен въздух.

# 113
Хипотеза -дрехите са на топка, отвън суха, отвътре мокра. Сензорът гледа каквото може и решава, че остава малко време. И така, докато топката се разпадне и изведнъж сензорът хваща нова информация, защото отчита дрехите от вътрешността на бившата топка.
За протокола, при мен никога не вдига времето. Случва се половин час да виси на 30 минути обаче. Явно логиката е програмирана другояче, но май иначе си е същото.

# 114
Хипотеза -дрехите са на топка, отвън суха, отвътре мокра. Сензорът гледа каквото може и решава, че остава малко време. И така, докато топката се разпадне и изведнъж сензорът хваща нова информация, защото отчита дрехите от вътрешността на бившата топка.
За протокола, при мен никога не вдига времето. Случва се половин час да виси на 30 минути обаче. Явно логиката е програмирана другояче, но май иначе си е същото.
Абсолютно си права! На мен пък ми е най-странно, когато показва оставащо време 1 мин. и си казвам, че тъкмо я улучих /не ходя все да я наглеждам/ и оставам да я чакам, за да не се връщам втори път. Тя обаче си има друга идея за продължителността на минутата и не приключва. Ходя, върша друго, определено минават поне 3-4 минути /мои/ и чак тогава изтича нейната Simple Smile

# 115
Абсолютно нормално е така. Все пак в машината е заложен някакъв универсален модел на изсушаване, а дрехите никога не пасват точно на този модел. В автоматизацията винаги има някаква грешка между модел и задание и затова се налага да има датчик и обратна връзка.

# 116
Здравейте! Имам проблем със сушилня АЕГ 8000 series AbsoluteCare.
Имам я от няколко дни и нещо не се справя добре със сушенето. След края на програмата дрехите са си влажни. Спазвам килограмите, пробвам на всякакви програми.
А освен това след като не ги е изсушила, когато пусна следваща програма тя започва да върти и след около 5 мин. спира програмата и изписва 0 мин. без да дава никаква индикация за някакъв проблем. Може ли някой, да сподели дали нещо не бъркам и как да я настроя за да ги изсуши напълно?
Благодаря предварително!

# 117
Ако дрехите не са доизсушени пускате програма за време и там нагласяте.Стъпката е 10 мин.Може до час мисля да се ползва.Не се пуска програмата,която сте ползвали.
Отделно фабричните настройки са на 2 слънца на основните програми.Вдигнете ги на 3-максимума.Води се сухо за прибиране.И на мен не ми изсушава на 2-ра степен.Винаги увеличавам.

# 118
Имам я от няколко дни и нещо не се справя добре със сушенето. След края на програмата дрехите са си влажни. Спазвам килограмите, пробвам на всякакви програми.
А освен това след като не ги е изсушила, когато пусна следваща програма тя започва да върти и след около 5 мин. спира програмата и изписва 0 мин. без да дава никаква индикация за някакъв проблем. Може ли някой, да сподели дали нещо не бъркам и как да я настроя за да ги изсуши напълно?
Благодаря предварително!
Снимайте дисплея как сте я настроили.
Не пробвайте на всякакви програми-те са за различни материи.

# 119
Благодаря предварително!
Снимайте дисплея как сте я настроили.
Не пробвайте на всякакви програми-те са за различни материи.

Втората снимка е като сама изключи програма. Изчаках я малко и въпреки това пак изключи.

Общи условия

Активация на акаунт