Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 572
  • 842
  •   1
Отговори
# 150
Относно прането и сушенето на вълна в Миле - имам 4 скъпи за мен вълнени палта, но реших, че няма да страдам за тях и ги "рискувах".
Първо ги изпрах на програма вълна (ръчна) с 1200 оборота центрофуга и със специален препарат за тази цел. След това сложих в сушиляната и я пуснах 2 пъти на деликатна програма -  един път от външната + още един път вътрешната страна (хастара). Накрая пуснах Финиш вълна само на външната страна.
Резултатът беше уникален - палтата ми бяха изчеткани, без влакна и супер свежи. Вчера пуснах и на мъжа ми друг вид супер дебело вълнено палто - по същия начин нямах проблем.
Рискувайте смело!

# 151
Скрит текст:
здравейте,
от 3 дни ползвам сушилня HAIER HD80-A3959 R-S/ANTHR. КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А+++, 8.0 kg. Никога преди това не съм имала такъв уред... За този кратък период на ползване наблюдавам някакви неща, които не знам до колко да приемам за нормални:
- при първото пускане тракаше и пукаше все едно има звяр вътре, да китайка е, но скъпа китайка и не ми се струва много нормално издаването на подобен род звуци... Нали няма транспортни болтове, изчетохме цялата книжка, никъде не пише да има такива... И с топки за сушене и без тях дрънчеше, че чак в хола я чувахме...
- вчера пък я пуснах през приложението им, което прилежно инсталирах, и двата пъти пусках на различни програми, и двата пъти сама си увеличи цикъла на сушене, след като й оставаха около 25 мин до края, и двата пъти чукна над 3 часа цикъл, досади ми се...
Та някой, ползващ този модел - може ли да ми даде някакви съвети и препоръки как да действам и с това времетраене ли да свиквам ... Sad
P.S. Дрехите са след изпиране в пералня Whirlpool-старичка на поне 15 години, мисля центрофугата беше 500 оборота, ако има значение
Има огромно значение. Това са много мокри дрехи и ще си съсипете сушилнята така. Трябват Ви двойно повече за нормално сушене.

# 152
Neddiry, да разбираме ли, че твоята сушилня заработи вече нормално?

Иначе, най-дългият цикъл на сушене при моята сушилня, продължава 1:40ч.

# 153
Да то вече всички сушим с термопомпи, ама за 2 часа е Ок. Какви са тези 3-4 часа, първоначалното време е лъжа, ама реалното, ако е толкова - ужас !

Ами ей на, такива. Машината очаква най-лошия случай - капризни памучни суичъри с много подгъви, джобове и набори, центрофугирани почти никак и с общо тегло 6 кг (така и не знам мокро или сухо).
Трябва да е сухо - за пералнята го теглим сухо и после право в сушилнята. Ако приемем, че трябва да е мокро, кой ще тръгне да тегли мокро пране? - аз не Simple Smile 
Да не говорим, че някои материи поемат и задържат повече вода от други - напр. модал. То ще излезе, че въобще не трябва да ги слагам в сушилнята - чаршафите от модал дори и само на ръка ми тежат повече от памучните, а сухи са 2.5-3 кг.

# 154
Винаги става дума за сухо пране в упътванията и описанията на сушилни и перални.

# 155
Винаги става дума за сухо пране в упътванията и описанията на сушилни и перални.

Има логика в това - едно комби например защо има капацитет 10 на 6? Логиката според мен е, че механиката на машината е сметната за 10 кг сухо пране, а 6 кг мокро сухо пране пак ще тежат толкова с водата в тях. И затова не може да суши 10 кг сухо, защото изпрано то ще тежи 15 кила и ще я претовари или даже счупи.

# 156
Има и нещо друго:  много ще им тясно в по принцип по- малкия барабан на комбито. Хем сушенето няма да е добро, хем ще са смачкани.

# 157
Neddiry, да разбираме ли, че твоята сушилня заработи вече нормално?

Иначе, най-дългият цикъл на сушене при моята сушилня, продължава 1:40ч.
Изпитвам я все още, но на деликатно суши нормално без да удължава времето. Проблемът излиза на програмата за памук. Надявам се, че няма да го има повече.

# 158
Пусни я на памук нормално пълна и засечи за колко време ще спре без да гледаш времето на екрана и сподели, ако може.

# 159
  • На брега на реката
Моето Миле, винаги показва различни времена.
Стигнах до извода, че или първоначално показва времето на последното сушене на тази програма или някакво средно. Случвало се е да увеличава времето,  но по-често намалява!

Не съм се вторачвала, но и не е имало такова сушене, че да ме озадачи!

# 160
Бубoлина, от 2-3 седмици съм с подобен модел MIELE TWF760WP  и суших зимно яке на програма памук заедно с другите дрехи. Нищо му няма на якето. Същото яке го суших и на програма за деликатни. Пера го често/за разходки с кучето го ползвам/ с центрофуга 1600 оборота - излезе здраво яке от Уайкики.
За същите пари могат да си вземат MIELE TWL780WP 9 кг.,  която е с програма за връхни дрехи и безплатна кошница.

# 161
  • На брега на реката
Мари-ана, благодаря,  но те я били поръчали вече, още на ЧП за 2199, а аз мислех, че тепърва ще я поръчват!

# 162
Здравейте,
След чудене, четене и разпитване се сдобих с този модел www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR939M6CE/p/651315?tab=availability Това е първата сушилня, която ползвам, тествах я вече, доволна съм, НО след като извадя изушеното пране не мирише така свежо и приятно... Някакви съвети към мен - невежата? Използвате ли някакви добавки в сушилнята, ароматизатори или друго? И още един въпрос -  винаги ли се съобразявате с етикета на дрехите, сушите ли дрехи на чиито етикет пише че не са за сушилня? Притесненията ми са свързани с това, че при мен голяма част от етикетите се режат още след като купя дрехите /просто ме дразнят/ и сега съм в чуденка какво мога и какво не да сложа в тази сушилня....

# 163
НО след като извадя изушеното пране не мирише така свежо и приятно... Някакви съвети към мен - невежата? Използвате ли някакви добавки в сушилнята, ароматизатори или друго? И още един въпрос -  винаги ли се съобразявате с етикета на дрехите, сушите ли дрехи на чиито етикет пише че не са за сушилня? Притесненията ми са свързани с това, че при мен голяма част от етикетите се режат още след като купя дрехите /просто ме дразнят/ и сега съм в чуденка какво мога и какво не да сложа в тази сушилня....
Как така да не мирише приятно, особено щом е нова сушилнята?
Когато купих моята сушилня имаше два ароматизатора подарък (Миле имат специално място и специални ароматизатори за това място, които се поставят на единия филтър). Миришеха уж приятно, но след като ги изхабих, не повторих да купя. Дори и омекотител вече не ползвам. Прането ми мирише на чисто и толкоЗ.
Не чета етикети. Производителите се презастраховат и пишат, че трябва да се перат изделията им на 30 С и да не се сушат в сушилня - как пък не! Всичко, с изключение на вълна, ски екипи и якета, пера на 60С и суша в сушилня.

# 164
  • Велики Преслав
Здравейте,
След чудене, четене и разпитване се сдобих с този модел www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR939M6CE/p/651315?tab=availability Това е първата сушилня, която ползвам, тествах я вече, доволна съм, НО след като извадя изушеното пране не мирише така свежо и приятно... Някакви съвети към мен - невежата? Използвате ли някакви добавки в сушилнята, ароматизатори или друго? И още един въпрос -  винаги ли се съобразявате с етикета на дрехите, сушите ли дрехи на чиито етикет пише че не са за сушилня? Притесненията ми са свързани с това, че при мен голяма част от етикетите се режат още след като купя дрехите /просто ме дразнят/ и сега съм в чуденка какво мога и какво не да сложа в тази сушилня....

Още е нова, пластмасите миришат, въздуховодите са главно пластмаса.
След 3-то сушене би трябвало да се нормализира

Общи условия

Активация на акаунт