Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 733
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Ох с това пиене на гладно момичета аз директно обядвам… като се изредят три четири хапчета на гладно с отстояние от л тироксина …

# 601
Ох с това пиене на гладно момичета аз директно обядвам… като се изредят три четири хапчета на гладно с отстояние от л тироксина …
[/quot
 Да ,но колко отстояние трябва да има?То е инхибитор на протонна помпа пулсета.

# 602
  • София
Аз го вземах след час някъде.

# 603
Аз го вземах след час някъде.
[/quot
2 часа без ядее сутрин 😀как ще издържа незнам .Свикнала съм да ям 40 мин след еутирокса

# 604
лтироксина го пия някъде между 4ри и 5, да има време за следващите

# 605
Благодаря за отговорите ,но сега имам и друг въпрос може ли да вземаме антивирусно при хашимото  ,че днес взех Медистус понеже в нас имам болен от ковид.Или.авирон рапид?

# 606
  • В центъра на моретата
Здравейте, извинявам се, че нахлувам в темата. Ако е възможно коментар, дали има нещо притеснително в изследванията, които днес си пуснах. Преди 16 години имах хипер функция на щ.ж., която излекувах, но следя ежегодно. Тъй като се установи след раждането, го отдадоха на хормони, които не са влезли в нормалните си нива.

Сега, от известно време започнах да слабея и към момента съм вече под 50 кг, при ръст 173 см, на 53 години. Засега отслабването е с около 4-5 кг и е  видимо, тъй като нямам много излишъци по себе си. Откакто се помня килограмите ми са между 50-52. 

Благодаря предварително!

# 607
Нямаш хиперфункция в никакъв случай. По-скоро вървиш към хипо.

Но имаш твърде висока КЗ спрямо инсулина. И ГХ е висок.

# 608
  • В центъра на моретата
Да, от много години съм с гранични стойности на КЗ, апък инсулина ми е около 5 (също назад във времето). Т.е. не би могло да се счита, че загубаат на тегло е в резултат от щитовидните хормони.

# 609
Здравейте!
Пуснах изследвания,но нещо ....не ми се връзват нещата. С Хашимото съм.

глюкоза                              4.88 mmol/ L            ( 3,60-6.10)
инсулин                              5,23  mU/L                 (2,60-25.00)
гликиран хемоглобин     6% (NGSP)                (4.0-6.0)  от ( 6.0-6.5- повишен риск от диабет)

Какво мислите за този гликиран хемоглобин от 6% ....(повишен риск от диабет) на фона на другите две стойности?

# 610
Здравейте,

Гледаха ми жлезата на ехограф и резултатът е това :

''Нормална форма и местоположение на двата лоба и истмуса. Леко нехомогенна, на места петнисто хипоехогенна структура, запазен кръвопоток. Без данни за шийна лимфаденомелагия.''

Според вас възможно ли е да е започнал процес?

# 611
Здравейте,

''Нормална форма и местоположение на двата лоба и истмуса. Леко нехомогенна, на места петнисто хипоехогенна структура, запазен кръвопоток. Без данни за шийна лимфаденомелагия.''

Според мен си има автоимунен процес.

zaek не са от ЩЖ килограмите, няма въобще и мисъл за хипер, отиваш към хипо.

happy_mama много често нещата на гладно са ок, а след обременяване лъсват проблемите. Или повтори след време гликирания или си направи обременяване. До сега изследвала ли си се и как са били резултатите?

# 612
Здравейте,

Да има, при мен така започнаха нещата, макар че нямах по онова време повишени стойности на антитела. Но ендото беше категорична.

# 613
Здравейте!
Пуснах изследвания,но нещо ....не ми се връзват нещата. С Хашимото съм.

глюкоза                              4.88 mmol/ L            ( 3,60-6.10)
инсулин                              5,23  mU/L                 (2,60-25.00)
гликиран хемоглобин     6% (NGSP)                (4.0-6.0)  от ( 6.0-6.5- повишен риск от диабет)

Какво мислите за този гликиран хемоглобин от 6% ....(повишен риск от диабет) на фона на другите две стойности?
Отговорих ти и в другата тема. Ако изключим лабораторна грешка, вариантите са два- или инсулинът и КЗ се повишават след хранене, или има проблем в железния панел, който се отразява на гликирания хемоглобин (и го завишава фалшиво).

# 614
Отдаване се канех и аз да пусна моите резултати. Лекарката ми каза, че съм с Хашимото, и ми изписа само Тирохелп, до следващия преглед. Вие приемате ли Тирохелп или си пиете смо хормона? Минахте ли на безглутенова диета или само го ограничавате глутена, или пък не се съобразяват изобщо? И още нещо последно искам да попитам ( ще питам и лекарката разбира се, но прегледа ми ще е на 12.,) възможно ли е от Хашимото да се получи подуване на клепачите съпроводено със сърбеж от време на време, като в същото време е и много суха кожата. Преди го отдава на някаква хранителна алергия, но вече се съмнявам и в това

Общи условия

Активация на акаунт