Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 47 242
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Каква е тенденцията, когато жлезата има множество възли? Преди 6 години бяха 3, след сума ти химия покрай инвитрото, вече са  много повече. За сега имам само хипофункция, без автоимунен процес.

# 556
bongobongo
Да има възел 1,6см....Изписаха й сега лекарства за нормализиране на кръвното , и на 12.02 е пак на преглед и тогава да преценят дали ще започне лечението на ЩЖ..... но не е изкоментирал нищо относно диагноза 🤷‍♀️ а относно Ковид ,изкара го още 2022г и има всички ваксини
Като симптоми има качване на килца, тревожност, високо кръвно, носене и болки в главата, намоменти мудност, с паметта напоследък ,казва че бърка в работата, забравя..... сърцебиене, с корема и червата постоянно има някакъв проблем, пие пробиотик OMNI BIOTIC за това, иначе не е ок, болки в ставите ли е мускул ли е незная точно, но и за това ходеше на някаква иглотерапия ! А беее всичко наопаки 😔 от доста време й казвах и бях сигурна че е от ЩЖ....

# 557
Здравейте, какви лекарства взимате при грип? Предполагам при автоимунно не трябва да се стимулира имунитета?

# 558
Тамифлу, аналгин, сироп за кашлица, ако има такава, муконазал или ксилометазолин за носа, клеева тинктура. Ако прерастне в бактериална инфекция, и антибиотик. При мен обикновено се активира синузитът. Пиеш всичко, което трябва, за да възстановиш здравословното състояние и да предотвратиш пневмония.

# 559
  • Sofia
Здравейте, имам питане Simple Smile
От месец приемам вит.Д (спрея на Betteryou), oколо 9000 единици на ден + вит.К2 по 100-200мг на ден.
Сега си взех и спрея с вит B12, защото ми е нисък. Та да попитам - трябва ли да има някакво отстояние по-специфично между приема на двете неща (дано няма, че няма да ми стигне денонощието) и втория, по-важен въпрос - с тези стойности на желязо, трябва ли да приемам и него, защото прочетох на първа страница, че му влияе приема на вит Б12? Прилагам изследванията ми от средата на ноември.
Благодаря много на отзовалите се!

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 17:43 от cutesmallcat

# 560
Здравейте, момичета, през последните 10 години няколко пъти изпадам в хиперфунция, трак и мат до сега все са били отрицателни, а тат се появява изчезва, като последните 2 години не е изчезвал. Казват най вероятно безболков тиреоидит, но не ги усещам сигурни. Веднъж съм лекувана с кортикостероиди, през др. време се само възстановявам от само себе си. Сега пак съм в хиперфункция и ми предстои утре преглед. Исках да ви попитам възможно ли е хашитоксикоза да е само с увеличен тат?

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 15:39 от bebka2304

# 561
Здравейте, имам питане Simple Smile
От месец приемам вит.Д (спрея на Betteryou), oколо 9000 единици на ден + вит.К2 по 100-200мг на ден.
Сега си взех и спрея с вит B12, защото ми е нисък. Та да попитам - трябва ли да има някакво отстояние по-специфично между приема на двете неща (дано няма, че няма да ми стигне денонощието) и втория, по-важен въпрос - с тези стойности на желязо, трябва ли да приемам и него, защото прочетох на първа страница, че му влияе приема на вит Б12? Прилагам иследванията ми от средата на ноември.
Благодаря много на отзовалите се!
Няма връзка по отношение на прием между Б12 и вит.Д. Заедно или поотделно, без никакво значение.
58 pmol/l прави 25ng/ml, което е под границата от 30. Означава, че започвате да влизате в лек дефицит.
На този етап, не бих почнал добавки с желязо, макар и да не е противопоказно. Просто наблегнете на храни, богати на желязо. В интернет има списък.

По повод това, което е написала mibobo, че прием на Б12 свалял желязото - не съм особено съгласен. В обратен ред, укрепване на желязото стабилизира сеурмните нива от Б-групата, но не ми е известно Б12 да черпи от железните депа. Може и да греша, затова ще я помоля, ако може да ми изпрати източника на тази формулировка.

bebka2304, как сте с килограмите, инсулина, захарта и липидния профил?

# 562
Sleek разбутани са, инсулинова резистентност имам и холестерола е над норма с единица. В последната година свалих 10 кг. след спиране на инвитро опити. Сега съм горе долу нормални кг.

# 563
Sleek разбутани са, инсулинова резистентност имам и холестерола е над норма с единица. В последната година свалих 10 кг. след спиране на инвитро опити. Сега съм горе долу нормални кг.
При хиперфункция на ЩЖ, първите заподозрени са ИР и метаболитните показатели. Овладяване на ИР и съпътстващите тежести води до облекчение и нормализиране работата на жлезата.

# 564
Бебка, може да попиташ и в темата за Базедова болест, там по-често се сблъскват с такива състояния.

# 565
  • Sofia
sleek, благодаря много!

# 566
Дами, с колко варират дозите ви на Т4 зима и лято?

# 567
Не варират изобщо и държа едни и същи стойности. Някъде бях чела че това със сезоните е мит

# 568
При мен не е. Зимата добавям 12.5 иначе ФТ 4 слиза от средата до долна граница (лятото Л тироксин 50, зимата 62.5)

# 569
Не варират изобщо и държа едни и същи стойности. Някъде бях чела че това със сезоните е мит
Идея нямам, аз още напасвам дозите като цяло. От лятото съм на хормон.

Общи условия

Активация на акаунт