За любителите на салати - тема 6

  • 80 670
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 194

Печени зелени чушки с чесън и магданоз.
Любимо...

# 661
  • Мнения: 8 803
В момента хладилника ми е пълен в червени чушки. Може би повече от кило. И се чудя какво да ги правя. Давайте идеи за нещо интересно. Една част ще направя с чесън и магданоз като мама-ени.

# 662
  • Мнения: 2 816
Аз пък имам печени чушки във фризера. Някоя разядка или салата, предвид че са замразени?

# 663
  • Мнения: 4 176
В момента хладилника ми е пълен в червени чушки. Може би повече от кило. И се чудя какво да ги правя. Давайте идеи за нещо интересно. Една част ще направя с чесън и магданоз като мама-ени.

Избирай
https://uk.pinterest.com/search/pins/?q=salad%20with%20red%20pep … 20pep&etslf=51726

# 664
  • Мнения: 8 803
Благодаря, Дани!

# 665
  • Мнения: 3 257
Аз пък имам печени чушки във фризера. Някоя разядка или салата, предвид че са замразени?

Не е точно салата или разядка, но предлагам мързеливи чушки бюрек. Ред чушки (срязвам ги от едната страна), подредени на дъното на намазнена тава. Върху тях слагам смес от яйца, сирене, магданоз. Покривам с втори ред чушки и пека. Идеално предястие се получава.
Може и разядка от нарязани чушки, крем сирене (тип Филаделфия) и чесън. Аз добавям и натрошено сирене.

# 666
  • Мнения: 2 816
Второто ще се пробва задължително! Чудя се, ако ги разбъркам с топено сирене, дали ще стане?

# 667
  • Мнения: 13 821
Ако са пресни червените чушки,ги напълни със сирене и яжте.

# 668
  • Мнения: 2 816
Моите не са. Премазани от студ са.

# 669
  • Мнения: 3 257
anra, не съм сигурна дали с топено сирене ще се получи добре.

# 670
  • Мнения: 2 816
И аз не съм сигурна, но с това разполагам в момента, а съм на километри от магазин. Имам малко кисело мляко и размразяващ се фризер. Опитвам се да спася малко по-голямо количество чушки и да нахраня домочадието.
Ще правя май първия вариант на фурна.

# 671
  • Мнения: 10 867
Ако са пресни червените чушки,ги напълни със сирене и яжте.
И аз това щях да предложа. Simple Smile

# 672
  • София
  • Мнения: 1 364
Имам малко кисело мляко и размразяващ се фризер. Опитвам се да спася малко по-голямо количество чушки и да нахраня домочадието .
Замразени печени чушки се нарязват, слагат се в тиган със загрята мазнина и леко се запържват, да кажем 10 мин. След това се чупят 2-3-4 яйца върху тях, зависи колко са чушките и колко човека ще храниш. Разбъркваш до готовност на яйцата и ето ти ястие за обяд/вечеря. По желание накрая може да си добави 1-2 с.л. кис мляко към всяка порция. Може да се консумира и студено (от хладилника).

# 673
  • Мнения: 2 816
Аз имах предвид, че трябва да спася чушките, а не да ги изяждаме наведнъж.
Благодаря! Ще се възползвам от всички предложения и ще ядем чушки до пръсване.

# 674
  • Мнения: 10 867
Доколкото аз знам , но предупреждавам  не съм някакъв експерт по консервиране - Сложи ги в по-голям съд или буркан или бидонче и ги натисни хубаво за да няма много луфт и ги полей с олио да има един слой отгоре. Т.е. да няма нас олиото. Ако са добре натиснати не може да поеме много олио, ако е покрито с олио не може да се развали доколкото аз знам.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 17:08 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт