Спор с половинката

• 10 348
  • 124
  •   1
Отговори
# 90
  • Швейцария
happy doc, ти понеже си лекар и много уважавам мнението на специалистите, мислиш ли, че има опасност да стане късно, когато сам се убеди, че е в грешка? Много се притеснявам с това месо в такива количества (и то само червено) да не вземе да получи някой инфаркт набързо, да му откажат бъбреците и т.н. Единствената ми надежда е изследванията и личната ни лекарка да предотвратят нещата навреме.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 00:30 от JennyBG

# 91
С кое бе? Аз готвя тристепенно меню и мъжа никога, нищо не отказва.
Не ти бе булка. За Дженито говоря.
Ти си жена мечта.

# 92
JennyBG аз бих си набавила една по-яка тояжка от гората. Ако вземе да ми вреди на мен на нервите би паднало самозащита .

# 93
Jeny, не съм лекар, но всеки знае, че прекалената консумация на месо, особено тлъсто  затлачва съдовете, увеличава холестерола и натоварва бъбреците. 
Успокой се, човек няма как дълго да изкара на толкова еднообразно хранене. Просто в един момент той сам ще се откаже.
Готви и яж, каквото на теб ти харесва, сигурна съм, че ще му се догади от толкова месо.
И вино си купи за гостите.
Абуто, мерси 😘

# 94
Опитах с домашен кекс, каза, че и аз не трябва да ям тези боклуци и го изхвърли на боклука. Изчете ми лекция, как повече никога няма да  докосне зехтин и всякакви растителни мазнини, понеже са отрова, както и зеленчуците, за плодовете дума да не отваряме. А ако се опитам да купя алкохол и да внеса вкъщи, подозирам, че ще ме очаква развод. Поканила съм гости в петък и ми забрани да им купя вино. За менюто не смея да повдигна въпроса.

Ох, не, не мога да се сдържа при тази чутовна глупост просто!
Да не се чете като пропаганда за веган диетата, защото не е такава, но едно предложение: само му дай на твоя мъж да разучи за Blue Zone, диетата на дълголетниците и столетниците, хубаво да види какво са консумирали през живота си и кое е вредно и кое полезно!!!

# 95
  • Швейцария
Вчера каза, че цял ден му се е вило свят, а той работи нависоко и е супер опасно да не падне. От притеснение не мога да спя последните няколко дни.
Едно мога да кажа, тези лекари, които промотират тези режими в интернет, може да са слаби като лекари и да заслужават да им се отнеме лиценза, но са по-добри психолози от мен. Аз от страх забравих какво съм учила и се държах точно така, както не трябва.
За гостите има вкъщи 2 бутилки хубаво вино, кито са ни били подарени от някой. Меюто го измислих, така че и ММ да е доволен и гостите също.
Почвам да чета за Blue Zone, Bizzie, благодаря.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 01:56 от JennyBG

# 96
Джени, ако не е тайна - какво работи мъжът ти?

# 97
  • Швейцария
Майстор на покриви. Не ползват предпазни колани, защото шефът смята, че те ги бавят и губи пари. Каски също не. Това е една от причините и ММ и аз да искаме да си смени работата. По диплома е ИТ инженер.

# 98
Джени, нормално е като си лично засегнат да не можеш да запазиш хладнокръвна “глава”. Въпросните лекари са за затвора според други лекари. Чу ли го Убостника Саладино? Бил на диетата година и половина, а аз го знам от четири, от пет има канал в ютюб. Какво излиза? Да не би да не спазва това, което проповядва? И най-гадното според мен е, че прилъгва болни хора, защото нерядко страдащи от някакво заболяване искат да изпробват новата и модерна диета дали ще им помогне. Гледала съм дебати по тв с лекари и Саладино, и лекарите казват за карнивор диетата няма грам грам научна литература за ефикасност.

# 99
  • Швейцария
Да, Бизи, и ММ го чу. Много ти благодаря.
Пих сега мента, глог и валериан, че и без това имам проблеми със съня, а сега с тази тревога съвсем не спя.
Убостника...оффф, нямам думи...откъде ми се натресе това на главата...Само да не падне от някой покрив.... ако иска и 5 степенно меню ще му готвя, само да се осъзне....

# 100
Как няма да му се вие свят? Той на практика е в алтернативното за организма състояние на кетоза, както при кето диетата. Това е метаболизъм на глада, неестествено, нефизиологично състояние за продължителен период, алтернативен път за добиване на енергия. Мозъкът функционира най-добре на глюкоза(въглехидрати), първичния енергиен доставчик. Мускулатурата. При кето-/ карнивор диетата организмът умишлено превключва на вторичен метаболизъм.

Днес научих от Саладино, че това може да доведе до инсулинова резистентност и положителен тест за преддиабет/ гестационен диабет по време на бременността при жени на кето или друг вид нисковъглехидратна диета.

# 101
  • Швейцария
Той си мисли, че му се вие свят, защото си е взел хапчето за кръвно, а диетата е толкова добра, че не е имало нужда да го взима и затова му е паднало кръвното. Сега спря и хапчето. Прочетох в интернет за кардивор диетата и съм в още по-голям шок. Има риск от рак на дебелото черво (а той е опериран от агресивен полип там и има така или иначе риск от рак, затова и трябва да ходи на колоноскопия всяка година), рак на стомаха, инфаркт и други сърдечно-съдови заболявания, бъбречна недостатъчност. За липса на витамини и минерали да не говорим. Пише, че тази диета може да доведе до смърт.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 07:12 от JennyBG

# 102
Майстор на покриви. Не ползват предпазни колани, защото шефът смята, че те ги бавят и губи пари. Каски също не. Това е една от причините и ММ и аз да искаме да си смени работата. По диплома е ИТ инженер.
Леле, а ти си се притеснила за карнивор-а. Та той всеки ден е на ръба.
Нелегално ли работи мъжът ти? Няма ли начин да бъде санкциониран работодателят и най-вече работниците му задължително да ползват предпазни средства?

# 103
  • Швейцария
Eliff, съвсем легално си работи с постоянен договор. Опитвала съм да говоря с шефа му без успех, каза ми, че аз и такива като мен завършили университет, знаем нещата на теория, но нищо не разбираме от бизнес. Че всеки професионалист сам си преценява риска и аз никога не съм стояла цял ден с каска на главата. Шефът никак не обича висшисти. С една дума тегли ми една майна. Обмислях и анонимно обаждане в Baupolizei (строителна полиция), но ще се сетят, че съм аз. За мен единственият начин е да се маха от там възможно най-бързо, но пустият му страх от новото...

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 07:51 от JennyBG

# 104
Оле, звучиш сууупер обсебващо... Чак и с шефа му говорила, че нямал колан Scream това даже не мога да си го представя "здравейте, аз съм жената на Пешо и да ви кажа, че трябва да си слага колан" Flushed все едно е тригодишно и говориш с госпожата да му облича блуза да не настине.. той пък ти бил забранявал да купуваш нещо си за гости... Wtf .направо лика прилика, както каза Абуто.

Общи условия

Активация на акаунт