Освен това, лекарите-гурута на диетата са крайно съмнителни. Paul Saladino написа книга и редовно касира печалба от продажбите и от участия около диетата. Др Шон Бейкър предлага частни онлайн консултации за хора от цял свят (на цена 150$), знам от един познат, който пробва диетата за около месец, но я прекъсна. На него не му понесе, имаше стомашни проблеми, диария от месото всеки ден. Бейкър е имал проблеми и с медицинския си лиценз, но не знам подробности.
Пълна мистерия ми е откъде си набавят тези хора нужните витамини и антиоксиданти. Бях обсъждала диетата с един върл привърженик и той говореше големи небивалици, от които ще се изправи косата на всеки хранителен експерт или лекар. Нямали сме нужда от антиоксиданти в големи количества, а малкото, което ни трябва, можели сме да си го набавяме, като ходим боси по земята, earthing му се викало - пълен откачалник.
Според мен, ако продължи с диетата, трябва да си тества нивата на витамините при личния лекар на 6 месеца (така е при всяка крайна диета, веган и т.н.) и като настъпят промени, той сам ще се уплаши и ще спре, мъжете са големи хипохондрици за здравето си по принцип.