Спор с половинката

• 10 341
  • 124
  •   1
Отговори
# 60
Относно карнивор диетата и аз мисля, че е просто фаза - може да е под стрес и да се опитва чрез контрол върху храната да контролира други неща в живота. Това е много крайна диета. Проучвала съм я преди 3 години. От любопитство. За другите диети - средиземноморската, кето, вегетарианска, веган поне има научни данни, които да ги подкрепят за определени цели или хора, като средиземноморската се води най-здравословна. За карнивор нямаше нищо, нито едно хранително или медицинско проучване. Нищичко. Това преди три години. Не знам сега дали се е променило нещо.

Освен това, лекарите-гурута на диетата са крайно съмнителни. Paul Saladino написа книга и редовно касира печалба от продажбите и от участия около диетата. Др Шон Бейкър предлага частни онлайн консултации за хора от цял свят (на цена 150$), знам от един познат, който пробва диетата за около месец, но я прекъсна. На него не му понесе, имаше стомашни проблеми, диария от месото всеки ден. Бейкър е имал проблеми и с медицинския си лиценз, но не знам подробности.

Пълна мистерия ми е откъде си набавят тези хора нужните витамини и антиоксиданти. Бях обсъждала диетата с един върл привърженик и той говореше големи небивалици, от които ще се изправи косата на всеки хранителен експерт или лекар. Нямали сме нужда от антиоксиданти в големи количества, а малкото, което ни трябва, можели сме да си го набавяме, като ходим боси по земята, earthing му се викало - пълен откачалник.

Според мен, ако продължи с диетата, трябва да си тества нивата на витамините при личния лекар на 6 месеца (така е при всяка крайна диета, веган и т.н.) и като настъпят промени, той сам ще се уплаши и ще спре, мъжете са големи хипохондрици за здравето си по принцип.

# 61
Твърде голям буквализъм. Никой човек никога не спазва никоя диета стриктно. Повярвайте. За витамини и добавки от аптеката предполагам сте чували. Така или иначе и без диета се набавят трудно само чрез храна нужните минерали и витамини за организма.
Въпросната потребителка демонстрира желание за свръхконтрол и чист егоизъм през загриженост. Страхува се за евентуални последствия, които биха я засегнали като грижа за този човек или от този човек за нея. Казвате си мнението и какво ви притеснява в / за него и оставяте човека на мира. Той се предполага не е малоумен и може да прецени за себе си и ситуацията.

# 62
И същото ако имаш дете над 18 години или друг близък ? В такъв случай за какво служи понятието близък, освен да има малко повече информация и познания за теб и преимущества да не намеси . Ако предполагаш с наблюдения и твои основания , че сестра ти е малтретирана в семейството си , но не предприема нищо , какво правиш ?

# 63
Прекалено много се драматизира по повод на карнивор диетата. По-вероятно е да му писне бързо, ако не му се правят драми на тая тема. Виж, ако се драматизира, вероятно ще прави напук дълго време. И аз бих. А ако съм достатъчно подразнена, навън ще ям каквото ми се яде, а у дома - само месо.

# 64
Казах САМО месо, а не кето. Без НИЩО друго. Това наистина ли мислите, че е здравословно? И никой ли не разбира, че аз се притеснявам за здравето на собствения ми мъж?
deaf, бъркаш нормално състояние като тъга с депресия.

Колкото повече внимание му обръщаш, толкова повече ще ти прави напук.
Остави го, не му обръщай внимание, да прави каквото си иска. Набързо ще му омръзне, когато види, че няма въздействие върху околните.
След 40 мъжете често се държат като тийнейджъри, да не кажа и като деца в кризата на 2-годишните. Съответно и отношението към тях трябва да е същото. Игнор и никакво кудкудякане край тях.
Иначе няма оправия.

# 65
  • France
И аз си мисля, че като се запече и почнат да му кървят венците сам ще се вразуми. Особено ако спасителката му не му обръща внимание в стил "голям си вече, прави каквото искаш".

# 66
И аз си мисля, че като се запече и почнат да му кървят венците сам ще се вразуми. Особено ако спасителката му не му обръща внимание в стил "голям си вече, прави каквото искаш".

Достатъчно е, да яде по-мазно месо и да приема допълнително вит. Ц, за да няма тези странични ефекти. Карнивор диетата не е толкова страшна. Имахме и съфорумка, която повече от година се хранеше така и беше много доволна.
Аз лично се притеснявам повече от залитане по веганство, отколкото по карнивор.

# 67
  • France
И двата режима се екстремни, и предполагат дефицити, които трябва да се следят.

# 68
И двата режима се екстремни, и предполагат дефицити, които трябва да се следят.

Така е, разбира се. По-скоро на това е добре да се наблегне, а не да се стига до скандали и сръдни.

# 69
Тези доктори, привърженици на карнивор диетата, обикновено са афилирани с някоя компания за хранителни добавки или създават собствена. Естествено, човек може да суплементира витамини и минерали, но ако трябва да суплементира, каква диета е това изобщо? Да се пият шепа витамини с пъжолата.

А Д-р Саладино спрял карнивор диетата, прочетох. Започнал е да приема и въглехидрати, защото смята, че  карнивор не е здравословна в дългосточен план, а "Добро утро"! Joy

https://www.youtube.com/watch?v=Iz5PymNgnSY

# 70
Всеки пълнолетен човек сам избира с какво да се храни.

Тези доктори, привърженици на карнивор диетата, обикновено са афилирани с някоя компания за хранителни добавки или създават собствена. Естествено, човек може да суплементира витамини и минерали, но ако трябва да суплементира, каква диета е това изобщо? Да се пият шепа витамини с пъжолата.

Същото е и с лекарите подкрепящи вегетарианство/веганство. Няма смисъл от този спор.

# 71
Не е спор за мен. Споделям какви са ми наблюденията за карнивор диетата и поддръжниците й, може нещо да е полезно на съфорумката. Д-р Бейкър твърди даже, че нямало нужда от никакви витамини и добавки, човек си взимал всичко от месото. А Саладино първо е бил веган доста време, та от веган на карнивор, люшка се от едната крайност в другата. За веган диетата поне има научни данни, които я подкрепят, и повече мога да разбера, за карнивор има само лични успешни истории - най-най- ниското ниво на достоверност.

Лично съм поддржник на балансираното хранене, тип средиземноморска диета.

# 72
За карнивора също има научни данни, също и изследвания при какви заболявания помага. В същото време, човек вярва на научни данни, които му импонират по някакъв начин. Аз под никаква форма няма да приема, че веганството е приемлив начин на хранене, защото съм убедена, че не е. В същото време знам, че каквито и проучвания да извадя от ръкава, един веган няма да бъде убеден да започне да включва в менюто си месо и яйца.

# 73
Тук изобщо не става въпрос за конкретната диета. Въпросът е принципен - може ли пълнолетен човек да взима решения, които се отнасят само до него лично, и има ли право партньорът му да контролира/забранява това. За мен нещата стоят така - ако партньорът е засегнат пряко от въпросното решение, трябва да се намери разумен компромис. Но ако не е, намесата е неприемлива. Както някой писа по-горе - ако жената трябва да купува, готви и яде солидарно въпросните меса, това е едно, но ако мъжът си ги приготвя сам, какъв е проблемът да приготвя и яде каквото е преценил? Пак уточняваме - пълнолетен, разумен човек.
По същата логика, познавам огромен брой жени пушачки, чиито мъже не пушат. Трябва ли да запишат час за снимка и пулмолог на жените си, да им мърморят непрекъснато за вредата от пушенето, и да настояват жената да откаже цигарите? Все пак, пушенето е многократно по-вредно от карнивор храненето. При повечето от тези семейства е постигнат някакъв компромис - жената пуши на терасата или под абсорбатора, или в някакво свое кътче някъде, и така всички са доволни.
Жените много по-често се подлагат на диети и нездравословни практики. Но ако мъжете постават така декларативно нещата, ще има - тиранин, манипулатор, насилник, бягай с 200. Несериозно е.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:09 от АнаИва

# 74
Напълно подкрепям последното мнение.

Общи условия

Активация на акаунт