Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 566
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 1 095
Интересното е,че като бях с черна коса винаги ми покриваха боите.
В черната боя има по много от всички пигменти.В светлите цветове са  много по-малко и не насищат косъма.

Olia,ако обичаш да експериментираш,пробвай преди основното боядисване да нанесеш боя в която има основно червен и жълт пигмент.Според това,колко наситено искаш да е,избираш .34 или .43.Отгоре естествено избираш боя,която да "замаскира" оранжевото,което ще се получи.
Като вкараш червено-жълто,по-бавно ще ти се отмива боята от белите коси,може и да не се отмие до следващо боядисване.Схемата е сложна,не знам до колко ти се играе...

Пробвах най-после Премиер на Керастаз.
Поръчах маска,балсам и финиша.Шампоанът ми дойде като подарък,та и него пробвах.Преуоша реших че ми е излишен за момента,при наличие на Олаплекс 3 и Редкен АВС.
Подреждам ги по ред на ползване.
Не съм ползвала никакви преуоши,серуми за скалп и т.н. за да видя реалния резултат от серията.
  Измих с шампоана 2 пъти,като втория път седях 1-2 мин.Като консистенция ми се видя доста гъст,разпенва се добре от минимално количество и измива много добре косата.Ароматът определено не е моя,но не е болка за умиране.Докато течеше цялата процедура до изсушаване бях сигурна че съм имала такъв парфюм,но не бях сигурна кой е.Убедена съм,че е една от градините на Хермес,но не съм сигурна коя точно,подарих ги всичките,не ги харесвам.Само Нилските съм си оставила,но не е той.
  Маската е учудващо рядка за Керастаз,като я видях почти се отчаях,не очаквах резултати.Още при самото нанасяне се усещаше прекалено лигав и хлъзгав ефект,който аз лично не харесвам особено.Светва ми червената лампа,че нещо не е наред.Стоях с нея около 5 мин и измих.Усещах хем лигав ефект,хем не достатъчно подхранена и жива коса,продължавах да съм нащрек.
  Нанесох балсама,разнесох по дължините и оставих косата свободна,без да я увивам,покривам с шапки и т.н.(при маската също умишлено пропуснах този момент).Стоях минута с него като разресвах с пръсти и мачках косата.Измих с хладка вода,накрая дори студена,както е по протокол(който много рядко спазвам,между другото).
  Извадих грандиозното шише на финиша,наистина са го докарали на фаца,кеф да му прави на човек да си го гледа.Огледална повърхност,крещящ червен К Premiere...абе барнали са го.Само ми липсваха почукващите по повърхността на бутилката маникюри от Тик Ток Joy
Финиша обаче ме озадачи първо с това, че ми трябваха 3 помпи за моята коса,която не е до кръста и второ,че след нанасяне все едно нямах нищо по косата си(между другото,такова усещане имам и след нанасяне на новия Нектар термик).Аз съм свикнала след финиш на Керастаз да усещам косъма по-загладен,подхранен...сега,нищо.Рекох си,хм,ще изсушим и ще видим.Ако не ми е достатъчен,ще сложа друго.
  Докато се обличах,да извадя сешоара,да се натъкмя минаха поне 7-8 минути,през цялото време си пипах косата,мачках я... ами, нямах никакво усещане за положителен развой въпреки че,косата си беше все още една такава загладена или разлигавена и аз не знам.Нямах усещане за жива,подхранена коса и това не ми харесваше.
Както и да е,започнах сушенето,първо с дифузер.Не ми се получи,тая коса не мръдваше,седи си мокра и няма намерение да изсъхва въпреки че,сешоарът ми е доста силен и го бях пуснала на най-силна струя.Махнах дифузера,намалих силата и духах ли духах...Еле накрая я изсуших почти на 90%,нямах нито желание нито нерви повече.
Ще сложа снимка отдолу какво се получи.Преди това обаче малко да пофилософствам.
Очаквах серията да е балансирана с превес на протеина.При мен обаче,като че ли се оказа с превес на хидратация.Не мога да кажа със сигурност от първото миене,но резултатите ме навеждат натам.
Второ,очаквах косъмът да е загладен идеално но,имаше фриз и в продължение на деня той се увеличаваше.След като изсуших косата,излязох.Часове бях навън и въпреки че влажността не беше кой знае колко фрапираща,се прибрах с доста обемна коса.Не беше разхвърчана и проскубана като след прехидратация,не беше и бухнала и твърда като след напротеинчване...Беше хубава ,обемна коса,без идеално оформени къдрици,но все пак с такива,мека,но не увиснала.Очаквах от шампоана да ми увисне косата и предвид другите продукти още да се утежни,тя обаче си беше обемна от корена и си остана такава до края на деня.Само дето фриза ми се набиваше в очи.
Тая серия ме хвърли в тъча,още съм озадачена и не зная какво да си мисля.Утре ще измия пак с нея и ще видя какъв ефект ще даде.
И воала. Качвам снимка на стайна светлина и такава на слънце за да се видят реален резултат и разлики...

# 1 096
  • София
Скрит текст:
Интересното е,че като бях с черна коса винаги ми покриваха боите.
В черната боя има по много от всички пигменти.В светлите цветове са  много по-малко и не насищат косъма.

Olia,ако обичаш да експериментираш,пробвай преди основното боядисване да нанесеш боя в която има основно червен и жълт пигмент.Според това,колко наситено искаш да е,избираш .34 или .43.Отгоре естествено избираш боя,която да "замаскира" оранжевото,което ще се получи.
Като вкараш червено-жълто,по-бавно ще ти се отмива боята от белите коси,може и да не се отмие до следващо боядисване.Схемата е сложна,не знам до колко ти се играе...

Пробвах най-после Премиер на Керастаз.
Поръчах маска,балсам и финиша.Шампоанът ми дойде като подарък,та и него пробвах.Преуоша реших че ми е излишен за момента,при наличие на Олаплекс 3 и Редкен АВС.
Подреждам ги по ред на ползване.
Не съм ползвала никакви преуоши,серуми за скалп и т.н. за да видя реалния резултат от серията.
  Измих с шампоана 2 пъти,като втория път седях 1-2 мин.Като консистенция ми се видя доста гъст,разпенва се добре от минимално количество и измива много добре косата.Ароматът определено не е моя,но не е болка за умиране.Докато течеше цялата процедура до изсушаване бях сигурна че съм имала такъв парфюм,но не бях сигурна кой е.Убедена съм,че е една от градините на Хермес,но не съм сигурна коя точно,подарих ги всичките,не ги харесвам.Само Нилските съм си оставила,но не е той.
  Маската е учудващо рядка за Керастаз,като я видях почти се отчаях,не очаквах резултати.Още при самото нанасяне се усещаше прекалено лигав и хлъзгав ефект,който аз лично не харесвам особено.Светва ми червената лампа,че нещо не е наред.Стоях с нея около 5 мин и измих.Усещах хем лигав ефект,хем не достатъчно подхранена и жива коса,продължавах да съм нащрек.
  Нанесох балсама,разнесох по дължините и оставих косата свободна,без да я увивам,покривам с шапки и т.н.(при маската също умишлено пропуснах този момент).Стоях минута с него като разресвах с пръсти и мачках косата.Измих с хладка вода,накрая дори студена,както е по протокол(който много рядко спазвам,между другото).
  Извадих грандиозното шише на финиша,наистина са го докарали на фаца,кеф да му прави на човек да си го гледа.Огледална повърхност,крещящ червен К Premiere...абе барнали са го.Само ми липсваха почукващите по повърхността на бутилката маникюри от Тик Ток Joy
Финиша обаче ме озадачи първо с това, че ми трябваха 3 помпи за моята коса,която не е до кръста и второ,че след нанасяне все едно нямах нищо по косата си(между другото,такова усещане имам и след нанасяне на новия Нектар термик).Аз съм свикнала след финиш на Керастаз да усещам косъма по-загладен,подхранен...сега,нищо.Рекох си,хм,ще изсушим и ще видим.Ако не ми е достатъчен,ще сложа друго.
  Докато се обличах,да извадя сешоара,да се натъкмя минаха поне 7-8 минути,през цялото време си пипах косата,мачках я... ами, нямах никакво усещане за положителен развой въпреки че,косата си беше все още една такава загладена или разлигавена и аз не знам.Нямах усещане за жива,подхранена коса и това не ми харесваше.
Както и да е,започнах сушенето,първо с дифузер.Не ми се получи,тая коса не мръдваше,седи си мокра и няма намерение да изсъхва въпреки че,сешоарът ми е доста силен и го бях пуснала на най-силна струя.Махнах дифузера,намалих силата и духах ли духах...Еле накрая я изсуших почти на 90%,нямах нито желание нито нерви повече.
Ще сложа снимка отдолу какво се получи.Преди това обаче малко да пофилософствам.
Очаквах серията да е балансирана с превес на протеина.При мен обаче,като че ли се оказа с превес на хидратация.Не мога да кажа със сигурност от първото миене,но резултатите ме навеждат натам.
Второ,очаквах косъмът да е загладен идеално но,имаше фриз и в продължение на деня той се увеличаваше.След като изсуших косата,излязох.Часове бях навън и въпреки че влажността не беше кой знае колко фрапираща,се прибрах с доста обемна коса.Не беше разхвърчана и проскубана като след прехидратация,не беше и бухнала и твърда като след напротеинчване...Беше хубава ,обемна коса,без идеално оформени къдрици,но все пак с такива,мека,но не увиснала.Очаквах от шампоана да ми увисне косата и предвид другите продукти още да се утежни,тя обаче си беше обемна от корена и си остана такава до края на деня.Само дето фриза ми се набиваше в очи.
Тая серия ме хвърли в тъча,още съм озадачена и не зная какво да си мисля.Утре ще измия пак с нея и ще видя какъв ефект ще даде.
И воала. Качвам снимка на стайна светлина и такава на слънце за да се видят реален резултат и разлики...

Благодаря за изчерпателното мнение!
И просто не се сдържах, но.....имаш страхотна коса!
То каквото нямаш това искаш, та аз цял живот се прехласвам по къдрици  Relaxed

# 1 097
Много ти благодаря за това ревю, Ванеса 🌷
Струва ми се, че ще да е много силна тази серия и ще стане по-добре ако част от продукт/ите й се ползват като допълващи към друга 🤔 така е при мен с Acidic на Редкен, първия път, в който я ползвах получих точно това, което описваш, а бях наредила цялата серия - от пре-уош до финиш.
Ще чакам последващото мнение второ измиване 🤗

# 1 098
Днес почиствайки си шкафа с парфюми си намерих тези съкровища!Но с тези кодове отдолу(не са купувани от България)не мога да разбера срока им!Алтерна Ten е ползвана,другата не,но…поне три години от както съм ги купувала!Най ме е яд за Ten,иначе не са си променили консистенцията,тен е много гъста и мирише добре,другата си е типичният хайверен аромат на алтерна,с бляскавите частици на маската!
Чудя се дали да ги пробвам за преуош или да ги мятам в коша🤔

# 1 099
Ванеса, и аз се влюбих в къдриците ти Heart Eyes Косата ти е разкошна! И да, мечтая за къдрици цял живот, а косъм с права коса Stuck Out Tongue Winking Eye
В този ред на мисли, някой би ли споделил стилизиращ продукт за задържане на къдрици? Много бързо падат при мен...

# 1 100
  • Варна

djesi1982
само не ги хвърляй Grinning моля те,моля те,моля те GrinningGrinning Нищо им няма на Алтерните. Имам балсам Тен на 5-6г. сигурно и нищо му няма. Ако все пак не смееш продай ми я моля те Grinning. Това е сигурно най0добрата серия на Алтерна и уж щяха да я пускат пак ама грънци.

Ванеса много добре си ти изглежда косата....Аз се чудя да ги купувам ли тия Head Band.....То всички изкараха бипмиметици вече. Харесвам ги ама до тук имам 4 Grinning и една глава.

# 1 101

djesi1982
само не ги хвърляй Grinning моля те,моля те,моля те GrinningGrinning Нищо им няма на Алтерните. Имам балсам Тен на 5-6г. сигурно и нищо му няма. Ако все пак не смееш продай ми я моля те Grinning. Това е сигурно най0добрата серия на Алтерна и уж щяха да я пускат пак ама грънци.

Ванеса много добре си ти изглежда косата....Аз се чудя да ги купувам ли тия Head Band.....То всички изкараха бипмиметици вече. Харесвам ги ама до тук имам 4 Grinning и една глава.
Благодаря ти Принцеса.Може би ще пробвам нещо да направя с тях.
Специално балсама и шампоана преди година ги изхвърлих!Сега ме е яд,бяха почти пълни,но поне се чудя за маските!За жалост вече ги няма😔
Ванеса,прекрасна коса😊
На мен маската премиер  ми утежни и не и дадох втори шанс.Ще очаквам да споделиш следващо мнение със серията🤗

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 20:59 от djesi1982

# 1 102
  • София
Уф, аз пък изхвърлих 1л. шампоан и балсам Alterna Cavier Moisture, бях ги зарязала почти нови, за да пробвам други неща и съм ги забравила.
Като ги тествах умрях от сърбеж, трябваше да си измия наново косата.
Много ме е яд.

Имам 1л. шампоан и балсам и на Аlterna Cavier Repair, ще им дам шанс скоро, дано поне те да са ок.

Джеси, пробвай ги, на твоите може нищо да им няма.

И да кажа, че цял живот си мечтая за права коса, а моята е на вълни и съм постоянно с пресата.
Имам и голям обем, а искам сплескана.
Абсолютния ми идеал е прическата на аватарът ми.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 21:03 от Иля

# 1 103
Уф, аз пък изхвърлих 1л. шампоан и балсам Alterna Cavier Moisture, бях ги зарязала почти нови, за да пробвам нови неща и съм ги забравила.
Като ги тествах умрях от сърбеж, трябваше да си измия наново косата.
Много ме е яд.

Имам 1л. шампоан и балсам и на Аlterna Cavier Repair, ще им дам шанс скоро, дано поне на тях нищо да им няма.

Джеси, пробвай ги, на твоите може нищо да им няма.

И да кажа, че цял живот си мечтая за права коса, а моята е на вълни и съм постоянно с пресата.
Имам и голям обем, а искам сплескана.
Абсолютния ми идеал е прическата на аватарът ми.
мойта коса е някакво чудо,ако не ползвам сешоар и преса!От тила до средата е със страхотни къдрици ,а от горе е права!Направо трагедия!Ако цялата беше на къдрици не бих посегнала към преса!А все мечтая за права коса,но моето е някакъв микс😀

# 1 104
  • София
Аз не мога без сешоар, а къдрава коса като се изсуши става пълен ужас и задължително трябва да я мина с преса.
Хубави вълни имам само, ако косата изсъхне сама, но моята е гъста и може цял ден да я чакам и пак да стои мокра.
Пробвала съм и с дифузер, но тогава къдриците ми се развалят, стават по- ситни и с още по- голям обем.
Така че, нямам избор- сешоар и преса постоянно.

# 1 105
Днес сутринта пробвах за втори път въпросната серия Премиер на Керастаз.
През целия ден имам усещане че съм се мила със силен ДПШ ,някаква балансирана маска и невзрачен финиш,колкото да не е без хич.
Определено скалпа и косата се усещат много чисти,буквално изчистени от силикони и т.н.Косата е лека,мека,въздушна...и почти без къдрици,или поне не такива,каквито съм свикнала да виждам.
До колко заздравява косъма нямам представа,не виждам нещо фрапиращо,но че почиства от калций и примеси,определено.Каква обаче е логиката на серията?!
Не може да се ползва редовно според мен.Или по-скоро,може да се ползва от хора които мият с много твърда,варовита вода и ползват много и тежки продукти.
Ще пробвам продуктите по отделно,като добавя и други марки.Не е рентабилно да се купува цялата серия и да се ползва 1-2 пъти в месеца.Поне не и в моя случай.

Принцес,за мен определено не са биомиметици

# 1 106
В салон ме измиха с шампоан Премиер и после ми сложиха маска премиер. Косата ми беше хубава лъскава и с обем първия ден. На втория беше необичайно клепнала, в същото време сухичка по краищата. Може клепването да е било от това, че ми намазаха някакво олио до корена не само по дължините. Но и друг път са ме мазали така и не е имало този ефект.
Така или иначе не бих си купила серията.

# 1 107
На мен би ми било интересно да прочета сравнение между Премиер Керастаз и Метал Детокс на Лореал.
Втората я купих преди около месец и половина и най-накрая мога да кажа, че ми харесва серия в последните 2 години.
Важно е да отбележа, че живея на място с абсурдно твърда вода и нищо не спасява положението.
Когато се прибирам в София си използвам стари любимци 😊

# 1 108
  • София
Аз реших тази седмица да си намаля дължините, за да успея да си възстановя косата и започвам терапията К18.
Ще тествам маската и олиото и ако имат ефект ще продължа с тях като разредя употребата им.
Ако нямат ще продължа с терапията Olaplex като взема пълен комплект- 0,3,4,5,6,7 и 8.
Или терапията Acidic Bonding на Редкен.
Започвам ударно възстановяване.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 09:51 от Иля

# 1 109
.....,но че почиства от калций и примеси,определено.....Или по-скоро,може да се ползва от хора които мият с много твърда,варовита вода и ползват много и тежки продукти.
Ще пробвам продуктите по отделно,като добавя и други марки.Не е рентабилно да се купува цялата серия и да се ползва 1-2 пъти в месеца.Поне не и в моя случай.
Ще трябва да закупя шампоана значи. По начало това си мислех и аз - щом я рекламират че почиства то Шампоана е със важност. Наистина се надявах финалният продукт да е хубав, много добре "звучеше"

djesi1982 сакън масла Алтерна ТЕН не се хвърля - пробвай си я като маска далече от корените.

Общи условия

Активация на акаунт