Семейни констелации

• 20 030
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
Реално, няма никакво значение за терапевтичната цел, дали са се случили нещата или не са се случили. Целта на констелацията не е да се втурнеш при майка си и да вреснеш - абе ти верно ли си направила аборт на 15?
Ирис, самият създател на метода не го твърди. Затова е добре да се подбират източници на информацията, а не да се подочува оттук оттам.
Друг е въпросът, че участниците в констелации със собствените си очи са виждали как много пъти излязлото в констелация, се оказва истина, за това обяснение няма и наистина е друга тема.

# 106
Сами знаете, че нещо да ти "излиза" е речник от друг вид сеанси.

Как може хора, които никога не са били на констелация да са толкова настроени срещу нея? Разочарование преди истинския опит, това не е нормално мислене, ще ме извинявате.

Задаваме съвсем резонни въпроси, струва ми се. Все пак това е вид услуга и би трябвало да подлежи и на някакъв контрол, нали така. Аз попитах има ли надзорен орган, сертифициране, професионална квалификация. Възможно е и благотворно да е подействало на много хора - сугестията е велика сила, просто искам да знам дали някой носи отговорност, ако я използва небрежно, или например злонамерено. Какво ще стане, ако аз си изляза от тая констелация убеждавана от съответния представител, че баба ми е имала извънбрачно дете и реша да споделя тази оздравителна (но невярна) информация с реалния ми дядо?  Веднага мога да измисля и още и още ситуации, имам чувството, че ставам идеално за представител.

Психодрамата има смисъл като терапевтичен метод, макар и също рисков, защото в нея има вътрешна логика, но това? Направо да отиваме в алтернативния, ако става въпрос за  "необяснимото" и как "излиза".

# 107
Използвам некоректно думата ,,да излезе,, след като многократно обясних че се случват телесни симптоми движения, динамики и други видими които са източник на информация. Като това се пропуска.
Констелаторът анализира случващото се и води процеса. Решава накъде и докъде да го насочи и прекрати.
Това вложих в думата излиза.
Тази информация си я има винаги, макар и скрита или неизказана.
Разбирам, че се търси мистика, с която да се уязви метода.
Има дадени имена в темата с положителни и отрицателни референции. Винаги може да се обърнете към тях за информация от първо лице.

Както написах и в една друга тема, регулации има и за сиренето и пак постоянно ни лъжат.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 10:41 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 108
Представителят никого не убеждава в нищо, но в края на краищата, започва да става тъпчене на едно място и повтаряне на едни и същи неща. Аз се включих с цитати от книга, тъй като имаше въпроси какво представлява методът, какво е констелация и т.н. По-задълбочените въпроси изискват и по-задълбочени отговори, но това няма как да стане в тема - има наистина много книги, ако за някого представляват интерес - достъпни са. Ако не представляват интерес, а само искаме да се дракаме във форум, като повтаряме едно и също, което така или иначе не сме разбрали правилно, аз няма да участвам.

# 109
Използвам некоректно думата ,,да излезе,, след като многократно обясних че се случват телесни симптоми движения, динамики и други видими които са източник на информация. Като това се пропуска.
Констелаторът анализира случващото се и води процеса. Решава накъде и докъде да го насочи и прекрати.
Има дадени имена в темата с положителни и отрицателни референции. Винаги може да се обърнете към тях за информация от първо лице.

Както написах и в една друга тема, регулации има и за сиренето и пак постоянно ни лъжат.

Ами ето точно тези  телесни симптоми движения, динамики и други видими които са източник на информация, които се случват на представителя, как водят към реалния субект, когото представлява, това е въпроса, който зададохме няколко човека. И как можем да знаем, че тази информация не е погрешна, или подвеждаща.

Иначе "аз няма да обяснявам на невежи, има книги, четете" и други подобни тактики може да се отклони въпроса много лесно, но няма смисъл за дискусията.
Лично аз не съм повече против тоя метод, отколкото който и да било друг от нароилите се напоследък, и на него ще му мине модата, пък и всяко нещо, което е довело някого до оздравителен процес, макар и самият той да не може да си обясни как е станало, да кажем, че е нещо добро.

Но и авторката започна темата с въпроса как става това, на какъв принцип работи това нещо.

Та да се върнем на въпроса  - откъде представителите получават информация за лицето, което представят, която е неизвестна за клиента? И какво става, ако тя е невярна и направо противоположна на истинския човек, когото уж представляват?

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:01 от Iris04

# 110
Никаква мистика не ме интересува. Интересуваме, ако на анорексичката й кажат, че баща й вече ще гледа към нея, т.е. ще се интерeсува от нея и тя се успокои и полека реши да се върне към нормалния живот, какво става ако все пак истинският баща продължи да се държи с нея като преди и я пренебрегва? Tя как  го преживява?
Ако на жертва на домашно насилие, "майката" и "бабата" кажат, че приемат избора й да напусне мъжа си, какво става, ако в действителността, те не го приемат и истинските майка и баба я отхвърлят? Ей това ме интересува.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:28 от Deni-meni

# 111
Как работи психологията.
Как работи хипнозата.
Как работи електричеството.
Как работи баенето 😉....
Как работи....
Зад всичко как което не разбираме си има обяснение.
За констелациите - нито се наемам, нито съм компетентна, нито искам да обянсявам с три изречения нещо, което тези, които не са измамниците, за които някои съфорумци ни предупредиха да внимаваме, изучават и упражняват три години ( мисля под контрол) преди да преминат към самостоятелна практика.

# 112

Ами ето точно тези  телесни симптоми движения, динамики и други видими които са източник на информация, които се случват на представителя, как водят към реалния субект, когото представлява, това е въпроса, който зададохме няколко човека. И как можем да знаем, че тази информация не е погрешна, или подвеждаща.

Иначе "аз няма да обяснявам на невежи, има книги, четете" и други подобни тактики може да се отклони въпроса много лесно, но няма смисъл за дискусията.
Лично аз не съм повече против тоя метод, отколкото който и да било друг от нароилите се напоследък, и на него ще му мине модата, пък и всяко нещо, което е довело някого до оздравителен процес, макар и самият той да не може да си обясни как е станало, да кажем, че е нещо добро.

Но и авторката започна темата с въпроса как става това, на какъв принцип работи това нещо.

Лична и обидна за мен интерпретация. Направих си труда да копирам няколко цитата от книга. Ако мислиш, че съм длъжна да продължа да ровя за други цитати, за да оборя нещата, които очевидно си разбрала погрешно, няма да стане. Настояваш да си мислиш, каквото си разбрала или каквото не съумяват да обяснят съфорумки, добре, няма да преча. Дискусията я направи безсмислена ти с настояването, че се твърди, че абортите(примерно) са се случили наистина. Аз няколко пъти казах, не, не се твърди, но ти си го повтаряш. Е, колко е смислена тази дискусия, според теб?

Дени, въпросите ти са резонни. Според мен, идеята на "освобождаването" в констелация е самия клиент да придобие силата и увереността да действа в собствен интерес и няма значение как биха реагирали реалните роднини. Въпросът е как ще реагира клиентът. Не работим с другите хора, а със себе си. Както и в обикновената терапия.

# 113
  • Бургас
Как работи психологията.
Как работи хипнозата.
Как работи електричеството.
Как работи баенето 😉....
Как работи....
Зад всичко как което не разбираме си има обяснение.
За констелациите - нито се наемам, нито съм компетентна, нито искам да обянсявам с три изречения нещо, което тези, които не са измамниците, за които някои съфорумци ни предупредиха да внимаваме, изучават и упражняват три години ( мисля под контрол) преди да преминат към самостоятелна практика.

Да сложим и хомеопатията в този списък.Като не вярваш, като не е твоето не се занимавай, прави си каквото смяташ за добре и остави другите да вървят по своя път.Какво е това нещо да отричаш нещо, което дори не знаеш какво е?

Всъщност с фигурки се правят лични констелации, когато не искаш или се притесняваш в група и пак преживяваш всичко, има и други начини също т.е ако попаднеш на добър професионалист може с елементарни средства да направи чудеса за теб.В случая клипчето е демо версия, кратка дигностика, но показва какъв е принципът на констелациите.Който го догледа ще види, по-нататък,  какво се показва, когато не знаеш коя фигурка какво е.
Допълвам се, защото  и като представител също може да не знаеш какво или кого представляваш, някои констелатори не ти казват.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:49 от Галчудо

# 114
Скрит текст:

Лична и обидна за мен интерпретация. Направих си труда да копирам няколко цитата от книга. Ако мислиш, че съм длъжна да продължа да ровя за други цитати, за да оборя нещата, които очевидно си разбрала погрешно, няма да стане. Настояваш да си мислиш, каквото си разбрала или каквото не съумяват да обяснят съфорумки, добре, няма да преча.
Дискусията я направи безсмислена ти с настояването, че се твърди, че абортите(примерно) са се случили наистина. Аз няколко пъти казах, не, не се твърди, но ти си го повтаряш.
Скрит текст:
Е, колко е смислена тази дискусия, според теб?

Дени, въпросите ти са резонни. Според мен, идеята на "освобождаването" в констелация е самия клиент да придобие силата и увереността да действа в собствен интерес и няма значение как биха реагирали реалните роднини. Въпросът е как ще реагира клиентът. Не работим с другите хора, а със себе си. Както и в обикновената терапия.

Ти твърдиш, че не се твърди, но се твърди:

Скрит текст:

Въпросът не е толкова сложен, как се получава тази информация и на какво основание се смята за достоверна.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:34 от Iris04

# 115
Някои въпроси са резонни, но други са търсене на теле под вол.
Ситуациите с анорексичката и жертвата на насилие са описани толкова произволно, че аз не разбрах - това реални казуси от констелации ли са или теоретични въпроси.
Защото теоретично можем да си измисляме много положения, но ни върши работа да коментираме само случило се наистина по време на констелация.

# 116
Аз, доколкото разбрах примерите са реални, описани в книга. Затова и зададох някои въпроси.
Spiritlight, благодаря за разяснението.

# 117
Вероятно е ставало въпрос за починали роднини и излишно натоварване с вина  по отношение на тях

# 118
Ирис, последно - самият с ъ з д а т е л на метода не го твърди. Това, че някой го твърди, не е обект на дискусия за мен. Продължаваш да ми цитираш произволни потребители на форума. Аз много добре разбирам защо техните думи ти звучат като твърдение, но ако се придържаме към официални източници, което смятам за редно, няма такива твърдения.
Примерите ги копирах от книга, да.

# 119
Я
Ирис, последно - самият с ъ з д а т е л на метода не го твърди. Това, че някой го твърди, не е обект на дискусия за мен. Продължаваш да ми цитираш произволни потребители на форума. Аз много добре разбирам защо техните думи ти звучат като твърдение, но ако се придържаме към официални източници, което смятам за редно, няма такива твърдения.
Примерите ги копирах от книга, да.

Ясно, разбрах те.
Обаче така пък става още по-некоректно към клиента, макар и удобно, спор няма.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:56 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт