Семейни констелации

• 20 037
  • 271
  •   1
Отговори
# 180
Никой не иска конфиденциална информация в анонимен форум. Ти употреби думата разкритие, която според мен най-точно досега обозначава това, което ни интересува. Никое разкритие не става само, някой го озвучава. Откъде се появява? От сферата на езотериката ли е? Или става въпрос за просто налучкване? Медитация и осеняване свише? Нищо от гореизброеното? Няма начин да няма начин да се опише от хора, които го практикуват.

А сме тук защото сме точно по темата. Авторката попита как работи и всички това искаме да разберем - как работи. Иначе аз много се радвам за всеки, който е успял да си разреши проблемите по какъвто и да е начин, с всичко което му е помогнало, баячки, врачки, констелации, или традиционна медицина. Спасението понякога идва от неочаквано място, а понякога е в ръцете на самия човек.Имала съм достатъчно опит в живота, за да разбера каква велика сила е сугестията и автосугестията и нямам проблем да се прибягва към каквото и да е шаманско средство - разбира се ако не е ачик-ачик измама и не струва прекалено много пари.

# 181
Mисля, че точно споделяне на процедурата как се случва, кой участва като представител, как се подготвят или не представителите, конкретни случаи, биха могли да доведат обяснение на това чудо констелация. Но ако някой по някаква причина не желае да споделя, няма как да го накараме.

# 182
  • Бургас
liola, ще опиша процеса, това не е тайна, но не знам дали навсякъде е едно и също.
Когато си представител този, който поставя тема те избира и помолва да представляваш някой конкретен човек и ти приемаш или отказваш. Понякога и констелатора може да те избере в хода на констелацията.Ако не се каже темата - просто те избира/знае само констеалора в началото какво/кого ще представляваш/. Може да откажеш и само да гледаш.Поставящия тема подрежда хората така, както иска.После има някакво време всеки да се вглъби в себе си и да усети какво чувства, как вижда и възприема другите, как се чувства спрямо тях, удобно ли му е, комфортно ли му е и т.н.После вече всеки изказва на глас как се чувства, който иска се мести, пак отново всеки изказва и така-процесът си тече от само себе си, без да се усетиш, без да го мислиш, разбира се под наблюдение и контрол от страна на констелатора. Нямаш право да обиждаш, нагрубяваш и да упражняваш физическо насилие -ако чувстваш нещо такова изказваш го на глас с думи.Прекратява се, когато констелатора прецени.Поставящия ти благодари и те освобождава от тази позиция.

Това е техническата част.Самите мисли и преживявания просто идват от само себе си, затова казах, че трябва да го направиш за да разбереш иначе е необяснимо и странно докато сам не го преживееш.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 13:17 от Галчудо

# 183
Ирис, къде на листовката пише какви точно химични реакции стават организма, коя молекула с коя се свързва и подобна информация в детайли, как точно става всичко в тялото? Това го знае само човек занимаващ се в тази област специализирано. За обикновеният потребител остава само листовката / информация от общ характер/,  и да се надява да не му се случи някой от страничните ефекти, описани там.Ние нито ги виждаме тези опити, нито можем да сме сигурни дали наистина и как се провеждат, но им вярваме, защото някой е казал, че 10 години се изпитват.Ето сега аз ако искам доказателства каквото и да ми говориш аз мога,  да си намеря хиляди причини, защото нито съм ги видяла с очите си, нито вярвам на фармацията, нито разбирам от химия и понеже не разбирам ми се струва, че някой иска да ме трови.Но знам от личен опит-лекарството не лекува, само притъпява временно болка и ако съм на зор ще го изпия без да ме интересуват подробности, ще си затворя очите за това, че химикал влиза в тялото ми.Същото е и с констелациите-работи и помага, но  как точно на ниво организъм малко хора, специализирани в изследване на човешки мозък и психика ще могат да ти отговорят.За обикновените хора остават обясненията от книгите/листовките/  и личния опит.

Не може всичко за знаем и да разбираме в този свят, все на нещо се доверяваме на сляпо.Ние си избираме на кой, какво, как.

Това ,че стана комерсиално и разни самозванки се вихрят из интернет е съвсем друг въпрос.Не се прави, защото е модно, ще ти реши всички проблеми, ще забогатееш и ще си намериш богат мъж.

Това, което описвате, вече е друго състояние: натрапливост, а да - и липса на информираност. Сега ще кажете и че ни пръскат отгоре.
И не, не е казал някой, че 10 години се правят тестове, а така работи светът. Малко повече четене и по-малко бг мама и фейсбук Simple Smile

# 184
А сме тук защото сме точно по темата. Авторката попита как работи и всички това искаме да разберем - как работи.

Не е вярно. Първият пост си стои. Изобщо не сте по темата, но тя и авторката се отказа да пише, защото темата се напълни с не по темата.

# 185
Не може всеки всичко да знае, това е ясно, но желание да се разбере повече говори само хубаво за човека. Вие сами казвате, че трябва да сме подготвени преди да отидем, но къде и как да се информираме, така че да имаме отговор не въпросите си ме ставя ясно.
 Зад медицината има много научна литература и трудове, много неща могат да се намерят и да се прочетат. Можем ли да кажем същото за констелациите?

"Методът семейни констелации" на Индра Торстен Преис
"Излекувай взаимоотношенията си" на Индра Торстен Преис
"Корените на любовта. Ръководство по семейни констелации" на Свагито Либермайстер
"Не всичко започва от теб" на Марк Уолин

Тези съм чела аз, смятам, че дават достоверна информация и обясняват добре. Вижте, методът не е задължителен. Щом не ви вдъхва доверие, просто стойте надалеч от него, защо се опитвате да спорите и да убеждавате тези, които са доволни, че това е шашма. Авторката на темата отдавна не участва, защото никой не пише по първоначалния въпрос. Тя пита при други участвали какво се е случило, а се напълни с хора, които не знаят, не са чували за метода, обясненията не им харесаха и започнаха безсмислени спорове. Това не е нещо, което някой ви кара да правите. Досега не се включи нито един участвал, който да е казал, че някой му е изровил от полето незнайно какво, вкарал го е в психотичен епизод, убеждавал го е, манипулирал го е и какво ли още не. Само подочуто, разбрано-недоразбрано и т.н. Просто е - ако ви е интересно, опитайте, ако ви се струва фантасмагория, не опитвайте. Какъв е смисълът да пишете в тема, която първоначално е поставена като споделяне на опит, след като хал хабер си нямате от нещото?

Е, как да не се появи. Аз какво разказвам от началото на темата. Върни малко и прочети моите преживявания с тези неща.
Равносметката за авторката е - човек, който си е изпатил лично и 10 пелтечещи защитници, без ясни факти и информация, само с доводи: "Какво си налагаш мнението; Като не ти харесва, не ходи"
Айде малко по-сериозно, че тук стана като фейсбук група "Трето око". Леле...

# 186
Точно ти от началото на темата говориш пълни простотии. Докладвай ме.

# 187
..психоза след констелация е информация от агенция ЕЖК...

За съжаление в болница Токуда не мислят така. Само от миналия месец има двама пациенти, след участие в някакви шамано-енергийни практики. Силният шок в организма отключва психози. Има учебници по медицина, в които се разглежда това. Че и в един прост МКБ 10 го пише.

Spiritlight, не знам кой говори простотии, но не аз се провъзгласявам за всевиждаща, която е дошла да просвети невежите в битието на информационното поле.

# 188
А сме тук защото сме точно по темата. Авторката попита как работи и всички това искаме да разберем - как работи.

Не е вярно. Първият пост си стои. Изобщо не сте по темата, но тя и авторката се отказа да пише, защото темата се напълни с не по темата.

Потърсете темата на д-р Людмил Стефанов във форума. Той прави такива констелации.
Благодаря! Аз по-скоро искам да събера лични мнения как се е отразило всичко, на какъв принцип работят. Аз бях няколко пъти, усетих различни неща, които се случват след това, но не мога да си обясня на какъв принцип работи цялото това нещо.
Давам пример, няколко дни след сеанса или както се казва терапията, започват странни разбории, напрежение, караници или изчистване на токсични взаимоотношения. Ето това не мога да си обясня, но се повтаря всеки път.

По ясно написано от това...  Даже нарочно през цялото време използвам същите думи.

# 189
  • Бургас
Я да видим кой какво чете или не чете.Авторката си е напълно наясно с констелациите, просто искаше да си доизясни и да свери опит.

За тези семейни констелации чета редовно в една ФБ група. Брех, казвам си, какво е това нещо... Потърсих в Гугул, хвърлих око на 2-3 резултата, не ми стана ясно какво е и приключих. Сега ми излиза тази тема, "ето, сега ще ми се изясни що е то констелация" , прочетох я цялата и пак не ми стана ясно.

Ще бъде ли някой така добър да обясни що е то? Какви проблеми решава? С пример, ако може. Колко често се ходи? Как протича цялата сесия? Колко продължава? Ако аз съм асоциален човек, който не желае да е такъв, това за констелация ли е, например?

На констелация отиваш, тогава, когато си готов.Чух за констелации много отдавна, много преди да станат популярни. Тук във форума за първи път прочетох, но не разбрах много добре какво е тогава .Има едно 10 години.После се появиха за първи път, моя позната се обучи, но пак ми трябваха няколко години да се осмеля, само да съм представител.В момента е просто нещо ужасно-видяха парите и стана мазало и трябва много внимателно да се проучва кой, къде  и при кого се е обучавал, дали е психолог.Много помага, но трябва да си готов, защото това, което се преживява е голяма трансформация и ако човек не е настроен може и да не се чувства добре, натоварващо е.При мен същи има кризи, караници, но го считам за лечбна криза и вече не се плаша.
Като за начало по-добре да се прочете някоя книга.
Точно така, като автор на темата благодаря за този коментар. Със сигурност се случват неща, въпросът е да си готов. Пример: токсична приятелка, която се скарвате 3 дни след контелациите. Преживявате го тежко, нужно е време да се осъзнае, че е изчистване на енергия и лошо влияние. Чак когато се приеме всичко и се види резултатът може да се говори за крайния ефект. Трябва човек да е подготвен чисто психически да приеме спокойно нещата, които се разплитат.

# 190
Mисля, че точно споделяне на процедурата как се случва, кой участва като представител, как се подготвят или не представителите, конкретни случаи, биха могли да доведат обяснение на това чудо констелация. Но ако някой по някаква причина не желае да споделя, няма как да го накараме.
заповядай, разгледай...
https://www.facebook.com/groups/722277978117484/?ref=share

Добавям към описанието на процеса.
Не е редно представители да поемат контрол и да говорят нон стоп. Констелаторът вижда нуждата му да изкаже нещо и по преценка го подканя. Процесът е контролиран, поне тези на които съм присъствала!

# 191
Равносметката за авторката е, че методът работи. Искаше й се да разбере някои неща на какъв принцип се случват, долу-горе беше обяснено разбираемо.
На този етап само на индивидуално съм била, по-лесно е да се възприемат нещата там. След седмица спокойно си разказвам и обсъждам с хората, това още веднъж ми помага да осъзная какво се е случило.
Съжалявам, че темата се превърна за и против шарлатаните, съжалявам, че е пълна с мнения не по зададения въпрос.
Който е решил ще пробва метода, който се колебае, както и за всичко останало в живота, няма да пробва.

# 192
Ирис, това съм го пропуснала, извинявай. Ами добре, не може да се обясни принципа очевидно. Галчудо е обяснила как представителите "получават" информация - това е. Слагат те обърнат към някого или към никого и те питат как се чувстваш. Каквото усещаш, това казваш. Никой не ти казва какво да е то.

# 193
liola, ще опиша процеса, това не е тайна, но не знам дали навсякъде е едно и също.
Когато си представител този, който поставя тема те избира и помолва да представляваш някой конкретен човек и ти приемаш или отказваш. Понякога и констелатора може да те избере в хода на констелацията.Ако не се каже темата - просто те избира/знае само констеалора в началото какво/кого ще представляваш/. Може да откажеш и само да гледаш.Поставящия тема подрежда хората така, както иска.После има някакво време всеки да се вглъби в себе си и да усети какво чувства, как вижда и възприема другите, как се чувства спрямо тях, удобно ли му е, комфортно ли му е и т.н.После вече всеки изказва на глас как се чувства, който иска се мести, пак отново всеки изказва и така-процесът си тече от само себе си, без да се усетиш, без да го мислиш, разбира се под наблюдение и контрол от страна на констелатора. Нямаш право да обиждаш, нагрубяваш и да упражняваш физическо насилие -ако чувстваш нещо такова изказваш го на глас с думи.Прекратява се, когато констелатора прецени.Поставящия ти благодари и те освобождава от тази позиция.

Това е техническата част.Самите мисли и преживявания просто идват от само себе си, затова казах, че трябва да го направиш за да разбереш иначе е необяснимо и странно докато сам не го преживееш.

Шметни капели е цялата работа Simple Smile
Това ми беше достатъчно на мен.

# 194
  • Бургас
Ами хубаво, но някой засяга ли го?

Общи условия

Активация на акаунт