Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 75

• 27 605
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Ох, пия Мануна. Ако се сетя. Може би веднъж в седмицата.
Айде, утре ще пийна и него.
Коментирали сме.
За тромбофилите не знам какво да ти кажа.

# 106
  • Бургас
Да, с големи дози вит.Д пия и Вит.К2,  пролетта пих три месеца 6-7000 IU Вит.Д всеки ден, качих нивото от 19 до 60, преди това с мижави дози 2000-2500 IU имаше мижаво покачване, това е доза само за поддържане, безполезна е, ако има дефицит и трябва много покачване, аз лятото три месеца не пих и паднах от 60 на 30

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 21:48 от bur02

# 107
При 3000 вит. Д, 6 капки вигантол, пия едно К2 през ден- два.
На мен вигантолът ми действа.
Сега пия по 2000 и не пия К2
Дозата съм си определила самосиндикално, нямам дефицит, но ендото каза да го пия срещу остеопороза, без да каже каква доза

# 108
Dara, ако говориш за това, аз съм решила да си го самоподаря за Коледа.
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-2470w-9-5- … 36&scenario_ID=52
На настоящия ми фраер му взимам тока и е пушка. Този ме блазни, заради двете кошници, мощността и големият литраж. Пъхам мръвките в едната кошница, в другата зеленчуците и за 20 минути приключвам.
Тъкмо ще дебна и за някоя прИмоция по Коледа.

Шарпи по-малкия си взех.. Нямам място Те обемни уреди. Място заемат
Този е моят избор

# 109
Това е голяма корупция, според мен. Лекарите трябва да имат информиран достъп до лекарства през регулаторен орган, а не през дистрибутори.
Значи, аз не коментирам кой откъде се информира. Който иска, търси и чете.
Но от фармацевтичните компании и представителите им си има поощрения като се предписват препарати на съответната компания... По-деликатно от това не мога да се изразя ама не говорим за дребни суми и почерпки.
Донякъде и това е причина у нас и след толкова дебати през годините, все още да не е разрешено генерично заменяне в аптеките. Не може пък, той лекарят предписал препарат на определена фирма а пък те искат да могат да дават и на друга, ама ха. По-добре болен човек да обикаля ако не го намери от първия път същото, отколкото да няма такива бонусни схеми, мда... И протести имаше от фармацевтите, и пак същото.

# 110
Аз прочетох по-горе че вече с електронна рецепта се действа в България.
Тук също е с такава но 1 част която отива директно в аптеката. Там електронно лекаря я изпраща. Другите медикаменти които не са по каса да го кажем се изписват на хартиена такава . Като до някаква сума тс над нея се доплаща . При децата е безплатно всичко. От прегледи до лечение лекарства  вкл очила (ако имат нужда) и пр. Нещо, което май в България не е така. В смисъл там лекарствата се заплащат.

# 111
  • Бургас
Какви почерпки… имам приятелка ДжиПи, не може да свари да обикаля света по екскурзии, казва, че й ги плащат дистрибуторите, чиито лекарства изписва, питам я знаеш ли кое лекарство какво е точно, вика - не, ама  го предписвам

# 112
Какви почерпки… имам приятелка ДжиПи, не може да свари да обикаля света по екскурзии, казва, че й ги плащат дистрибуторите, чиито лекарства изписва, питам я знаеш ли кое лекарство какво е точно, вика - не, ама  го предписвам

Това, звучи страшно а излизащо от устата на лекар и зловещо

# 113
  • Бургас
Тя поне изписва мижави лекарства за настинки и общо взето к е все тая дали ще е едно или друго.. имам и съученичка, която работи в голяма френска фармацевтична компания, произвеждаща много сериозни лекарства, та тя ми е разправяла какъв голям бизнес за милиарди си е това и се правят всякакви врътки да си пробутат лекарствата вместо тези ма конкуренцията, здравето на пациента изобщо не е на първо място, та съм сигурна че и от чудодейния Оземпик много хора ще забогатеят по веригата, между другото няколко познати го пробваха, няколко свалени кила, които след 6 месеца пак си ги качиха

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 22:08 от bur02

# 114
Е, предполагам че е преувеличено това последното. А и особено ако има амбулаторен лист от специалист, там си пише терапията а ЛЛ може евентуално само да подбере на коя фирма да са съответните неща, когато има варианти. Те от хронично болните печелят много, че те са постоянно на лекарства а не да си го купиш веднъж само.
Останалото обаче не е преувеличено, просто не исках да го напиша чак толкова грозно и писах само поощрения в накакъв вид.
Бизнес си е, търговия почти като всяка друга. Има малко повече регулации но е ясно че те на бизнеса не пречат...

# 115

Ужас. Значи им е изгодно доста.
Затова и ги изписва, не знае за какво, ама го изписва.
Наистина зловещо е.
И как да им вярваш на тия нещастници после.

# 116
То ако говорим за облаги и забогатяване. Можем да погледнем леко назад и да си спомним какъв бизнес вървеше с тоя Covid.  То лекарства ли не бяха, то здравни пътеки, хиляди тестове , лекарства и всички по веригата доволни 😃

# 117
А производителите на маски бяха много щастливи Joy

# 118
Търговията с лекарства си е на първо място търговия, въпреки по-особения статут и регулации на продаваните стоки. Важи и за останалите продукти свързани със здравето, не само за лекарствата.
При ОТС лекарствата и добавките е хептен мътна, ако е там въпросът. Но и от тях всеки лекар си има предпочитани които препоръчва или направо вписва в рецепта. За тях също са напористи много дистрибуторите, а те и не са забранени и за реклама освен това. И там има всички трикове в рекламата, тя не е по-различна от такава за салам, примерно - хвалят нещо че е голяма работа а пък само те си знаят какво е сложено в него.

# 119
Не е верен.
Д, пия от години и нямам оправия.
Високи дози пия от 1 година 2000 на ден или повече.
И не ще.
Даде ми три месеца.
Лъжоти ме Mr. Green
И дадох различни стойности и пак едно и също време.
2000 при дефицит не е висока доза.

Мануна, при съществуващ проблем, трябва да се консултираш с хематолог.

natka, разбирам много добре какво искаш да кажеш. Това обаче е проблем - лекарите изписват повече лекарства на съответната компания, защото получават дивиденти, а не трябва решенията им да зависят от това колко е рекламирано дадено лекарство, но на практика така се получава в голям прозент от случаите.

Общи условия

Активация на акаунт