Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 75

• 27 614
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Да това е вярно със почивките, паричните награди и всякакви други компенсации за най -  голяма продажба.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 00:05 от Bria

# 121
Елора, за баницата 10 минути ще са достатъчни. То си личи като е набъбнал. Сместта става по-гъста. Аз използвам на Dragon foods, или обикновен от аптеката.

Това да се изпращат специалисти лекари по конференции е нормално. Нали трябва да им бъде представено лекарството, за да го изписват. В други случаи самите те го представят. Нормално е да се поемат разходите от фирмата производител и е това няма нищо незаконно. Всички тези конференции са с такава цел. Производителите дори плащат регламентирано хонорар, ако се изнесе лекция от определения лекар.
За пари под масата вече не знам. Това е anti complience. Има си правила за тези неща, които ограничават дори бюджета, когато седнеш на обяд с такива хора. Ако има фирми, който не го спазват, то си е за тяхна сметка. 😎

# 122
Мануна, азсъщо съм с тромбофилия. Пила съм К2, но в никакъв случай препоръчителната пропорция 3000/200. Но аз ям доста черен дроб, а в него има К2.
Също така К1 и К2 имат различно влияние върху съсирването, единия се съдържа основно в растения и млечни(К1), другия се произвежда от чревни бактерии, има го във ферментирали храни и карантия.
Двата витамина имат различна биоактивност, транспортния им механизъм е съвсем различен, абе имат повече различия отколкото прилики.(Въпреки, че при недостиг на К2, тялото може да си го конвертира от К1)
Въпреки, че и двата имат коагулиращ потенциал, доста специалисти смятат, че К2 основно влияе на калциевия метаболизъм, и не толкова пряко на хемостазата.
Със сигурност е доказано, че К2 няма фармакологично взаимодействие със аспирин например.
Разбира се, ако започнеш да пиеш, можеш след месец да си пуснеш един пакет кръвосъсирване( задължително с Д димер), и да видиш как ти влияе. Почти съм сигурна, че няма да има разлика.
Ако решиш са взимаш, най-добрата форма е МК 7.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 23:32 от Cygnus_i

# 123

Здравейте,има ли от какво да се притеснявам!На 37 години съм,165 см висока,69 кг.С редовен цикъл,висок пулс при ходене,над 120,нормално кръвно 120/80.Бях на кардиолог,заключи,че със сърцето всичко е наред.Имах няколко нощи задух,та чак се будех да си поема въздух.Заради тези симптоми пуснах изледването?Какво да изледвам още?Благодаря предваритвлно

# 124
  • на острова на мечтите
Много сте писали пак. Не трябва да ви пренебрегвам и минутка, че после едвам насмогвам да чета.
Дара, много ти хубав фрайера. Със здраве да си го ползваш.
Бриа, много е вярно за кето сладкишчетата. Веднага се наема кантара след хапване на кето десерти. Поне само в петък  правя по нещо. Иначе нямам време. Но пак се забавя свалянето на кила.
Много интересни неща обсъждате. Страшно звучи това за личните лекари. То и за болниците така стана. Вече са здравни  организации. ММ преди десет години за малко да го затрият безсърдечни администратори с титли. Две години живяхме в ужас от припадъците му.  Трябваше само пейсмейкър да му  сложат, за да се оправи, а те не успяха дори диагноза ад му сложат, докато не му спря сърцето пред тях. Извинявам се за спама.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 00:42 от danilu

# 125
Фотокод, не съм ти видяла едното мнение, не знам как, но го видях одеве. Аз имам протеин, купуван от Лидъл. Купувала съм FitSpo, Born Winner. Но за мен протеинът е за поглезване понякога и обикновено не използвам цяла доза наведнъж, а я деля на 2, 3, 4...Бонбоните с тиква и протеин на този човек от видеото (по мое мнение) ще са ми накъртващо сладки, аз бих сложила по-малко неща за подслаждане...🤔🤔
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ ЩЕ Е ДЪЛГО ОТТУК НАТАТЪК!
Шарпи...
Скрит текст:
Това за по-лесното отслабване при повече излишни килограми е до голяма степен клише. Може да важи за здравите хора, но човек с метаболитен проблем в повечето случаи ще отслабва трудно, даже и да тежи повече кг. Мисля, че много хора са го изпитали на гърба си.
Самата ти неведнъж си писала тук, че хората с повече килограми са в по-добра позиция. Сега е клише. Thinking
Съвсем скоро писа към нова потребителка
Аpple, ще прозвучи странно, но до голяма степен, когато има висок инсулин хората, които имат повече кг за сваляне, са в малко по-добра позиция. Когато човек няма излишни кг или са малко, едно че често не подозира за евентуален проблем в това отношение, второ че и често е и по-трудно да се понижи инсулина
За мен /от всичко прочетено, от личния си опит и от наблюдения при други хора/ истината е, че ако човек се придържа към изчистено нисковъглехидратно хранене, то той ще сваля кила. Независимо дали тръгва от изходна позиция 100 кила, 80 кила, или 60 кила. Давам 2 примера на хора от темата. Единият е Елора /която и ти си давала за пример/ Била е със свръхтегло, минала през 15 вида диети, както сама е казвала. В последствие минава на НВВМХ и сваля 50 кила в рамките на .... тук вече не помня година ли беше, година и малко ли беше. Няколко поста по-назад е писала - по 4 кила месечно. Нещо абсолютно нормално и здравословно. И това е човек с метаболитен проблем. Ами ето доказаталество, че е свалила "лесно" с правилното хранене. Дори тук има утежняващото обстоятелство, че е била със свръхтегло години наред /ако не ме лъже паметта от 15 годишна/ Не е да ги е качила последната година и да ги е свалила за толкова.
Втория пример за резултат от изчистено хранене е Bria. Всички виждаме ястията на трапезата й, които качва почти ежедневно. И какво се вижда? Вижда се изчистено хранене - риба със салата. Или месо със салата. И килограмите вървят надолу. Няма кето палачинки, няма кето торти, няма кокосови и бадемови брашна, няма десертчета със сметани и всякакви там. Какво говори това?  - Колкото по-проста и изчистена храна имаме при нисковъглехидратния режим, толкова по-бързо се свалят килата и се оправят показателите. Половината от лечението на ИР е оттърваването от излишните кила. Нещо, в което според мен ти грешиш. Грешиш с употребата на всички видове брашна /били те и нисковъглехидратни/, сметани, крем сирена и разни подобни. Първо, че те изобщо не са ок за употреба от хора в режим на сваляне и второ, че са пълни с омега 6. Айде да не твърдя за всички, тъй като не съм чела едно по едно, но за бадемовото специално съм чела бая инфо и то е бъкано с омега 6. Като сложим и останалите храни, които сме консумирали за деня и в тях колко омега 6 също има, и то стане бомба. Прекалената консумация на омега 6 води до възпаления. Като добавим и дисбаланса спрямо омега 3, съвсем. Едно от нещата, до които води дисбаланса омега 6-3 е висцералните мазнини.
Друго, в което смятам, че лично ти грешиш, Долче, е прекомерната употреба на мазнини. Да, НВВМ или пък кето режимите са с най-голям процент мазнини, но да не забравяме, че човек, който има много излишни такива, трябва да се съобрази с това, за да може да отслабва. Сега мога да напиша някоя глупост, но си мисля, че човек с повече излишни мазнини и същевременно консумация на голям процент такива, няма как да "каже" на тялото си от кои да започне да гори. Като чуех преди мазнини 70% от общите калории и си виках ехееее. Ехе, ама тея 70% отиват при 1 голяма свинска пържола и салата със зехтин. При следващото хранене, било то и режимно, мазнините вече надхвърлят допустимата дажба. И как тялото да обработи и тях, и същевременно да гори нашите собствени?
"За" съм употреба на режимни десерти, палачинки, кето печива и подобни от време на време, но само при условие, че човек е свалил излишните килограми и вече поддържа настоящото си тегло. В противен случай, те не са в негова полза.
Шарпи, очаквах рано или късно да се включиш с подобно изказване. Те вече станаха толкова много, просто е смешно.☺️ Според мен обаче...ти сбърка, като си ми променила часа на втората моя публикация, която си цитирала! Уж обичаш аргументите...Аз в този час /17,17 ч на 11.11.2023 г/ АБСОЛЮТНО НИЩО не съм писала.😉😉 Не ти е стигнало, ами гледам, че и потребителското ми име е с главни букви преправено. Като знак за голямо уважение ли да го приемам или?😃
Чудя се аз...защо толкова зает човек ще прекарва време в четене на старите ми публикации?! Защото второто, което си цитирала (уж от 11.11.2023 г, с ника с главни букви) изобщо не е от преправената дата, а е от 23.10.2023 г. Дори не е от настоящата тема, а е от тема 74, на страница 6 е там. Имам и скрийншот (нали обичаш аргументите, но няма смисъл да го качвам тук, така или иначе всеки може да види какво съм писала на стр. 6, тема 74). Някой друг потребител вероятно се е заблудил от тези "колажчета", но аз толкова лесно няма начин да се заблудя кое кога съм го писала.🙂 С каква цел си го направила...оставям другите потребители да преценят.😉
Не знам дали наистина не разбираш какво съм написала, че чак ме цитираш от началото на миналата тема, или написаното е с друга цел. Но ще ти обясня все пак- нали не трябва да подвеждаме новаците в темата!🙂
Вместо да четеш старите ми публикации и да търсиш в тях компромати, можеше да почетеш малко повече стари мнения на Невена. А и не само, толкова полезно има и в старите теми! Но това е по избор- знам, но пък тогава щеше да си наясно с нещата, които ще напиша сега...
Да, един човек с повече излишни килограми е по-облагодетелстван от някои гледни точки. Първо, има мегдан за сваляне на килограми. Т.е. със самото сваляне на килограми се сваля и инсулинът на гладно. Все пак, инсулинът на гладно показва и колко складирана енергия има в тялото. По-голямо тяло=повече складирана енергия. Абсолютно нормално е при отслабване, съчетано с режим, инсулинът на гладно да се понижи. Един много слаб човек, без излишни кг за сваляне, няма това преимущество. Няма нищо или почти нищо за сваляне, съответно и инсулинът му няма да спадне, само защото е свалил 10, 20, 30 или повече кила...От режим инсулинът на слабия човек ще може да спада, но от свалени кила не или пък с малко...Т.е. от тази гледна точка човек с кила за сваляне е в по-изгодна позиция. Може да сваля инсулина и от свалени кила, и от режим. Второ, не по-малко важно по значение, един човек с излишни кила в повечето от случаите ще разбере по-лесно, че има ИР. Най-малкото, защото никой не се заблуждава, че излишните килограми са здравословни.😃 Повечето хора не ги искат и с радост биха се отървали от тях!
Какво друго...А, да. Сигурно си била толкова заета напоследък, че не си видяла последните ми изследвания.🙂 КЗ 4,37, инсулин 6,8. Да ти кажа, никак не е зле този инсулин за човек с моите килограми! (да, ще спадне още с още свалени килограми)😊
Всички, които четат темата редовно, би трябвало да са разбрали, че всеки ден си тегля храната, готвя си сама, въвеждам храната си в Cronometer и следя и калории, грамажи, витамини и макроси. Няма нужда да се "притесняваш" колко мазнини или калории ям, защото аз самата знам отлично! Имам само един стомах, а не четири, не ям нито "до припадък", нито "до пръсване" и т.н. Дъвча бавно, нямам зверски апетит....🙂 Напоследък едва ли не храненето до пръсване се превърна в някаква мода...Е, аз пък не считам, че това е здравословно. Колкото и да нямаш излишни килограми за сваляне.
Колкото до изчистеното хранене- за Бога, почти всеки ден си показвам тук и снимки на храната, често с макроси, калории, грамажи! Черно на бяло се вижда колко "често" ям неща с режимни брашна, палачинки, торти и т.н. Също се вижда и колко често правя фаст, един или друг вид (само човек да има желание да забележи де😉😉). Не ми пречат режимните палачинки, а и не знам кой ти е казал, че сметаната не се вписва в кетото...Крема сирене НЕ поддържам вкъщи често, нещо си се заблудила...Същото важи за бри, саламурено сирене, кашкавал или моцареца- има в хладилника на периоди, както и има периоди без тях. Режимни десерти изобщо не правя чак толкова често, колкото внушаваш. Започнах вече и да споменавам кога не съм подслаждала, че и с какво не съм подслаждала...Сакън някой да не остане с впечатлението, че постоянно ям подсладители/шоколади!😆
Редовно чета за ИР- онлайн и книги, гледам видео, обичам и изследвания да гледам. Предимно на английски се информирам за ИР, за режим.
Не разбирам тази твоя неприязън към мен. Не вярваше, че съм свалила 22 кг. ОК, както искаш. Но пък и от 17.08. не си ме виждала. Но тук в темата написа, че си убедена, че нито дума на режим, нито правя фастове, нито съм отслабнала. С какви "аргументи"? Никакви. Аз обаче, както и всички четящи и пишещи в темата, ТРЯБВА веднага да повярваме, че сестра ти е свалила цели 28 кг за 2-3 месеца, така ли?🙂
Както и да е...Опитвах се досега възможно най-много да те игнорирам, но имам чувството, че аз за теб съм като червен плащ за бик!🤪 Многократно ми писаха потребители на ЛС да питат какво става, но дори и аз самата не разбрах откъде черпиш тези "благородни" чувства към мен...Колко пъти вече се опитваш да ми анализираш характера, какъв човек съм /или не съм🤪/, как се движа (едно от най-смешните неща, които съм чела, е, че от начина на движение си личало дали човек спортува🤣🤣🤣). Вече не ме и интересува всъщност какво предизвика това твое отношение към мен. Каквото съм направила, не съжалявам. Било е от сърце. Дори и сега не тая лоши чувства към теб, по-скоро чувствам недоумение.
Мисля, че ти всъщност никога не си имала чак толкова сериозен метаболитен проблем. Даже и като килограми не си имала много за сваляне. Та не очаквам да влезеш в моите обувки и да ме разбереш. Няма значение. Но да подхванем и цитат номер едно. Ами, така е. Голяма част от хората със сериозен метаболитен проблем, дори и да имат много кг за сваляне, установяват, че не се свалят кг чак толкова лесно, както преди време, когато са били на по-ниски кг. Просто, за да се "отключат" складираните мазнини, инсулинът не просто трябва да падне. Трябва и да стои нисък за достатъчно време, за да се случи процесът отслабване. Но има едно нещо, наречено кортизол, което се задейства всяка сутрин. Преди време бях споделяла тук видео от доктор Боз- изследване на здрави хора и такива с ИР по време на фаст. Здравите хора стигат бързо до кетоза, автофагия, по-ниска КЗ. На тези с ИР обаче им отнело 35 дни, за да постигнат някакъв резултат, при това съвсем не толкова добър като при здравите хора!!! То и затова доктор Боз не препоръчва на човек с ИР, висока КЗ и кг за сваляне да се "гмурка" веднага в дълъг фаст. Защото трябва първо режим, после по-малко на брой хранения, чак тогава по-кратки фастове и накрая по-дълги (евентуално)...
За омега-6. Написаното от теб изобщо не отговаря на истината! Това са си само твои догадки- че приемам тооооолкова много мазнини, че и омега-6 са ми чудовищно много! Аз си въвеждам храната в Cronometer, и много по-добре от теб знам колко са ми всеки ден и омега-3, и омега-6.😉 Колкото до изчистеното хранене- и тук продължаваш да виждаш много избирателно...А когато ям семпло и карнивор/кетовор, или риба със салата, тогава това виждаш ли го?! Не, разбира се...😅  А дали забелязваш, че доста често се храня ОМАД или в малък прозорец, хм?🤔🤔 Е, дано поне останалите четящи да ги забелязват тези неща, а не да отварят очи, само когато зърнат палачинка или торта!😃
Относно поглезването понякога с режимни десерти (а дори и с полурежимни такива)- считам, че е много по-добре понякога да се яде кето десерт, с контролирана сладост и в разумно количество /пък дори и да не сме свалили все още всичките кг/, отколкото да сме свалили излишното, а да изядем по една кутия бонбони Мерси плюс пакет бисквити...Или пък да се ядат не знам колко парчета от обикновена торта /в която споменаваме как има малко захар, но удобно се пропуска колко вгх има в обикновените бисквити и в крема и как, в крайна сметка, тези вгх пак се преобразуват в захар в тялото/. След кето сладкиш, дори след полурежимен десерт, аз проблеми нямам. Но, ако изям и половин парче обикновена торта, пък колкото и ще тя да е нискомаслена и нискокалорична, по-добре дори да не си представям каква КЗ ще имам след това! Призлява ми само от мисълта.🙄
П. П. Ако все пак се излъжа да ям обикновена торта, то ще го пиша много дъждовен ден. Не е невъзможно да ми се случи, не съм безгрешна, но режимните десерти харесвам много повече на вкус, а и нямат такъв драматичен ефект върху КЗ.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 20:17 от dolce miele

# 126
Долче, 6.5 е на първи час. 😂

# 127
Шарпи, очаквах рано или късно да се включиш с подобно изказване. Те вече станаха толкова много, просто е смешно.☺️ Според мен обаче...ти сбърка, като си ми променила часа на втората моя публикация, която си цитирала! Уж обичаш аргументите...Аз в този час /17,17 ч на 11.11.2023 г/ АБСОЛЮТНО НИЩО не съм писала.😉😉
Тъй като не може да се цитира мнение на потребител от заключена тема, съм хванала произволно мнение от незаключена такава и съм написала автора на мнението, за да се разбере кой е той - в случая авторът си ти. Не виждам какво значение имат датата и часът. Важно е съдържанието на написаното. Ето ти точен скрийншот с коректната дата и час.

# 128
Нямам други симптоми,освен висок пулс и задух нощем.Кардиолога ме препрати към ендокринолог,защото всичко със сърцето е наред!
Глюкозата се връща в изходна позиция,но инсулина не се връща!Това значи ли,че имам инсулинова резистентност?Щитовидните не са много оптимални!Да изледвам ли няквакви витамини и минерали?

# 129
Търси добър ендокринолог.
Не се връща инсулинът, но, според мен, можеш да го регулираш, ако минеш на нашия режим. Без лекарства. Аз имах изпотявания, задъхване, висок пулс, от режима се оправиха тези симптоми. С уговорката, че когато минах на режим, не съм правила обременяване. Две стабилни хранения на ден, след всяко, ако имаш възможност, бързо ходене по половин час.
Може и причината да е другаде. Успех.
Започни магнезиев цитрат по 200 мг вечер, на пэрво време по- ниска доза, заради пулса, Омега 3.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 08:43 от tays

# 130
Нямам други симптоми,освен висок пулс и задух нощем.Кардиолога ме препрати към ендокринолог,защото всичко със сърцето е наред!
Глюкозата се връща в изходна позиция,но инсулина не се връща!Това значи ли,че имам инсулинова резистентност?Щитовидните не са много оптимални!Да изледвам ли няквакви витамини и минерали?
А какво каза кардиологът за високия пулс? Не изписа ли нещо за нормализирането му?

# 131
Висок пулс и задух могат да са симптоми и на ПА и да няма връзка със сърцето, съответно нищо да не са изписали за него.
Скрит текст:
на мен заради шум в ушите, който при прегледи при УНГ категорично отхвърлиха да е свързан с ушите, ми изписаха лекарство за намаляване на тревожност, което даже помогна за проблема. Тези които са ме виждали знаят, че съм усмихната и спокойна, но ето - мозъкът друго мнение има по въпроса…
Да се похваля - една година след спиране на хормона кг започнаха да падат - вече съм 69 Heart Eyes Направих съвсем малка корекция в режима - разделих храната, която обикновено изяждах за деня в две хранения на три, като включих закуска. Общото количество е същото, вида и качеството - същото.  Оставих си един ден в седмицата за 24 ч фаст (или там колкото се паднат от последната вечеря до закуската - не ги следя точно до минутата). Движение и спорт - без промяна. Значи за 6 седмици съм свалила 6 кг.
Пиша това, за да дам надежда на другите като мен и все пак да има и по-различно мнение от това, че ако нямаш резултати, то задължително бъркаш някъде в режима Hug
И една молба, която слагам в скрит текст, но все пак моля:
Скрит текст:
Момичета, моля ви да оставите личните си чувства и конфликти извън форума. Има начин да се изяснят фактите или мненията без лични нападки и сочене с пръст, както и да се отговори също без такива. Обичам да ви чета всички, всеки е полезен с гледната си точка и опит, но това, което правите публично, разваля цялото удоволствие Hug

# 132
  • на острова на мечтите
Neninceto86, смени си и кардиолога. На ММ трима кардиолози гарантираха, че нищо му няма. Че щом отслабнеш, ще му мине всичко. Той отслабна и проблемът се засили. Преди припадаше два три пъти в месеца, след това припадаше почти всяка вечер😥 Твърдяха,че имал неврологичен проблем и да ходим да правим  скенер на мозъка( да не ви казвам как живяхме, докато отидем в Милано в неврологична клиника, за да ни кажат, че всичко е наред) . Наш близък приятел, който след три година медицинска академия, изоставил медицината, като чу за какво става дума каза пейсмейкър. Не ще да е твоят случай,.но  го имай в предвид.
П.С. ако имаш възможност проверявай си сатурацията на кислород.

# 133
Закусвам си режимни неща - от вечерята пренасям за закуска. Обикновено е месо със зеленчуци, но следя за количеството, т.е. започнах да си тегля порциите и зеленчука е същия грамаж колкото месото (150/150 най-често). Понякога е сирене/кашкавал (до 50 гр) със зеленчук, зависи какво съм решила.
Писала съм за много неща назад в темите - търсила съм решение и съм пробвала различни методи докато пиех хормона. Въпреки че не свалях килограми, бях доволна, че ги задържам и не качвам. АГ също ме поздравяваше за този успех, защото ме беше предупредил за неконтролируемо покачване на кг и ако мога да не го допускам.
Другата тема няма да коментирам повече, надявам се молбата ми да бъде уважена Hug

# 134
Не мога да си представя да ям месо за закуска. Тук вече е до нагласа.
Иначе съм яла варено яйце с малко масло.
Обаче на мен плодчето ми е сутрин, че иначе почти няма кога.
Но добре че го написа, това е идейно ако някой спазва наистина режима и нещата са в плато.
Разместване, без промяна на количества и вид и воала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт