Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 75

• 27 619
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
За съжаление яйцата не са опция при мен иначе и аз бих ги ползвала за закуска.

# 136
Може би защото закуска сутрин никога не ми е била важна, за мен няма "специални" храни за сутрин или за по друго време.
Храна ли е? Храна е.
Вписва ли ми се в режима? Вписва се. Харесва ли ми на вкус? Харесва ми.
Значи всичко е точно - независимо сутрин ли е или вечер.

И да ви споделя нещо което сега ми е смешно вече. Натка много обича мекици. Ама истински - с мая, а не бухтите със сода които прави мама. Тези с мая са ми деликатес от малка, щото нали вкъщи никога не се правят такива... За щастие, не бих се хванала да правя дори и преди да разбера за ИР - то за един човек си е лудост, как ли пък няма да направя кочина за 2-3-4 мекичета... Съответно нали знам че продават по закусвалните, на моменти съм излизала с цел да си купя.
Е да, ама те хората само сутрин правят, а Натка сутрин не е гладна... Над 5 години откакто започнах режим, а преди това сигурно още толкова само се каня че някой ден ще си купя 1-2 и ще ям мекици Joy Та така де, допринасят хората за моето здраве без да искат - аз докато почна да търся храна, те отдавна са си ги продали всичките Grinning  Не било чак толкова лошо че "все не съм със света", както казваше баба...

# 137
Нати и аз така не обичам закуската и едно кафе ми стига, но като ограничих количеството за едно хранене ми идваше малко за деня. Та затова включих закуска - да има нужното време между храненията и все пак да не оставам гладна на края на деня.

# 138
Кардиолога изписа Бизогама,за нормализиране на пушса.Задуха е само когато спя,т.е. аъм легнала и спя.През деня нямам проблем.Кислород меря нон стоп със смарт часовник.През повечето време е 98 като има някакви спадове веднъж седмично да речен до 89,но е еднократно и после пак се вдига на 98.

# 139
Сънна апнея? Това е спиране на дишането нощем докато спиш.
Изследванията ти изглеждат добре /редактирам, че визирам за инсулин и глюкоза, от щитовидни не разбирам/, но имаш наднормено тегло, което само по себе си не е добре.
От колко време е този задух нощем? Има ли връзка с повишеното тегло като времеви диапазон? От кога си на тези кг и колко си била в миналото?

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 11:00 от Nevermoresleep

# 140
Под задух какво разбираш?
Не можеш да си поемеш въздух или спираш да дишаш докато спиш и се будиш?
Ако е второто можеш да си направиш изследване за сънна апнея и да следиш на часовника показателите за сън, защото многото часове в леглото не означават, че спиш през цялото време.
Друго също сме обсъждали покрай видеата на д-р Минди - имаше ендокринолог, който говори за хормоналните проблеми при жените и обясняваше как във времето покрай пери/при/менопауза чест симптом е точно проблем със сърдечната дейност и изписване на лекарства за симптома, без реално да има проблем с органа.

# 141
Другото за което се сещам е как са ти нивата на желязо? Умора имаш ли при ходене или само пулсът е ускорен?

# 142
Смарт часовника показва колко време спя,спя около 7-8 часа.Задуха е като спиране на въздуха за 1 секунда и се будя за да си поема въздух.Ще изледвам нива на желязо.Не съм пускала скоро.Преди 6 месеца имам пускани полови хормони и АМХ,далеч съм от менопауза.Килограмите са от около година завишени,защото работата ми вече е на компютър.Винаги съм била около 60 или по-малко.С намаляване на движението,покачих килограми.Задуха и пулса са от 1 месец.

# 143
  • на острова на мечтите
Днес направих два броя пан кейк с кокосово брашно. Единият го изядох, з да си изпия хапчето, а другият сигурно ще остане за обяд за утре. В понеделник ставам много рано и не ми се отваря устата да закусвам. Не че през другото време ги правя де.
Кислород под 90 е недостиг. Тези спадове не са добре.
Както се казва в един много стар виц"... Пловдив не е чак толкова голям град...", та си мисля, че ако двете майнички си ударят една среща в.кето сладкарница, или в някое от многобройните кафенета в града и си кажат каквото има за казване, ще е много добро решение на безмислените спорове, които наистина стават неприятни за останалите.
Вчера правих от много малко кайма, която остана от супата топчета, пет кюфтенца, и за да увелича обема им, понеже с яйце щяха да приличат повече на омлет, сложих настъргана моцарела. Резултатът беше много вкусни кюфтенца. Приятна неделя 🤗

# 144
В кюфтетата, слагам по малко сода бикарбонат и тя също помага да "набухнат".

# 145
Смарт часовника показва колко време спя,спя около 7-8 часа.Задуха е като спиране на въздуха за 1 секунда и се будя за да си поема въздух.Ще изледвам нива на желязо.Не съм пускала скоро.Преди 6 месеца имам пускани полови хормони и АМХ,далеч съм от менопауза.Килограмите са от около година завишени,защото работата ми вече е на компютър.Винаги съм била около 60 или по-малко.С намаляване на движението,покачих килограми.Задуха и пулса са от 1 месец.
Ти преценяваш кое как да изследваш, но аз бих заложила на сънна апнея.
Това, че показва 7-8 часа сън - виж колко често имаш накъсване на съня, когато се събудиш какви са показателите за сън, кислород и т.н.
Имай предвид, че сънната апнея не засяга само времето на съня, а и цялото ежедневие. Така например можеш да заспиш с седнало положение докато работиш или докато шофираш. И не го казвам, за да те плаша, а за да провериш тази възможност и да вземеш мерки.

# 146
nenincheto86, има кабинети по съня във ВМА и в Токуда, може да провериш и много тревоги да отпаднат.

# 147
Сетих се още нещо nenincheto86 - пушиш ли и ако да - ползваш ли електронни цигари? Обсъждали сме странични ефекти от употребата на айкос, които са се проявили при хора в обккъжението ни (наблюдавали сме пряко появата им и съответно изчезването на симптомите).

# 148
Пуша вейп от 10 години,не е точно айкос.Може ли линк за това,което казахте!

# 149
Ooooo, за вейпа не се сетих, но аз съм имала много неприятни странични ефекти и слд едно спешно ходене в кардиология го спрях.
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … medicina-na-sunya
Във ВМА е в отделението на пневмология и фтизиатрия
https://www.vma.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-28.html

Общи условия

Активация на акаунт