Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 75

• 27 625
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Пуша вейп от 10 години,не е точно айкос.Може ли линк за това,което казахте!
През телефон пиша и ще ми е много трудно да го открия.

# 151
Сериозно си звучи това да се събудиш по този начин, заради затруднено дишане. Дано се открие и разреши проблемът възможно най-скоро.

По повод следене на сатурацията с гривна/часовник обаче, имам да добавя моите си 5 стотинки.
По време на сън, поне аз се обръщам по доста пъти. Ха познайте какво става с измерването, ако лежа върху ръката на която е гривната и съответно там циркулацията на кръвта е намалена. Като се събудя и видя графиката за spo2, мога да кажа кога съм лежала на лявата си страна.
Та, проблем явно наистина има в случая, но данни за spo2 за по време на сън не бих ги вземала за гарантирано коректни. Иначе съм сравнявала с оксиметъра но лекарката ми и показваха едно и също с гривната, така че на самия сензор вярвам.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 13:05 от natka

# 152
Natka, никога не съм яла мекици със мая, но много обичам топли мекици с масло и сирене 😍🤭
Така няма мекици сутринта изпих няколко на брой кафета, и половиния ден се лашкаш да пътувам ли до Бургас за да тренирам или не 🥹
В крайна сметка ще отида и ще направя 1 час в басейна ...
Обяд от прост по прост яйца и краставица и чушка. Килограмите ги задържам важното е да не се покачват 😜
Днес за басейна сложих дънки което беше химера да закопчея в предните няколко месеца 😊 Ако успея ще щракна една снимка в съблекалнята 😊

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 13:59 от Bria

# 153
Скрит текст:
Беки, подкрепям напълно мнението ти относно нападките в темата. Доста пъти вече бе дискутирано, че не е ОК да се поставят личностни квалификации и оценки. Всеки сам за себе си може да направи изводи кой-какъв е, без да има нужда някой друг да го сугестира и облъчва. Анкета да пуснем, ако трябва.😁
Възможно ли е проблемът с дишането да е вид астматичен пристъп, задух?

# 154
Благодаря на всички ви,ще търся по веригата.Късмет и успех на всички вас!

# 155
Ходих на басейн направих около 20 дължини в басейна, 1 финландска сауна, 1 билкова сауна.
Масажиста при, който ходя днес не беше на работа и оставих масажа за вторник, като се появи.
Цъкнах една снимка от съблекалнята 😁
28 размер е дънкито много си го харесвам тк почти не е носено ...новичко бях си го взела  от Масимо Дути, но за него трябва нон стоп хр. режим. Има ефект и плуването определено!
Искам да купя книгата с рецепти на Глюкозната революция само ще проуча дали я има за киндъл.
Купувам от Лидъл малките млека гръцки йогурт и за тях купих берита с идеята все още да не ям никакъв шоколад. Какво мислите за тези млека може ли не може ли да се ядат? Пише 3,8 мазнина 🤷♀

И вечерята пил гърди на фурна и салата моркови

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 00:35 от Bria

# 156
Bria, браво момиче!!
Поздравявам те за резултатите, и за постоянството, с което списваш в тази тема.
Със сигурност има много хора, които четат, и се лутат от къде да започнат, и какво да ядат. Малко са ти малко мазнините, но ще го обсъдим това друг път. Joy, Обаче можеше да добавиш половин авокадо към вечерята.

# 157
Слагаме авокадо но към доматите краставиците и чушките.
Ям и намачкано авокадо или като гуакамоле.
Вечер като много ми се яде нещо - маслини с бадем  на марката Креспо

Обичам много ядки под всякаква форма : лешници, бадеми, шам фъстък но включа ли ги кантара отива нагоре и ставам по мазна около корема. 🤭
Давайте идеи аз съм отворена за по разнообразно меню, но от него да не надебелявам!
Имам и изкушения и това са домашните пуканки  на тенджера с масло от тях също се дебелее позволявам си ги рядко! Купувам от една жена селски тя си сее за тях и аз купувам от нея за у дома. Правя на мъжът и детето естествено и аз хапвам но малко. 🫣

# 158
Бриа, към тази хубава вечеря можеш да добавиш към хапките дип от авокадо, кисело или цедено мляко, може малко майонеза и чесън, ако няма майонеза- зехтин.

# 159
Супер изглеждаш, усилията ти се отплащат видимо Simple Smile
Не знам дали чинията е голяма и лъже окото, но тая порцийка много скромна ми изглежда... Дори и да не е авокадо, аз бих метнала шепа (или 2) маслини до това. И малко повече месо де, с толкова ако съм аз ще си легна гладна Grinning

Иначе аз нямам навик да се меря редовно, но днес разходих едни дънки които вече ми стоят почти идеално. Като си ги купих, успявах да ги закопчая само защото са еластични... сещайте се над колана какъв мъфин се образуваше. Днес реших да ги пробвам пак и изненада - от мъфина почти нищо не останало. Пак не съм станала на манекенка, но аз и не гоня такива мерки. С 2 думи - доволна съм.

# 160
  • София
Много мило, Натка, мъфин. Simple Smile

# 161

Здравейте,има ли от какво да се притеснявам!На 37 години съм,165 см висока,69 кг.С редовен цикъл,висок пулс при ходене,над 120,нормално кръвно 120/80.Бях на кардиолог,заключи,че със сърцето всичко е наред.Имах няколко нощи задух,та чак се будех да си поема въздух.Заради тези симптоми пуснах изледването?Какво да изледвам още?Благодаря предваритвлно

TSH Е ниско  говори ми за хипер функция на щитовидна жлеза. Трябва да посетите ендокринолог.
Този задух задъхване се държат именно на ниско TSH.
Аз от години съм така  ту влизам в ремисия и тсх се нормализира ту изпада в от нея и тях отива в нулите.
От другите показатели не разбирам. Момичета са много по-добре запознати 💐
Bria малки порции.
Изгреждаш страхотно. Колко е хубаво когато човек се напъха в  нещо, което му е било малко и тасно 💐
Аз отначало бях с подобни постепенно ми се отвори апетит. В мено пауза изпаднах аз след една интервенция преди година.  Та кг трудно се свалят когато си в тази позиция. ИР  ми дойде в повече един вид . Чак съм учудена че успях толкова кг да сваля.  Лекаря ми тук който ме следи е видимо изумен и едновременно    с това впечатлен от моя напредък 😃
А като му споменах и тайчи определено му събрах очите  той е е треньор по джудо😃

# 162
Артемис, нали и на английски така му викат като ти изскачат паласките над колана - muffin top. Реших че звучи къде по-добре от първото дето ми идваше на ума Grinning
Има още накъде да се разхубавявам, но при сегашната ми ситуация спазване на режим през цялото време е мираж, та съм доволна поне да не става по-зле. Всичко над тази летва го пиша че е бонус.

# 163
Дара, аз не съм с хипер, а с хипо, но съм имала ниско тсх от висока доза хормон. И задух и сърцетуп и нервност.
Но просто ми намалиха дозата, но пак съм си хипо. Ама си бях и дебела. А те повечето с хипер нямат драма с килата мисля. Ендо трябва да види това и да повтори изследванията ако се налага.

Минавам да споделя нещо за магистрала хемус. Който иска да чете.
Траех си, защото правех експеримент.
Скрит текст:
Малко ми е тегаво да го правя, ама няма начин.
Дет се вика открих топлата вода, но малко ще корегирам и режима. Тоест мазнините.
Повтаряте ми как от кокосово масло в кафе може да стане.
Ясно, на някои действа.
Ама на мен не.
Обаче преди време една позната ми каза, че вечер действало зехтин на гладно.
Дълго се дърпах на тая мисъл.
Но и майка ми  почна да опява да опитам. Викам си, защо да помага, че аз си ям мазнини.
Ами оказа се, че явно има значение да е на гладно и не мога да намеря обяснение. Явно просто влияе по-различен начин.
Та запонах да пия вечер преди лягане зехтин или масло от грозводи семки. Второто е рафинирано, ама не съм го взимала аз.
Действа хора. Обаче нещо без разхлабителни е по-трудно, но пак се забелязва ефект.
Сутрин също понякога пия на гладно, после топлата вода, ама не е много добра идея ако съм пила еутирокса скоро.
Днес реших 20 минути преди вечеря на гладно да хапна този път кокосово масло и да видим  то как ще подейства утре.
Вчера беше втори ден в който не взимах лаксативи. Имаше днес ефект, но имах вече затруднения.
Ама ще трябва да бъде по-обрана в мазнините в яденето, ама и това е тегаво, защото ако не е достатъчно, пък няма да ме засити.
Оказа се, че ако пия и сутрин и вечер на гладно ходя божествено и сутрин и вечер Joy

И се питам все пак защо мазнина на гладно действа по-този начин. Ако си сложа в кафето не става, защото вече сутрин съм хапнала примерно едно киви.

# 164
Да месото се тегли и мери, понякога ям повече понякога по малко месо.
Като, че ли риба ям малко повече, като грамаж.
Мазнините действат разхлабващо на гладно.
Какво мислите за млечните, кашкавал, сирене, кисело мляко, извара, скир, котийдж сирене / лайт или пълномаслено/  Какви марки пазарите и по  колко си позволявате  да ядете,  като грамаж.
С какво поливате салатата - екстра върджин зехтин, или олио от гроздови семки, купих едно 30 лв шишето?

Елора какъв ти е "прозореца" от време от пиене на еутирокс до кафе, закуска.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 20:22 от Bria

Общи условия

Активация на акаунт