ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 753
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тя пък - във Флорида. В Нова Зеландия не намери ли?

# 241
Нинче, наборката е прекрасна! Непременно да участва в конкурса за най-хубава абитуриентка. Трудно е било, но пък ще го помните.

Рима, май има някакъв уклон балът да се възприема по-скоро като максен бал, а не като парти на зрели хора с официално облекло. Моята си хареса рокля, за която каза - ако тогава не я облека, няма да има кога. Съгласна съм, че не подлежи на обличане в редовия живот.

Перличка, нека летят - полетът на мечтите ги готви за същинския полет.

# 242
Да летят, ама това мачкане не е подготовка за живота, а си е живо издевателство… Жалко за старателните и чувствителни деца, които може и да не го възприемат като житейски урок, а по-скоро ще им остане горчив привкус.

# 243
  • София
Аз за такива по "сценични" тоалети мога да препоръчам със сто ръце сестра ми, която шие и за "Капките" Simple Smile Обаче не е в Сф. до средата на януари и не знам след това доколко е вече блокирана. Можете да видите на ФБ страничките й албуми с авторски и сценични неща тук и тук.
За такива готик и по-екстравагантни, като за едно обличане, тоалети винаги е вариант наем на костюм от Бояна филмс или от гардебора на някой театър, някога си преди сто лета съм наемала фракове и рокли за виенски балове за шефовете си, но скоро не съм проверявала дали още предлагат такава услуга. Не беше евтина услугата и тогава, но може да се проверят условия.
Наборът ще си купи костюм някакъв от някой бутик след някой и друг месец, като пуснат новите колекции и туй-то. И вероятно комбинирани с кецове. Няма претенции, нито отчетлив интерес към темата, но той и в момента ходи със сака от време на време, стоят му и умее да ги разхожда убедително и няма да имаме проблем. Има доста консервативен вкус откъм цветове и кройки според мен, тъй че нищо арт и екстравагантно няма да успея да пробутам Simple Smile И е платил за ресторанта и афтърпартито и с това се изчерпва подготовката ни за бала засега Simple Smile

# 244
СМ пък днес имат пробно ДЗИ по АЕ, а в сряда по БЕЛ. При вас има ли пробни или е инициатива на нашето училище?
По отношение на костюм за бала- мижав интерес😂. Платил е ресторант и фото сесия и до тук.
За ученето интересът също е мижав, но мързелът е голям.

# 245
Сафрон, коментираме различна част от поста на Перличка - аз говоря за поръчания от Флорида авторски костюм. Другото не го отразих изобщо - прекипях  на тази тема. Не ги мисля дребните души, които с мижавата си власт да поставят оценки се чувстват значими. Няма ненаказано зло - дори неосъзнатото. Не се кося заради тях - всеки си носи кръста, който сам си избира (обобщението в последното изречение не е за конкретните учители, а за всички хорица - същностно умалени, които стъпвайки на някаква позиция, се възприемат като големи - много са).

# 246
Нинче, и аз щях да напиша, че е прекрасна девойката ти.
Споделете повече идеи къде търсите рокли. Аз все повече се замислям за шивачка.
То по някое време трябва да има и изложение за абитуриенти -
24.1.до 28.1 в "Земята и хората".

# 247
  • София
Благодаря за идеите, момичета! Ще погледна всичко!

Иначе правят нашите пробни матури - и по АЕ и по БЕЛ.

# 248
  • София
silver , извинявам се че чак сега ти отговарям. Преди купувах омега 3 на Фортекс, сега ММ купува едни баки с по 500 капсули на NOW от айхерб. 5 дни (учебната седмица) им слагам сутрин по едно. Събота и неделя и ваканциите почиват. Би следвало да се приема с храна, защото е мастноразтворимо, но финците казват, че само прието на гладно не ти излиза после дъх на риба и затова така и аз им го давам. Напоследък излязоха статии, че нямало полза, но ...

# 249
Шарлот, действително са много,  а и по - зле става, но нищо, малко остана...

Горги, благодаря, ще погледна и там.

Аз вечно неразбрала и недовидяла, чак сега видях на Нинчето момичето - абсолютно прекрасна е! Flowers Rose

# 250
  • София
Чета ви,но не успявам да се включа напоследък.При наборката е период на класни,миналата седмица едно,тази две+още едно контролно.Не мога да кажа,че не учат,напротив,напъват ги.Доста е изморена и очаква с нетърпение ваканцията малко да почине.
С тоалета за бал сме доникъде.Ходихме в едно ателие,което ме изуми с условията си,а и ушиването не беше много на ниво.От мен се очаква да открия бутици/ателиета,да запиша час и да заведа госпожицата.Предпочита да се купи тоалет и да не го мисли повече.Така или иначе ще остане за догодина.
Направиха първата фотосесия,има снимки,на които естествено не се харесва.Поне случиха на слънчево есенно време.
Нинче много ти е хубава госпожицата!
Миналата година имаше среща между Коледа и Нова Година.Ако тази година има,да не пропуснете да ме уведомите,че както е известно,ги пропускам напоследък.Ако имам възможност с удоволствие бих се включила.

# 251
  • Sofia
И госпожицата на Нинка прекрасна, а и Нинчето ѝ е като сестричка Revolving Hearts Не искам да си помислям какво е било без ток Confounded

Дами, имаме си шофьор - доживяхме Laughing Вчера беше изпитът. Обаче сменихме инструктора. Яд ме е, че по-рано не настоях за това - половин година курс...Rage

И при тях се учи серизно, оценките са шарени, вкл. 2 по руски и две 4-ки по ФВС Confounded

# 252
АниК, не съжалявай за дългия курс. Така е могъл да шофира в различни условия. И дъщеря ми започна миналото лято. После инструкторът на море, ние на море, поднови курса, служебни ангажименти на инструктора и чак в края на декември взе книжка (тогава и стана на 18). И страшни жеги бяха, и проливен дъжд, и сняг...като в живота - подготвена да шофира във всякакви условия.  Взе книжката (уж с желание) и рече "страх ме е". Ама в живота няма празно. Счупих си ръката и трябваше да ме откара в болница с кола, на която не беше се качвала. Не си спомняше, че я е страх Simple Smile Дано остане време (в някакъв момент) бих я записала на курс за шофиране в екстремни условия. Полезен е много.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 09:53 от Шарлот

# 253
  • София
Нинче, много нежна е девойката ти. Дано при вас обстановката вече се е нормализирала и да ви е топличко.
Ани, честит ви шофьор. Леко и безаварийно да шофира.
Шарлот, и аз на времето изкарах книжка и след това като ме хвана шубето и никой и нищо не можеше да ме накара да шофирам. В един прекрасен момент, обаче ММ замина комдировка, а децата взеха, че и двамата се разболяха сериозно. ДКЦ - то далече, навън студ, вятър и аз искам не искам трябваше да ги закарам. Какви мисли ми минаха през главата докато стигна до лекарката и после на връщане само аз си знам, но пък след това бях много горда, че съм преодоляла един от страховете си.

# 254
  • София
И  наборката учат здраво. До миналата седмица класни и контролни. Чак тази седмица вече се усеща наближаването на празниците.  

Книжка взе началото на ноември.  Все още шофира с баща си и не се е пуснала сама.

Похвалвам се с приета условно студентка в Холандия. На практика само трябва да се дипломира със средно образование в България.

По отношение на балната рокля - жертвахме 2 съботи за обиколка по магазините. Отегчих се страшно. Отделно се гръмнах от цени, условия, салтанати и кич.  То предварителни записвания за проби, то шармантност и екслузивност ... 😀 няма такъв панаир на суетата.
В крайна сметка харесахме и капарирахме една рокля от един магазин на Пиротска.  Девойката иска да и промени няколко неща, но сега има други по-належащи дела, че януари ще ходи по един Еразъм проект в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт