ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 708
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не сме фиксирали бюджет. Давам по 100-тина лв като ми поиска, а то е на около 7-10 дена - кога кеш, кога пускам по картата. С тези пари яде навън като се наложи или излиза с приятелки и около 1 път месечно на дискотека, зарежда си картата за градския транспорт, купува подаръци за РД, козметика и т.н. Прави си много добре сметка,  често си носи от вкъщи плод или сандвич и вода, не е разхитителна, и имам доверие. Картата за фитнес я банкирам отделно. Дрехи и обувки купувам също отделно. Допускам, че спестява част от дадените пари, т.е. не издухва до дупка всичко преди да ми поиска, в което няма нищо лошо. Винаги е вземала и стипендия, която е малка - 20-30 лв/мес. Винаги има спестени пари. Поработва като анкетьор в социологически проучвания, което е кампанийно и без фиксирано работно време и си изкарва доста прилични пари. Сега щяла да участва като хостеса в някакво събитие за 2 часа - да посреща и настанява гостите. Със спечеленото си финансира екстрите. Моята политика е като искат екстри да си поемат минимум 60% от цената. Така си взе хубав телефон, айпад, хай-тек скиорско яке.

# 121
На моята госпожица от миналата година, в учебно време й превеждам по 500 лв. месечно - тя преценява кога, как и за какво да ги харчи. Храна вкъщи винаги има-ако иска да яде у дома, ако иска навън. С тях покрива и покупки на дрехи, подаръци за РД, маникюри, фризьори и т.н. За курсове и частен учител (ако се наложи) плащаме допълнително.
Не знам как и за какво харчи, но от вчера имаме ново куче - Йорки,  на 3 м., за което е дала доста сериозна сума! Иначе си имаме 11 год. бигълка.
Не съм писала отдавна, чета ви стриктно и не можах да се сдържа да  се оплача за какво си е похарчила голяма част от спестените пари!

# 122
  • София
Ние даваме по 50 на седмица. Плащаме допълнителни разходи, но тя не иска много. Даже успява да си купи по някоя дреха с този бюджет. Казахме й, че ние ще даваме парите за подаръци за РД, но тя много рядко иска. Сигурно се подготвя за учене в чужбина, където ще живее на ръба на социалния минимум.

# 123
  • В средата на времето
На набора му даваме 300 лв. месечно. Отделно плащаме карта за ГТ, карта за фитнес към 50-60 лв. Парите за уроци и от четка за зъби до дрехи, обувки и парфюми също са отделно. За рождени дни понякога иска допълнително . За дискотека даваме, когато поиска около 50-70 лв. Не знам как се оправя, защото  финишира със сумата преди да е свършил месеца, но много рядко иска някакви допълнителни и ако го направи, е с уговорката да му ги приспаднем от парите за следващия месец.

# 124
Давам 30лв седмично. Отделно за дрехи, за вноски по бала, за рождени дни, шофьорски курс, дори таксите за явяване на изпит. Отделно баба му дава понякога по някой лев. Стипендия тази година не взема, но предишните са по картата му от която не е харчил нищо. Там си внесе и др пари, събрани от празници. Тъй като не харчи парите от сметката, ги прехвърля в спестовна компонента, да не стоят много пари по разплащателната. Не работи, то няма и кога с неговата програма(почти всеки ден почва в различен час). До момента не е ходил на дискотека, няма желание. А, на кино като ходи, давам допълнително, но ако се сети да си поиска, защото често просто ме уведомява, че ще ходи. Закусва(в редките случаи, когато му се яде) у нас, обядва у нас, понякога си носи сандвич, но напоследък не иска, че били "много въглехидрати". Основните му забавления са уличните лостове и някакви "походи" около града, както и колелета с други... (да не употребявам оценъчни изрази:Joy) като него.

Гадже няма, само приятели и приятелки.

Изглежда малко пари, но до 7,8 клас му бяха много широки пръстите и се наложи малко дисциплина. Но не е лишен от нищо, никога не съм отказала хубава дрешка(само че изключително много го мързи и да избира дреха), вездесъщите Найк маратонки, хубаво заведение. Има безброй тонколнки и слушалки, значи му стигат парите. Не е останал на социални помощи. Joy

До къде стигнахте с организацията на бала? Засега сме платили училищна фотосесия 145 лв и 50 лв ресторант, най-вероятно капаро. Домашно парти, проучвам кетъринг. Баща и син ще избират дрешките, мен ме отсвириха и по добре. Моята рокличка ще си я избера като видя младежа.

Да споделя нещо - имам колежка, синът и доста отдавна е минал училищна възраст. Но тя ми разказва за неговия бал-решили чак април да търсят костюм, защото костюм все ще се намери, момчета е стандартно. Обаче като харесали нещо и го питат от кое училище е. И отказват продажба, ако преди това друго момче е купил такъв костюм. Голямо притеснение е било.

Друго-"прослушах" няколко миналогодишния майки на абитуриенти. В три различни заведения, различни деца, навсякъде умрели от глад. Така че, нахранете си децата, да не вземат да изпоприпадат от глад и емоции (нищо не пиша за алкохол) Joy

# 125
  • София
Дами, за съжаление няма да мога да ви видя. Май съм лепнала нещо и се чувствам като парцал.
Да си изкарате много приятно!

# 126
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз съм на място и ви чакам.

# 127
  • София
Аз няма да мога да дойда на срещата за съжаление 😔

# 128
Aaa, ще правим алтернативна среща като ви чета; кворум имате ли…? Наздраве!

# 129
  • София
Aaa, ще правим алтернативна среща като ви чета; кворум имате ли…? Наздраве!
О, да! Имаме даже квалифицирано мнозинство Stuck Out Tongue Winking Eye
Наздраве!  Wine Glass

# 130
  • някъде ... тук ...
Много приятно ми беше, девойки! И пак не се наприказвахме Simple Smile

# 131
И на мен ми беше много приятно да се видим!
За следващата среща да вземем да помислим за някое тихо място, че нямам глас и си пръскам невен с прополис. Joy

# 132
  • нейде там, където ....
И на мен ми беше много приятно да се видим!
За следващата среща да вземем да помислим за някое тихо място, че нямам глас и си пръскам невен с прополис. Joy

И аз съм "за" по-тихо място, но нямам конкретна идея.

Каква е тази комбинация? Нещо от аптеката или нещо домашно? spodelete.com

# 133
  • София
Изкарах си супер, момичета!
Избухва ми се и то мощно! Тъй че сън “ за” и за по- шумни нощни местенца!

# 134
https://apteka.framar.bg/30062989/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE … D0%B5%D1%81%D1%82
Ето това е, jd.
Честно казано, повишили са му цената, а са му развалили качеството, но с повече пръскане върши работа.
Нямам време да се разровя за някоя рецепта и да си го направя сама, но ще се заема след празниците.

Общи условия

Активация на акаунт