Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 925
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
На мен са ми правили такова нещо. По-отварително и болезнено нещо не бях преживявала. Не знам дали всеки доктор го прави по този начин, но аз изживях истински кошмар. Моят гинеколог по него време (жена), с такава сила ме натискаше, по-скоро блъскаше, не успях да видя точно уреда. Нещо пластмасово беше. След това прокървих до степен да ми трябва превръзка. След една седмица родих.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 19:01 от vici75

# 616
Не се усеща, а при мен не усили осезаемо контракциите и се наложи и допълнително усилване на системата с окситоцин. И ме е "отлепване".
Болезнено е туширането на шийката за увеличаване на разкритието, което е съвсем различно от пукането на мехура Hands V Но понякога е неизбежно... И се преживява и то Wink

# 617
Ааа то всичко се преживява. В такъв случай не знам какво са ми правили. Аз си мислех, нещо такова, че бях преносила. Но помня че излизох разплакана от кабинета и моя мъж се разправя с докторката. Може и тя толкова да е умеела.

# 618
Напоследък всяко кафе ми киселее. По принцип си имам гастрит, но от години пия безкофеиново. Сега пробвах и кофеиново, пак същото. Изкарах декември вирус.
Според вас на какво може да се дължи. Знам, че е гадаене, но може някой да е имал такова нещо.

# 619
Твоето е било друго, Вики. Ако ти спукат мехура, трябва да е тръгнало раждането вече и да родиш бързо.

Напоследък всяко кафе ми киселее. По принцип си имам гастрит, но от години пия безкофеиново. Сега пробвах и кофеиново, пак същото. Изкарах декември вирус.
Според вас на какво може да се дължи. Знам, че е гадаене, но може някой да е имал такова нещо.

Вирусът да е бил КОВИД. Много хора след него имат променени вкус и/или обоняние.

# 620
Аз затова попитах за пукане ли става въпрос...защото това отлепване за първи път го чувам. Спукаха ми го и даже не разбрах, че ще го правят и че го направиха...усетих изтичането на водите и тогава разбрах. И след това контракциите ми дойдоха с пълна сила, но това при всеки е индивидуално. Но самото пукване не се усеща.

# 621
Твоето е било друго, Вики. Ако ти спукат мехура, трябва да е тръгнало раждането вече и да родиш бързо.

Вирусът да е бил КОВИД. Много хора след него имат променени вкус и/или обоняние.
И аз съм склонна да мисля това.

# 622
  • вкъщи
И при двете ми раждания са ми пукали мехура, имам почти пълно разкритие,а пущината е здрав. Нищо не усещаш май,не помня да ме е боляло това. Но иглата е огромна,към метър имам спомени че ви направо се шокираш...

# 623
То и аз се зачудих, но жената пита за отлепване на мехур, а не за пукане на околоплоден такъв.

# 624
Здравейте искам да ви попитам има ли някой след гастроскопия с Хроничен гастрит и Интестинална Метаплазия.Да ли се лекува или води до страшната диагноза?Благодаря ви

И аз съм с метаплазия. Спрях цигарите и лкохола /много рядко пия по чша вино/. Казаха да се следя на 2 години, но ще я видим тази работа ... нямам време и ужасно ме стресират прегледите.

Ти имаш ли болки?
От 2 години насам имам оригване,подуване корема,киселини,гадене някой път повръщане за това гастроентерелого каза да се изследвам за хеликочактер направих фекален тест и се оказа положително освен това направиха и гастроскопия биопсия за хистологично изследване резултата е Хроничен гастрит и Интеснинална метаплазия но хеликобактер отрицателно но пак ми назначиха АБ курс за 10 дни но аз продължих само 3 дена,че много лошо ми стана от АБ,незнам наистина имам ли хеликобактер или не защото двете изследвания са с различни резулнати,прочетох за метаплазията не пише хубави неща нещо предраково състояние и се притеснявам много и лекара не ме обръща достатъчно внимание.Просто незнам какво трябва да направя и към кого да обърна.

Ами да, води се изменение. Пазиш диета, не пиеш, не пушиш. Някой билкови добавки вземаш. Пиеш пробиотик за хеликобактера и на 2 години правиш гастероскопия. Това е. Май друго не може да се направи.
В крайна сметка - каквото ни е писано!
Може ли да ви попитам вие хеликобактер имахте ли?И къде се лекувате като болница и кой лекар ви проследедява за гастроскопи?

Нямам хеликобактер.
В Турция се следя.

# 625
А как проверяват в Турция за хеликобактер? Питам от чисто любопитство, не се заяждам. Искам да сравня с моето проверяване. При мен признават само биопсията и издишането в една торба. Кръвни не признават, както и фецес ли се казва.

# 626
А как проверяват в Турция за хеликобактер? Питам от чисто любопитство, не се заяждам. Искам да сравня с моето проверяване. При мен признават само биопсията и издишането в една торба. Кръвни не признават, както и фецес ли се казва.
В цяла европа се признава гастроскопия с биопсия и дихателен тест с урея като по точен резултат

# 627
  • Burgas, Bulgaria
Добър вечер, момичета!
Вече съм забравила какво беше с високите температури  ...
С грип А  е синът ми .
В 19 и 30 беше с 41 градуса температура. Щях да припадна като видях термометра ,  още два имам те даже 41,1 показаха .... Дадох течен аналгин - ампула .
Преди това е пил Тамифлу и ТерАфлу защото си е с температура от вчера и кашлица.
Сега пак е с 38 градуса, очаквам да скочи нагоре.  Какво да давам   . 
На почти 17г е ,185/85кг ,голямо момче .

# 628
През 2-3 часа може да се редуват различните групи лекарства - нурофен(ибупрофен), парацетамол, аналгин.
Компреси с вода и оцет - на чело, от вътрешната страна на ръцете на тънката кожа, на корема също може, хладен душ.

# 629
  • Burgas, Bulgaria
На мишниците слагаме, той не дава другаде . Обясних му ,че няма да гледам но да сложи по ингвиналните гънки на слабините .
Значи ,дадох Аналгин, преди това пиеше това с Парацетамол.  Само Нурофен не съм давала още . .... да го пробвам с него ли ....аааа имам Алулин дали ако стигне пак 41 ( дано не ) да не дам него ....
Питам ,че ....да имам план за ноща

Общи условия

Активация на акаунт