Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 910
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
За инконтиненция твърдят, че помага.
Всъщност, уредът на кегел е на подобен принцип.

# 586
  • Sofia
Здравейте. Какво мислите за разширяването на зениците ? От 15г нося очила и сега за първи път посетих лекар, който твърди, че е задължително. Досега съм ходила сигурно на 10 и никой не е казвал, че трябва. Даже имаше едни дете на около 5г пред мен и му ги разширяваха и на него и ми стана много странно.Мислех, че с тези нови технологии си се вижда реалния диоптер. Имате ли информация?
Какво ви притеснява?
Явно се налага.
Мин.година и на мен за пръв път ми правиха преди скенер и ескавация…оправят се за 2-3ч.
Не замъгляват зрението.

# 587
Моето дете е с очила от 3 годишна. Разширявани са много пъти зениците. Не е нещо опасно и не виждам повод за притеснение. По-точно се определя диоптъра така.

# 588
  • Mediterraneo
Разширявали са ми зениците, на децата ми също. Изобщо не съм се впечатлявала от процедурата.
Относно тампоните- за мен няма подходящи тампони. Точно след половин час започва да пропуска. Втори и трети ден от цикъла ходя с тампон и превръзка, няма спасение.

# 589
Tе ми ги разшириха вчера, не че ме притеснява,но ми е странно как за 15г нито един лекар не предложи. Иначе над 12 часа виждах замъглено и ме дразнеше светлината ..

# 590
Здравейте! Имам нужда от мнение:
При възпален максиларен синус има ли тежест като се наведе главата и постоянна болка като при фронталният?

# 591
  • гр.Пловдив
При възпален максиларен синус има ли тежест като се наведе главата и постоянна болка като при фронталният?

Да,отвратително е,аз имах киста ,влачих се с нея 2 месеца,пробваха с пункции ,но накрая игра ножа

# 592
  • варна
Средата на декември дъщеря  ми на 12 год се разболя от скарлатина ,пи антибиотик ,после на 20 ден пуснахме изследвания ,гърлен секрет ,кръв урина всичко беше добре .
Снощи се оплака от гърло ,дадох и за смукане . Днеска пак каза ,че малко я боли ,няма температура ,нито пъпки ,но гърло цялото е на червени точици ,както беше и предния път .”Възможно  ли е да я повтаря след 1 месец пак тая скарлатина ?

# 593
Сега има грип А. Може да направите тест, комбиниран за ковид и грип

# 594
Скарлатината повтаря, преди 10г внучката ми втора в групичката в ДГ се зарази и след месец последна отново я изкара. От тогава повече не се е заразявала.

# 595
  • пустинята Гоби
Да, срещу скарлатината не се изгражда имунитет, защото я причинява бактерия. По принцип в заразена среда, ако не се лекуват всички, а някой е носител, друг може да се заразява многократно.

# 596
Има, има. Аз имах такива проблеми. Главоболие, тежест при навеждане дори световъртеж.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 00:41 от daisy12

# 597
Здравейте искам да ви попитам има ли някой след гастроскопия с Хроничен гастрит и Интестинална Метаплазия.Да ли се лекува или води до страшната диагноза?Благодаря ви

# 598
Има, има. Аз имах такова проблеми. Главоболие, тежест при навеждане дори световъртеж.
Благодаря, Теди и Дейси! Петък се събудих с оток на лицето (точно където е синуса), тичах към зъбар, защото на същото място имах проблеми, на снимката всичко е чисто, но предвид деня не успях да мина през личен. Чудих се дали може да е това, въпреки че нямам тези симптоми? Като натисна усещам голямо топче и само тогава имам много лека болка, също като се усмихна, дали може да е от това наистина 🥲

# 599
Здравейте! Дъщеря ми се оплаква от болки в опашната кост. Правихме скенер - всичко е наред. Тя обаче настоява и за ЯМР. Има ли нужда, според вас? Ще се види ли нещо различно или да посетим друг специалист. Но какъв?

Общи условия

Активация на акаунт