Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 897
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Лошото е, че тази диагноза е на изуст. И дори не е видяно нищо както писах по-нагоре. Опитал да влезе с аноскоп, но не могъл да огледа образованието. Само опипал нещо. Казал може да е това, а може и да не е. Е така на изуст.  Чета отзиви в интернет не особено добри за този лекар, че не различил полипи от хемероиди. Та ще направим повторен преглед при друг проктолог. Някак не вдъхва доверие всичко това. Иначе за колоно колегата му издейства на бърза ръка дата за след седмица уж.

# 676
Идеята ми беше, че дати се дават за след два месеца обикновено( говоря за Иван Рилски). И ако има документи с предварителна диагноза, било тя и неточна може да се съгласят да я вмъкнат спешно в графика. А колоноскопия очевидно е желателна.

# 677
Идеята ми беше, че дати се дават за след два месеца обикновено( говоря за Иван Рилски). И ако има документи с предварителна диагноза, било тя и неточна може да се съгласят да я вмъкнат спешно в графика. А колоноскопия очевидно е желателна.
Уж въпросния доктор и насрочи дата за края на месеца, но ще видим. Чух, че в Токуда например се чакало и три месеца за колоноскопия.

# 678
Здравейте,относно клоноскопия бих препоръчала Доверие

# 679
И аз днес мислех за там. Предполагам може с направление.

# 680
И аз днес мислех за там. Предполагам може с направление.
    доколкото си спомням баба беше с направление

# 681
...И дори не е видяно нищо както писах по-нагоре. Опитал да влезе с аноскоп, но не могъл да огледа образованието. Само опипал нещо. Казал може да е това, а може и да не е. ...
Няколко пъти пишем вече, но хайде пак: Очевидно не може да се огледа с "долен" достъп и я насочва за оглед с колонокопия... Защо да мъчите жената с нов аноскоп, като е ясно че трябва и нагоре и от другата страна да се огледа... "нещото", което е явно достатъчно голямо Thinking

Написах ви вече, че първо се слага диагноза "наизуст" по "експертна оценка". При предполагаеми онко заболявания, за да се направят всички диагностики по реалното поставняна на диагноза (може да се докаже само с хистология от бипсия/операция) се поставят "работни диагнози". Явно лекаря се опитва да насочи към бърза диагностика... може и да не е бил особено любезен, може и майка Ви на прегледа да се е шашнала и да не е доразпитала, но заравянето на главата в пясъка не помага. По-бърза диагностика и съответно лечение е най доброто за жената. Отлагане и мотаене с месеци с какво ще ѝ помогне?

# 682
Не виждам с какво лекарят се е провинил толкова, че два дни го разнасяте в темата. Изразил е съмнение, не е поставил крайна и категорична диагноза. Ако беше казал, че всичко е наред и впоследствие се открие проблем, щеше да е оплют, че е неглижирал и недогледал.
Няма угодия.

# 683
Моето мнение е, че трябва бързо да се направи колоноскопията, дори и само да се потвърди, че са хемороиди.
Тази аноскопия даже не бих я правила изобщо.

# 684
Не виждам с какво лекарят се е провинил толкова, че два дни го разнасяте в темата. Изразил е съмнение, не е поставил крайна и категорична диагноза. Ако беше казал, че всичко е наред и впоследствие се открие проблем, щеше да е оплют, че е неглижирал и недогледал.
Няма угодия.
Напротив - написа злокачествено туморно образование в листа. А аз не мисля, че трябва да се говори така при положение, че не е успял дори да види. Явно е, че ще направи колоноскопия, но шашна всички ни прекомерно много. Важно е за мен(за вас не знам) лекарят да има нужният подход и да не стряска пациента преди да е сигурен за нещо. На всичкото отгоре човек е платил не малка сума и не получава нужното отношение.
Относно колоноскопията има назначена такава за след седмица, а аз продължавам да търся и по-ранен възможен час. Второто мнение искаме да чуем за всеки случай. Но колоно ще направи.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 11:27 от daisy12

# 685
Подгответе се за второ мнение след колоноскопията и евентуална биопсия. Сега изобщо не виждам за какво ви е... А след седмица хич не е далече, като си има подготовка преди правене на колоноскопия (поне ден, понякога 3).

# 686
А след колоноскопията (в БГ), дават ли снимка на местата на които са открити полипите да речем? Или само се пише диагноза?

# 687
Аз да попитам правилите  колонодкопия - къде сте правили по каса. Ако може някой да препоръча болница ще съм благодарна. Засега ще правим в Иван Рилски, но събирам мнения и за други места.

# 688
Аз в Сити клиник младост правих, имам снимки, да. Второ мнение не знам как, освен с нова колоноскопия?

# 689
Аз в Сити клиник младост правих, имам снимки, да. Второ мнение не знам как, освен с нова колоноскопия?
Там приемат ли с направление?

Общи условия

Активация на акаунт