🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 4

• 38 006
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • на село
О, тя веднъж пак беше с черна престилка, но не игра на елиминация.  Всичко очаквам и вече не се надявам, макар, че отдавна ми се искаше да е вън.
Тази вечер гледах по диагонал Joy
Дори не ми е интересно.

Не знам тази година и двете предавания, които преди следях, не могат да задържат вниманието ми, или реалитата вече издишат, или аз съм се наситила Grinning

# 496
Аз много харесах баницата от мастър класа, страхотни текстури, с удоволствие бих си я хапнала. Много харесвам модерни прочити на класически рецепти, а тази беше топ. Разтягането на кората ми беше много интересно и ще го пробвам, замисълът не е за разточена селска баница като на баба.

# 497
Аз от корите толкова не се впечатлих , ама сместа с кисело мляко ,сметана , мед и сирене определено ще пробвам на мини банички. И с кап- кап мога да довърша, ама определено няма да е 62 пъти.😜

# 498
Във всеки сезон, когато готвят с близките си, е емоционално. Сигурна съм, че всяка майка се е притеснявала и е искала детето й да се справи най-добре. Майката на Мелят е като момиченце!
Чудя се колко пъти Марианна ще приготви завита риба в нещо, със сусам и тиквички! За филетирането на паламуда няма да напиша нищо - мисля, че всички видяхме това съвършенство... Аз толкова негативен човек не съм срещала досега. Лош е по-точната дума.
Мастър класа много ми хареса. Биляна плуваше в свои води в този мастър клас. Заслужена победа!
Дано най-накрая утре Лора си тръгне.

# 499
Лора на балкона в промото за другия епизод.

Хареса ми само супата на Осман. Много апетитно изглеждаше. Сачът на Мелят също.

# 500
Пак маслена основа за десерта на Лора, отново азиатска кухня от Марианна, скарида до скарида по чиниите, скука… 🙄

# 501
Аз още съм в шок от Мастърклас-а и "баницата с боза". Joy
Чудя се да се смея ли, да плача ли, но на такъв смях ме избива, че чак сълзи ми потичат.
Аз към Джастев: На Мелят май не и се получи.
Джастев: То първо на шефа не му се получи, а те гледаха от него. Joy
Не го ли виждаш какво сътвори.
Така не бях се смяла отдавна.
За Бога, това бяха сухи кори, с розички от кисело мляко, мед, сметана и сирене и замразена боза. Каква "баница", какви пет лева. Че и розови листя поръсиха.

После слушам Лора презентира  хрупкави скариди в темпура със сос от манго, а аз виждам една облещена скарида с пет резена манго отстрани. Joy
Джастев гледа, гледа и вика: Някой здраво се е избъзикал с горката скарида, все едно е имала приключение с кит и са и изхвръкнали очетата.

Честно, хора, това е някаква гавра и тия са в топ шест на Мастършеф.

Осман и Мелят се справиха добре.
Лора и Марианна бяха най зле следвани по петите от Петя.
Трагедия пълна.

# 502
  • София
Нормално е да вземат скаридите. Как ще.вземеш телешкото ще го сготвиш за 30 минути.
Мастър класът беше интересен, но не бих кръстила тези кори -баница.
Лора прави само едно - тартове и тартове. Хубаво е, че утре през цялото време е с черната престилка на балкона.

# 503
  • София
Мастъркласът ме остави със смесени чувства - шефът ми се стори супер симпатичен, но честно казано, тази единствена суха кора като основа за построяване на "баницата" не ми допадна. Все едно сме отнели "душата" на баницата. Grinning 
Петя днес доста се поизложи... Много ми е интересно кой ще влезе в тройката, като единствените стабилно готвещи са Биляна и Осман...
Зарадвах се, че Мария Жекова ще гостува утре и ще правят нейния десерт от финала, за който се присетих и писах наскоро. Flowers Cherries Но ми е интересно под каква форма ще е задачата - дали ще имат точна рецепта, или ще имат само продуктите, без грамажи и обяснение на техниките/последователността (имало е такива задачи в предишни сезони).
Любимата ми задачка с разпознаване на продукти май няма да се състои този сезон, то не остана кога...

# 504
Морковената торта на Мелят и майка ѝ била визуално неиздържана, не може да мине за деконструирана, нали така? Обаче опърпаната, безумно изглеждаща баница на симпатичния шеф била страхотна , да бе да 😆

# 505
  • София
...Мастър класът беше интересен, но не бих кръстила тези кори -баница...
Всъщност баницата беше някаква имитация или подобие на милфьой. Той може би затова на влизане ги почерпи с истинска баница. За начина на „тегленето“ на корите съм резервиран, ама то класиката вече не е на мода.

# 506
Да, и на мен на това ми заприлича - на нескопосан милфьой.
Тази кора, която използва ми се стори твърда и дебелшка. Можеше да разточи тънки кори за баница и при печенето да ги поръси с малко масло и захар, за да станат хрупкави и сладки и с приятен загар. И да шприцова крема/муса по всяка кора както при милфьой, за да поомекнат и станат сочни, а не да го изпльока в средата и към бозата да добави животинска течна сметана и така да разбива сладолед.
На прима виста се сетих за корите за юфка:

Ако бих правила този десерт бих го направила по горния начин - бих използвала кори за баница запечени с захар и масло, за крема бих смесила цедено кисело мляко разбито на мус със сметана  подсладена с мед и бих направила бърз сладолед от животинска течна сметана смесена с боза. Ни флакони, ни азот. Да, при тях течния азот беше необходим, за да имат сладолед на момента, но иначе изобщо не им трябва.

# 507
  • пустинята Гоби
Ама защо го на заричате десерт, баницата не е десерт. Не обичам сладки баници, за мен със захар ще е по-зле. И показаното не ми хареса, но да кажем гледах с интерес.

# 508
Определено класическата баница не е десерт, но неговата "баница" беше презентирана като десерт, а и няма как да не е, предвид сладкия мус с мед и сладоледената боза, затова споделих как бих направила аз този десерт. А и то всъщност си беше милфьой с кори по скоро за баница, малко биволско сирене за контраст на сладостта и туй то. Joy

# 509
В ресторанта, в който готви Аалекс Цеков, често залагат на модерен, гурме прочит на българска кухня. Така че, тази версия на баница не е никак изненадваща. Според мен мусът с мляко, сметана и мед в комбинация с биволско сирене ще е доста вкусен. Корите не са за сочност, а за хрупкавост и текстура - както медените перли.

За мен шеф Цеков е много симпатичен, спокоен и приятен. Особено като го сравнявам с предишните мастър класове, които все едно не готвеха, а правеха животоспасяваща мозъчна операция.

Общи условия

Активация на акаунт