🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 4

• 38 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Съгласна, корите вероятно не са точно за сочност, а за хрупкавост, но за мен бяха "чупи зъби". Корите трябва да са много, много тънки и хрупкави и да се разчупват с поглед, а не да са една дебела поизгоряла кора, която дори не изглеждаше вкусна. По никакъв начин не предизвика у мен желанието, което будят обикновено тестените печива, а именно да ги "захапя" на момента.
Иначе, нищо изненадващо нямаше в криейтив "баницата" в модерния и прочит. Мен по скоро ме шокира начина на направата и и апломба с който се презентира, като последния не отговаряше на представите ми за нещо изключително.
Шефа си беше доста приятен, не отричам.

# 511
Един глас за Биляна и от мен - от самото начало беше ясно че е класа, ММ обаче смята че накрая ще останат Осман и Биляна и Осман ще вземе титлата само защото е мъж - това не го разбрах много, но май го толерират. Мисля тоя уикенд да го пробвам това с баницата - нямам сифон и ще пасирам муса - поне на вкус ще е подобно

# 512
  • пустинята Гоби
Не мисля, че толерират Осман. Ако той спечели също ще е заслужено, от самото начало се представя отлично.

# 513
  • софия
Този сезон е трагичен. Нито Осман, нито Биляна правят нещо отличително креативно, но на фона на клетото ниво на останалите изпъкват със средни познания и умения.
Определено някой от тях би трябвало да спечели.

# 514
  • Sofia
Осман владее техники и затова се откроява. Проблемът му е, че в желанието си да покаже всички техники, на които е способен, чиниите му са затрупани с храна, която според мен не си подхожда съвсем. Като изключим бургера, който беше изключителен, както и супата вчера, не си спомням нещо друго, сготвено от него, което много да ми се е прияло. Включително вчерашното нещо с тиквичка, домат, ориз и т.н пак манджа с грозде.
При Биляна има една елегантност и добре подбрано кое с какво се сихнронизира в едно ядене. Нищо излишно. Вчерашното й телешко с нахут изглеждаше супер апетитно, направо ми се прияде.

ПП. Някъде срещнахте ли рецептата на морковената торта на Мелят?

# 515
  • София
И така ... кой ще напусне днес състезанието?

# 516
Иска ми се да е Лоретка, но ми се чини, че ще е Мелят. Искам и капитан Дамянова да е, ама не вярвам, че ще е.

# 517
Мелят и от мен. Лорчето, едва ли.

# 518
Да се разточват ръчно кори за баница е първо, трудна работа, второ, нужно е много, много олио. Затова баничките по закусвалните са толкова мазни - тънката кора се получава когато прекалиш с олиото. Имаше времена в които ги харесвах, баничките, ама от както знам как се правят ми е наистина трудно да ги ям.

# 519
Докато чакате новия епизод, да ви почерпя с една току-що изпечена изключително прозаична баница с праз, сирене, мляко и яйца и купешки кори. Поезията ще дойде от хубавото вино към нея. Sunglasses

# 520
  • софия
Охххх, как обичам!

# 521
  • София
Прабаба ми (Бог да я прости) дърпаше корите за баница. Аз също съм й помагала. Няма такова нещо, като да плува в олио. Аз вече правя баницата с готови кори, но тайната на тестото за дърпане баница е да почине поне два пъти, за да стане еластично.
Надявам се днес Лорчето да замине, но катопнищо може да е и някой от другите. Вече никой не е застрахован. Харесвам Петя от тези,които работят на средно ниво. Дано не си отиде тя

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 19:20 от Yellow_girl

# 522
Джаста, не виждам деконструирана боза 🧐😀
Чудна е! 😍 Драсни рецепта на лс,  моля. Наложена е май?

# 523
  • софия
Гледайки как се дърпат кори, не ми изглеждаше трудно. Веднъж опитах. Наивно включих фурната да се затопля в момента, в който започнах работата. Голяма оптимистка. Дърпах 5 кори около 2 часа и накрая дъщеря ми каза, че баницата има вкус на юфка 😂
Няма да повторя. Сръбските кори са чудесни.

# 524
Прабаба ми (Бог да я прости) дърпаше корите за баница. Аз също съм й помагала. Няма такова нещо, като за плува в олио. Аз вече правя баницата сготови кори, но тайната на тестото за дърпане баница е да почине поне два пъти, за да стане еластично.
Надявам се днес Лорчето да замине, но катопнищо може да е и някой от другите. Вече никой не е застрахован. Харесвам Петя от тези,които работят на средно ниво. Дано не си отиде тя

Тъкмо това щях да напиша. Дърпам сравнително често, никога не са ми плували корите в олио, но винаги си почиват.

Общи условия

Активация на акаунт