💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 315
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 2 610
Надявах се все пак да не се случи очакваното, но факт, случи се. Разбирам, че на продукцията не ѝ бяха достатъчни обвиненията срещу Момчил за оптимизиране на правилата на игрите, затова търсеха и финансово измерение на шамара в лицето му. ОК, да му бяха взели само последните 30 гроша от последната съюзническа битка, но половина от всички спечелени до момента грошове е демонстрация на комплексарското им безсилие. Някакъв абсурден опит да го разклатят психически максимално до степен да разгърне и черната си страна, както и да му заявят категорично, че освен противници сред играчите, има противник и в лицето на продукцията.
И все пак, Момчил е в играта. Това е най-важното.
Много по-абсурдно беше изгонването на Цецо, абсурдни бяха и огромните предимства, с които бяха изгонвани играчи, които макар и не толкова ярки образи като Момчил, заслужаваха да напуснат след честна, а не предрешена с предимство битка.

Принципно нямам нищо против да има някакви леки интриги по сценарий, както и неочаквани промени в правилата. Ей, така, колкото за побутване на образите да се разкрият повече в нестандартни и неочаквани условия, но без нелепи напускания. В същото време едни обикновени нережисирани разговори около масата за това какви интереси имат, с какво се занимават извън играта участниците също показват много от тях и биха били интересни. Съботните епизоди са по-скоро излишни, отколкото интересни.

Скрит текст:
Не следим български формати от години. Миналата година случайно попаднах и изгледах поредния сезон на Сървайвър, но съм гледала съм първите 3-4. Тогава разбрах изобщо за Игри на волята и тази година вече им дойде реда. Ще ги изгледам докрай, зарибяващи са, имам си фаворит, но... следващ сезон едва ли ще гледам. Предаването е с огромен потенциал, но българския прочит и изпълнение залага твърде много на това, заради което не сме в България. А зрителите имат нужда от добри герои.

# 2 611
Аз си мисля каква игра щеше да е ако Цецо, Ива, малкия Рълев, близначката, Васил бяха останали. Наистина не мога да повярвам, че Продукцията не съумява да ги предусети тези неща, направо ми е непонятно! Единственото обяснение е още да не са преглътнали края на Биг брадър и да се опитват тайничко с всеки сезон да се доближат все повече до формата под прикритието на друг формат Simple Smile
Васил до Момчил щеше да е много яко...Мишо до Радо за малко повече време... Рълев дори не видя брат си... Цецо каква машина щеше да е, даже там изтърваха така търсената любовна нишка с Ива. Вместо това Вила и Мартин цял сезон. Не щем драма, бе! Искаме машини по терена, те бяха достатъчно интересни да направят интрига извън него

# 2 612
  • SF
То, ако ги няма тези интриги, ще бъде като спортна надпревара - като тези, които се организират от разни фитнесцентровете, фирмени тиймбилдинги и от сорта. Форматът е друг - трябва да има добри/лоши хора, добри/лоши условия, добри/лоши дни, добри/лоши отношения и ние да гледаме тяхното противопоставяне. А не кой по-бързо бягал, кой по-стилно плувал. Това са елементи, които само допълват събитията.
Участниците не са посъветвани дружески, а са подписали сериозни договори (по желание и лично усмотрение). Договорите ги обвързват и за определен бъдещ период, стандартно е 5 години, но може да варира и да се съкрати.

# 2 613
То по принцип този формат е повече спортен, а Сървайвър- по-стратегически. Но да, като цяло оценявам нуждата от интрига, въпросът е от типа на интригата. Можеше да има и от двете, сега доминира едното и то не което трябва. При това интригата може да е от много по-интересен характер. Мартин и Виолета се изчерпаха много отдавна, защо ги превърнаха във водещи фигури не знам. Връзката между братята можеше да е много интересна, Цецо-Ива можеше нещо да се побутне, абе варианти много

# 2 614
На мен подкастите са ми по интересни от ИВ🤣чудя се дали ще поканят Мартин, Мастагарков и Виолета. Слушах при Тото Генчо, както и при Жорката.

# 2 615
Не зная , кой с какво (или с кого Stuck Out Tongue Closed Eyes) е станал , но аз пък съм безкрайно благодарна и щастлива, че най-после са взети мерки срещу изтичането на информация. Много участници и прочие, в реакциите си и коментари издават инфо волно или неволно и просто ти убиват мерака да гледаш. Тези пък ,които обичат да се информират предварително, грам не се съобразяват , и също се изпускат и разпространяват ,ама пуст  какво им пука , няма да го нарека егоизъм  . Та ясно е, че няма как да се опази всичко на 100 процента, но поне се радвам,  на  усилията в тази насока .
Сериалът за мен е интересен , въпреки, че го гледам с тази нагласа успява да ме ядоса , зарадва, изобщо да ми вкара емоции.Значи добре си вършат работата и екипа и актьорите (особено тези които не могат да играят пред камера, внасят усещането за ненагласеност)

# 2 616
  • SF
Ами интригите ги правят участниците. Вкарват противоречиви характери.
Гатьо покриваше профила на Генчо от миналата година - як, спортяга, с претенции за лидер, наперен, той казва, той обединява, той командва, но за известно време. После следва спихване. Рязко млъкват при наличието на по-находчиви герои.
Моника е Мани, Мани беше Ана Мария, във втори сезон трябваше да е една хиена с плитки, но тя пък се провали като Ана Мария. Нищо, предложи им друга сюжетна линия. Миналата година женският каст беше умопомрачителен. Това им даде идеята тази година да има силно племе от амазонки и шанс жена да победи. Но отношенията на участниците не се развиват по план, не са платени артисти. Нито Цвети се показа като нещо по-зашеметяващо от Гого, нито Ситнилска и световната Оряшкова успяха да покажат можене и потенциал за победа. Едната скри телефонче, другата се покри зад Мартин и му беше благодарна, че пази жените. Е, това може ли да е мислене на победител(ка)?
И сценаристите гледат шоуто. Вкарват го, за да се ежи, той вземе, че се припича и да се вайка как няма храна.

# 2 617
Аз съм на мнения, че вече се изчерпаха, както Игри на волята( измамата), така и Фермата. Време е да ги заменят с нещо друго, но aко може да не е риалити, че на много хора ни писна.
То не бяха Слави Трифонов, Биг брадър, Ферма, ИВ, Мастър шеф и други готварски простотии. Не може да очакваш, че на хората ще има допада 6, от 7 дни в седмицата едно и също. Така се изчерпват бързо всякакви формати. Трябва да има разнообразие.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 16:40 от Diorela

# 2 618
  • Sofia
Че имат железни договори е ясно, че няма как да "скачат" против продукцията, също. Но има достатъчно начини да заявиш позиция, без да си навличаш проблеми и/или финансови санкции. Така или иначе добър или лош, форматът е към края си, малко остана. Ще го догледам естествено, чакам "избраният" да си получи чека, и кой откъде е.. Дано си е струвало!

# 2 619
  • Другата България
Дубрутру и от мен. То станало добър ден, ама с толкова емоции, “неочаквани“ и “изненадващи“ от снощи сън не ме хвана.....Joy
И понеже хумористичната линия вече е зададена, я продължавам с един коментар и снимка от ИГ.
“ЦИРКЪТ режисиран от “Фродо” Саръиванов продължава …
След като 9 минути си “намества “ ръкавиците преди халките , сега СтраЦимир плува лежерно по гръб , Димчо си крещи машинално : Ооооооо , да , погледнете , какъв обрат само …..” , а реално не се случва нищо …., Момчил само не е заспал (знае че е прецакан), приседнал на някаква греда …, само Леля Вили липсва да “разпределя “ кой на Резиденция , кой на Реката и кой “куц кон” още утре ще “изгони” !? “Тръпнем” за развръзката …“

Нагледно Момчи на “гредата“....е, не е греда, част от инвентара е, ама то пък и един инвентар....

И още малко:

" Игри на интригите и измамата за лаици" набира хора за следващия сезон...
За да участвате трябва да :
1 - Имате интересна фамилия
2 - Да си платите
3 - Да имате добро държание пред камера с актьорски заложби
4 - Да нямате никакви скрупули
5  - Да не нарушавате сценария .
6 - Да сте готови на всякакви извращения от продукцията
7 - Да имате сравнително добра физическа подготовка
8 - Когато ви се каже да паднете  по добре загубете ,че иначе .....Когато ви кажат да номинирате най добрия си приятел го направете,  че иначе...
Търсим спонсори, че няма пари за екипи...нови пъзели..ще e добре и нов басейн да намерим от някъде.Не ни пука много,че играчите се пребиват ама и някой лев за предпазни средства.
За записвания на посочения имейл.“

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 12:39 от Merri_An

# 2 620
Изгледах някои кратки видеа на малкия Рълев с Крум и Гого. Нещо не ме кефи това момче.

Иначе този сезон много ясно се видя колко различни могат да бъдат едни братя не само като външност, а и като качества и присъствие. От трите двойки определено много повече симпатизирам на тези, които попаднаха в основните племена, другите са ми малко meh Grinning

# 2 621
Не виждам нищо скучно едно такова предване да промотира спорт, честна игра и добри отношения между противници. Нали уж търсим добри герои? Не да е сладникаво добро всичко; естествено, че играчите имат нужда да изпуснат парата, както и да кроят планове как да продължават напред в играта, но и постоянното създаване на интрига и скандал е излишно.

# 2 622
То по принцип този формат е повече спортен, а Сървайвър- по-стратегически. Но да, като цяло оценявам нуждата от интрига, въпросът е от типа на интригата.

Проблемът е, че те не оставят интригата да се развива и участниците да правят стратегии, а ако решат "изпяват" на всички или само на някого какво е замислил/направил друг участник и развалят всичко. Нещо повече - по свое усмотрение организират и "другарски съд". И какви комбинации и планове да има тогава???

# 2 623
  • софия
Със или без лайвове и подкасти инфото излиза почти веднага, кой спечелил, кой не. Да не говорим, че най-големите изцепки по стара традиция са на самата продукция. Миналата година при гостуването на Фродо при Гала пуснаха снимка на обединените племена, а бяхме още в началото. Тази година листът от сценарий. Та ограничаването, точно за това да се скрие инфо какъв е развоят този сезон, изобщо не помага. По скоро искат да скрият резилите от нескопосаната намеса, многото пребити на терен и изобщо мърлявщината с която подходиха в сезон 5.

# 2 624
  • Bayern
Не зная , кой с какво (или с кого Stuck Out Tongue Closed Eyes ) е станал , но аз пък съм безкрайно благодарна и щастлива, че най-после са взети мерки срещу изтичането на информация. Много участници и прочие, в реакциите си и коментари издават инфо волно или неволно и просто ти убиват мерака да гледаш. Тези пък ,които обичат да се информират предварително, грам не се съобразяват , и също се изпускат и разпространяват ,ама пуст  какво им пука , няма да го нарека егоизъм  .

Информация изтича и още как , мн. от  феновете на предаването още след първи епизод знаехме как приключва  този сезон .На мен лично темата със спойлери ми е любима Green Heart

Общи условия

Активация на акаунт