💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 157
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 2 745

Рълев няма компонент,в който да превъзхожда толкова Момчил,че да може да му направи солидна преднина,освен ако не е нещо за точност,където може да се закучи.Както каза дълга и многокомпонентна битка,а там ще има плуване и Рълев е с контузия,което значи,че ще има голямо изоставане за него.Наистина ми е много трудно да повярвам,че Иван може да бие Момчил на дълга и многокомпонентна битка в това си състояние.

Момчил има повече физическа сила и по-нисък център на тежестта, но Рълев е по-пъргав и по-издръжлив.  Според мен са равностойни с превес на единя или другия в опрделени компоненти. На мен ще ми хареса финал между тях, защото няма как да знаем кой ще победи със сигурност. За мен от 10 битки, всеки ще вземе 5.

# 2 746
Рълев не е имал чак толкова много битки, че да има и толкова много победи. Това не означава автоматично, че не е равностоен на Момчил; означава единствено, че ние все още не сме видели и не знаем кой е по-силен. Ще поживеем, ще видим. За мен са равностойни, като давам малък превес на Рълев, просто защото ми се вижда една идея по-комплексен (по-бърз и по-издържлив, което при дълга, многокомпонетнта битка е предимство), но това е само предположение, може и да греша. Обратното мнение обаче също би било само предположение на този етап Wink

Рълев няма компонент,в който да превъзхожда толкова Момчил,че да може да му направи солидна преднина,освен ако не е нещо за точност,където може да се закучи.Както каза дълга и многокомпонентна битка,а там ще има плуване и Рълев е с контузия,което значи,че ще има голямо изоставане за него.Наистина ми е много трудно да повярвам,че Иван може да бие Момчил на дълга и многокомпонентна битка в това си състояние.
Но и Момчил няма компонент, в който да превъзхожда чак толкова Рълев. Аз затова казвам, че разликите между тях са минимални. И да има плуване в една битка между двамата, то плуванет трябва да е много дълго, за да натрупа Момчил преднина там. Ако е 100-тина метра, нищо не е, Рълев също плува добре, ще изостане малко, но не фрапиращо.

И като заговорихме за предимства и минуси във физическите качества на най-силните играчи тази година, ето какви са те за мен:
Предимства на Рълев пред Момчил - по-бърз като цяло в движението по терена, по преминаването на халки и изобщо на всякакви препятствия. По-издържлив. По-гъвкав и по-добър баланс (макар и след последната игра с кубчето да не съм съвсем убедена в това, но по-скоро приемам, че загубата му беше плод на моментно невнимание).
Момчил войвода - по-силов, по-добро плуване.
В пъзелите не мога да бъда категорична, не сме виждали Рълев много в тази роля. На слайд пъзела си се справи добре; на една сентенция, която трябваше да отгатват ("кръвта вода не става"), той се сети за техния отбор. Момчил тогава не помня къде беше, дали не беше вече при Амазонките, които така и не стигнаха до този етап на битката. За сините помня, че Дени се досети. Момчил добре се справя с пъзелите, но не е фърси, малко хаотичен е с тях и повече е на принципа проба-грешка.
Точност - отново не мога да бъда категорична, не сме ги гледали много-много на този компонент. Рълев много бързо се справяше с фризбито в една от последните игри, но дали не беше късмет или добра работа на Благо на въжето, не се наемам да кажа.
Като споменахме Благо - и той е доста комплексен и за мен е (почти) напълно равностоен да другите двама. Само балансът май му куца - много го морят гъбки и други подобни елементи. С пъзелите също се справя прилично.

Относно цялостното мислене в игрите, тактиките, погледа върху терена - отново и двамата (Иван и Момчил) много ги умеят тези неща; и там ми е трудно да преценя кой би надделял.

Допълвам се. Сетих се, че ако битката е като миналогодишния финал - с мъкнене на тежки вериги - то тогава Момчил определено би бил фаворит в една такава игра.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:44 от Мила Атова

# 2 747
  • София
Outcast,  издебнах те Simple Smile отдавна искам да те питам нещо. Във видеото с участниците в тазгодишните Игри май си пропуснал да представиш двама-трима.
Въпреки, че има една снимчица на лъвчето, уж покрай Васето. Случайно ли е това,м?

# 2 748
Outcast,  издебнах те Simple Smile отдавна искам да те питам нещо. Във видеото с участниците в тазгодишните Игри май си пропуснал да представиш двама-трима.
Въпреки, че има една снимчица на лъвчето, уж покрай Васето. Случайно ли е това,м?
И миналия сезон беше така и имах пропуски (даже победителя Алекса липсваше във видеото).
Това е така, защото за съжаление нямам вътрешна информация и сигурен източник, а се опитвам сам да ги намирам покрай уж сигурните участници. Знаех за Васил, но не съм предполагал, че и брат му ще е вътре.

Дори на корицата на видеото съм сложил човек, който се оказва, че не влиза, а просто е част от екипа, но стават и грешки, когато използваш моите методи. За съжаление ще има пропуски

ПП: В бъдеще ако някой има вътрешна информация може да ми пише да направим един "колаб", за да е по-достоверна и полезна информацията Satisfied

# 2 749
  • София
Скален орел беше. Тази птица е различна от онази с която беше в игрите
Не съм гледала подкаста и предположих, че е същата, благодаря. Дано другата птица е добре.

Как пък Момчи и Рълев са равностойни. Рълев колко битки битки е спечелил - едва ли 25? Аз не си спомням да е ходил на елиминация. Кара си в коалиция с Вила и си стои на завет цял сезон. Само Гатьо го беше подпукал в началото.
И аз не мисля, че са равностойни по отношение на комплексност, но не за друго, а защото Рълев е предвидил трите аспекта на този формат - физически, стратегически и социален, а не само един. Рълев няма да го чуем сам да се хвали по синхрони и да си залепя мишена на гърба, колкото повече човек се обявява за непобедим, толкова повече причини дава на отсрещната страна (в случая продукцията), да намира слабите му места. А няма човек без такива, то е и достатъчно да се върнем на първите седмици и краткия период, в който Момчил и Васил играха заедно и релативно слабото им представяне. Броят спечелени битки щеше да е от значение, ако това бяха индивидуорни битки и ако форматът се състоеше само от битки, а не от още *поне* два елемента. А броят битки, на които е изпратен всеки от двамата, просто подчертава превъзходството на Рълев в социалната и стратегическата игри. Имаше един играч Цветелин, отпаднал така "ненавременно", който също повтаряше в синхрони, че не може да загуби и продукцията специално се постара да потърси една от сигурно 50 игри, в която да падне. Уравновесеността у хората е доста важно качество, а нека ние тук си дискутираме кои са равностойни, кои са достойни и пр., това е без значение за формата.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:27 от La Vikinga

# 2 750
  • София
Каза, че Хариет се е контузила. Блъснала се е един път и е ослепяла с едното око. Иначе си е добре, каза, че я е оставил да почива вече, не я снима във филми, не я разнася, яде си, лети си и си спи. Била на 14 години.

# 2 751
Теди в The Voice

* И без субтитри я разбирам Simple Smile

# 2 752
  • София
И аз не мисля, че са равностойни по отношение на комплексност, но не за друго, а защото Рълев е предвидил трите аспекта на този формат - физически, стратегически и социален, а не само един. Рълев няма да го чуем сам да се хвали по синхрони и да си залепя мишена на гърба, колкото повече човек се обявява за непобедим, толкова повече причини дава на отсрещната страна (в случая продукцията), да намира слабите му места. А няма човек без такива, ....
По отношение на Рълев, ние виждаме само това което продукцията е решила да ни покаже и съответно не виждаме нищо от това което продукцията е решила да скрие.
В един от първите ми постове тук отделих специално внимание на бъдещият едит на Рълев. Това което виждаме от екрана особено през фаза две, е една захаросана версия която е доста далеч от истинската ситуация.
Аз не отричам физическите и стратегическите (с известни резерви и условности) качества на Рълев, той е един от тримата най-добри в този сезон (което все пак не е чак такъв критерий, защото самият сезон е много-много слаб), но смея да твърдя, че и той си има не малко реални моменти (и синхрони) на арогантност, самохвалство, конфликти, дори неспортменство в определени ситуации, което си е в реда на нещата. Няма човек който да е напълно перфектен, както и такъв който е напълно лош.
Обаче прави силно впечатление начина по който продукцита ни показва всичко това. Мой познат изброи 38 пъти във битките само от фаза 2, в които Димо крещи "Вижте какво прави Рълев" или нещо от този род, както и 4 битки в които друг от неговият отбор е бил героят, но водещите дават специален кредит на него.
От човек присъствал наживо на десетки битки, знам че Димо там на терен хвали почти всеки участник (дори такива като малкото Вики или Моника). Ние обаче огромна част от това не го виждаме.
Изобщо този сезон освен всичките очевидни причини, един от най-големите грехове на продукцията (поне според мен) е че вече съвсем безпардонно и дори насилствено се опитва да ни посочва кой да харесваме и кой не. Последният такъв пример беше с Оряшкова: евала за всичките й постижения във спорта, но това което видяхме от нея в тези игри беше едно голямо нищо. Аз нямам нищо против нея, дори и тройната и коалиция със Мудеви (за което продукцията е знаела със сигурност), това си е неразделна част от играта, но просто няма причина да харесам някой, който е влязъл в тези игри със една единствена цел, а тя е да обяви края на спортната си кариера (също предварително синхронизирано със тази продукция, само че планирано на малко по-късен етап)

# 2 753
  • София
Докато тръпнем в очакване на сериала, една изгодна сделка, Мастагара на промоция, граби народе!!!

# 2 754
  • Буркина Фасо
Най-голямата грешка на Крум беше, че не взе предимството на капитанската. И тя е грешка само в ретроспекция. Кошницата му беше оплетена, само Виолета да не беше влизала. Оттам вече всичко тръгна надолу, но аз харесвам колко не реваншистки е настроен и не обвинява 300 дяволи за падението си.
грешката му беше, че се нагуши с жени около него, които на многокомпонентните битки издъхваха.

# 2 755
Не съм гледала подкаста и предположих, че е същата, благодаря. Дано другата птица е добре.

Как пък Момчи и Рълев са равностойни. Рълев колко битки битки е спечелил - едва ли 25? Аз не си спомням да е ходил на елиминация. Кара си в коалиция с Вила и си стои на завет цял сезон. Само Гатьо го беше подпукал в началото.
И аз не мисля, че са равностойни по отношение на комплексност, но не за друго, а защото Рълев е предвидил трите аспекта на този формат - физически, стратегически и социален, а не само един. Рълев няма да го чуем сам да се хвали по синхрони и да си залепя мишена на гърба, колкото повече човек се обявява за непобедим, толкова повече причини дава на отсрещната страна (в случая продукцията), да намира слабите му места. А няма човек без такива, то е и достатъчно да се върнем на първите седмици и краткия период, в който Момчил и Васил играха заедно и релативно слабото им представяне. Броят спечелени битки щеше да е от значение, ако това бяха индивидуорни битки и ако форматът се състоеше само от битки, а не от още *поне* два елемента. А броят битки, на които е изпратен всеки от двамата, просто подчертава превъзходството на Рълев в социалната и стратегическата игри. Имаше един играч Цветелин, отпаднал така "ненавременно", който също повтаряше в синхрони, че не може да загуби и продукцията специално се постара да потърси една от сигурно 50 игри, в която да падне. Уравновесеността у хората е доста важно качество, а нека ние тук си дискутираме кои са равностойни, кои са достойни и пр., това е без значение за формата.

Рълев беше безгласна буква в началото и блесна,когато червеното племе стана безкрайно слабо и заобиколен главно от жени,като голям принос за това има Вили,която преобърна играта отивайки при червените.

# 2 756
Чудесна е Теодора! Нямам какво друго да кажа за нея, освен: респект!

# 2 757
Момчи и Васил в реклама https://www.instagram.com/reel/Cz3RNeUovbg/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=OWZiMDc0N2E0OA==
Момчи като "I am Groot" Joy

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 18:02 от siana_

# 2 758

Рълев беше безгласна буква в началото и блесна,когато червеното племе стана безкрайно слабо и заобиколен главно от жени,като голям принос за това има Вили,която преобърна играта отивайки при червените.
Е и? Всяко нещо отнема време. Нищо по-нормално от това. Освен това, ако Момчи беше попаднал в племето на Гладиаторите по-късно от първоначалната шестица, положението му щеше да е същото като на Рълев, т.е. (цитирам) безгласна буква, гаранция. И Господ да беше отишъл там - също.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 18:25 от Мила Атова

# 2 759
  • Другата България
И аз не мисля, че са равностойни по отношение на комплексност, но не за друго, а защото Рълев е предвидил трите аспекта на този формат - физически, стратегически и социален, а не само един. Рълев няма да го чуем сам да се хвали по синхрони и да си залепя мишена на гърба, колкото повече човек се обявява за непобедим, толкова повече причини дава на отсрещната страна (в случая продукцията), да намира слабите му места. А няма човек без такива, ....
По отношение на Рълев, ние виждаме само това което продукцията е решила да ни покаже и съответно не виждаме нищо от това което продукцията е решила да скрие.
В един от първите ми постове тук отделих специално внимание на бъдещият едит на Рълев. Това което виждаме от екрана особено през фаза две, е една захаросана версия която е доста далеч от истинската ситуация.
Аз не отричам физическите и стратегическите (с известни резерви и условности) качества на Рълев, той е един от тримата най-добри в този сезон (което все пак не е чак такъв критерий, защото самият сезон е много-много слаб), но смея да твърдя, че и той си има не малко реални моменти (и синхрони) на арогантност, самохвалство, конфликти, дори неспортменство в определени ситуации, което си е в реда на нещата. Няма човек който да е напълно перфектен, както и такъв който е напълно лош.
Обаче прави силно впечатление начина по който продукцита ни показва всичко това. Мой познат изброи 38 пъти във битките само от фаза 2, в които Димо крещи "Вижте какво прави Рълев" или нещо от този род, както и 4 битки в които друг от неговият отбор е бил героят, но водещите дават специален кредит на него.
От човек присъствал наживо на десетки битки, знам че Димо там на терен хвали почти всеки участник (дори такива като малкото Вики или Моника). Ние обаче огромна част от това не го виждаме.
Изобщо този сезон освен всичките очевидни причини, един от най-големите грехове на продукцията (поне според мен) е че вече съвсем безпардонно и дори насилствено се опитва да ни посочва кой да харесваме и кой не. Последният такъв пример беше с Оряшкова: евала за всичките й постижения във спорта, но това което видяхме от нея в тези игри беше едно голямо нищо. Аз нямам нищо против нея, дори и тройната и коалиция със Мудеви (за което продукцията е знаела със сигурност), това си е неразделна част от играта, но просто няма причина да харесам някой, който е влязъл в тези игри със една единствена цел, а тя е да обяви края на спортната си кариера (също предварително синхронизирано със тази продукция, само че планирано на малко по-късен етап)
Подписвам се под мнението.
И поне аз никога не бих си правила изводи за участник по това, което ПРОДУКЦИЯТА е решила да ни покаже, синхроните, които е решила да излъчи, думите, които /не/волно е пропуснала да направи така, че да чуем от участник, или пък такива, които “случайно“ същия  казва.....играта с монтажа може да накара и най-“белия“ да стане черен, и обратно.
Разликата /за мен/ между двамата не е в това, което продукцията е решила да ни покаже, а в това, че единия играе играта по някаква негова си странна за нас и неразбираема стратегия, решил сам да се пребори с всички по този начин, без да променя нищо в разбиранията си и характера си, само за да се хареса на зрители и продукция. Затова и много хора не го разбират като поведение и държание на моменти.
Докато другия прави точно обратното - показва типичната социална игра, която част от зрителите искат да видят, нагажда се според ситуацията, съюзява се с който трябва, за да има полза и той, иииии, да - как да не се хвали - хвали се разбира се, чували сме го и него да го прави, просто го прави по разбираем и “народен“ начин.
Но когато започнат да ни го навират в очите, определено дразни. То и аз в петък броих на Димо хвалебствията, не помня докъде стигнах, но най-забавно беше онова с трите варела, дето ги мести сам....а до вчера рев, че е контузен.....алоооу, синхронизирайте си приказките малко, де!

Общи условия

Активация на акаунт