💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 141
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 3 135
Карат ни се  потребителки , че се правим на специалисти при  задача за трети клас , кой колко редовно пишел и защо си позволяваме коментари. .Сметки можеш да объркаш ,да оправдаеш грешки с превъзбуда , но те всички с изключение на Момчи не знаеха идеята на решаването. И с преписване пак не им светна. Уви това е нивото. И за мен е много по-запомнящо се от сезона ще е  8 души как се пулят на такава задача,  актрисата да дрънка глупости за корен кв , отколкото кой е финалист.

# 3 136
  • Stockholm
Ам, да, наистина ще се наложи да му реша някоя и друга задача на Момчи Simple Smile
Щото х не може да е всичко, както му се искаше на Марто ))))
Айде сега, едва ли това, че се обърка в деленето, би се отразило негативно на сънищата:joy:

# 3 137
  • София
Минавам само за кратко обобщение на епизода: още един ден от живота ми, в който тангенс и котангенс не ми свършиха никаква работа.   
Не знам как е при вас, но аз хиксовете съм ги учила преди 40 години за последно, да не говорим, че и вишУтУ ми, и работата ми не включват дори събиране и изваждане. Тъ, смятайте си ги, хиксовете, аз мога само мълчаливо да ви се възхищавам :  ))) 

п.п.: мислех, че тази година няма да стигна до писане, а само кротко ще си чета темите... уви, не ми се получи

# 3 138
  • Sofia
За последно се включвам, обещавам Simple Smile Къде се поиска тангенс, синус, косинус и прочие. Задача си я представете следната:( просто пример) имам пари за 11 ябълки и ще ми останат 22 лв. Купувам си 2 ябълки и ми остават 40 лв. Колко,аджеба,  струва ябълката? Това трябва по-често да ви се случва да го смятате от тангенсите.. Представете си, че ябълката е Х

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 01:45 от tami1111

# 3 139
Гледам сега на повторение, че само някои моменти от битката улових и ми прави впечатление, че докато Мартин минава по трасето, сините въртят винта в посока, обратна на часовниковата стрелка, т.е. правилно, развиват го. А после, когато Рълев тръгва за втори път, сините са сменили посоката и го въртят по посока на часовниковата стрелка, т.е. неправилно, завиват го. И няма нито дума защо са сменили посоката на въртене. Чак когато Мастагарков къса първата топка, разбират, че завиват винта и започват отново да въртят правилно, както в началото - обратно на часовниковата стрелка.
Странно ми е, че не дадоха нито думичка защо сменят посоката на въртене първия път.
Не мога да си представя, че това сериозно забавяне е  било по сценарий, но  при толкова нагласени неща, вече се съмнявам във всичко.

ПС
Ох, още култови фрази Joy
Мартин - Това лявото, трябва да се получи равно на това в дясно. Аз не мога да си обясня к'во става?
Виолета - Ако това е равно на това, значи 35 там, не е 35 хиляди... Ама няма плюс, то е равно...

Мартин искал да учи международни отношения и право, за да избяга от математиката.  А как ще сметне идеалните части на всеки съсобственик в нов общ парцел, образуван от два парцела?  Ами ако трябва да изчисли колко им се полага за т.нар. обезщетение при ново строителство в тях?  Ами ако са много съсобствениците?
Леле, мале , трябва да си наеме математик да му ги смята. Joy

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 03:14 от Diorela

# 3 140
Задачата на Гладиаторите я реших за под 2 минути (без калкулатор, само с лист и химикал). Тази на Старейшините за около 3 минути и половина, като даже ми спря химикала.

# 3 141
Темата е за  ИВ, а не похвали се за колко време си решил елементарни задачи.
Решаването на точно тези задачи, не е показател за особена интелигентност.

# 3 142
Гледам сега на повторение, че само някои моменти от битката улових и ми прави впечатление, че докато Мартин минава по трасето, сините въртят винта в посока, обратна на часовниковата стрелка, т.е. правилно, развиват го. А после, когато Рълев тръгва за втори път, сините са сменили посоката и го въртят по посока на часовниковата стрелка, т.е. неправилно, завиват го. И няма нито дума защо са сменили посоката на въртене. Чак когато Мастагарков къса първата топка, разбират, че завиват винта и започват отново да въртят правилно, както в началото - обратно на часовниковата стрелка.
Странно ми е, че не дадоха нито думичка защо сменят посоката на въртене първия път.
Не мога да си представя, че това сериозно забавяне е  било по сценарий, но  при толкова нагласени неща, вече се съмнявам във всичко.

ПС
Ох, още култови фрази Joy
Мартин - Това лявото, трябва да се получи равно на това в дясно. Аз не мога да си обясня к'во става?
Виолета - Ако това е равно на това, значи 35 там, не е 35 хиляди... Ама няма плюс, то е равно...

Мартин искал да учи международни отношения и право, за да избяга от математиката.  А как ще сметне идеалните части на всеки съсобственик в нов общ парцел, образуван от два парцела?  Ами ако трябва да изчисли колко им се полага за т.нар. обезщетение при ново строителство в тях?  Ами ако са много съсобствениците?
Леле, мале , трябва да си наеме математик да му ги смята. Joy
Реална ситуация, нашият фирмен адвокат ми се обажда да ги смятам Grinning

# 3 143
Мартин и Виолета бяха скандални .. това тяхното не е математика.
Мартинчо каза със самочувствие, че не е на ти с математиката, ама той не е и на вие, дори не й маха от съседния тротоар като я види.
С две думи вместо да си трае, той пак не млъква и става смешен, а уж е поне средно интелигентен..
И ако другите двама бъркаха при сметките от стрес, бързане или недовиждане, червените просто нямаха хабер какво да правят и след 1 час пак щяха да са на същото място.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 06:59 от Alexslav

# 3 144
Няма ли да има нова тема тази седмица?

# 3 145
Голям резил беше решаването на уравненията. И за двата отбора. От Момчи очаквах ако не да покаже някакъв скоростен метод за смятане на ум с големи числа, то поне да реши уравнението от раз, а от Мартин - поне да знае какво да прави. Няма оправдание и за двамата.

Виолета трябва да си ходи. Вярно, че е почти пред Обединение и ще ѝ е най-криво, но другите от нейното племе заслужават много повече да продължат, както и всички от Сините.

Както писах, аз не гледам вече, но видях тук уравненията.
Наречете ме тъпа, но конкретните уравнения съм ги учила три пъти-веднъж аз някога преди повече от 40 години, втори и трети път с децата ми някога. И към днешна дата не бих решила скоростно задачката, бих се лутала, докато си припомня и бих сгрешила със сигурност поне веднъж в изчислението, ако съм под напрежение.

По темата с ранените участници-ама наистина да напускат. Не може да си куц окуцял, да пъшкаш, натякваш и да се инициираш/обозначаваш като "куче". Кучето, когато е ранено, легне, па си ближе раните. Наша Вила зор. И не само. С това пазене на едни контузени и употребяване на други също не съм ок. Ако си толкова куче-трай си и играй, не се обозначавай и обособявай кат контузен.

Някой някога напред по темите беше писал, че скоро изтича давността на забраната да се коментира от участниците неща от кухнята. Предполагам касае 1С. На мен вече не ми е интересно да науча от кухнята за 1С, защото сякаш по-скандалните ситуации са основно от С3 насам.

И не мога да повярвам, но някога почти не четях, хвърлях по едно око. Основно гледах и се вълнувах. Дори анкетите пропусках с досада, признавам, сууупер досадни ми бяха и дори не си правех труда да попрочета какво касаят. Към днешна дата влизам вече основно да се изгласувам, да прочета туй-онуй. Защото от миналия сезон започнах да пропускам да гледам, а сега съвсем се предадох. Sad

# 3 146
На този компонент, задача, Момчил не трябваше ли да ги отвее, нещо подобно на кубчето Рубик…достатъчно, огромно предимство?!

Ами ако имаше хладнокръвието на Радо, може би.

Някой може ли да помогне от чужбина как да гледам новите епизоди? От Nova play не става...

# 3 147
Много тъжно това снощи с уравнението с едно неизвестно. Спомнете си тази сцена, когаго следващия път искате да се похвалите, че сме най-умни на света. По неизвестни за мен причини в последните години като покажеш на млад човек повече от две числа и той губи интерес. Направих си експеримент с моите набори, с които също решаването на уравнения не ни е ежедневие. 8 души от малки и големи градове се справиха най-много за 2.5 минути. С верен отговор. Няма да проповядвам колко е важна увереността да разбираш от математика- не за да решаваш уравнения, а като системен начин на мислене за един човек. Ако искате децата ви да имат бъдеще- бих казала вкарайте всичките си пари в обучение по математика. Нищо в съвременния свят не функционира без познаването и. Дано не го схванете като оф топик. Най-добронамерно е. Хубав ден!

# 3 148
А на мен са ми много интересни потребители, които не пишат редовно, но идват да изразят възмущението си (меко казано), как може някой учил да не може да реши уравнение, което виждаш ли детето му, мъжът, стринка му, тетка му решил за 2 секунди. Каква е целта им, освен да се изтъкнат колко умни са те за разлика от тъпите участици. Явно се чувстват по - важни и значими.
Еми може- участиците тичат, въртят се, носят тази тежка клетка. А уравнение макар и елементарно изисква концентрация и внимание - да не забравиш да смениш знака като пренасяш числото от другата страна, да не забравиш нулата накрая.
Точно така е, проява на голяма дребнавост. Дори и на Момчи самоироничният коментар не ги обезоръжи. Аз лично съм си забравяла кода на картата в стресов момент.

Аз съм убедена, че има такъв синдром не само в шаха. Случвало ми се е и от обяснението, че си под стрес и притеснение да не се провалиш, което сякаш ти изтрива временно тъкмо нужната част от паметта, няма по-точно. Не че не го знаеш, а почваш да се съмняваш изобщо какво знаеш. Знанието се замъглява с едни неясни очертания и ти се напъваш ли напъваш да стигнеш до категоричната убеденост в тях.

# 3 149
По интересно ми беше Ралица за какви точно функции говореше Sweat Smile
Тя директо отиде на висша математика

Ванка, функциите все още не са висша математика.
Все едно да сравняваш  функционалното програмиране  с обектното.
Wink

Ам, да, наистина ще се наложи да му реша някоя и друга задача на Момчи Simple Smile

Ааа, не си само ти кандидатка!  Wink

Що се отнася до забравяне кода на картата - аз съм си го забравяла многократно. После пак ми идва.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт