Косопад - тема 25

• 68 885
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
Някой лекувал ли е анемия с косопад и при лечение с желязо и фолиева да се увеличава косопада,вместо да намалява? Падат и дълги и къси косми... Да не би да разбутва щитовидната жлеза това желязо?
От колко време е лечението с желязо и фолиева киселина? Не вярвам да разбутват щитовидната жлеза (освен ако не става дума за свръхдози)...Какви е дозата на желязото? Сигурно ли е, че косопадът се дължи само на анемията? Може да има и други фактори...Също така, могат да минат поне 3 месеца, преди косопадът да спре. Т.е. възможно е косата, която пада сега, да си е просто коса, която е щяла да окапе по принцип, "мъртва" коса.
При мен косопадът спря след оправяне на железния панел.

От два месеца пия сорбифер в началото по 1 после 2,3 сега пак намалих на две таблетки плюс фолиева 2000 мкг. Май трябва да намаля сорбифера на 1 на ден. Може от него да капе повече ако идва свръхдозата. За сега смятам, че е от железния дефицит,но четох че анемиите предизвикват хипофункция,която също прави косопад

# 286
Някой лекувал ли е анемия с косопад и при лечение с желязо и фолиева да се увеличава косопада,вместо да намалява? Падат и дълги и къси косми... Да не би да разбутва щитовидната жлеза това желязо?
От колко време е лечението с желязо и фолиева киселина? Не вярвам да разбутват щитовидната жлеза (освен ако не става дума за свръхдози)...Какви е дозата на желязото? Сигурно ли е, че косопадът се дължи само на анемията? Може да има и други фактори...Също така, могат да минат поне 3 месеца, преди косопадът да спре. Т.е. възможно е косата, която пада сега, да си е просто коса, която е щяла да окапе по принцип, "мъртва" коса.

От два месеца пия сорбифер в началото по 1 после 2,3 сега пак намалих на две таблетки плюс фолиева 2000 мкг. Май трябва да намаля сорбифера на 1 на ден. Може от него да капе повече ако идва свръхдозата. За сега смятам, че е от железния дефицит,но четох че анемиите предизвикват хипофункция
Вдига ли се желязото от Сорбифер  защото винаги Тотема ми се е набивало в очите за желязодефицитна анемия ?

# 287

От два месеца пия сорбифер в началото по 1 после 2,3 сега пак намалих на две таблетки плюс фолиева 2000 мкг. Май трябва да намаля сорбифера на 1 на ден. Може от него да капе повече ако идва свръхдозата. За сега смятам, че е от железния дефицит,но четох че анемиите предизвикват хипофункция
Вдига ли се желязото от Сорбифер  защото винаги Тотема ми се е набивало в очите за желязодефицитна анемия ?

Все още не знам. След Нова година ще тествам. Световъртежа за сега намаля,но косопада си седи даже ми се струва, че се увеличава.може и да се вманиачвам, понеже очаквам да спре, но не спира. Тези тотема имат мед и манган. Хематолога не ги е тествал дали са дефицит и за това може би не пия от тях

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 21:52 от Simply_fun

# 288
Аз успях да вдигна до оптимални нива феритин, хемоглобин, желязо само със Сорбифер. С другите железни препарати не се получаваше. Доста време пих по 3 таблетки дневно, така че от моя гледна точка това не е свръхдоза.
Паралелно със Сорбифер приемах и фолева киселина, Б 12.

# 289
Моят миноксидил беше 5%, уж за по-сигурно.

# 290
Не се разбутва щитовидната от желязо дефицитна, а по-скоро от проблеми с щитовидната може да се стигне до анемия.
Отделно косата която капе сега е била увредена преди 2-3 месеца и реално капе коса, която е щяла да падне. Вие пиете препарати, за да спрете това окапване на здравата коса, да не се увреди и тя.
И на мен желязото ми се вдига само със Сорбифер.

# 291
Моят миноксидил беше 5%, уж за по-сигурно.
Щом е било преди 15 години не знам дали са му сменяли формулата но ми харесва като ефект

# 292
Аз успях да вдигна до оптимални нива феритин, хемоглобин, желязо само със Сорбифер. С другите железни препарати не се получаваше. Доста време пих по 3 таблетки дневно, така че от моя гледна точка това не е свръхдоза.

Проверявали ли сте вит д и останалите минерали след приема на желязо? Понеже дават, че високи нива на желязо смъкват цинка,мангана и вит д както и б12. Така са навързани като...че не знам как се постига баланса. На работа сме 10 жени... само аз пълня пода с косми

# 293

Проверявали ли сте вит д и останалите минерали след приема на желязо? Понеже дават, че високи нива на желязо смъкват цинка,мангана и вит д както и б12. Така са навързани като...че не знам как се постига баланса
Вит Д вечер Желязо сутрин и  Б12 обяд-следобяд 🤣

# 294
Железният дефицит може да повлияе на щитовидната жлеза.
Simply fun, по-скоро Б 12 може да смъкне желязото. Затова аз ги приемам с максимално отстояние. Манган не съм изследвала, но другите нива си бяха оптимални.
Желателно е да се избягва прием на вит. Д вечер.🙂 На Б 12 също.

# 295
Железният дефицит може да повлияе на щитовидната жлеза.
Simply fun, по-скоро Б 12 може да смъкне желязото. Затова аз ги приемам с максимално отстояние. Манган не съм изследвала, но другите нива си бяха оптимални.
Желателно е да се избягва прием на вит. Д вечер.🙂 На Б 12 също.

Б12 и вит д са ми в норма. Б12 съм го спряла заради акне,но пия вит д за оптимални стойности и цинк като спазвам два три часа разлика с приема на желязото. Понеже може да влияе железния дефицит на щитовидните хормони,за това си помислих да не би приема на желязо да мърда щитовидните. Лек намек на хипо имаше при изследванията и за това го навързах с продължаващия обилен косопад

# 296
Точно така - Б12 и витамин Д само сутрин се приемат, а желязото може следобед.

Интересно е твърдението за Б12 и акнето. Аз приемам Б12 от много време и имам огромен проблем с акнето. Имам някакви подозрения, че може да е от витамина, но знам ли...

nod32, това че преди 15 години не е помогнал миноксидила, не означава и че сега няма да помогне. Трябва да пробваш отново. Аз като видях колко косъмчета ми поникнаха само за един месец от Foligain, умрях от яд, че не съм започнала по-рано. Ех, да можех да върна времето назад, каква ли щеше да е косата ми сега... Smile

# 297

Интересно е твърдението за Б12 и акнето. Аз приемам Б12 от много време и имам огромен проблем с акнето. Имам някакви подозрения, че може да е от витамина, но знам ли...

nod32, това че преди 15 години не е помогнал миноксидила, не означава и че сега няма да помогне. Трябва да пробваш отново. Аз като видях колко косъмчета ми поникнаха само за един месец от Foligain, умрях от яд, че не съм започнала по-рано. Ех, да можех да върна времето назад, каква ли щеше да е косата ми сега... Smile
Витамин Д беше ли вреден за тестостерона или беше полезен за регулиране на хормоните?

# 298

Витамин Д беше ли вреден за тестостерона или беше полезен за регулиране на хормоните?

С вит д и к2 и други неща регулират лунеинизиращ хормон и го дават за акне и косопад както и кости, стави. Като цяло всички витамини и минерали действат върху хормоните в една или друга степен щом желязо дефицитна анемия води до Хашимото и всички те се отразяват на косата.

User1905 - да вит б6 и б12 ги дават за евентуални подстрекатели на акне, но не са единствена причина. Много е коварно това понеже б витамините са в месото, а именно месото е и храна, която се препоръчва при заболявания причиняващи косопад

# 299
В официалният сайт на Меди пише за Биокленз че ако  има косопад или изтъняване на косата шампоана да се използва 14 дни всеки ден след това 3 пъти седмично 🤔 за тези които са го използвали имате ли мнение затова ?

Общи условия

Активация на акаунт