Магията на изтока - тема 72

• 26 337
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
"Мамо, къде е торбата с боклук. Отивм до Сеул да го изхвърля." Joy Joy Joy

TVXQ - 20 години на сцената. Първото им появяване е на коледния концерт на БоА през 2003г. Днес имат специлно предавана на живо '20 Years and Counting: TVXQ’s ‘20&2’ Comeback Live', което ще се излъчва в YouTube, TikTok, Weverse, и IdolPlus.

# 241
  • MJF
Качили са ми Kotatsu ga Nai Ie (2023) Episode 10. Свалих го сега. Видях си коледния подаък в пощата. Утре следва. Satisfied Ще си сложа и шапка като Чо- сан преди да седна да го гледам.

# 242
Събуждам се сега, отварям Туитъра си и... Голяма трагедия.

И Сон Гьон се е самоубил.
Чон Хье Джин е подала сигнал до полицията, че съпругът ѝ е оставил предсмъртно писмо у дома и е излязъл. Открит е мъртъв от полицията, в колата си в някакъв парк.

Боже мой.... Няма го вече господин Паста. Няма го вече големият корейски актьор.
И всичко това е заради скандала с наркотиците от преди два месеца. Животът в Корея е ад за известните и популярни хора. Ад.

Така щастлив беше в епизодите на предаването на Trans-Siberian Pathfinders, когато говореше на Ким Нам Гил за жена си и двамата си сина....

Ще ми се пръсне главата....

# 243
Това е толкова тъжно.
Неговите изпълнения ми донесоха толкова много радост от Паста и Coffee Prince  до последно в Dr. Brain.

# 244
Поредната жертва на свръхизискванията на корейското общество към популярните им личности. Ще продължават да живеят в средновековието докато не променят мисленето си. Като чета коментарите им не мисля, че ще се случи скоро. Вместо да покажат поне малко съчувствие, те пак го обвиняват, че бил постъпил безотговорно като оставил семейството си да се справя с последствията. Децата му ще продължат да бъдат сочени с пръст нищо, че те нямат никаква вина за случилото се. Полицията и властите също имат не малка вина. Обвиниха човек и съсипаха кариерата и живота му без никакви доказателства и оставиха медиите да се вихрят със спекулации по темата.
Жалко за погубения млад живот и загубата на един много кадърен актьор.

# 245
Сили, сили за Чон Хье Джин и за двете му момчета - едното е на 14 години, а другото на 12.

# 246
  • вятърничава
Влизам в темата, за да напиша, че искам в Сеул, защото момчетата в асансьора толкова бедни и имат нужда някой да се погрижи, да им закърпи съдраните гащи.... И попадам на новината за И Сон Гьон. Гледам видеото и все едно гледам крими сцена от сериал. Печален и тъжен край, безславен, няма да го гледаме вече на екран и да слушаме невероятния му глас, освен ако не си пуснем старите му филми. И името му винаги ще се свързва със скандала с наркотиците и самоубийството, вместо да се говори за прекрасните му роли и за грижовния баща и съпруг. И аз помня в Trans-Siberian Pathfinders, когато синът му беше болен и той се притесняваше за него и във всеки удобен момент говореше с него и жена си по телефона.Грижеше се за момчетата с които пътешестваше, защото им беше хьон, готвеше им невероятни бъркочи във влака.И смехът му се лееше.Толкова нормален и топъл човек. Мислех, че е непоклатим, подяволите.
Спомен за любим актьор от любим сериал в любима къща.

# 247
# 248
  • MJF
Open Mouth
Това за мен е като гръм от ясно небе.
От една страна това е актьор участващ в заглавие което ме доведе толкова активно както и сега на далекоизточния фронт а и открих така тази тема. Изключвам гледането  мнооого назад в годините на няколко самурайски филма и някой китайски класически филм. Имам предвид нет ерата.
От друга страна това е актьор който харесвам и съм гледала не малко от биографията му.
От трета страна, при условие че не съм пинципно зрител на нещо извън сериал/филм,  с И Сон Гьон и сие с удоволствие и добро настроение си попътувахме по Trans-Siberian.
От четвърта страна не се интересувам принципно от личния живот на тази гилдия но за него знаех че е семеен човек и има деца.
От пета страна той е актьорите които винаги съм разпознавала безпогрешно , дори да не е на екрана , а зад кадър, по гласа му.
А сега като ви чета има явно и някаква скорошна предистория , която въобще не знам, убягнала ми е съвсем ако сте я споменавали тук. Не , все пак смътно се сещам , че прочетох тук за това с накотиците, но аз на такива новини .....
Е много жалко, много. Просто съм без думи.

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 18:48 от Шошулчо

# 249
Чудех се дали и как да коментирам. Почти не гледам корейско и се информирам само от прочетеното тук. Явно в онази част от света общественият натиск и очакванията са буквално страшни. Друга култура, други порядки, разбирам, но постоянно да внимаваш да не направиш дори една погрешна стъпка със сигурност е огромно натоварване. Много жалко за всички, които си отиват по този нелеп начин. Не може ли просто да оценяват таланта на дадения човек и да го оставят в личния живот да бъде какъвто иска?

# 250
............................Не може ли просто да оценяват таланта на дадения човек и да го оставят в личния живот да бъде какъвто иска?
Бел, точно това е един от проблемите им. Те не разделят актьора/певеца от екрана от човека в реалния живот. Очакват и изискват, че Той/Тя е длъжен да бъде на пиедестала, на който те са го поствили и едва ли не да бъде идеален. А това все пак са нормални хора с техните върхове и спадове. Не са имунизирани от това да правят грешки. И лошото е, че подхлъзнеш ли се или паднеш започват да те мачкат без да ги интересува виновен ли си или не си. А да получиш втори шанс е почти невъзможно.
Ние сме рзлични. Дори и да се издъни някое популярно лице, стига да не е навредил на някой, няма да го заклеймим или линчуваме. Личният им живот си е техен и дали ще го съсипят или не си е техен проблем. Там обаче, не само, че сгафилият ще го разпънат, ами и семейството му ще отнесе целия негатив.

# 251
Невероятно тъжно е как обществото може да бъде толкова токсично спрямо хората чиято професия е свързана със забавление на същата тази маса народ.
Знаете ли какво осъзнах наскоро, че когато сме извън комфортната си зона е най-лесно да си пуснеш нещо любимо и поне за малко да се почувстваш добре.

# 252
  • MJF
А де. За мен това е една голяма патология все пак. Да не ми се обиждат корейците. Не съм по обобщенията по народи и сие но по общ обществен фон все пак е трудно да отрекат някои не много нормални моменти които ги открояват. Не че са единствените такива но има разлики в дозата все пак. При тях явно е висока.

# 253

Oще не съм видяла колко  и кой от Азия е наличен вътре.

# 254
Не мога да отделя 13 минути от живота си, за да го гледам.
Ти го гледай и кажи, ако има японци в класацията. И, евентуално, ако моята корейска любов е в класацията, макар че ме съмнява.

2в1, сега се връщам от Голямата вода, че ти снимах. Закъснял коледен подарък от мен. Тук е пролет, а не зима.

Общи условия

Активация на акаунт