Магията на изтока - тема 72

• 26 268
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • вятърничава
Този древен град не го ли беше показвала и Tuon, май китайската Венеция го беше кръстила.

# 661
  • MJF
Не са ми сила китайските градове и техните имена. А и подозирам че има няколко китайски Венеции. По няколко причини. Smile
Ти до къде стигна с корейско-японския текущ? Смятам да го пробвам какви ги вършат.
Ще подхвана и текущия агент Ямапи сезон 2, нещо регулярно се движи за мен, пу да не чуе .....
Аааа да . И до къде стигна с картинната галерия и ресторантьора бизнесмен? Да не свърши вече. Smiley

# 662
  • вятърничава
Много е вероятно да е друга китайска Венеция, ние нали не сме от най-паметливите в темата. Пък и онези снимки бяха в близък план, от реката, но и тези са много красиви.

Eye Love You по-скоро е японско-корейски, защото е японски с корейско участие Wink Излиза по 1 епизод на седмица и превод чакам още толкова време. До момента са излъчени 5 епизода и аз изгледах 5-ти, но защо ли го гледах, само да се ядосам. Корейското момче е такъв душко, усмихнат, добричък, със всички се съобразява.
Скрит текст:
Ама нуната, дето се влюби в нея - много тъп персонаж. Една несигурна, пък плаха, ту му признае, че е влюбена в него, ту се дръпне. Държи се доста нелепо, не може като голям човек да поговори с него, да се разберат. Приятелката - колежка на нуната, дето и дава любовни съвети, същото ку ку. Не може своите чувства да оправи и да се обясни на човека, който и харесва. Изобщо много съм им сърдита на сценаристите, уж сериал за Св. Валентин, а любовта отлетя в неизвестна посока, а корейчето само страда горкото.
ross не си права, то "Момчето си призна всичко, каза ѝ, че я обича, а тая куха японска лейка го отряза и пак заради тъпи и глупави преразсъдъци!", тя не го отряза, тя просто го подмина и нищо не каза. Но, за лейката си права.
Нещо интересно във връзка със сериала:тъй като мислите на главния герой са на корейски и не били придружени от японски субтитри, увеличил се е броят на японците, които се опитват да научат корейски. Японските зрители се обръщат към видеоклипове в YouTube, които превеждат и анализират сцени с реплики на корейски.
"Премиерата на "Eye Love You" беше на 23 януари и стана най-популярният сериал на Netflix Japan през последния месец.
Японската медия Maidona News наскоро съобщи, че „все повече хора учат корейски, защото искат да разберат какво мисли главният герой“. Видеоклиповете в YouTube, предлагащи преводи и интерпретации на корейския диалог на драмата, станаха популярни, като някои видеоклипове получиха повече от 150 000 гледания.
За последен път японците проявиха интерес към изучаването на корейски език преди 20 години, когато корейската драма "Зимна соната" (2002) стана изключително популярна сред японките на средна възраст. През последните няколко години младите фенове на K-pop в тийнейджърските си години и на 20 години бяха най-активни в изучаването на корейски език."

Dali & Cocky Prince 10-ти или 11-ти епизод, гледам го телевизионно и не бързам. Наслаждавам се на г-ца Дали и принца на камджатана (все ще проверявам, що за ястие е това). Много ми харесват тези двамцата, като поведение, отношение, стил на обличане и прически. Хубава химия имат. Актьорът, който играе в ролята на брат и, вече сподвлих, че също го харесвам. Този, който играе политик и пусна в медиите новината, че тя е осиновена, момиченце сираче, което беше спряло да говори. Същият в "Лечител" беше в ролята на човека, който осиновил главната,която  като малка също беше спряла да говори.
И богатите семейства в Корея все едни и същи къщи използват.
Скрит текст:
Домът отвън на бащата на принца ми се видя познат.

Същият бе дом на семейството на главния в The Real Has Come! (2023). Само отвън, а в ляво беше гнездото (пристройката) на бременеещите младоженци.

Апартамента на бившия годеник на Дали също ми се стори, че съм го виждала в "Потомците на слънцето". Хе, ще ме тестват те мене Joy

# 663
  • MJF
Тъй, тъй, няма само ние да се тормозим с корейския я. Smiley
То корейци съм чувала на японски, добре се справят но обаратното не помня да ми е попадало в полезрението.
Пък съседи. Wink
Dali & Cocky Prince - нещо не се сещам за брат на главната. Този ли актьор - Hwang Hee Thinking

Мда, къщите често ги разпознаваме безпогрешно. На мен любима ми е онази с жилищно помещение на покрива , на не знам колко етажа , с външно стълбище. Там редовно чакам и сценка с любимия корейски леген. Автоматично вървят двете неща. Mr. Green

За Eye Love You трябва "да се преместя" на друг ресурс пък ме домързя снощи та Shojiki Fudosan 2

Видях първите 2 серии от този втори сезон. Харесва ми че видях доста герои от първия сезон и най-вече че са играни от същите си актьори. Ще изчакам да се появи Рос, за да ми припомни някои неща за да не ровя в сезон 1, че ми възникнаха въпроси. Blush . В първи епизод като се появи  героя на Dean Fujioka и нещо за пластични спомена се сетих за коментара на Рос и вечната му младост. Голям степ пада Smiley . Щото са ми малко пеещо-танцуващите в Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru! ooooh!
Скрит текст:
Вятъра покрай нашия брокер Нагасе ми се стори че се е позасилил- направо на 4/5 м/сек Wink
Ами те не продадоха май нищо в първите 2 серии. Аз малко като новия герой младока Токаге Wink . Еми голяма благотворителност , Нагаси и Цукишита ми се видяха по - скоро като социални работници. А този с бизнеса със стари мебели в епизод 2 дето всички му бяха виновни ми идеше да го халосам/изправя къдрите направо.

# 664
  • вятърничава
Dali & Cocky Prince - нещо не се сещам за брат на главната. Този ли актьор - Hwang Hee Thinking
Да.Той всъщност не и е роден брат,но за по-кратко да го наричам така,а и се държат като брат и сестра.От превюто за следващите епизоди се вижда,че за двамата главни герои предстоят тежки моменти. То е ясно,че наяма да е цветя и рози, и еднорози.Не и в този сценарии.Защо така си мразят децата тези корейци.Поне в последните месеци все на това попадам.Много им е важно да им е чистокръвен наследник. Осиновяват сираче, признават дете от извънбрачна връзка или на съпруг/а от предишен брак, дават му името си, прибират го в дома си и го тормозят до живот. За свекървите да не отварям темата....

# 665
Айдеее, взеха се децата. Пууу, голяма мъка беше, голямо мислене след като глупавата японска медуза го отряза в миналия епизод.
Мани сараньеееее. Слънцето изгря на лицето на Че Джонг Хьоп.
Шошулчо, не ти трябва да гледаш Eye Love You. Не е за теб и много ще мрънкаш.
Това е съвременен фентъзи шит, изигран в стил безмозъчна розова манга. Заради кореецът си струва, но ти пък него изобщо не го познаваш.
Единствено, ако ти се гледа Тета Сугимото и една забавна и порядъчно луда сладкарка (която в днешния 6-ти епизод най-после успя да изглади недоразумението, което имаше Хироя по отношение на нея и си отигра много добре ситуацията с него). Бих казала и отлично, след като видях играта ѝ под масата с крака. Тя е професионалистка, а Хироя падна в капана ѝ, хаха.
Фуми Никайдо е лигава и много глупава за 30-ет годишна. Влезе ми в анти-японската класация. Безумен образ, абсолютно неадекватен. Струва си гледането само заради Че Джонг Хьоп.

Другата седмица ще ходят на корейска баня с хавлийки на главите. Чебурашки.

Загледах двата излезли епизода на Шогун, но е брутален. Прекалено реалистичен.
Ясно ми е, че времената са били жестоки, а японците с дивашко поведение (чела съм и книгата като дете), но сцената с варенето във врящ казан с вода на живи хора е.... Тръпки ме побиват от такива издевателства.
Католици (португалци) и протестанти (англичани) воюват на японска земя. Всеки се опитва пръв да "опитоми' диваците от островите.
Говорят на старояпонски, отделно и англичаните използват остарял английски, та, за слушане е мъчение.

# 666
  • MJF
bb6 дерзай. Щом си с 11 серии в актива значи си в разгара на драмата , при това и при двамата главни герои. Но споко. Доброто ще победи. Любовта също.

Еми направо  "ала корейска главна" са написали тез в Eye Love You а ? Абе ще го погледна Тета, щото още в началните серии ми стана интересно като го коментираше. Пък да му мисли мишока. Ама няма да бързам тогава де. Щото моя мишок нали е "спиди гонзалес".
Жалко че така лигаво са подходили към това заглавие.

Рос, добре разписала се. Hug
Имам един въпрос по  Shojiki Fudosan
В първи сезон си спомням, че по едно време нещо ни казаха за ситуацията с апартамента на Нагасе. Дето е във многоетажна сграда, акцента за това се появи сега в сезон 2 според мен на тез височини, пълен с кашони с багаж и той така си живее. Струва ми се че му се наложи нещо да обяснява защо така живее на Цукишита в сезон 1. Thinking нещо такова "ми се мотае в главата " но въобще не се сещам какво по-точно.  Та сега вече / в началото на  сезон 2 и цялата история със сенпая  Камики и ....Интересно ми стана , че се появи героя Кирияма - не очаквах да го включат и него на фона на новите муцуни. Тоз новия придатък към Нагасе-Цукишита ме Mr. Green - лафовете с него ме подсещат за Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!

Ха , какъв емотикон сме имали тук - Misc Zzz  . Съвсем като за Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru! Joy

# 667
  • вятърничава
Фуми Никайдо е лигава и много глупава за 30-ет годишна.
Мнооого!Не е нейна вината,но явно японците си ги харесват такива стреснати пружинки.
Значи тази седмица на онсен, следващата на корейска баня? Живот си живеят тези гълъбчета! Шош със сигурност ще си води бележки върху езиковите неволи на главните (помня как се забавлявахме с бащата в Is Love Sustainable?).Те поне имат оправдание с езика, обаче  тези учени биолози,изследващи взаимодействието между животинските видове,как може изобщо да не могат да комуникират със себеподобните си.Трагични са,добре че е професионалистката да катализира процесите.Колежката с очилата също ми харесва, тя май в шефчето е влюбена?

# 668
Рос, благодаря, че сподели за Шогун. Очаквах сериала и отзиви за него. Предполагам, може да се каже, че изисква определена настройка, за да го гледаш. Любопитно ми е как ли се приема в Япония. Определено ще му дам шанс в някакъв момент.

# 669
Еномото-сан. На нея Ямапи обясни, че живейки без собствена баня в неугледен стар апартамент се чувствал по-свободен, за разлика от шикозния апартамент в небостъргача и разгулния живот, който водеше преди "проклятието". Тя тогава му предложи да започнат да се срещат с цел брак, но на финала той я вбеси с искреността си, че не иска брак, а само връзка.
Еномото-сан участва и във втори сезон, и пак има закачка между двамата. Този път може и да се оженят на финал, кой знае.
Кирияма-сан и той е от първи сезон. Всички са тук, а новите са само Дийн, новият млад и напорист агент от фирмата на Ямапи и Мизуки Итагаки (богаташчето с връзки, за което се разбра, че е доведен внук на Мадам).

Сериалът е вече със седем излъчени в Япония епизода, но на английски излиза в Prime Video Japan и затова е с няколко епизода по-назад от излъчените.

Огава-сан е тъст на зет си и дядо на внучка си, а Джунко избягала в чужбина, уж.
Рьо Нишикидо не ми харесва с този изморен и болнав вид. След скандалите и отдръпването му от голямата сцена не е същия. Е, порадвах се на камеото му, но... Да се стяга. Отличен актьор е, винаги е бил, но откакто Ейта го нашамари - никак не е добре.

# 670
  • MJF
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!
Ех тази Джунко бе. Огава -сан в 2024 няма да е доволен от този факт. Обаче освен тъст и дядо нашия герой е и прадядо, кой като него . Smiley

Добре че припомни за какво иде реч за Рьо Нишикидо, сетих се че имаше някакъв такъв казус с него.

Аххаа , значи в разговор с Еномото-сан. Мда, така беше. Мерси Hug
Видях и трети епизод на Shojiki Fudosan 2
Скрит текст:
По в началото на серията, докато даваха тази къща-молив , точно си мислех че в тези три така "долепени" къщи е удачно да живее някаква рода Mr. Green . И се Smiley  после на продължението с идеята не за продаване а за покупка/разширение.
Динамиката на нашето трио с Ханазава в този епизод ми хареса.

bb6, в предвкушение съм, стига в езиковите ребуси да са включили и героя на Тета Сугимото. Smiley

# 671
Рьо Нишикидо игра зет на Огава-сан през 90-те години (в бъдещето за Огава-сан, когато Джунко е вече студентка), а Арата Фурута е неговата възрастна версия в наши дни. Това и ти го видя на финала на 4-и епизод, но само леко загатнато.
В новия 5-ти епизод стана ясно, че Джунко забременява от Рьо Нишикидо в началото на 90-те, но Огава-сан не го харесва за зет и ги гони заедно с Джунко.
Успяват все пак да се помирят след раждането на Нагиса (героинята на Рийса Нака), но, за съжаление, Джунко и Огава-сан умират заедно в голямото земетресение в Кобе на 17 януари 1995 г.
Но това не попречи на Огава-сан, сега в наши дни, да облече костюма, който зет му беше ушил за него през януари 1995 г..
Интересен пети епизод.

Тета Сугимото дори говори корейски в Eye Love You. Ще те изненада.
Не започвай епизодите. 15 март - тогава от Нетфликс Япония ще пуснат английските субтитри за останалия свят. Ще ги "отключат", така че изчакай.
Преводачката на английски я хвана констипацията и спря на 3-и епизод. Започна с различни причини, фалшиви извинения, а и крие субтитрите си.
Нетфликс ще ги пуснат официално.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 09:07 от rossonera

# 672
  • MJF
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!
Олеле , знаех си че толкоз смях не е на добре. Сега ми става напълно ясно цялото поведение на Нагиса в/ по време на  4-и епизод до края му. След бъза в асансьора и разговора с професора настроението ѝ ........"връзвайки отделните брънки" кой кой е.
Като каза "земетресение". В епизод 1 на Shojiki Fudosan 2 като обсъждаха високата сграда в която щяха да оглеждат апартамента споменаха фактора земетресение и се замислих че в епизодите до тук , сезон 1 вкл., почти не са обръщали внимание на този момент. Сетих се и за другата поредица за недвижими имоти Your Home is My Business!- там също ако е споменато е един път.

Хе, хе и Тета стигнал до езиковие мъки.
Мерси Рос за инфото Hug . Важното е че въобще ще го "пуснат" .

# 673
Гледай това. Филм със Суганами сенсей.

И хапчета за преумора с поздрав от господин Гу.

# 674
  • MJF
Side By Side  / Side By Side: Tonari ni Iru Hito
Като добро дете , Шо изгледа този филм. Bowtie
Освен че ми го посочи Рос, нищо друго преди това не съм проучвала. И сега като прегледах шестващия обзор -един и същ на няколко сайта- ми стана странно, колко неподходящ е, за да не кажа нещо доста по-силно. Както и да е .
Сега проверих човека филм Chihiro Ito - втори пълнометражен филм като режисьор. Първия --Hitoribocchi janai - също над 2 часа.
Странен филм е Side By Side. Не знам как може да му се напише обзор. Това което аз видях, мислех че гледам в тези 2ч и 10 минути е сложно да се формулира, така че да звучи разбрано. Първоначално по задание гледах редово и се стараех да навържа кой кой е и какво на кой е . После допълнително и кой къде е . Едни кадри с тунел силно ми напомниха на My Perfect Stranger и ме напуши Smile.
Някъде след първите 40-50 мин вече се отказах/разбрах да търся "злободневна логика" и се отпуснах и така до края.
Този е от тези филми където за 2 часа е добре да се отпуснеш , абстрахираш от тленното, от ежедневното и в този дух и да се потопиш в атмосферата създавана от кинематографията и отделните сцени.
Толкоз за начало от мен по този филм.
Реално нямам забележки.
Любопитно ми е колко е рязал творческия екип за да се вмести в тези 2,10 ч. Smile
А да, по едно време в началото спрях картината за да проверя къде на юг от Япония е тоз споменат/написан в субтитрите Wright Island и ....се озадачих от дадените от търсачката. Един в Антарктика, друг в Австралия.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 08:12 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт