Магията на изтока - тема 72

• 26 272
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • MJF
Бел, ок, ясно.

Брех, на този Doctor Slump видях следния жанр написан - ром-ком. 2в1, очаквам да ме насърчиш  с малко повече подробности. Колко още жанра да очаквам и все пак "кома" бива ли го или сме във wc и запой модус.  Thinking
Wink

Ахха, ей на това заглавие за което Рос спомена горе сега  от над месец "ми се пречка" един мнооого розов постер, чак му обърнах внимание и ей на , сега разпознах че иде реч за въпросното. Човека постер Bowtie

Хм, тоз път по -барзо ми качиха Bus 4

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 11:58 от Шошулчо

# 646
Ти трябва да се върнеш на корейския мелодраматичен фронт.

Ето, от 1 март ти казах, че започва Wonderful World с Ча Ън У, а след него на 9 март започва и Queen of Tears с Пак Сонг Хун. Заглавия все за теб.
Каска, жилетка и гледаш.

За Queen of Tears се жертвай и заради мен, защото ми се гледа Пак Сонг Хун, но заради двамата главни актьори, които са ми безкрайно противни, няма да се навия да гледам. А и разбрах, че Пак Сонг Хун пак ще е в отрицателна роля, но нищо, да ми кажеш как се представя. Имаш мисия.
Гледам сега Кралицата на разводите, но втора Кралица, а и на сълзите, не ми се гледа.
Мелодрама, че ще ти се иска да се хвърлиш от някой мост на река Хан.

# 647
Много писане изписват за Wedding Impossible, та очаквам да се сгромолясат накрая, но току-виж ме изненадАли. Както си ме знаете давам шанс на всичко корейско, пък ще видим до къде ще го докараме, както казва Рос.

Шош, тоалетния хумор за сега липсва, но пиянстването е застъпено здраво. Двамата "каръци" редовно си оплакват неволите над няколко бутилки соджу придружени с бира. От ученици са съперници, но сега си помагат и откриват чувствата си. Тъй като Тя цял живот само е учила и е загърбила всичко останало е малко неадекватна що се отнася до връзки, забавления и подобни удоволствия от живота и сега полека наваксва, а Шики ѝ помага.
Обаче, има нещо необичайно, което ти би приветствала. Пешка е много добър анестезиолог, но в болницата старшите, и особено прекият ѝ шеф, я юркат за всичко, а когато нещо се обърка все тя е виновна. Напрежението до толкова започна да е непоносимо, че тя в крайна сметка изпадна в депресия, но.... отиде при психолог и започна лечение. А в последствие си каза всичко, навика шефа си, че го и нарита, както той правеше с нея, и напусна работа.
Шики пък е успешен пластичен хирург, но го натопиха за смъртта на негова пациентка и той се опитва да изчисти името си в съда. И, въпреки че повечето му приятели се дръпнаха от него, проявява разбиране и не се опитва да ги вини. Понеже разпродаде всичко, за да се разплати, се оказа наемател в дома на Пешка. В началото тя не беше много доволна, но след като разбра какво му се случва омекна. За да му помогне се разрови и откри прецедент в практиката, който евентуално може да му е от помощ в съда.
За сега са само приятели, но вече си личи, че има някакви тръпки и у двамата.
Това е в първите 4 епизода, които съм изгледала. Нататък не знам как ще е.

Още едно заглавие почва в края на месеца - The Impossible Heir. И тук определено ще има драми.

# 648
  • MJF
Laughing се, защото още преди като "скролнах" с погледа по каста , пък той дълъг, обиграния ми поглед попадна на надписа Lee Seung-Joon - psychiatrist . Ок, навих се да погледна, пише общо 16, но за моя мишок по-добре да има за начало 6 епизода та ...както той си знае.

Мне, на кормелодрами не ща да се връщам. Признала съм ги за царе на този жанр и сме взаймно в мир. Никакъв каст не може да ме омилостиви. Само като кажете за даден сцена в даден епизод  поддавам. Bowtie

# 649
Шоши, 8 епизода са излъчени на Докторите и в събота и неделя ще излъчат още два.

Явно аз ще ви държа в течение и ще докладвам за любимците от предстоящите драми пък вие ще си решавате дали да се включите или ще пропуснете.

# 650
Естествено, че ти ще ни държиш в течение. На мен една мелодрама ми стига (Kimi ga Kokoro wo Kuterataka).
Мен ще ме държиш в течение за него.

bb6, много ти станаха "петъците" днес, но като се е разснимал с нови и нови реклами.... Оборотен е, много дори. Япония го обича.

# 651
Току-що догледах Tokyo Hinkon Joshi. Без забележки съм. Последният епизод за мен беше емоционален и ме докосна със сигурност, но типично по японски, без излишен драматизъм. Рос, благодаря ти, че го сподели тук!

# 652
  • вятърничава
Изобщо агенция LDH е дала много япoнско щастие на Света.
Joy
Дам, направи ми впечатление,но реших да не се разконцентрирам. Май не помогна, щото мисля за Ейта, пиша Кейта.Вие разбрахте какво имам предвид.
Аз тази Queen of Tears бих я погледнала, харесвам Kwak Dong Yeon,Kim Soo Hyun,Kim Ji Won и Kim Gab Soo.Мога да проявя малко лош вкус по ross Smiling Imp и с информативна цел,все пак. Но защо Lee Joo Bin (какво прави това момиче с лицето си,едвам я изтраях в Хартиената къща).
Даже и Докторите ми допаднаха,Юн Пак и в Delightfully Deceitful ми беше много симпатичен.Сценарийно - малко дежавю Love Is for Suckers- съученици,приятели, живеят в една къща,той доктор,пък го разследват и не работи,пък се харесват....
Докато прелиствах списъка на 2в1,видях този актьор, харесах го в Tale of the Nine Tailed, The Veil, оказа се,че съм го гледала и в Lovestruck in the City ,Today's Webtoon. А в момента Arthdal Chronicles и Dali and Cocky Prince го гледам паралелно,като смел войн главорез и като брат на главната. Дано му дават повече роли и да са главни, стига с тези 4-то колело и 3-ти приятел.

И честит ден на котката!
И на Юки Wink

# 653
  • MJF
Оххх, като прочетох тази корейска фамилия Kwak автоматично се Laughing и разсеях. Защо? Ами защото когато още се пързаляше корейската фигуристка Ю-на Ким с нея на някои по - големи състезания , когато е покривала съответния изиксващ се техминимум като оценка на втора корейска квота участваше фигуристка именно с тази фамилия. Аз тогава много бегло от някакво обща култура да докарвам нещо за имената на далекоизтчния фронт, еле пък телевизионните коментатори по "нашите и задокеански" ширини и ....редовно ме напушваше смях като я прочетат. Сега да не търся цялото име на въпросната фигуристка, мързи ме, но винаги се радвам когато в днешно време я видя нейде като треньор.

Значи цели 8 излъчени има  Doctor Slump - готов за моя мишок.

Tokyo Hinkon Joshi ще го изгледам довечера, явно ще се погодя с това заглавие , щом и Бел толкоз бъзро го. Какво е 5 по 20 за Шо и мишока - фасулска работа.

# 654
Оффф, този Wedding Impossible е заснет миналата пролет и е по уебтун. Ясно защо е цялата тази шумотевица. Като видях и кой ще е с камео още в първи епизод, съвсем ми блесна каква хайпната продукция ще е, освен розовия/ постен постер.
Мун Санг Мин ще го изстрелят в "звездната" корейска орбита с този сериал. Останалото ще е корейски пълнеж.

Да не си гледа рибата, копито и приятелчето, ами ще бъде сляпата среща на второстепенната кифла в първи епизод. Не му отива, точно на него. Да се стяга за новия си сериал, а не да гостува с камео в розови продукции.

# 655
Скрит текст:
Оххх, като прочетох тази корейска фамилия Kwak автоматично се Laughing и разсеях. Защо? Ами защото когато още се пързаляше корейската фигуристка Ю-на Ким с нея на някои по - големи състезания , когато е покривала съответния изиксващ се техминимум като оценка на втора корейска квота участваше фигуристка именно с тази фамилия. Аз тогава много бегло от някакво обща култура да докарвам нещо за имената на далекоизтчния фронт, еле пък телевизионните коментатори по "нашите и задокеански" ширини и ....редовно ме напушваше смях като я прочетат. Сега да не търся цялото име на въпросната фигуристка, мързи ме, но винаги се радвам когато в днешно време я видя нейде като треньор.

Значи цели 8 излъчени има  Doctor Slump - готов за моя мишок.

Tokyo Hinkon Joshi ще го изгледам довечера, явно ще се погодя с това заглавие , щом и Бел толкоз бъзро го. Какво е 5 по 20 за Шо и мишока - фасулска работа.
В случая аз мишок не ползвах. Ти ще споделиш как е било при теб, но според мен няма нищо излишно в този сериал.

# 656
Shoujiki Fudosan Season 2 -  епизод 4

Ямапи ме довършва от смях. Много му тича този комедиен образ на честният, откровен и искрен до болка агент на недвижими имоти с всички забавни герои, негови колеги от фирмата и сладката Харука Фукухара.
Набедиха го за мъж тип прасе, защото постъпвал зле със жените, дори го обвиниха, че е забременил своя колежка, а той, милия, напълно невинен. Ямапи-стайл, хаха.
Със служителката от банката може и да му се получат нещата. Още от сезон 1 той си я подкача сериозно, а тя му е навита.
Хубав епизод и днес с камео-участие на Канта Сато и Юри Цунемацу.
Пълно удоволствие и от втория сезон на тази забавна и поучителна японска история.

Разснимаха се отново и той и Каме. От април два нови сериала и за двамата - Ямапи в Blue Moment, а Каме със Сатоми в Destiny.

# 657
  • MJF
Bowtie
Tokyo Hinkon Joshi
6+ пиша на това заглавие от воле. А всъщност заслужава 10 от 10. Еми нямам грам забележка, все едно аз съм го писала. Така да го кажа.
Адмирирам краткия формат който са избрали. Нищо излишно и напълно въздействащо и смислено.
Нямам коментар по съдържанието. Просто ако почна ще трябва да коментирам дълго през всеки 5 минути от видяното. От тези заглавия за които казвам "по-добре просто да се видят от колкото да се коментират."
Допълнителен момент привнесе преводача. След епизод 1 чаках с интерес "включването му " в края на всеки епизод. Посетих и блога му https://hamsapsukebe.blogspot.com/ Интересен японско-английски речник има Smiley . Само редактор му трябва и е готов. Хареса ми коментара му на финала. Съгласна съм с него.
На сайта горе няма препратка "срещу" името на сценаристката. Но голеееми похвали има от мен.
Отдавана не съм виждала на моя екран    Takahiro Miura.
Въобще съм много Satisfied

# 658
  • пустинен пъпеш
Поизоставих новоизлезлите серии на ,,Doctor Slump"(2024),докато гледах китайския ,Heart Signal Season" 5,който се оказа с интересни участници,като 7 от 9-мата са учили в Щатите и в Лондон,на възраст между 27-23 г,което обяснява и липсата на взаимни поклони след първоначалното запознанство.Сред коментаторите е и Angelababy ,а самите коментари са   интересни с погледа върху човешките взаимоотношения.Самото взаимодействие между участниците(при един от участниците даже с опити да се обяснят астрологично) също навява на размисли,въпреки началните 2-3' минути реклама в началото,в средата и в края на всеки епизод.Има и двама разминали се след първоначална взаимна симпатия,които в една от последните серии си изясниха причината за това.
А старинния град в 19серия от шоуто ме заплени.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 13:07 от rududu

# 659
  • MJF
Има чар в този древен град горе. Мда.

Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru! 4
Скрит текст:
Първия път седнах да гледам този епизод едно такова лежерно, да се посмея и сие. Признавам. А то какво настана. Трябваше да се трудя аз мързела Wink . Ама творческия екип не спира с тази бърза скорост, на моменти имам чувството че няколко героя говорят едновременно. И тъй като последната сцена съвсем ме Open Mouth , Rolling Eyes и Wink, оставих епизода за повторно гледане , четене -гледане и само гледане. ...И го направих Bowtie

При първото гледане, не обърнах много внимание на началната сцена- бъзззза на Нагиса и Огава в асансьора, посмях се на коментара на наблюдаващия ги гард или какъвто там се води и толкоз. Чак в самия край на епизода ми просветна защо ми бъъъъзикаха и включваха учения с фразата "time paradox".

Обаче това бързо и минаващо нормата пристарстяване на човека от 1986 оказал се с джаджата от 2024-смартфон , беше колкото hahaha и Mr. Green толкова и ....

Разговора, първата среща м/у Огава и учения Иное. Там в цялото говорене имаше една реплика на място от страна на Огава. Уж тоз мислил машина на времето, не се постригвал и пр. пък  вместо някой от неговото време ,  от времето в което е измислена тази машина друг се телепортира с нея. Човек от друго време. При това не по желание нито пък и по идея. Като се бяха събрали в тоалетната да дискутират разгеле се зададе въпроса дето имам от епизод 2 Smile .

Забавен ми беше паралела м/у съобщенията през мобилните телефони в 2024 и "бележките" в 1986 с които се забавляваше / му беше интересно на Киоши.
Докато гледах разговора на Коиши , майка му и Джунко и им разказваше за Иное аз Рос нещо се обърках. Мислех си че е ясно че Киоши знае , че Иное всъщност е баща му. И то още от начало , още като се срещнаха в 1986.  Thinking

Смях се когато до вниманието на Огава "стигна" информацията , че  Масахико е син на Мючи сенпай Mr. Green и цялата тази сценка с финал от Нагиса повтаряйки на глас озадачена името "Джунко".

Консултанта Огава , Intimacy Coordinator и цялото това нещо ме hahaha
Допълнително ме напуши смях като видях "онзи абигейлист" от Hayabusa Shobodan (2023) тук като агент на актьор Mr. Green , нещо такова.

Киоши голям герой как намери Джунко без смартфона си Smile

Общи условия

Активация на акаунт