Магията на изтока - тема 72

• 26 219
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • вятърничава
Шош, Dali & Cocky Prince еп.14 - тихо искам да кажа,
Скрит текст:
не, искам да крещя :Гаджета,гаджета!!!
Опровергаха ме, то бяха ята еднорози и стада еднорози - във въздуха,по земята, от ляво,от дясно, от кухнята до спалнята.Големи сладури тези двамцата.Толкова съм се смяла с тях ,цял епизод смях, докато не дойдоха данъчните и развалиха купона.
И един Такеру Сато на корица на априлски брой на списание.

# 676
  • MJF
Абе взеха се тез двамата. Споко bb6 SmileWink

Single in Seoul (2023)
Струва ми се че сте го споменавали този филм тук. Ами изгледах го. Но нямам кой знае какъв коментар. От една страна по едно време като почнаха със запоя си помислих че това спокойно може и на сериал да го направят. И това въобще не е комплимент за филма. От друга старана такива филми съм гледала на килограм на корфронта преди години. Та може да съм отегчено -уморена от тях. Иначе интересно това със съвпадението. Но . Нещо не ми достигаше за да похваля този филм. Критиката  ми е към творческия екип.

# 677
Значи като цяло си останала с положително мнение за филма на Сенсей.
Това е добре. Бях го загледала лятото, колкото да видя Кентаро, но ми се стори по-подходящ за теб и като го видях качен - ти го "спуснах".

Брокер Ямапи сезон 2 епизод 5 ме чака, ако не заспя преди това.
О Мин Сок ще го мисля утре.

Добре изглежда постера. Шест месеца от живота си ще им отделя след 23 март, та, добре е да се харесаме поне в началото. Останалият корейски мехур ми е ясен.

# 678
Flex x Cop
10 епизода и все така върви добре. Полицейска кримка с лек комедиен елемент. Разбра се вече и каква е драмата на главния, но сега остава да видим накъде ще завъртят с нея и дали няма да провалят доброто впечатление до момента.

# 679
  • MJF
Честита Баба Марта! На цялата дружина здраве и повече поводи  и ситуации за усмивки.

Мда, интересен , неконвенционален филм е Side By Side  / Side By Side: Tonari ni Iru Hito . Мерси че ми го подаде Рос.
Аз заспах снощи на Shojiki Fudosan 2  4.
Видях само че се занимаха с този TIM / Токаге Mr. Green

# 680
Честита Баба Марта и от мен. Здрави, щастливи и доволни от живота бъдете.

На корейския фронт, тази седмица, започнаха Wedding Impossible и The Impossible Heir. Днес към тях се включва и Wonderful World.

А по платформите вече вървят Шогун и House of Ninjas.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 16:23 от 2в1

# 681
Perfect Days - японският филм на германеца Вим Вендерс

Балон. Нищо.
Филм, в който в 60% от времето се мълчи и не се случва нищо. Вим Вендерс би могъл да заснеме живота на един обикновен и беден български циганин, който работи в Чистотата. Няма да има разлика, дори филмът ще бъде много по-реалистичен от тази гротеска, а и наситен с многоооо емоции.
Коджи Якушо има толкова много качествени и изключително изиграни от него герои, но ето на, ограничените западни глупци го забелязаха точно с тази боза, в която той нямаше и 40 реплики.
Но, важна е марката Вим Вендерс, важна е ракетата носител, а не дали този филм носи нещо изключително сам по себе си, за да бъде номиниран за Оскар и отличен с какво ли не награди през 2023 г.
Прочетох, че сценарият на филма е написан за три седмици (дори е много за абсурда, който показват и липсата на диалози), а заснет само за 17 дни. Гордън пусна онзи ден curry in a hurry, а Вим направил movie in a hurry.
Безумното съвременно "изкуство".

Сетих се за китайския филм Youth (Spring), който също участва в Кан миналата година.
Гледах го преди няколко месеца. Това е филм над три часа и сниман в продължение на пет години, но бе много по-качествен от тази безвкусица на Вендерс. Но другата неделя на германеца ще му дадат Оскар, за съжаление.

Шошулчо, Хару е модна икона в Япония. Роклята, с която се появи в 5-ти епизод на Great Gift, е изкупена онлайн само ден след излъчването на епизода.
Това може да те изненада, но наистина я обличат добре в този сериал.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 06:40 от rossonera

# 682
  • MJF
Оххх, в момента по канал AXN дават Cafe Funiculi Funicula
Домашните любимци нещо се загледаха но аз гледам друго. В началото на филма , преди да реша че сега не ми се гледа такова , видях и Хару и даже си помислих и нещо по облеклото. Smile
Напоследък я обличат по-харесващи ми фирми от време на време . Уж. Но винаги съм в готовност да ми цъфне на екрана в някакви "торби".
Wink

# 683
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru! - епизод 6

И миналия епизод 5 и тазседмичния 6-ти много силни. Браво. Историята се развива само във възходяща линия и нямам никаква идея как ще приключи всичко.
Джунко дойде в 2024 г., за да има време, което да прекара с дъщеря си Нагиса (Рийса Нака), за която тя и не подозира в 1986 г. Огава-сан крие истината, но да видим докога.
И да, потвърди се, че Мучи-сенпай е баща на Масахико (двамата герои, които играе Хаято Исомура).

Шошулчо, изоставаш вече с два епизода след мен, но дано ти ги качат скоро.

Слънцето се появи! Рекламира tver.jp. Това е добре. Изглежда ми променен. Хмм, нещо е преживял за тези осем месеца, в които изчезна. Дано скоро се появи нов сериал с него.

# 684
Гледах Perfect Days. Хареса ми цялостната атмосфера и подборът на музика. Не ми пречи, че няма много реплики. Отчитам, че ако в главната роля не беше мой любим актьор, вероятно нямаше да ми задържи интереса. Филмът е муден и има недостатъци. Засяга сериозни теми, но само повърхностно. Има потенциал и е можело да се превърне в нещо по-добро. Все пак бих се радвала, ако допринася за това повече западни зрители да обърнат внимание на японското кино.

# 685
  • MJF
Шо е виден мързел и не ѝ се занимава с проверки. Имам предвид да отворя профила на Вим Вендерс и да изнамеря заглавията които съм гледала много назад във времето с които си изгради име и стил. Съмнявам се дали същите заглавия сега ще са ми "по силите". И това ме мързи да проверя. Та грам интерес не проявявам към такива неща към момента. Ако ще е далекоизточно да е оригинал. А ако е по една от любимите ми теми  поне да е да ала  Amélie Nothomb да речем. На други ситуации вече трууудно поддавам. Bowtie
Да бе, тез моите качвачи не биваше и те да имат национален празник миналите дни. Мотаят се.
Значи в такова направеление "върви" Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!.
Скрит текст:
Еми харесва ми. Логично е ,  щом може, Джунко също да посети 2024. На  Огава- сан му е най-тежко с цялото това и 1986 и 2024. Само като се сетя до каква психоза се докара с мобилния телефон в 4-и епизод. А това му е най-малкия проблем.  

Някой пробва ли "онзи розов постер" на кор-фронта? Вчера Шо "отвори Wedding Impossible. Eми няколко пъти пробвах да си догледам  Shojiki Fudosan 2 4 и междувременно появилия се 5 но с прекъсвания от домашни любимци не става та ги оставиха за на спокойствие.
Та отворих аз туй "розово" нещо. Докато изгледам 1-2 се появи 3 та почти анблок ги видяхме с мишока. Ами то заформиха тенденция към бъдеща голяма мелодрама още от сега. Розовото е мираж. Изненадани няма. Mr. Green
Основното трио млади актьори ги виждам за първи път. Развесели ме Kwon Hae-Hyo, не съм го виждала в такава роля в корсериалите до сега. 2в1 като го погледне това заглавие, ако се сеща да ми припомни. Thinking

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 11:32 от Шошулчо

# 686
Аз започнах и "Шогун", засега само първи епизод. Смятам да го следя. Нито съм чела книгата, нито съм гледала другата екранизация, така че нямам база за сравнение и подхождам непредубедено. Дори и само за да се порадвам на Хироюки Санада бих гледала.

# 687
  • пустинен пъпеш
Доизгледах започнатия навярно преди месец ,,First Love: Hatsukoi"(2022). След като почти бях решила да го изоставя ,а средата на 8 еп. успя да предизвика отрицанието ми от отношението на гг към настоящата му приятелка,то краят на същия епизод ме поизненада и така продължих и с финалния 9 еп.Интересен начин за предаване на посланията на дорамата за необходимостта от вярност към самия себе си и чувствата си,за готовността да изпиташ болка,но да не се задоволиш с неосъзнати и поради това половинчати чувства.Посланията са стойностни и добре обосновани и дори не ми се вярва,че сюжетът  е успял да извлече същественото  въз основата на две песни.

В едногодишния ми дорамата стаж японските сериали заемат малък %(преимуществено корейски гледам и няколко китайски),гледах и филма,,The Legend & Butterfly"(2023) и си търся някоя (псевдо)исторически японска поредица.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 14:06 от rududu

# 688
  • MJF
Ясно че не помня кой знае какво еле пък как беше разпределена историята по епизодите, но помня че като го поизгледахме First Love: Hatsukoi тук оценихме human drama - та в това заглавие на фона на мелодрамата. Беше достатъчно аналитично и психологически издържано.
Ей на, посланията ясни.

rududu, от споделеното от теб горе , съдя че не си попадала за сега на кой знае колко японски human drama. Това е едно от най-големите достойнства на японския сериален фронт. Как правят японците този жанр.
Как избират и разнищват дадена голяма тема от най-различни сфери от живота в сериал. С достатъчно на брой различни герои/различни гледни точки, с достатъчно различни аспекти на тематиката , еле пък ако е по - голяма или пък са няколко едновременно. Като го правят достатъчно емоционално и въздействащо но .....без овърдрама/крайна мелодрама. Както обичам да казвам и повтарям "правят го достатъчно аналичтно и съответно максимално полезно". Безброй са качествените японски продукции в този жанр.

Ммм, още малко пояснение какво разбираш под "някоя (псевдо)исторически японска поредица" може би ще помогне на другарчетата тук за повече предложения.
Blush аз съм последния подходящ човек тук да се включва по такива въпроси , тъй като съвсем не помня имена на заглавия , актьори .... но скоро гледах Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun. Защо го споменавам? Ами освен че историята беше на фона на конкретно историческо време , човешките отношения ,както се показа, са универсални.

# 689
  • пустинен пъпеш
[quote

[ съдя че не си попадала за сега на кой знае колко японски human drama. Това е едно от най-големите достойнства на японския сериален фронт. Как правят японците този жанр.
Приемам препоръки за дорами.

още малко пояснение какво разбираш под "някоя (псевдо)исторически японска поредица" може би ще помогне на другарчетата тук за повече предложения.
Ами освен че историята беше на фона на конкретно историческо време ...
[/quotе
Действието да се развива в различни исторически епохи: напр Ода Нобунага,Токугава Иеясу и др.,интересни са ми не само преживяванията на героите,посланията на творбата,но и самобитното музикално озвучаване,костюми,интериор,екстериор.Изгледах няколко риалити шоу,от които добих представа за облика на съвременна Япония,бих изгледала и сериал с действие развиващо се в 21в.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 16:27 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт