Магията на изтока - тема 72

• 26 215
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • вятърничава
rududu, аз не съм много запозната с историческите сериали, но преди време изгледах Taira no Kiyomori.Сега се каня (от доста време Flushed) да гледам Dou Suru Ieyasu. Жанра е  Taiga -избирай!
В момента се излъчва новата версия на "Шогун" и ще го следим и коментираме.
Поредицата филми за Rurouni Kenshin,ако още не си гледала е впечатляваща и си заслужава.И може да мине за псевдоисторическа ,защото е по манга.Изброени са и останалите филми от поредицата.И е с участието на Такеру Сато от First Love: Hatsukoi.
За  Миямото Мусаши  има много версии през годините.Лесно ще ги намериш.Аз имам пристрастия към този Miyamoto Musashi,заради любими актьори,Кимура Такуя по-млад, отколкото  в The Legend & Butterfly,но все така лудичък.Преведен е на български.
Скрит текст:
Един от най-любимите ми филми е "Седемте самураи" на Куросава от 1954 г.

# 691
  • пустинен пъпеш
Ооо bb6,специални благодарности за препоръките,харесах си доста дорами,някои от тях са и биографични.

# 692
След вчерашния 7-и епизод Eye Love You се затвърди като най-глупавия японски сериал от зимния сезон. И всичко благодарение на празноглавия главен женски образ, който не спира да се държи крайно инфантилно.
Все едно са ѝ правили краниотомия, а мозъчните клетки са побягнали панически. Тя дори не е забавна. Недоразвита работа.
Много се излага с този образ Фуми Никайдо. Да се върне при Шун, за да ѝ покаже отново откъде изгрява Слънцето. Той ѝ го показа веднъж, но могат и да повторят. Всъщност, той на други японки не е показвал откъде изгрява Слънцето, но на нея - да. Любимка му е.

Ичибан биру с Томоя и Рьо. Да седна до двамата - аз на една порция карааге, те на по една биру и да ги поразпитам за филмите и сериалите им, за Ацуко...

# 693
  • MJF
За едни Beer за други Tea и Coffee

Аз пък се затюхках за Тета Сугимото в цялата таз работа. Пфу. Ще отвори доста работа на мишока.

За No Longer Human (2019) иде реч нали? Не съм го гледала. Аз всъщност не се сещам на прима виста къде съм гледала тази актриса. Само знам че съм я и не един път  .Smile

Shojiki Fudosan Season 2 (2024) 4 и 5 изгледах.
Скрит текст:
Тоз пък съпруг в епизод 5,  на съученичката на Нагасе,  от една жалка ревност "какви ги надроби" ooooh!
Степаджията Камики и шефа му готвят нещо "пъклено" но още не знам какво по-точно , само гадая.
Още една "странна птица" във фирмата на Нагасе се появи. Станаха цели 3.
Нагасе по едно време беше подложен направо на турнадо едва ли не, толкоз силно духаше "истината/ честността". Wink Smiley

# 694
Да, No Longer Human - една от най-известните творби на Осаму Дазай (истинското му име е Шуджи Цушима). Говорила съм ти за него, но едва ли помниш.
Това е филм за живота на известния японски писател, а Фуми Никайдо там играеше вдовицата, с която той заживява и само година по-късно двамата се самоубиват.
Точно в този период, докато е с нея, Дазай пише и No Longer Human.
Гледай този автобиографичен японски филм.

По история на Дазай си гледала и филм с Таданобу Асано и Сатоши Цумабуки - Villon's Wife, но едва ли вече го помниш.

Биру и от Кенто и Моне.

# 695
  • MJF
Ааа, Villon's Wife помня че съм го гледала. Помня и че за това "помагаше" чаровната Такаку Мацу с героинята си.
Така като каза сещам се , че си ни споменавала за историята на този автор.
Стига ми Villon's Wife с такъв сюжет. Адаша Шун явно така и ще си остане при мен. С не много роли/присъствие на моя екран.

Хм, не ми качват  тез "моите разбойници" Misc Zzz 5  а гледам качили 3 епизода на  Eye Love You . Рос, не беше ли след 15 март пускането като за мен? Thinking какви са сега тези работи.

# 696
Значи са отключили в някои региони английските субтитри на Нефликс.
Погледнах, но и те нямат превод за неговите мисли, докато преводачката, която е с констипация, превежда и корейските мисли на героя. Стигна до 3-ти преведен и от няколко седмици все заета, а превод няма.
Тя може и след месеци да приключи с този сериал, но нейния превод е по-добър, за разлика от този на Нетфликс.

Гледам и преводачката на английски на Ichiban Sukina Hana. Шести месец, а тя едва на 7-ми епизод. До лятото може и да успее.
И като споменах Кохей Мацушита да кажа, че той ще е любим мъж на Харуна в новия сериал 9 Border, който започва от април. Харуна до онзи ден с Томоя, а сега с Кохей. Не ѝ е зле. Никак дори.
9 Border е сериал като за нас, по наш вкус, така че си го отбележи. Лесно се и помни - 9 Border.

И Ямапи отново ще е на линия от април, Каме със Сатоми, Кохей. Ще има много за гледане.

Отивай да гледаш Огава-сан 5. Може и 6-ти да ти качат.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 12:56 от rossonera

# 697
  • вятърничава
И аз си го записвам този 9 Border в календара: " Date април-Харуна-Кохей-не забравяй!". Също така, няма да е зле някой да напомни все пак,щото не сме от най-паметливите.На първо четене ми станаха интересни няколко неща- първото естествено е Кохей и Харуна,като двойка,чудесно. Второто,което също ме зарадва много е името на Kido Taisei ,за мен беше откритие в споменавания в последните страници First Love: Hatsukoi,той беше и една от причината да изгледам сериала(Такеро, извинявай за изневярата, ама, сам си си виновен Joy). Забелязах,че трите сестри са но 39г, 29г и 19г  Smile стори ми се забавно,ще видим случайно ли е или нарочно.

Да отчета изгледаното през уикенда, Шош, приключих с Дали и принца на камджатана.Тези двамата сладури се превърнаха в една от любимите ми двойки.Без превземки,ах и ох, една неглупава,спокойна и стилна главна героиня.Ким Мин Дже до сега не си спомням да съм го гледала.Най-важното беше,че изкуството и свинското вървяха ръка за ръка Hug

ross, The Bequeathed (2024) изгледан.Стегнато действие, изненадващи обрати, малко мистерия.Не мирясах докато не стигнах до края,само последния епизод,като за финал ми дойде в повече.Поне всички мистерии бяха разкрити.Харесаха ми Пак Хи Сун,Ким Хьон Джу,Пак Бьонг Ън не чак толкова,колкото ми се искаше.И не ми стана ясно точно какво се случи с него накрая.Историята между двамата полицаи беше интересна паралелна линия за връзките които съпътстват живота ни - роднински,приятелски, с колеги. Братът на главната героиня ми обра точките - такава психопатска игра,много се вживя.И камеото на съпруга ми хареса.
 Поизостанах с Eye Love You .Колко по-добре би се получило с Харуна или Сузу Хиросе в ролята на нуна.
Също така да отбележа,че Хару може да е модна икона, обаче изобщо не я забелязах, защото погледът ми рязко се отклони в ляво Wink

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 15:06 от bb6

# 698
  • MJF
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!  5
Оххх, сълзи ми потекоха от смях, за малко да си разлея чашата.
Отворих епизод 5. Усмивката ми прогресивно взе да се разширява но
Скрит текст:
на сцената когато Огава- сан в ролята на баща се срещна с Джунко и кандидат диско  зетя, първия път коментара за широките рамене ок , но при второто връщане на темата,  като разбрах че е заради тез пусти подплънки ......"вече се предадох" hahaha .
Eйййййй, много мой човек е Огава , ама как не можех да ги търпя тез раменни подплънки по дрехите ...... еле пък и такъв зет да ми докарат  Mr. Green

bb6, писали сме едновременно. Дали / Park Gyu-Young не я разпознах без проверка в A Good Day to Be a Dog - друг цвят коса и ....хамелеон. Жалко че попадна в такова "историческо заглавие в моя тефтер" - гоооооляма радкост е да започна нещо и да не го догледам.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 15:20 от Шошулчо

# 699
The Bequeathed е корейския сериал, който харесах, а това е изключителна рядкост за мен.

Кохей навърши 37 години днес - 6 март. Преди малко в профила на сериала в IG качиха видео с Харуна и тортата изненада за него.
Да му пожелаем да е жив и здрав. Омедето!

Шошулчо, епизод 5 е повратен в историята на Огава-сан. Финалът на епизода е още по-емоционален.

# 700
  • MJF
Misc Zzz 5 догледан.

Мда, емоционален епизод.
Скрит текст:
Аз бях забравила за този разговор на Огава с Нагиса и Муцуми  а вярно че имаше такъв при първата им среща. Мда.
Този път минахме почти без танци, но пяхме де.
Голяма трагедия историята на Джунко и Огаве в 1995 г.
Обаче сцените на Огаве- Нагиса  в скута и  Мучи-Сакае  на мотора в този  епизод сииилно ме подсетиха за Koisuru Hahatachi (2020). Там нали тези актьори играха герои - дуети Smiley
Сакае  и в този епизод ме Smiley как ги юрка тези от 1986. Голяма скица.
За Джунко разбрахме. А сега ще ми е интересно да кажат малко повече и за Муцуми , как се е получил от баща Мучи, кое е майка му. Smile

# 701
Муцуми "Мучи-сенпай" е бащата, а Масахико е сина.
Сигурно е забърсал някоя съученичка на Джунко и така се е пръкнал Масахико. Ще видим.

Тъкмо гледах Ямапи в епизод 6 на Shoujiki Fudosan Season 2 и се смея с него и Еномото-сан на финала. Тя поиска той да ѝ стане годеник, но продължението ще е другата седмица.
Хубав епизод и днес и с добро включване на Токаге. Разкриха повече и за неговия герой. Нужно беше за историята.
Ти нали схващаш какво е Gen Z? Знам, че не си по новите термини, та да питам.

# 702
  • MJF
Замотала съм се в "м" -тата снощи Smiley

Мда, и аз видях 6 на Shoujiki Fudosan Season 2 . Едва ли не анблок гледане им се получи  на 4-6.
Знае ги/чувала ги е Шо тези определения поколение z, y и т.н. Но хич не харесвам такива етикети/формулировки/обобщения / клишета....в този дух. Героя Токаге в този епизод, с подробностите които ни дадоха за него, вече ми е съвсем ясен и понятен. Освен слушалките на ушите на работното място - за този модел ми е интересно как ще ги кръсти героя Огава -сан - друго въобще не ми напомня за някакви поколения и сие.
Този "степ" все повече ме изнервя. Да вземат вече да ни разкрията какви ги вършат/мъдрят

И като споменахме тази тема. Шо хич не харесва и друго нещо което от няколко години повтарят и завтарят сценаристите на японския фронт. Има няма и се повторя че нещо е "насилие", в повечето случаи психологическо. Особено в работна среда. Разбирам когато са  основна тема на human drama тези теми. Но това повсеместно ползване .....

Отворих и Eye Love You.
Видях първи епизод и част от втори. Що толкоз бързо? Ами щото редактирах. Кой? Главната героиня. То бива кокорене, то бива инфантилизъм, но ....в повече ми е .
Корейския левент го виждам май за първи път. И да ми се е мяркал нейде до сега не го помня, но ме мързи и да проверя.
Био - сапунените балони/мехурчета ги виждам за енти  път.
Симпатични морски видри. Лабораторното дуо/трио е забавно начело с героя на Тета и зациклянето му на тема "влажност",  Smiley се.
Мда, имаше няколко непреведени мисловни момента но не бяха много. Да видим нататък.

Ооо, щях да забравя. Отдавна не са ми тренирали естетиката на далекоизточния фронт с памучните бели чаропи обути с дамски обувки. Бях позабравила/ поизгубила тренинг и на ми сега. ГГ в Eye Love You . Някои панталони в добвка ми приличат силно и на "торбите на Хару". Peace

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 08:09 от Шошулчо

# 703
Wonderful World
Много тежко започва, което е очаквано имайки в предвид резюмето. Ча Ън У се появява за няколко секунди в началните кадри, които явно са от по-късен етап на сериала, защото веднага ни връщат назад във врамето, когато започва цялата трагедия на ГГ-я. Страхотна Ким Нам Джу, но не съм се съмнявала в нея. И тук не прави изключение, макар че видях само първи епизод. Показаха едно щастливо семейство с Ким Канг У, което неочаквано се сблъсква с ужасна трагедия, но предстои да видим дали наистина е било такова или "совите не са това, което са".

Хайде сега, за настроение, Уки да ви попее на японски

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 10:26 от 2в1

# 704
  • MJF
Я към горното пеене и да ви раздвижа за добър тонус.
Сара Кашимото - Ацухико Тамура

Общи условия

Активация на акаунт