Магията на изтока - тема 72

• 26 805
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Знам,че много малко от вас гледат тай,но ....Secret Seven е донякъде забавен сериал, в който Главната се чуди кой от 7-те момче я харесва и кой от тях харесва Тя самата. Обаче Тя е фен на музиката от 90-те и в сериала има много тай музика от този период и световна музика. Беше приятно да разбера какво са слушали тогава и колко е различно от музиката на останалия свят.

Сряда.Малък петък. Може ли да се подигравам на модния избор на моето тай?

# 106
Ring Wandering - Филм

Много красив филм с участието на Шо Касамацу в главната роля.
В търсене на японският вълк/ ооками 狼 (изчезнал животински вид на японските острови) преплетено в две чудати истории - едната от тях рисувана, за да достигне всичко до заслужения приказен финал. Има фентъзи елемент, но е много добре поднесен. Хареса ми. Разбра се и как е изчезнал Широ...
Увлекателна история, която препоръчвам.

# 107
  • вятърничава
ross, този филм го бях набелязала, хареса ми историята и трейлъра, не го намерих с превод. Надявам се да има скоро.

Сряда.Малък петък. Може ли да се подигравам на модния избор на моето тай?
Аз бих казала да!

# 108
Четвъртак е вече,но....То и без това се оказа, че Kim Seon Ho има същия розов костюм  - Отивам да си лягам с много скъпа пижама.
Скрит текст:

От алиекспрес може да си вземат подобни за 11 долара и то в различен цвят.
После стана още по-зле,защото видях пуловера на Microsoft за 2023 с най-разпознаваеми тапет или тапета от Windows XP. Joy
Скрит текст:

Още не съм виждала никоя известна личност облечена в пуловер на Microsoft, но вярвам, че и това ще стане.
Приходите от ужасните пуловери отиват за стипендии.

# 109
  • вятърничава
Съсипаха го това момче, нали Kim Seon Ho беше въвлечен в някакъв женски скандал, прекратиха му договори за реклами.
По отделно изглеждат ефектни. В комбинация и на такъв пасторален фон не. Сигурно затова Dior са ги нарекли така, за да не се съмняват такива лаици като мен Joy Пък вече всеки сам си преценя каква пижама иска - за 11 долара или за хиляди.
Все пак се радвам за Kim Seon Ho!

# 110
Вярно, че имаше нещо, ама не помня какво. Няма значение. Корейците правят от мухата слон, после публичното извинение, сълзи, поклони и така до следващия скандал.
Ама явно е минало всичко, защото снима.

# 111
  • MJF
Брех какъв вълк!
Изгледах 3-4 Kotatsu ga Nai Ie
Уж щях да си го послаждам/на час по лъжичка ама ей на, анблок 2 серии.
Видях и Рос какво е споделила за тях. Рос , имам един въпрос. В превода в тези 2 серии на няколко пъти като иде реч за образователните неволи на сина чета "ronin" та "ronin". Та като довърших епизод 4 и търсачката питах но освен познатите ронин от историята нищо в образователната сфера не ми даде. На прима виста де, не съм задълбала повече.
А иначе
Скрит текст:
този приятел на колежката на Марие според мен е ясен след "сценката"/ посещението му в офиса без приятелката му да е там и самия разговор с нашата Марие.
Повече кадри на Чо - сан в тези епизоди.
Таткото все пак не разорен. Абе не ми се връзваше цялото това нещо с тотално банкрутирал.Wink
Тийна 100-процентов Mr. Green . Набързо намери приложение на спестяванията на дядо си, доста обиди майка си.....и видиш ли ти,  бил в лошо настроение защото....

# 112
Ронин в смисъла на непостоянен, странстващ, а не буквално, самурай без господар.
Думата тук се използва като преносно значение за млад човек, който не учи след като е завършил гимназия. Работи нещо почасово, непостоянно, точно както наемниците ронини, които търсят свой нов господар.
Не знам как си търсила, но много лесно се намира и е пояснено.
Изгледала си доста ученически японски дорами, но явно не си обърнала внимание. Това е често използван жаргон в не една или две японски продукции.

Джунки не иска да учи след завършване на гимназия, но като стигнеш 6-ти епизод, ще разбереш за голямата промяна, която и мама подкрепи. Той се оказа привлечен от един семеен бизнес, вкусен семеен бизнес благодарение на чичо му.

# 113
  • MJF
А ето значи. Сега ясно. Ами не ми е попадало във вниманието това преносно значение до сега.
Ама аз щото с ученическите теми съм на "ти" та ...Mr. Green . В периферното ми зрение са изцяло и не задълбавам.
Аз изгледах и епизод 5 и как готино завърши този епизод.
Скрит текст:
Към края му Марие- сан я дадоха как приготвя 4 броя рибки за готвене и аз ожалих веднага Чо - сан , че не е включен в бройката. Wink
Но Тацуо - сан обра точките / изненада всички на финала Mr. Green и цяла рибка за Чо - сан , след като дядо му духна с мотора, голям смях hahaha
В тукашния набор емотикони пък сега забелязах че няма грам мотор, бива ли така ooooh!
Дядото , зетя и Домон-сан в този епизод ме Satisfied с приказки и реакции.
Зетя голям образ , първо уж муза му дойде  с тъста, след това цялото раздразнение , мотаене, колебание до отбой. Тук вече пак му се върна интереса а взе че обекта/субекта изфиряса hahaha , при това с жена и мотор.

# 114
Когато стане студено и завали сняг може да се изфукате с ръкавички на студио Гибли.

Скрит текст:
Първият чифт е с горския дух от Принцеса Мононоке
Скрит текст:
Вторият е с Джиджи от Доставка на Кики
Скрит текст:
Има чифт с праховите зайчета
Скрит текст:
И последния е с Тоторо
Скрит текст:

# 115
  • вятърничава
Скъпи Дядо Коледа, за мен с Джиджи, моля?
Много бях добричка Innocent

# 116
И аз съм за Джиджи, макар че и останалите са много сладки.

# 117
Sweet Home 2 Chocolate BarHouse With Garden
Мисля, че първите 3 епизоди са били част от сезон 1, но са ги прехвърлили в сезон 2, за да има какво  да покажат.
Малко съм разочарована, но имам още епизоди, за да се разочаровам още повече. Cry

Ако някой  реши да гледа Welcome to Samdalri да ми каже дали е повече комедия или драма, защото резюмето няма вайб на комедия,а на драма с романтика.
Искам да гледам Ji Chang Wook, но не на всяка цена.

# 118
Майката на теханмингукската земя - Ким Ми Кьонг. Тази жена не се умори да играе ролята на зло куче. Да ѝ имам "майчинския" образ, който гради всеки път на екран.
Има три дъщери - Джин Дал, Сам Дал и Хе Дал. Голямата онни я играе снахата от It's Beautiful Now. Втората - Сам Дал (аз си я подкарах на Сандал) е неприятната за мен Хье Сон, а малката дъщеря Хе Дал е лиглата Мина с големите уши от бившите Gugudan (подстригали са я късо на черта, че да не се виждат ушите).
Голямата онни разведена, средната неомъжена, а малката е вдовица с малко момиченце.
И се завърнаха трите сестри от Сеул в родния о-в Чеджу при мама и тате да си ги отглеждат след редицата глупости, които нацвъкаха в столицата.
Отново сериал реклама на о-в Чеджу. То друго няма освен рекламата на острова.
Ук е в идиотска роля. Идиотска дори и за него. Язък му за всичко.
Сцени с напивания, глупави диалози, семейни скандали, драми.... Корейщинка от А до Я.
Отвратена съм. В коша. Край.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 14:21 от rossonera

# 119
Никой да не сложи класиците снощи, срамота.... Парчето ми харесва. Браво. Чакам кога Юно ще обяви, че си има някоя агаши, няма само Чани да има булка и бебе.
Чакам и албума 20&2 на 26 декември. Станаха 20 години от създаването... Кога отлетя това време?!?

Общи условия

Активация на акаунт