Октомври 2023

• 23 242
  • 498
  •   1
Отговори
# 195
Калина също започна да прави големи паузи нощем. Заспива към 22-23ч и се събужда чак в 5-6ч сутринта.

Момичета на такова гащеризонче какво обличате отдолу, толкова се чудя, че не го обличам, защото не знам какво е подходящо. Като сме вкъщи обличам боди с къс ръкав.
Слагам и снимка

Тези ги ползвам за пижами и ги носи само, докато спи. Нищо не слагам отдолу. С чувалче спи.

# 196
И моето момче вече хапва по 150 с 5 лъжички, защото 120 с 4 започна да не му стига - на 2 месеца и половина е. Ако върви по-едричък е нормално попринцип да иска и повече хапване, така ми обясниха и да се водя по него общо взето. Надявам се да застопорим на тези мл за момента 😁

# 197
Emay, на какво комфорт мляко минахте? Че и Кари ака веднъж на няколко дни - 3-4 различно. Тя е основно на кърма де ама след някои кърмения дохранвам и понякога се случва да има едно хранене само на АМ. Яде Лактана био.

Паола, под такова гащеризонче аз слагам боди с къс ръкав, ама като чета другите май много я обличам. Винаги е с два ката дрехи т.е боди и нещо отгоре. Това вкъщи. За навън най-често върху дрехите за вкъщи слагам комсонавт. Ако е много топло, както последните дни, слагам едно тъкно яке/жилетка и толкова.

Весели празници! Christmas Tree

# 198
Здравейте, момичета.
Юлия утре става на два месеца. Вчера я измериха 5800 и 57см, ама нещо не съм доволна от мерките. Теглиха я със всички дрехи, с пълен памперс, защото се наложи да чакаме час и половина, за да влезем и не стига, че не свали никакви грамове, Ами даже вдигна малко, щото излизала под 5800 ама нямало смисъл да се издребнява Joy за сантиметрите също не я опъна хубаво, та ще си купя шивашки метър и ще си я меря аз, за сверка.
Главата си държи супер стабилно, толкова не обича да стои по корем, че веднага се завърта по гръб. По същата причина не прави никакви опити да се завърта по гръб, но тя е малка според мен за всякакви завъртания. Прави опити да се изправя седнала, даже ако съм я взела в мен и е Леко сгъната направо си сяда, но не и давам, разбира се, защото е супер вредно. Изтласква се с крака нагоре и като цяло не мога да я оставя и за секунда сама. На люлката е винаги вързана, както и в кошницата за кола, когато е на рамата на количката- също не я оставям без колани. С кака и не съм имала такива притеснения, защото тя си беше мързеливичка и си стоеше, където я оставя. 
Тя е само на кърма и захранване ще започвам на 6 месецаз, най-много една седмица по-рано да започна, но не съм сигурна. Въобще не бързам за това захранване, даже като се замисля и ми става мъчно Grinning Още с голямата ми дъщеря бях чела, че стомасите на децата не са готови за захранване в 4-тия месец и тогава и сега ще си го спазвам. Пък и като се сетя каква хамалогия е това захранване, не ми се започва.

Весело посрещане на новата година! Heart И бъдете здрави!

# 199
Весели първи празници на всички бебчета!
Ние прекарваме всичко в къщи на спокойствие и дори не успях да приготвя кой знае какво за Коледа, хапнахме на крак с мъжа ми и се снимахме до елхата 😂
Но пък сме щастливи, какво друго ни трябва.

Нашият мъник ще стане на 3 месеца другата седмица и също е на около 130мл по 4/5 пъти на ден, без нощно хранене. Ако му го вдигна до 150мл го връща, макар, че виждам, че може на някои хранения да ги изяжда. Но настава голямо мазало и реване.
Преди седмица тъкмо беше станал 5кг и още не си е наваксал каквото пропусна първия месец, та по вашите бебчета гледам, че си поизостава. Но за всичко вече се водя само по него.
След като бяхме в болница ми спря кърмата и вече е само на АМ. Помъчих с помпата да стимулирам, но не се получи, а и нямах никакви сили да поддържам вече. Тъпо, но каквото такова.

Сега имаме драма със съня. Нямам за цел да изграждам режим от сега, но бяхме стигнали до някакво постоянство с малки отклонения.
Успиването му е много трудно. Сега успява да спи през нощта само ако е до мен и така откарва и по 10 часа сън. През деня свикна основно на ръце и е малък ад ако го сложа да легне. В количката също е невъзможно, всеки ден по някое време на разходката писва защото не може да заспи и го нарамвам, а количката я бутам празна.
Не знам аз ли не го приспивам навреме. Струва ми се, че издържа много кратко време буден, дори и след по-дълъг сън.
Вашите бебчета по колко будуват?
Също не мога да разчета кога точно му се приспива. Както си е много весел и игрив, за секунди става кисел и се започват едни ревове.
След като беше на антибиотик има страшна диария и болки в корема и това съвсем му развали съня, буди се на всеки 20-30 минути през деня след като съм го приспала с 300 зора.
При вас как е това положение със съня и приспиването?

# 200
Тя си спи до мен на спалнята вечер..Кошарите така си стоят..Ползвам ги за склад 😂 През деня няма определен режим, спи когато си иска (напоследък все по-малко).Има дни в които е много поспалива, но има и такива в които не ѝ се спи грам..Днес е такъв ден 😀 От 15ч до сега е спала общо 30 мин 😬 Примерно има 3 дремки по 15-20-30 мин, и една около час.Навън в количката си спи, въпреки че напоследък понякога ми прави номера да я взимам да клюкари, ама не ѝ се получава номера 😂 Иначе вечер като хапне последно в 21 ч, заспива макс 21:30 и така дооо 5-6-7 сутринта. Все още ми се струва рано да се опитвам да ѝ правя режим.Достатъчно ми е, че за сега успявам да я науча, че не съм люлка и няма как по цял ден някой да я разнася на ръце.. (голям плюс, че не живеем със свекърви и баби 😂) Тя попринцип си ми е спокойна, надявам се така да си е като поотрасне 🥹

# 201
Ние имаме 4 дремки през деня и много рядко 5 (когато се случи да има по-кратки дремки). Засега успешно спи на шум (нарочно я оставям в хола, докато с баткото щуреем). Навън също спи добре. Скоро става на три месеца и наближава регресията на съня...Дано не я усетим много.😁 Събужда се в диапазона 6-7 и заспива за нощен към 20-21ч. Будува между дремките около 1,15-1,30ч.
Спи в кошарата, залепена до спалнята, но понякога след нощно кърмене я вземам върху себе си. 🥰Много искам да спи и тя с нас на спалнята, но баткото се върти на 360° и засега ме е страх.

# 202
Alina,  с на Хипп млеката сме още от началото, че тях ги даваха в болницата и като цяло малката добре го понесе. В момента смесвам Комбиотик с Комфорт 1:1. Не мисля, че някога ще достигна заветните 2-3 нацапани памперса на ден (за последно цапаше абсолютно всички памперси до края на 1 месец и после рязко мина по 1 на 4-5 дни), но допускам, че и факта, че е и на кърма забавя процеса. Все пак само с Комбиотика определено си имаше запек от втория месец насам.

За съня не мога да се изкажа категорично. Хващаме някаква тенденция и след 4-5 дни е друго. 🤷♀ Сега спи добре нощем, дори тази нощ за пръв път си спа в нейното легло, като се буди за 2-3 хранения само. Нооо вечер заспива със страшен рев. Както сме й сменили последния памперс за вечерта или сме я изкъпали, както е хепи, като започнем да я храним, по някое време надава вой и в общи линии заспива на ръце с рев. Нямам обяснение, през деня и нощем всичко е наред. Явно си изживяват някакви неща.

Започна вече да гука с по-голямо разнообразие от звуци, някак си и гласът й като че ли се промени, и ревът й е различен от няколко дни насам. Започна и да реагира и на наши провокации за гукане - като отвръщаме на нейните звуци, тя продължава да импровизира. Направо ми разтапя сърцето. 🥹

Весело посрещане на Новата година, мили момичета! Архивираме 2023 в кутията с най-добрите ни години ever! ✨🍀🥂

# 203
Emay, добре е, че и говорите. На нас педиатърката ни каза да и говорим постоянно и тя ще ни отвръща и така и става. Много обича да раздава усмивки, не ги пести.

След празниците ще занеса материал в една лаборатория да видим да не би да има нещо в акото. Може би тогава ще се успокоя. Още си плаче вечер и я мъчат тези колики. Силно се надявам скоро да минат.

Иначе от няколко седмици ръцете и са постоянно в устата, лиги текат. Нещо страшно е. Поне да минат коликите и тогава да почнат зъбите, че ще е ужасна комбинация от двете. Взела съм и меки гризалки, но мисля, че все още е рано за тях.

# 204
Честита нова година, момичета!
Нека е здрава, щастлива, изпълнена с прекрасни мигове с любимите ни хора и радости от малките човечета! Heart

При нас беше тегаво посрещането, въпреки, че бяхме семейно. Юлето се изнерви и доста плака цяла вечер. Не искаше да яде, защото и се спеше, но не можа да заспи, защото беше гладна и влязохме в един кръг. Към 2 часа вече като утихна всичко хапна и заспа. Поне спа спокойно остатъкът от нощта.
Стана на два месеца и започна да се усмихва постоянно, а преди това трудно ги даваше тези усмивки. Гука доста и се приспива мъркайки. Все по-добра става със завъртането от корем по гръб. Почти няма време по корем през деня, защото и трябват 30 секунди да се завърти...  Лошото е, че педиатърката ни каза да в държа повече време по корем, защото има малка пъпна херния...
Започна и да се изправя и когато е в полу-седнало положение, почти сяда Tired Face което въобще не ми харесва, защото е много рано и очите ми трябва да са в нея постоянно.  Другата седмица ще слагаме първите ваксини и нямам търпение да минава, че ги мисля от миналата година Joy

# 205
  • Варна
Честита Нова Година и от мен !
Аз точно се похвалих, че няма колики , но е било лъжа . Пак спря да се изхожда всеки ден и почнаха мъките с неспокоен сън, пръцкъне и мрънннн.
Бях казала, че не следя дремките, защото просто го усещам кога му се приспива и го приспивам или на гърда или таткото с биберон. Моето момче вече има 3 месеца и прави все по-дълги будувания по повече от 1ч30мин. Гледам, че на тази възраст е около 1:45мин и е точно така при нас.
Нощем спря и с дългите паузи, които се случиха няколко дена и пак прави една в началото 4-5 часа и после на 2, макс 3 пак се буди да суче.
На НГ си бяхме у дома , но предната вечер бяхме на заведение с 20 души и се представи отново добре сред хора. Гледа ги, сука не много спокойно от шума и заспиването не му беше лесно, но си спеше в раницата гушнат в баща си и изкарахме до полунощ. Иначе навън го изкарвам основно в коша за кола и слагам на шасито и там може да откара и 3 часа през деня по разходки Simple Smile
Активно го слагаме по корем и имаме доста бебешки играчки , но от повечето го е страх 🤣
На тази възраст освен по корем е добре да стимулираме и да докосна нашите лица, техните си лица , да докоснат всякакви играчки. Лапанено е задължително на ръцете, а от там и още повече повръща 😂

# 206
ЧНГ! Бъдете здрави, обичани и обичащи.Нека новата година ви е изпълнена само с хубави моменти, а лошите да са малко, и само за цвят и разнообразие 🤭🍀❤️

Бобчето онзи ден стана на 4 месеца ..Кога мина това време, не знам 😂
От както има обръча на Taf toys, определно повече ѝ харесва да е по корем.Гледа се в огледалото, гледа картите, кефи се на шумолящите части, абе кеф ѝ е.Обича да пеем (защото като пея и тя ми приглася 😂), а като пусна слончето с мърдащите уши, пее с него (оооо, оооуу,уууу,оооо 😂) Все по-забавна става и общо взето всеки ден шоу програмата е пълна-аз се правя на маймуна, а тя не по-малко хаха..
Тези дни пак венците я сърбят, и от време на време има и соло изпълнения..Научи се и да пищи, и от радост и от яд ..Това не ми е много забавно, ама ще го преживея хаха.Другата седмица предстоят първите ѝ ваксини, и се надявам от ротарикса поне да се разхлаби малко, че с това нейното нередовно 💩 ми е писнало вече 🤭

# 207
Честита Нова Година и от мен! Бъдете най - вече здрави, вие и бебчетата и много щастливи.

Вече спокойно мога да кажа, че коликите отшумяват малко по малко. Една приятелка ми даде чай от копър на Хипп + капките на Колийф и нещата са добре. Вечер не плаче, играем си на гимнастиката, слагам я на шезлонга и към 22-23ч заспива. Е, има си моменти на мрънкане и недоволстване разбира се. Тя също се напъва и пуска газове. Но пък си се изхожда по 2-3 пъти на ден.
И ние имаме вече доста плюшени играчки, но за сега не им обръща внимание. Само на тези, които са музикални или на дрънкалките.
Онази нощ направи много голяма пауза - яде към 19:30 и към 22:00ч заспа. Трябваше да яде в 23:30ч, но се събуди чак в 2ч нощта. А като я будя аз за ядене не иска да яде много.

Аз съм леко хремава и ме боли гърлото, не знам как ще я опазя от себе си. Иначе е рано за захранването обаче вече и взех бамбуков гравиран комплект и нямам търпение да започнем да го ползваме😁

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 18:02 от PaolaIvanova

# 208
  • София
Честита нова година и от мен! Да сте живи и здрави, щастливи, обичани и обичащи и да имате времето да се насладите на всяка стъпка от развитието на вашите приказни дечица! Heart

При нас от онзи ден пак се появиха май колики. Изхожда се веднъж на два дни, коремчето му яко къркори, голяма драма му е това ако. Като успее настава радост и заспива, иначе мърмори, ръмжи, реве.

Ние го къпем обикновено към 19 или 20 (преди съответното кърмене) и след банята яде и почти веднага заспива. Най-често ако заспи към 21ч  се буди в 1 или в 2 за хранене, после в 6 или в 7.
Иначе през деня си остава ядене твърдо на всеки 3 часа с кратки дремки след това. По корем издържа минутки с играчка пред него. Доста лиги е започнал да пуска и си лапа и дъвче яростно ръката. И при вас ли е така?
Забелязах по венците му една две бели симетрично разположени пъпчици и се чудя нормално ли е Anguished Педиатърката нищо не каза, гледа му устата ама не й обърнах й аз внимание.

Имате ли идея къде могат да се дарят дрешките, които са му умалели. Имам някои без нито едно обличане и бих се радвала да послужат на някой, не искам да ги слагам в контейнерите за дрехи, в които съм оставяла мои стари дрехи.

# 209
Честита нова година и от нас!
Много здраве и хубави семейни моменти ви пожелавам през новата година.

От днес момчето ни е на 3 месеца.

Януари ще ми е последният месец с него в къщи. Връщам се на работа февруари и се чудя кога мина времето. Последно време ми е много тегаво и постоянно мрънкам, че тази система с това късо майчинство е безбожно отвратителна за майките и за бебчетата. От сега ми се реве просто. А успях с 6 седмици да удължа майчинството иначе средата на декември трябваше да съм на работа Cry

Драмата със съня при нас продължава. Всеки ден импровизирам с приспиването, на ръце, с полюшване, подрусване, песничка, шъткане, на леглото с тупане по дупето…. Всичко съм минала имам чувството и никога не заспива по един и същи начин, за да му създам асоциация.
Най-добре спи на мен през деня и до мен на леглото през нощта.

Иначе стана голям бърборан и аз също се правя на клоун, а той се съдира от смях и гукане, но трябва да го хвана да е на кеф.

Имаме много контролни прегледи през януари след проблема с бъбреците. За всеки плач се притеснявам дали не е пак от това и съм в шаш постоянно като зареве малко по-настоятелно. Надявам се всичко да е наред, но чакайки каквото ни е назначено съм записала и аз прегледи, за да ми е по-спокойно иначе ще се побъркам.
А след антибиотика коремчето и червата са му леш. Не знам как ще регулираме всичко, пробиотик давам от както се е родил, но не знам каква работа върши.

С лигите и ръчичката в устата е същата работа като при рагаца. Ще си изяде ръката, понякога му се повдига, така си я набутва. Взех му залъгалка жирафчето Софи, но няма никакъв интерес и се мръщи. Аз предполагам, че по-скоро си открива ръчичките и устата сега 😂  Ако са венците със залъгалката щеше да му е интересно също си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт