Октомври 2023

• 23 256
  • 498
  •   1
Отговори
# 225
Ла фойе Хубаво е, че има кой да ти помага в случая, но е много тъпо, че ще губиш от времето си с Филип 🥹

Ние от началото взимаме премиум кеър, но някъде към 2-рия ѝ месец започнах да усещам въпросната миризма 😂 В началото си помислих, че може би е от партидата 🤷 Но послее четох, четох и разбрах, че едва тогава започва да им намирисва урината 🫣  А и на самата опаковка пише, че в състава има някакъв лосион и пигменти, които реагират на Ph-то...Та вече не ми прави впечатление, явно съм свикнала с миризмата хаха

# 226
И ние сме на Памперс премиум кеър и миризмите наистина много се усещат. Той има много газове, които си миришат и много често си мисля, че се е наакал, заради миризмата и като го съблека няма нищо. Та не ми харесва това, че много задържа ароматите. Бяхте ли доволна от Памперс Хармони?
Иначе аз не мисля засега да ползваме памперси-гащички, защото прави много голями бомби и май е по-добре да е малко по-стегнато.

# 227
Памперс гащички с каката ползвах след 10-ти месец, когато започна да стои изправена и ги обувах лесно. Преди това легнала доста трудно ги обувах и се отказах.
Аз също ползвам Памперс премиум кеър, но наистина задържат миризми. Магазина, от който ги купувам нямаха последно и продали на мъжът ми обикновения Памперс - актив бейби май беше. Ужасен е. Твърд, пропуска от време на време, мирише много повече от премиум кеъра... Въобще не ми хареса, много трудно изхабих пакета и то ги слагах между другото, когато знам, че скоро ще го сменя и когато сме вкъщи.
Много ми се иска да мина на Хъгис, обаче не се продават в нашия град и не ми се поръчва непрекъснато ... За мен те са най-добрите памперси на пазара.

# 228
La foie, позитивът при вас е, че със сигурност така децата стават по-адаптивни, по-социализирани и вероятно и по-бързо учат разнообразни нови умения, като прекарват повече време с различни хора. Аз от сега виждам, че с малката като сме по цял ден заедно и влизаме в един коловоз и баща й като се прибере от работа, някак си освежаваме програмата за нея.

Ние ползвахме Хармони само първия месец, допаднаха ни. После минахме на Премиум кеър и леко понамирисват, но не е драма. Пътувахме един уикенд и се наложи да купим инцидентно актив бейби и то гигантски пакет, който още редувам, за да изхарчим - не са ни ОК и на нас, найлонова история с гел, те повече ми миришат,  от тях по-лошият вариант са само Пуфис, от пробваните до момента. 😂 Наканила съм се и аз на Хъгис, вероятно като намалеят запасите ни.

С кремовете под пелените ми е леко драма, защото в най-солидните й гънки отпред кожата е станала много грапава, вероятно от постоянното присъствие на крем. Минахме през Мустела, Юриаж, Биодерма, сега сме на Адерма и за сега май Юриаж най-лек ми се стори като консистенция, някоя от марките след него ни направи проблема май.

# 229
Аз много се чудих какви да взема, и премиум кеър сме ползвали, но няма чак такава драма.  Случайно видях на марката на Лидл на промоция и реших да взема двойката, тъй като и единицата сме пробвали обаче тя много бързо и умаля. Живот и здраве може да пробвам и тройката. Освен памперсите имам оплакване и от шишетата на Авент. Взех и пластмасови, понеже прецених, че ще дойде и време да ги хвърля по пода и изобщо не съм доволна. Биберона пуска мляко, също и отстрани пуска като го разклащам. И явно не съм единствена - момичето в магазина от което ги купих каза, че също има клиенти, които са се оплакали. Уж са най - добрата марка.

Emay, аз използвам Бепантен, много добре се отразява на кожата и. Бях купила на Юриаж, но от него и се обрина дупето.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 00:42 от PaolaIvanova

# 230
При нас шишетата не са проблем.Имам доста приятелки, които ползват също.Даже сефте чувам 🤔 Всеки месец сменям бибероните, не ми се е случвало подобно нещо.Може би си попаднала на кофти партида 🤷

# 231
Напълно възможно е, аз даже и бибероните сменях и от тях беше толкова трудно да се дръпне. Казвах си “това дете защо не яде?” После пробвах аз от биберона и чак на мен ми беше трудно да дърпам🤷♀

# 232
Паола, ако млякото е гъсто, може би трябва друг размер на биберона - 2-ка примерно, да не е 1-ца.
Аз съм с шишета на Авент, пластмасови, въпреки, че Юлия не ги използва, всеки ден наливам вода и не ми е протичало. Нося си я водата за авторитет само, иначе не я пие Joy
Веднъж я бях оставила на баба и, бях изцедила малко кърма за всеки случай, та се бяха мъчили да пие и тогава също не е имало проблем. Може би, както казва Мери, лоша партида.

# 233
Ние имаме два вида биберони на Авент (ползваме ги и за кърма и за АМ). Старите, които са Natural, още ни вършат работа, но Natural Response, които са новата серия, не й допадат на малката, вероятно заради потока.

Още е на 1-чка по линия на кърменето, не сме имали проблем с протичане, като цяло сме доволни, и аз допускам, че си попаднала на дефектна партида.

# 234
Явно не си въобразявам за премиум кеъра значи.
С хармони никакъв проблем и сме доволни, нула миризми и до сега един път не се е обринал или подсякъл. Нние ги поръчваме от амазон защото имат хубави отстъпки на големи пакети за цял месец и последния път нямаха 3ка та за това поръчах премиума. Не е чак такава драма, ще си ги използваме.

Бепантен педиатърът ми каза да слагам само и единствено ако има проблем - зачервяване, подсичане. На здрава кожа не. От самото начало ползвам линимент със зехтин и чукам на дърво не сме имали проблем под памперса. Лек е, почти течен и не се наслоява, не стои много мазно и му се отразява добре. Но наакан ли е сменям го веднага като винаги го мия.

Вие будите ли през нощта за смяна на памперса ? Филипчо прави феноменални нощни паузи и всяка нощ съм в чуденка. Понякога го будя, понякога не.

Права си Emay, децата са много социални и общуващи от много малки. В крайна сметка всички се справят някак си без помощ, предполагам, че аз драматизирам излишно, но просто сравнявам с България.
А да не говорим и колко компрометирано става кърменето в такъв случай, повечето майки просто се отказват да се занимават с помпи и шишета с месеци.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 14:44 от La foie

# 235
Аз също когато е наакана я мия, имахме голям проблем с мокрите кърпи още от раждането и си казах повече с мокри кърпи не, само вода!
Калина също прави големи паузи вече, от два дни спи цяла нощ. Към 21ч има малка дрямка - 20-30 минути. След това яде и към 23ч заспива и се събужда чак в 7ч сутринта. Консултирах се с педиатърката и каза, че вече стават по - големи и нощното хранене ще отпадне. Също каза никакво събуждане. Но все пак всеки си преценява.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 14:34 от PaolaIvanova

# 236
В родилното ми казаха вместо мокри кърпи просто да купувам по-големи памучни тампони и да ги мокря с топла вода, изстисквам и така да забърсвам. И така правя в по-голямата част от времето ако само е пишкал. Та и това е решение за намаляване ползването на мокри кърпи. За навън естествено е по-сложно.

Събуждам като станат 8-9 часа непрекъснат сън защото ме е страх пак не стане проблем и инфекция с пикочните пътища 😣 Хармонито не са пропускали никога ако са добре сложени, но от хигиенична гледна точка го правя от страх.
Иначе откарва и по 10-11-12 часа непрекъснат сън, с което се бях шашнала да не е болен пак, но пък през деня е активен, буден, игрив и ревлив 😂
Осигури ли му се тъмнина и тишина тотално изключва за дълго. За това и дните са ад, буди се от най-малкото, накъсва дремките, киселее.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 14:46 от La foie

# 237
Божидара нощните хранения сама си махна още по времето когато имах кърма 😀 От тогава заспива в 21 ч и се събужда около 6 ч сутрин за ядене, след това си доспиваме до 9 ч.Ама днес даже и в 6 ч не се събуди, ами аз я събудих вече в 8 ч 🤦
Иначе аз използвам кърпи на бебо 99% вода, както и тяхна козметика.Доволна съм много даже!! През ден я къпя, но всеки ден мия дупето сутрин и вечер, и ако се наака пак.Тя с нейното 💩 през ден-два, не ми се налага често да сме на мивката 🤭

# 238
Момичета, като ви слушам и ми иде да се гръмна. Моят хубавец се буди всяка нощ към 3 да яде, после в 7. Много ми е тегаво, не мога да се наспя нормално откакто се е родил. Имам чувството, че това нощно хранене ще е вечно. Cry

# 239
Момичета, като ви слушам и ми иде да се гръмна. Моят хубавец се буди всяка нощ към 3 да яде, после в 7. Много ми е тегаво, не мога да се наспя нормално откакто се е родил. Имам чувството, че това нощно хранене ще е вечно. Cry
Паганне, и Юлия е така. Не всяка нощ, но през няколко нощи се буди в 3. Другите нощи спи до 5. Няколко пъти откарва до 7-8, но са прекалено рядко, за да ги имам за мяра. Когато денят е минал силно емоционално и е била по-крива, задължително се събужда в 3.

Общи условия

Активация на акаунт