Октомври 2023

• 23 260
  • 498
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Карина правеше големи нощни паузи по 6-7 часа, но от 3 нощи започна да се буди по-често. Заспива към 21 и се буди в 1 и в 5, после към 9 сутринта става окончателно. Вероятно е период, поне така се надявам. Имам чувството, че не й стига кърмата, но отказва АМ или яде по 20-30 мл, обмислям дали да не го сменя. Иначе когато правеше големи паузи, не съм я будила нито за памперс, нито за ядене.

# 241
Паганне, и ние още сме на 3-4 часов режим на хранене, събрахме се агитка по темата Simple Smile

Аз не намерих разлика между това последното вечерно хранене да е с кърма или АМ, за да засища повече. И през деня без значение какво съм й дала - интервалите са сходни.

Ние отскоро спряхме да сменяме нощем памперса, защото рискуваме да я разсъним и после 2 часа да сме нощна циркова трупа 🤣 Памперс, сложен в 22ч., се сменя в 06-07ч., като тя и нощем не пишка толкова като че ли и му е тъкмо време за смяна. Вероятно е и до чувствителност на кожа на бебето, за сега при нас не се е стигало до възпаления там, освен тази грапавина, за която ви споменах.

И ние Бепантен ползваме при зачервяване - сега борим тези по сгънките на шията и мишничките. Надявам се, че при вече увеличаващото се време по корем, ще започне и там кожата да се проветрява по-добре и да отшумят.

# 242
Нощен памперс аз не сменям, защото после няма спане. С нощните хранения - ден с ден няма. Но аз кърмя на поискване. От шише пие веднъж седмично, като го оставя за 3 часа с баща му. Вода му сипвам в шише на Нук, а кърма пие от шишето на помпата - на Cangaroo. И честно казано, бибероната на шишето на помпата повече ме впечатлява.

# 243
  • София
Здравейте и от мен, честото на имениците тези дни Simple Smile
При нас все още има по две будения нощем - в 1 и в 4 обикновено, буди се, суче и заспива. Памперс гледам да сменя в 4 като го нахраня, защото иначе рискувам в 7 да го намеря протекъл и в мокър чаршаф. И аз купувам Памперс премиъм, преди това бях с Хъгис, които мисля бяха по-мекички и нежни, но по-плътни от Памперс. Тези от Лидл таткото веднъж ги донесе от мързел да иде до по-далечна аптека, но при нас се напояват и пропускат много бързо та не повторих.

За козметика мога да препоръчам на Клоран има един лосион с невен за бебета, страшно лека текстура и успокоява много зачервяванията. Слагам и бепантен при нужда, чувала съм много горещи препоръки и за Павловича мас, но не съм купувала.

С вирусите в София имам чувството, че всеки кашля. Аз за жалост уикенда отидох на масаж да си подаря за първи път малко удоволствие и масажистката кашляше, та от тактичност да не й се скарам да сложи маска днес аз съм със сухота в гърдите и имам наченки на суха кашлица. Много се притеснявам да ме се задълбочи и как ще се отрази, дали да кърмя не знам какво да правя. Днес изгълтах сума чайове, запарки и тинктура мазах и дано я пресека. Таткото се разболя и отиде при майка си да се лекува, то и без това сама си правя всичко поне да не ни залепи нещо.

# 244
Здравейте и от мен, честото на имениците тези дни Simple Smile
При нас все още има по две будения нощем - в 1 и в 4 обикновено, буди се, суче и заспива. Памперс гледам да сменя в 4 като го нахраня, защото иначе рискувам в 7 да го намеря протекъл и в мокър чаршаф. И аз купувам Памперс премиъм, преди това бях с Хъгис, които мисля бяха по-мекички и нежни, но по-плътни от Памперс. Тези от Лидл таткото веднъж ги донесе от мързел да иде до по-далечна аптека, но при нас се напояват и пропускат много бързо та не повторих.

За козметика мога да препоръчам на Клоран има един лосион с невен за бебета, страшно лека текстура и успокоява много зачервяванията. Слагам и бепантен при нужда, чувала съм много горещи препоръки и за Павловича мас, но не съм купувала.

С вирусите в София имам чувството, че всеки кашля. Аз за жалост уикенда отидох на масаж да си подаря за първи път малко удоволствие и масажистката кашляше, та от тактичност да не й се скарам да сложи маска днес аз съм със сухота в гърдите и имам наченки на суха кашлица. Много се притеснявам да ме се задълбочи и как ще се отрази, дали да кърмя не знам какво да правя. Днес изгълтах сума чайове, запарки и тинктура мазах и дано я пресека. Таткото се разболя и отиде при майка си да се лекува, то и без това сама си правя всичко поне да не ни залепи нещо.
Рагаза, стискам палци бързо да оздравявате. Не спирай да кърмиш, така ще дадеш антитела на бебето и вероятността да се зарази е много по-малка. Миналата седмица бяхме болни с мъжа ми и каката, но Юлия, за щастие си остана здрава.

# 245
Ragazza, дано “пресечеш” разболяването! 🤞

И аз забелязах, че в София е ужасно с кашлящите по обществени места. Чак се чудя аз ли станах хипохондричка или просто има много болни с кашлица.

За Нова година влязохме да купим от Лидл разни неща и едно момче на около 8-9 години, с майка си, се накашля здраво по рафтовете в половината магазин, а тя дори не го прикани да си сложи ръка на устата. Онзи ден в друг магазин една жена на около 60 ми скрои същия номер. Винаги хвърлям по едно тънко одеялце над сенника на количката, като влизаме в магазин, но съм възмутена от несъобразителността на хората…

# 246
Аз два пъти бях болна откакто се е родила малката, кърмих си. Първия път се зарази, имаше хрема 7-8 дни и малко се закашляше, мина ѝ с АБ капки за нос. Вторият път не се разболя.
Ние не сме в София, но и тук всеки кашля, в цялата страна е така вероятно.

# 247
Здравейте,
включвам се и аз към мамите с непълноценен сън 😁 след 4 дни прави 3 месеца, все още си се буди на 3 часа. 5 часа да има непрекъснат сън, ще ми стигнат малко да презаредя батериите ама на.. 😁 А е на АМ изцяло, но явно си е лакомник. Дано се наспим скоро всички 😁🤞

# 248
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Малкия от около седмица вече не се буди нощно време за ядене. Последно яде м/у 19 - 20 ч. и после спи до към 5-7 часа сутринта. Направо се родих, но не че се наспивам добре, но пак е по добре от предишните будения за ядене.
Но напоследък е страааашен киселяк, заспива с рев. Не съм сменила нищо в режима на хранене или самото хранене, капки и т.н.
Онзи ден ходихме на пицария след обяд - майкоооо направо съжалих 100 пъти, че отидохме. Яде, поседя малко без да мрънка и след това като започна едно мрънкане, накрая то прерасна в страшна истерия.....страшен кошмар. Повече няма да повторя.

Ние също сме с премиум кеър - определено и аз забелязвам, че ако се понапълни повече и започва да мирише. В бързината да поръчам памперси - взех по малкия размер Хъджис и сега съм ги пуснала да ги продам и ще си доизползвам премиум кеър-а и тогава ще поръчам нови Хъджис. Определено с тях нямахме проблеми и доста по добре му седят.
Крем за подсичане ползвам само ако се е зачервил. През другото време нищо не слагам.
Бяхме взели актив бейби - определено доста твърди и не бяха ок. А също така от тях ми се подсече....

За мазане на дупето - ползвам Судокрем, на лили крем за подсичане и павловича мас. За сега най добре му се отразява судокрем. Павловичата мас не му е ок.

Памперс сменям само като се събуди, иначе ще се събуди и после става страшно и няма заспиване.

# 249
Здравейте и от мен Simple Smile

Малкия от около седмица вече не се буди нощно време за ядене. Последно яде м/у 19 - 20 ч. и после спи до към 5-7 часа сутринта. Направо се родих, но не че се наспивам добре, но пак е по добре от предишните будения за ядене.
Но напоследък е страааашен киселяк, заспива с рев. Не съм сменила нищо в режима на хранене или самото хранене, капки и т.н.
Онзи ден ходихме на пицария след обяд - майкоооо направо съжалих 100 пъти, че отидохме. Яде, поседя малко без да мрънка и след това като започна едно мрънкане, накрая то прерасна в страшна истерия.....страшен кошмар. Повече няма да повторя.

Ние също сме с премиум кеър - определено и аз забелязвам, че ако се понапълни повече и започва да мирише. В бързината да поръчам памперси - взех по малкия размер Хъджис и сега съм ги пуснала да ги продам и ще си доизползвам премиум кеър-а и тогава ще поръчам нови Хъджис. Определено с тях нямахме проблеми и доста по добре му седят.
Крем за подсичане ползвам само ако се е зачервил. През другото време нищо не слагам.
Бяхме взели актив бейби - определено доста твърди и не бяха ок. А също така от тях ми се подсече....

За мазане на дупето - ползвам Судокрем, на лили крем за подсичане и павловича мас. За сега най добре му се отразява судокрем. Павловичата мас не му е ок.

Памперс сменям само като се събуди, иначе ще се събуди и после става страшно и няма заспиване.
Wonder woman, може да е скок в растежа и от това да киселее. Ние бяхме на кръщене в събота, с бебето останахме половин час, после започна да се сърди и да плаче и си тръгнахме, нямаше смисъл просто да стоим и тя да се изнервя от шума допълнително. Но и тя е в период, в който е по-кисела и по цял ден се чудя как да я забавлявам, за да не плаче.
Тук понатрупа снежец и ще сме си вкъщи ... Но и каката е с нас, та ще издивеем тази седмица вкъщи.

# 250
Момичета, при нас драмата с акото не стихва. След като продължи да ака над 8 пъти и имаше нишка кръв в акото, точно на Бъдни вечер, изследвахме акото и излезе чисто. След като не се овладя повече от две седмици, минахме на лечебна Хумана, от която се обрина и пак я върнаха на кърма. Спряха й пробиотика, Хедрасека, изключих хиляди неща от менюто и пак едвам намалихме изхожданията от 8 на 4. Точно три дни и вчера пак. Започнах да се чудя дали не е от Вигантола. Въобще не знам какви мерки да предприема, педиатърът каза гастроентеролог, с каката имам лош опит със "специалистите" в тази област. С нея съм обиколила половин София в търсене на добър такъв специалист и още не съм открила. Моля за съвети! Приемам всякакви.

# 251
Лол много странна ситуация 🫣От вигантола се съмнявам да е, но освен гастро, няма кой да каже каква е причината..А консистенцията на акото каква е?

# 252
Различна е консистенцията. Както и цветът.

# 253
  • София
Момичета, при нас драмата с акото не стихва. След като продължи да ака над 8 пъти и имаше нишка кръв в акото, точно на Бъдни вечер, изследвахме акото и излезе чисто. След като не се овладя повече от две седмици, минахме на лечебна Хумана, от която се обрина и пак я върнаха на кърма. Спряха й пробиотика, Хедрасека, изключих хиляди неща от менюто и пак едвам намалихме изхожданията от 8 на 4. Точно три дни и вчера пак. Започнах да се чудя дали не е от Вигантола. Въобще не знам какви мерки да предприема, педиатърът каза гастроентеролог, с каката имам лош опит със "специалистите" в тази област. С нея съм обиколила половин София в търсене на добър такъв специалист и още не съм открила. Моля за съвети! Приемам всякакви.

Lol90, в София има гастроентеролог, който мога с две ръце и два крака да препоръчам, много съвестен човек и отличен лекар. Само не знам дали преглежда бебчета, но можеш да се обадиш да попиташ - д-р Петко Карагьозов в болница Токуда. Надявам се да се изясни бързо проблема, и аз мисля че вигантола не би трябвало да прави голямо разстройство, освен ако не прави някаква реакция самото дете към него, може би гастро да погледне ще е най-добре.

# 254
  • София

Мога да ти препоръчам с 2 ръце д-р Елена Лазарова. И тамън освбодих час за при нея на 17.01. в ДКЦ Неоклиник. Моето момче ще го водя при нея утре тъй като той има слузести изхождания + въпреки намаленото количество АМ пак му се връща след оригване, но не повръща.
И според мен не е от вигантола. Нещо друго го мъчи.

В София леко натрупа, но ние за малко излезнахме по работа с колата и малкия през цялото време спа. Ние също сме вкъщи с едната кака защото започна доста да накашля, въпреки че съм я започнала с лекарствата - сироп, промивка на носа, капки, противоалергично.

Общи условия

Активация на акаунт