Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 375
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Момичета минах днес на фетална вече съм 16г.с. 100%момче в чудесна форма е бебчо , аз имам от предишната 2 клина и 3 чифта дънки  от които за сега да ми удобни само 1 1 тениска но ще търся по широки блузки и рокли които да ми стават. Коремче вече доста се вижда . 😄

# 361
Аз също четох, че много момичета отдават къркорене и бълбукане в корема на движенията на бебето, но на последния преглед доктора ме попита дали го усещам понеже съм по-слаба и като му казах за тези неща и той искрено се разсмя. Каза, че това си е къркорене на червата, явно като започнем да усещаме бебето ще се разбере 🙂 Очаквам скоро, 17г.с + 2 съм.
Честно казано аз не бих спорила с лекари, ама ниско долу където ми е матката никога не са ми къркорили червата. Червата си къркорят там, където се намират 😁
А и по точно този начин за 30 години не съм ги усещала. А снощи като си легнах съм вече напълно убедена, че си усещах бебето, съвсем ясно беше вече не бълбукане, Ами точно все едно нещо се движи вътре. ❤️

# 362
Като цяло е странно как най-добрите гинеколози са мъже без да имат същата анатомия.

А иначе доктор казвал ли е на някоя, че така се усещат движенията на бебчо - къркорене, бълбукане? Първа бременност ми е и не знам какво е усещането.

Lilly_7, не си е съвсем за смях, втора бременност ми е и вече определено мога да правя разлика между къркорене на черва и бебе Grinning Но да, сигурно като мъж знае как се усеща...
Не че много има значение, но реших да отбележа Wink

# 363
А иначе доктор казвал ли е на някоя, че така се усещат движенията на бебчо - къркорене, бълбукане? Първа бременност ми е и не знам какво е усещането.
Да, моята АГ го определи точно като бълбукане, преди аз да опиша какво усещам. И на мен ми къркорят червата, но усещането е съвсем различно. А и аз вече съм в 18 г.с. и си е доста отчетливо. Relaxed

# 364
Незнам и аз какво е усещането,не ми е казала АГ.Чета тук момичетата казват,че къркоренето е бебето,ама незнам.Аз нищо не усещам.Най-сигурно е като бебето порасне и започне да рита Blush

# 365
Напротив може да започне точно с бълбукане и няма нищо смешно ,много мои познати са го описвали точно така.При мен нямаше бълбукане, а пърхане и трептене ,а сега вече са ясни движения ,които не могат да бъдат сбъркани от 1 майка и няма как мъж да ме убеди ,че знае какво е усещането колкото и да е чел и чул.Всяка жена е индивидуална и усеща нещата по различен начин.Дали ще е бълбукане ,пърхане ,трептене ,пулсиране и т.н. няма значение. Бебчетата са си.Точно така започва ,и в 1 момент вече стават ясни движения на фетус.

# 366
Незнам и аз какво е усещането,не ми е казала АГ.Чета тук момичетата казват,че къркоренето е бебето,ама незнам.Аз нищо не усещам.Най-сигурно е като бебето порасне и започне да рита Blush
То не се усеща постоянно, поне при мен. Аз го усещам веднъж на 2-3 дни за по няколко секунди. Едвам се долавя, но снощи вече и го усетих съвсем отчетливо, иначе наистина е много лесно да се изпусне момента

# 367
И аз по-скоро бих го описала като пърхане. Обикновено това не е съпроводено със звуци, както е къркоренето. Снощи за пръв път усетих по-отчетливо побутване ниско долу, мнооого странно като усещане, но ми стана така миличко.

# 368
И аз по-скоро бих го описала като пърхане. Обикновено това не е съпроводено със звуци, както е къркоренето. Снощи за пръв път усетих по-отчетливо побутване ниско долу, мнооого странно като усещане, но ми стана така миличко.
Да и моето си беше като пеперудка супер нежно и трептящо.А сега стана по -ясно вече.Попринцип нямат звуци движенията ,просто се усещат.Всички ще ги усещаме  ,дори тези ,които още не са това е нормално зависи от размерите на бебето,от жената ,от чувствителността на матката ,от коремната стена,от разположението на плацентата по стената на матката ,от самото бебе като цяло и такива фактори .❤Иначе наистина е много мило и вълнуващо.Нека всички да сме здрави и бебенца също и да ни ритат 😁🥰

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 14:55 от Mims1900

# 369
И аз бях днес на фетална, всичко си е наред. ☺️
Аз моето го усещам вече и с отчетливи движения в 17+3. Иначе главно досега все едно нещо ми се обръща долу в корема и като мравучкане. Мисля, че мравучкането е, защото имам променена и загубена чувствителност на корема след операциите 🤔.
Но пак ще се повторя (съжалявам ако съм досадна 😅)предната бременност със задна плацента при това, го усетих чааак 23 седмица, 24 вече и таткото го усещаше 😂.
Даже сега като има толкова усещания в тази област се притеснявам кое какво е 😅😅😅
Аз миналата седмица имах леко зацапване и пак спрях всички танци, тренировки прочее, днес гледаха шийката е добре и утре пак ще пробвам танци, да видим до кога ще избутам сравнително активна, че ям все едно още тренирам 6 пъти седмично и кантара направо хвърчи 😓

# 370
  • София
И аз идвам в отбора на мъжките майки. Чакаме момче!
Иначе хематома си стои, лееееко се е стопил. Каза че заради големината му ще му трябват месецИ, за да мине.

# 371
Мина и моя преглед вс е ок.Две седмици напред върви 😁
Написа амбулаторната карта за ЛКК трябва да я занеса и после в четвъртък да взема болничен и да го занеса до работа.
+Да се обадя за час за фетална май се води втора,а за мен ще е първа 😁

# 372
На мен ми преместиха прегледа от миналата седмица за тази сряда и вече едва издържам! А феталната морфология ми е в четвъртък, въпреки че толкова се опитвах да си наглася прегледите да не са един след друг, но важното е всичко да е наред!

Иначе и аз все по-отчетливо го усещам това пърхане (17+2) и през последните дни започнаха да се появяват някакви нови усещания Simple Smile

Миналата седмица на своя глава реших да си пусна изследвания за витамини след като умората не намаляваше, и се оказа, че съм с почти изчерпан резерв от витамин Д и намаляващи нива на желязо и Б12. Радвам се поне, че ги хванах още сега, за да не се стига до анемия. Но ми е странно, че досега докторът изобщо не е споменавал за такива изследвания или колко са важни нивата на тези витамини по време на бременността. На вас пускали ли са ви такива изследвания?

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 18:40 от Iffsy

# 373
На мен също доктора не ми е казвал за такива изследвания да пускам

На мен ми преместиха прегледа от миналата седмица за тази сряда и вече едва издържам! А феталната морфология ми е в четвъртък, въпреки че толкова се опитвах да си наглася прегледите да не са един след друг, но важното е всичко да е наред!

Иначе и аз все по-отчетливо го усещам това пърхане (17+2) и през последните дни започнаха да се появяват някакви нови усещания Simple Smile

Миналата седмица на своя глава реших да си пусна изследвания за витамини след като умората не намаляваше, и се оказа, че съм с почти изчерпан резерв от витамин Д и намаляващи нива на желязо и Б12. Радвам се поне, че ги хванах още сега, за да не се стига до анемия. Но ми е странно, че досега доктора изобщо не е споменавал за такива изследвания или колко са важни нивата на тези витамини по време на бременността. На вас пускали ли са ви такива изследвания?

# 374
И на мен не са ми казвали за такива изследвания.Направи ми впечатление в моите изследвания,че ми е много нисък хемоглобина.На долната граница съм.Но пък нищо не ми каза АГ.Може би е нормално за бременни,незнам.За притеснение ли е,не е ли Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт