Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 189
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, пуснах си пкк и витамини на моя глава. Оказа се че хемоглобинът ми е паднал малко под долна граница. Писах на АГ, тя каза засега нищо да не правим. Мен обаче ме притеснява, че заради хематома, аз продължавам да съм със зацапване и това вероятно влияе и на хемоглобина. С други думи сигурно ще се задълбочават нещата и недостигът на желязо. Някой друг с нисък хемоглобин? И какво са ви казали?

# 571
Моя е 114 също малко под долната,но това 1.11 ....нищо не ми изписа

# 572
Как така нищо не ви изписват 😳 Той тепърва започва да пада хемоглобина. Моят от 160 през пролетта, в момента е 130. Ако трябва се консултирайте и с други лекари.

# 573
Момичета, вярно е, че не трябва да се яде хляб и сладко, но нека да уточня защо е това: маята в хляба и захарта могат да докарат гъбички, към които телата ни в момента са изключително предразположени.

Та ако захарта, която приемате е предимно от плодове и по изключение подсладител (и подсладителите са вредни по принцип), не би трябвало да имате проблеми. Разбира се, трябва да се внимава и с някои плодове, заради гестационния диабет, например, но може да се хапват - плодовете трябва да са част от менюто ни.

А ако хапвате отвреме навреме хляб (а не всеки ден и на всяко хранене), който е приготвен без мая, също не би трябвало да имате проблем с килограмите и гъбичките. Такъв хляб почти не се намира. Аз съм си решила този проблем с хапване понякога на лаваш, пърнозърнеста паста и домашно приготвени содени питки.

По принцип всичко, с което се прекалява, ще ни направи дебели, но ако толкова ни се хапва нещо, има варианти да не се ограничаваме до степен на душевно страдание Simple Smile

# 574
Тя инфекцията при мен е вътрематочна за съжаление. Във влагалището нищо нямаше, само малко кандида, за която слагах полижинакс. Иначе и аз съм на амоксициклин(Аугментин).
Той е силен много,а безвреден за бременни,което е хубаво.Само недостатъка му е ,че на мен ми дразнеше стомаха много въпреки пробиотика и не ми понасяше и при други хора се е случвало.Дано при теб няма този нежелан ефект.Винаги яж преди да го пиеш и никога на гладно .Желая ти бързо да се оправиш ,щом са взети мерки ,значи всичко ще мине .

# 575
Момичета, пуснах си пкк и витамини на моя глава. Оказа се че хемоглобинът ми е паднал малко под долна граница. Писах на АГ, тя каза засега нищо да не правим. Мен обаче ме притеснява, че заради хематома, аз продължавам да съм със зацапване и това вероятно влияе и на хемоглобина. С други думи сигурно ще се задълбочават нещата и недостигът на желязо. Някой друг с нисък хемоглобин? И какво са ви казали?
Моя е 124.Нищо не са ми казали или изписали.Но другия месец пак ще имам кръвни и ако пак е нисък ще го повдигна на въпрос.

# 576
Желязото на Blue Iron в подходящо за бременни, аз преди да забременея го пих няколко месеца, сега от време на време, защото ми се гадеше първите месеци от него. Може да попитате АГ за него.

# 577

Не мисля, че в твоя случай този хемоглобин е за пренебрегване предвид, че имаш хематом и от него несъмнено си загубила кръв. Съответно пада и хемоглобина. Обаче може да имаш липса на желязо, може и да е на Б12. Според мен пусни и двете, за да видиш първо къде е липсата и тогава приемай добавки.

Аз два пъти съм получава алергична реакция към Аугментин и вече предупреждавам да не ми се изписва и никой антибиотик с тази активна съставка. Чувала съм, че е хубав АБ за дихателните пътища, но ако се използва за друго, е възможно да причини алергична реакция.

# 578
Mims1900, благодаря! 🤗 Ще пробвам с пробиотик да видим, аз тази бременност имам големи проблеми с храносмилателната система.
VaniaK, аз съм тествана и в болницата 3 пъти за него и съм го пила доста пъти, не съм имала проблем, затова и АГ го изписа. Но е един от старите и много разпространени антибиотици и наистина много хора дават реакция.

# 579
  • София
Аз пуснах ПКК, Б12 и Витамин Д. Последните две са в норма, Б12 даже е към горна граница (останах много приятно изненадана). Дени, хемоглобин 124 е в норма, долната граница е 120.
Гледам че предната бременност също съм била по едно време с хемоглобин 117 (в момента е 116) и се е вдигнал сам без добавки. Но влязох да раждам с хемоглобин на долна граница и от кръвозагубата при раждането беше паднал на 109, заради което ми изписаха таблетки М@лтофер. Тогава обаче не кървях по време на самата бременност. Та... Не съм лекар, но ми се струва логично в моя случай да не се разчита само на храна,за да се вдигне. Предпочитам да приемам добавки и да го вдигна повече от долна граница, но да си спестя проблеми за в бъдеще. Всеки дефицит сега, който не бъде коригиран, се отразява все пак и на бебето в последствие. Бъдещата кака като се роди също беше с нисък хемоглобин и даже ми говореха за евентуално кръвопреливане, явно стойностите са били наистина ниски.

Та в тази връзка, има ли някоя, която да се следи във Вита в София и при кой лекар е и какви са ви впечатленията? Аз предният път там раждах, но предишната ми АГ е доста популярна станала и трудно човек се дорежда до час при нея, затова търся алтернатива.

# 580
Ето за това мисля, че хемоглобина трябва да е по-висок. Едно, че от раждането се губи кръв, едно че и на детето какво предаваме. То е ясно, че може да се прелее кръв и на майката, и на бебето. Ама на кого е нужно, ако може тия липси на коригираме по-рано?
Малтофер на мен ми дразни стомаха. Ако искаш виж за друга алтернатива.

# 581
Eleyn, моят хемоглобин е 117 в момента ми изписаха таблетки М@лтофер по 2 на ден.
Също така общият ми белтък е нисък, за сега имам насоки само да приемам повече белтъчини, но мисля да си взема протеин за бременни.

# 582
Та в тази връзка, има ли някоя, която да се следи във Вита в София и при кой лекар е и какви са ви впечатленията? Аз предният път там раждах, но предишната ми АГ е доста популярна станала и трудно човек се дорежда до час при нея, затова търся алтернатива.

Аз мисля, че с теб си писахме по този въпрос, но аз съм при Чорбова и съм много доволна. Винаги ѝ пращам изследванията и ми отговаря в рамките на деня. Имам добри отзиви за Василева, но там се чака адски много, както и за Дойчиновски и Гагова.

# 583
Eleyn, моят хемоглобин е 117 в момента ми изписаха таблетки М@лтофер по 2 на ден.
Също така общият ми белтък е нисък, за сега имам насоки само да приемам повече белтъчини, но мисля да си взема протеин за бременни.

И на мен белтъкът ми е към долна граница вече. Засега пробваме с храна, но нищо чудно и до протеин на прах да стигна.

# 584
  • Пловдив
По повод желязото - желязо, ЖСК, феритин изследвала ли си да видиш какви са нивата?

Към момента не приемам допълнително желязо (само в комбинираните витамини), на изследванията миналия месец съм с хемоглобин 126 (120-160), желязо 23,3 (6,6-29,5). Най-вероятно желязото излезе и малко завишено, защото не направих достатъчно пауза от витамините. Другия месец пак ще изследвам.

Септември ми бяха по-подробните изследвания - хемоглобин 132, желязо 14,3, ЖСК 50,6 (41-77) и феритин 69,5 (13-150).

Прегледах си документите и от първата бременност - по същото време горе-долу съм била с хемоглобин 123 и желязо 11, не ми изписаха нищо тогава. Месец по-късно падна до 119 и започнах Малтофер (съвпадна и с едно леко прокървяване, за което влизах за малко в болница). За 2 месеца се коригира и при раждането съм постъпила с 131 хемоглобин, а веднага след раждането по епикриза гледам, че съм била с 98.

Така че ако ти е под 120 си мисля, че не трябва да се подценява, тепърва се очаква още да пада...

Общи условия

Активация на акаунт